Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 30 115
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
Ха, мише, д-р Арабаджикова е кума и съученичка на брат ми.  Grinning  Аз съм казала на моята приятелка за нея, но не смея много да настоявам, защото не искам да й се бъркам в решението.

Бубе, аз не искам да й давам съвети, тя ме помоли да разпитам мамите за лекари, от които са получили добро и адекватно отношение. Пък в края на краищата на кого ще се спре тя сама да прецени. Знам много добре какво имаш предвид, но все пак ми е близка и искам да съм й от полза, ако мога.

Зори днес имаше първи близки срещи с една муха. След като ме гледа известно време как я гоних и шляпах по стените с един вестник, сега имитира, махайки с ръка как се гони мухата и шляпа с ръчичка напред-назад.  Joy

# 376
  • Варна
Тони, аз си спомням времето, когато и в София приема беше по входящ номер Laughing Laughing Вземаш термос кафе и пакетирана храна, зареждаш се с топлина, мислено се местиш на някое топло местенце и заставаш стоически да чакаш в зиманата нощ. Mr. Green Mr. Green Ееех, спомени...

Ети, при нас само за яслите е по входящ номер, но пък се подават документи целогодишно, не висим пред яслите. А за градините е томбола.

# 377
  • София
Тони, добре сте си вие Simple Smile

Мелона, Ива се справя чудесно с яслата. Не плаче, яде, спи, играе си с децата. Даже си говорих днес с директорката, че вече я познава и не плаче като я види.

Емили, не се е справила и няма да я приемат. Но и задачите са били гаднички. А и все пак трябва да отсеят тези, които са платили.

Буби, нали знаеш приказката за неволята. Ще се справиш. Преди да родя Ива се бях затерзала как сега ще се появи един навлек и ще краде от времето ми с Яна. Ама като се появи, забравих за всякакви глупости. Ще видиш, че и при теб ще е така. Hug Hug

# 378
  • София
Добър вечер!

Рал, яслата на Ади наистина ще е далече, а на Бобо днес му пуснах документите да кандидатства в кварталните училища, които са на 5 мин. пеш от вкъщи. Значи който си мисли, че кандидатстването в ДГ в София граничи с пълна лудост, не е кандидатствал в училище за 1 клас  ooooh!. Понеже училищата се водят за добри родителите само на главите си не застават, за да им приемат децата - чух за случаи за специално сменена адресна регистрация и за фалшиви бележки за месторабота в района с цел да се съберат повече точки. Всъщност не обвинявам родителите, все пак всеки мисли за доброто на детето си, яд ме е докъде са докарали образованието в тази държава. Тъжна работа.

Буби, мисля си, че наистина ще ти е трудно в началото с две малки дечица, но пък си струва със сигурност!  Heart Eyes

Адис, сигурна съм, че Марти ще си изкара добре на лагера, но майчините притеснения нямат край  Hug

И Ади хапе напоследък. Като се ядоса идва при мен, прегръща ми крака и хапе, много е неприятно.

Малко да се оплача - счупи ни се кафемашината, за кафеджийка като мен това си е трагедия. Някой да си е купувал наскоро кафемашина да препоръча, че нашата си беше чудничка Делонги, която 8 години работеше на пълни обороти, но вече не намирам такъв модел по магазините.

bouquet

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 22:03 от Зън

# 379
Благодаря за отговорите за хапането.
Исках да си сверя часовника в кои ситуации и кого хапят дребните.
Анчи- Манчи хапе конкретно две деца, по-малки от нея, с които сме всеки ден. Мисля, че го прави от ревност, защото много им се радвам и гушкам, но не съм сигурна.Тя като темперамент е много дива, но не е агресивна.
Честно казано не бих я ухапала-тя все още не може да разбере, че съществуват чувства различни от нейните.

# 380
  • София
Здравейте и от мен!

РалиHug! Позагубихме се тия дни, но бяхме на гости на роднини на свекърите в Хисаря. И макар че имаше сумати баби и дядовци, познайте кой тичаше по Вико! ooooh! Освен това малкия беше с температура, сополи, супер кисел...! В събота не спа целия ден и аз щях да почина от умора, изнервих се супер, ама тъпа работа. През нощта също почти не спа, добре че в неделя беше по-добре, че щях да набия някой и това нямаше да е Виктор! Wink

Днес по обяд се прибрахме и детето стана различно. Спа час и половина, после беше по-нисък от тревата, чуден. Явно разходки-гости не му се отразяват добре нито на него, нито на мен, та ще ги правиме максимално рядко.

Иначе и ние сме от отбора на неприетите. Казали сте всичко по темата, така че аз ще замълча. Честито на приетите дечица, дано бързо да се адаптират, а пък аз не губя надежда, знае ли човек!

Виктор хапе и то жестоко, освен това щипе на ситно и ръцете ми са осеяни с рани. Карам му се, обяснявам, ефект нула. Битката продължава! Whistling

Ние сме с 12 зъба и за сега е спокоен. Следват кучешки и кътници и не ми се мисли, какво ще стане. Но съм забелязала, че първите зъби най-трудно ги изкара, с най много ревове, явно колкото повече растът, толкова повече търпят на болка.

# 381
  • София
Буби, разбирам те напълно - и аз така се сдухвах, че прецаквам Михаела, най-гадно ми беше като бях в родилния дом с някакво ново бебе, а моето си (разбирай Мишката) беше без мен Crazy. Но пък в един момент като започнат да си обръщат внимание, да се търсят и да се хилят заедно, нещата се нареждат! Не се тревожи, ще се справиш чудесно! Аз ходих на консултации и раждах в Щерев - супер доволна съм, но има 1 огромен минус - всеки път съм чакала безобразно много.
Боян не хапе- много е дащен, контактен и усмихнат, което ми е много странно, защото кака му винаги е била дръпната и сърдита.
ММ нервно ме вика за вечеря...

# 382
  • Пазарджик
Привет и от мене,ще се пробвам да пиша пък докъдето го докарам,че съм Tired
Момичета ,много ви благодаря за милите думи и пожелания Hug
След три дни на боледуване,не мога да смогна със къщна работа,деца и учение.Днес не можах и половината работа да си свърша,надявам се утре да успея,хич не обичам да си оставям днешната работа за утре,че не се знае тогава какво ме чака.Иначе сме добре,само на Нелката апетита да се възстанови ,че много ме мъчи така като хапва по малко,като се има на предвид колко е апетитна.
Гадното разстройство преборихме с помощта на PROTEXIN Restore- прахчета http://www.bezrecepta.info/?p=dob_once&id=97,ей нищо друго не приемаше,като ,че ли усещаше ,че ще и давам лекарство и не си отваря устата.
Буби ,не знам дали ще те успокоя,но да ти разкажа за моите бременности.И двете планирани и чакани дълго време(Таня я чаках 2г.,а Нели -1г.)С първата бременност,ужасно щастлива,много смела и подготвена и физически и психически ,ще кажеш ,че 5 деца съм родила и отгледала.С втората,така чакана и желана,голям рев му ударих,много се страхувах за всичко-за самата бременност,раждане,за това как ще се грижа за две деца-как така ще ги обичам по равно,за финансите и за куп глупости които сега ми изглеждат смешни.Тези ми страхове не бяха за ден ,два , а продължеха около 3-4мес.И после нещата малко,по малко почнаха да си идват на място.И в момента в който прегърнах Нели ,вече знаех как се обича по равно.Няма да е лесно,не се заблуждавай и с голяма разлика на децата грижите са си грижи.

Ох утре ще продължа,че не мога да си събера мислите

# 383
Добро утрооооо !  Flutter
Друго си е човек като се наспи  Laughing Хайде да пием кафенце

# 384
  • В две тъмни очички
Добро утро и от нас, макар да ми е вече като ден, че сме станали в 7 часа  Laughing

Като говорите за бременности и направо ми се свива стомаха. Изпуснахме периода, в който щяха да ми се застъпят двете майчинства и сега като че ли отиваме на много по-късен етап... Макар да не е сигурно и това де, но все пак ... ММ все още се дърпа, не иска да изпада в същата ситуация, както при раждането на Влади, когато го бяхме закъсали най-много, но пък то никога не се знае, днес си добре, а утре не. И все пак той желае да е по-сигурен в бизнеса си. Та май ми се налага да почакам  Cry Но пък може да е за добро! Аз поне така се успокоявам!

Изчезвам сега, докато е още хубаво времето да направим един предобеден тур по улиците!
Хубав ден на всички  Hug Hug Hug

# 385
Добро утро, момичета!

Светослава, мерси за кафенцето!
Мрм, Тути, благодаря ви!  Hug
Знам си аз, че всичко ще се нареди. Не се притеснявам за обичта към децата, знам, че в майчиното сърце има място за всички дечица.
Тути, и аз се чувствам по много подобен начин като теб. Първият път си е ентусиазма на начинаещия.  Mr. Green Може би затова на втората бременност човек повече се замисля, понеже вече знае каква отговорност е да си родител, колко много усилия и жертви, за да отгледаш от една мръвчица - човече. Знам, че и с по-голяма разлика пак е трудно, но може би, защото беше изневиделица, затова такава драма спретнах...  Blush 
Бубе, вярвам, че бебчето ще стане, когато сте готови. Но и да не сте... оцелява се, явно. (визирам себе си, естествено...  Mr. Green) А иначе за застъпването на майчинството - ние сме хванали последния влак, дет се вика, пък макар и случайно.

Мама Зая, Димара, по колко таблетки фолиева киселина приемате на ден? На опаковката пише по 1 дневно (0,400мг). Но си спомням, че със Зори док ми беше казала да пия по 2 дневно. Вие как пихте? И още нещо - понеже още не съм се записала на ЖК (помня, че се правеше около 12-14 г.с.) мисля да отида на моята док да проверим за пулс, но това кога се правеше - май към 7-8 г.с. или бъркам?

# 386
Буби, светът е малък. Препоръчвам я с две ръце д-р Арабаджикова. Даже и следващите деца мисля тя пак да ме изражда. Мисля, че сърцето на бебето в 9-тата седмица със сигурност се чува. Поне ние тогава го чухме.

Искам да ви питам като къпете децата, миете ли им лицата със сапун или нещо друго. Ние само с вода го плакнем, но вече ми се струва, че  е достатъчно голям, за да му измием и лицето. Да не говорим, че е по цял ден навън и вечер е като малко гуце.  Mr. Green

# 387
Здравейте момичета Hug

Диди Добре дошли на сф земя Wink За тези гостувания при роднини,при които ти трябва постоянно да търчиш след детето и на третия ден вече да си като пребит - благодаря Stop    
Ама няма как - от време на време се налага Confused Laughing Хубавото е ,че вече сте си у дома и Вики е по-добре Hug Пожелавам днес да е още по-добре и никакви температури и сополи повече Peace Hug А за яслите  - догодина пак,то е ясно. Въпроса е дали и догодина ще ни приемат Whistling Crazy Confused

Зън - Ние сме от тези дето ще пътуваме с първокласничката. Най-близкото ни училище /през един блок/ е спортно,а другите две в квартала са ми доста отдалечени. Така че - с мен до работата /почти/ Crazy Peace

Още щях да пиша - ама ме викат,до после Hug

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 09:52 от ral_r

# 388
мацки, влизам с бързо въпросче, че съм се ошашкала - дара онзи ден падна и един поднос я удари по нослето в средата, там където е извитото сводче, чипата част Simple Smile тогава се поду съвсем леко, но вчера и днес не само че не спада, ами и посинява. иначе не я боли като я пипам. но не съм го правила нищо и започвам да се шашкам да не й остане така, бая е подутичко и то само от едната страна...да я водя ли на лекар и къде (че нашият педиатър е в чужбина точно тази седмица)?

# 389
Буби, сърчице се чува още към 5-6 г.с. Фолиева киселина обикновено по 1 табл. на ден.

Общи условия

Активация на акаунт