Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 30 143
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Ну заяц, не е будала детето, знае какво да хапва  Joy

Ръчичките мия с нашия сапун.

Ивайла много рядко повтаря, затова и предимно ъъ-ка, незнам докога така ще я кара...

мама зайче, аз лично не нося нищо противоалерично, но миналата есен станах свидетел, как една оса ужили едно дете и майката веднага извади алергозан за мазане, тя си носеше жената мини аптечка, с лепенки и още др. неща, хубаво е човек да е подготвен наистина.

Ивайла се събуди, така че ще излизаме, още веднъж приятни разходки от нас  Hug

# 211
  • sofia
И аз не нося Алергозан.

Леле как имате мераци за бебета, не знам! Не се ли изморихте от наличните? Елч, за твоята спяща кукла- бебе не говоря.

# 212
Буби, дано всичко да е наред.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:24 от mishe^

# 213
Привет, мамита!

Няма да ходя днес на доктор, а в петък. Чух се с нея, така се разбрахме, понеже 2 дни не са от решаващо значение в случая.
По телефона ми каза, че лекарството не е от най-безобидните, наистина, но редки били случаите, в които да има проблеми от това. Каза, че още е много рано, за да можем да кажем каквото и да било... Това ме успокои в голяма степен, макар и да си стои едно такова чувство на тревожност.
В момента ми е супер объркано и такива мисли бушуват в главата ми, че няма как да ги опиша с думи...
От една страна притеснението от ситуацията, от друга - много ненавреме като цяло, щях да се връщам на работа, да ми вдигат заплатата, осигуровки... Само като си помисля какво ще ми е майчинството при тези обстоятелства и ми причернява... От трета - инстинктите си казват думата, въпреки всичко останало...
ММ и той не знае според мен горкия. Знам, че ще ме подкрепи във всичко, той си е такъв - винаги до мен.
Все още не знам как точно ще постъпим, мисля на първо време да се успокоя, да си помислим по-трезво, да поговорим и да се водим на първо място от здравето.
Много сте мили и много благодаря за успокоителните думи!  Hug

Елч, нали ти казах да лягаш да спиш, бе жена?!?  Hug  А за козирога няма да коментирам, баси и иронията!!!  #2gunfire

Бубе, Елч, Пепинка, стискам палци да се сбъдне второто бебе за вас, безпроблемно и без стресове!  Praynig

Обмислям варианта да съдя Дюрекс...  Twisted Evil

Мама Зая, за алергични към ухапвания хора знам, че Урбазон е най-ефективното и прилагано лекарство, но нито знам дали има таблетки или са само на инжекции, нито какви дози, така че питай педи за най-сигурно. Но е факт, че спешна аптечка винаги е необходимо да има, особено по време на път и екскурзии...

Люба, бая съм изморена от наличното бебе, та това допълва драматизма на ситуацията...

# 214
  • София
Пожелавам успех на всички бебеправещи!
Мама Зайка, питай си лекаря. Аз си мисля, че при алергична реакция (не дай си боже) кремче Алергозан няма да помогне. Една позната носеше направо инжекция Урбазон за детето си, ама не помня колко малко беше (ама си беше мъничко).

Еее, Буби Hug, виж че нещата не изглеждат толкова зле! След няколко дена като го премислите хубаво съм сигурна, че ще вземете правилното за вас решение. Радвам се, че са те успокоили!

# 215
Ами при баща ми, реакцията е остра и ако до 15-20 минутки не изпие хапчето може да си умре  Confused Да направо ще питам педиатъра...
Буби  Hug Има време наистина до помислите, все пак вие си знаете най-добре. Калин като цяло си ми е кротък, уж ме слуша  Crazy Умора винаги има, но сега да видиш каква е тръпката ейй  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Цунки на всички бебеправещи!  Heart Eyes

# 216
Буби, Ейприл, честит рожден ден! Бъдете живи и здрави и много щастливи!

Буби, много се радвам за вас  Hug 2 години е една прекрасна разлика. Сигурна съм че бебчето ще е здраво !

Бубе, много съжалявам за случката. Надявам се да не ви се случва повече!

И сега малко мрън.
Скрит текст:
вчера се изпокарахме жестоко с нашите и по тъмни нощи си опаковахме багажа и сега сме в Разград за няколко дни. Чакаме новини за едно работно място къде кандидатства мм и ако го удобрят се връщаме на квартира, но сигурно ще е след 15ти че си дадохме последните пари за бензин и така.

# 217
буби, аз си легнах, ама то сън не ме ловеше от вълнение Simple Smile
кажи сега кога ти се пада терминът! Simple Smile

бебеш, много кофти! нямат край вашите тегоби! дано скоро се наредят нещата!

# 218
  • В две тъмни очички
Буби, стискам палци за самата теб/вас! Вземе най-правилното решение, така че да сте спокойни за самите себе си и за цялото семейство! Целувки!!!!!!!!!

Зайке, Боби е с много остра реакция към ужилвания (слава Богу, не толкова, колкото при баща ти), но задължително тича при лекар да му бият инжекция. Добре, че си се сетила!!! Аз може ли да съм толкова разсеяна и да не се сетя до сега , че трябва да взема някакви мерки......не знам!!! Ужас! Да пишеш какво е казал доки!

В този ред на мисли , смятате ли да взимате някакво кремче/спрейче, да третирате ожулено или ударено място? След падането на Влади се замислих какво да взема и още не съм решила. Дайте идея за нещо , което мога да нося постоянно с мен!

# 219
  • Пловдив
Буби всичко ще е наред  Hug

# 220
Буби, кое е това тооолкова страшно лекарство?

# 221
Буби,  Hug стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин за вас - да вземете най-правилното решение! Hug

Бубе
Hug, от твоето преживяване настръхнах!Добре е, че няма нищо сериозно на Влади!

Аз вчера се замислих за нещо, което трябва да нося при падане, охлузване...сетих се поне лепенки да нося, но ето че днес забравих като тръгнахме. И на мен ми е интересно! Споделяйте! Peace Hug

# 222
Калифорния, тинидазол.

Бебеш, стискам палци за работата на ТМ, дано се оправят нещата... Praynig

Еййй, настроенията ми се сменят по-бързо от климатичната обстановка...  Sad

Досега бесняхме навън със Зори и направо капнах.

# 223
  • Пазарджик
Буби,мила знам,че каквото и да ти кажа едва ли ще ти олекне.И аз съм била в твоето положение и знам,че въобще не е лесно да се вземе решение.  Hug
Бебеш  action032
Ну заяц с течен сапун на Бочко,вече цялото семейство го ползваме.
За ухапване от насекоми ,мажа с Псило балсамhttp://apteka.framar.bg/16005491/%D0%BF%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE- … -20-%D0%B3%D1%80-
при рани Йодасепт унгвенhttp://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=1438
и Топоцин прах

и за ухапване от насекоми:
ухапано от комар, пчела (оса, стършел)
Първото нещо, което можете да направите, ако детето ви бъде ухапано от комар, е да дезинфекцирате мястото. Намажете с противоалергичен мехлем и дайте по необходимост такъв медикамент за орална употреба. Ако малкото дете е ужилено от пчела, оса или стършел, първо трябва да измиете мястото с вода и сапун. Колкото и да е неприятно, ще трябва да извадите жилото, но бъдете изключително внимателни. На ужиленото място поставете компрес с кислородна вода или розов разтвор на калиев перманганат. Ако се появи оток на ужиленото място, поставете лед.

Ухапване от кърлеж

Препоръчително в този случай е да потърсите лекар, който да извади кърлежа, но ако нямате тази възможност, трябва да се справите сами. Отстранете внимателно кърлежа с ръкавици и пинцет, с леки въртеливи движения. Заведете веднага на лекар детето си, ако се повиши телесната му температура, при обща отпадналост, увеличени лимфни възли, сърбежи и обриви.

# 224
  • В две тъмни очички
Тути, сетих се и аз за йодасепт, ама се чудя дали няма някое спрейче, че ако е ожулено, надали детето ще даде да го мажеш  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт