Парфюмни размисли и страсти - 154

• 63 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
densi,благодаря за отговора -значи ще го пробвам задължително.А знаеш ли кога е създаден парфюма -дали по времето на Мадам Шанел и ли е от по-новите?
Повтарям си въпроса за съвременните парфюми -"синтетични "ли са или има и етерични масла в тях?-говоря за дизайнерските марки.Навремето бях чела ,нещо от сорта че за да се направи Joy на Jean Patou били необходими незнам си колко килограма жасминови цветчета,от които се извлича етеричното масло....

# 706
  • на терасата
Цитат на: liu jo
Повтарям си въпроса за съвременните парфюми -"синтетични "ли са или има и етерични масла в тях?-говоря за дизайнерските марки.Навремето бях чела ,нещо от сорта че за да се направи Joy на Jean Patou били необходими незнам си колко килограма жасминови цветчета,от които се извлича етеричното масло....

Нещо като отговор
http://aromati.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80% … 1%8E%D0%BC%D0%B0/
http://www.aworldofplenty.com/EOFODifferences.html

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 16:51 от рак-щрак

# 707
  • София
densi,благодаря за отговора -значи ще го пробвам задължително.А знаеш ли кога е създаден парфюма -дали по времето на Мадам Шанел и ли е от по-новите?
Тук пише, че е създаден през 2011 г. от Жак Полж  Peace

Относно съставките - много зависи от конкретната съставка. Преди няколко години настъпиха сериозни ограничения за използване на определени естествени съставки в парфюмното производство, което доведе до промяна във формулите им, както и до спирането на ред заглавия. Причините са много - от екологични през икономически, та до медицински (естествените продукти могат да бъдат алергизиращи). Но остават също така и голям брой съставки, които се извличат по различен начин от естествени продукти. Съвсем скоро в Казанлък ще има празник на розата и беритбата на розов цвят там е свързана точно с козметичната и парфюмерийната индустрия. Българската маслодайна роза е ценна суровина и се различава от другите също широко използвани сортове рози в парфюмерията. Например обаче оud е прекалено скъпа и неизгодна за естествен добив съставка и поради това се синтезира по химичен път, въпреки че качествата на синтетичния отстъпват донякъде на природния продукт.

Ама защо аз чета лекции? Белла да излезе на дъската! Ние тук имаме ли си дипломирани парфюмисти или откъде-накъде? Хайде, на Натали ще й простя, тя е по европейските магистрали някъде в момента.

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 17:02 от Атти

# 708
...

Ама защо аз чета лекции? ...

шшшшшт, чети, чети, че ми стана интересно ..и ако може по-високо,че да те чуя  Mr. Green

# 709
Момичета,много благодаря за отговорите  bouquet-много ми е интересно -като четях "Парфюмът" бях направо омагьосана от описанието на процеса на извличането на маслата!
Аз съм абсолютен профан и "динозавър"-що се отнася до ароматите-трябва да е нещо супер специфично за да ме впечатли и да си го купя втори път.Иначе съм пробвала това-онова ,но в един момент все ми се струват еднакви,и..пак купувам №19.
Преди време Нина Ричи имаха един уникален парфюм Farouche,който май е спрян от производство -някой има ли представа защо?

# 710
  • София
liu jo, значи си точно на място  Peace Имахме тук преди 2 години една госпожа, дето така само Ароматикс Еликсир пръскала 25 години и нищо друго не признаваше - развратихме я, провалихме я, сега същата госпожа има и иска от всичко и по много  Mr. Green Това беше вид предупреждение  Grinning

Фаруш е спрян със сигурност, обаче никой не казва защо. Може би има начин да се изрови в ибей евентуално.

# 711
Liu Jo,
ето какво съм писала миналата година като излезе парфюма:

Chanel Jersey
Започва като лавандулова вода. На хартия и кожа са много различни! Лавандулата остана на блотъра и след часове. На кожа, обаче, изчезна бързо и се превърна в позната Шанелена пудрена нота, близо до тази в #19 Poudre или дори в най-последните фази на Eau Premiere. Подозирам, че има от този муск, който аз не регистрирам добре. Скучен!  

Никой не знае със сигурност колко естествени масла има в парфюмите. Формулите се крият ревниво, защото дори днес не са защитени с copyright. Няма парфюми днес (освен ако не са забъркани от някой "независим" парфюмер, който продава на дребна скала и специализира в естествени аромати), в които няма синтетика. Парфюмите на Елена са доста синтетични, например. Някои други компании, като By Kilian или Амоуаж са с репутацията, че използват "добри" и "скъпи" съставки. Някои синтетични съставки също могат да са доста скъпи днес  Peace

Когато парфюмерът на Шанел е създал оригиналната формула на Шанел #5, рози и жасмин в големи количества са били използвани. През Втората Световна Война, партньорите на Шанел, които са избягали в Ню Йорк заради окупацията на Париж, са изпратили тайно човек специално до Grasse, за да купи и занесе точно розови и жасминови масла в Щатите.

(Много тука сме профани, в смисъл, че парфюмите или нещо свързано с парфюмите не са ни професия Simple Smile   И аз трябва много да съм впечатлена от парфюм, за да го купя втори път, а напоследък дори първи.)

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 17:59 от Pixie

# 712
Атти ,това звучи, хм,заплашително :lol.!
Видях го аз Фаруш в ибей ама ценатоа му много върла-към 300 долара беше!
Pixie ,благодаря за мнението за Chanel Jersey,Шанс-а не е ли и той с лавандула-нещо не ми допада.

# 713
Най-новия е и е доста модерен. Има обаче мъжки нотки в него и като го нося на някои хора около мен не харесва.

Днес отново пробвах новатата Алегория на Герлен и ми хареса още повече. На моята кожа прилича наистина уникално на най-доброто от Бронзовите Богини и няма тубероза. Както казва Калина, масло бито със захар, и плажно мляко, и плажове, и коктейли с бисквити с маслен крем. Вкусен, страхотен, секси и горещ. Започвам да го издирвам за покупкав този момент. Ще го пробвам още веднъж на много топло, ако издържа да чакам подходяща цена, а не го купя утре от БЗ. Whistling

# 714
В оригиналния Шанс и в Eau Tendre не усещам лавандула  Peace  

# 715
Самсара, "Врачанската школа" значи мноооого пръскане с мнооого присъствени и трайни аромати. Това за мен е най-описателното.
А, да, не включва пръскане в очите. Laughing
Между впрочем наскоро търсих значението на Самсара, но ти сигурно го знаеш. Затова ли се спря на този ник или заради парфюма?

Ясно. Благодаря. Значи съм от школата без да знам.
Знам значението на Самсара Simple Smile. Не е заради парфюма избора ми на ник. Не е и заради понятието. Случайно стана избора.

Момичета, хубаво аз ще отида до магазинчето на КС (този път ще го намеря Simple Smile), но като не знам какви скрити съкровища да търся и забия продавачката с някой въпрос - Предложете ми някакъв винтидж аромат или нещо, където никъде другаде го няма  hahaha дали ще стане, а?

# 716
Не там няма винтидж аромати, има неща на Ермес и някои по-стари, но не древни разновидности. Но като цяло всичко интересно отдавна е изкупено. Консултантките са изключително компетентни, но не са от най-любезните в повечето случаи.

# 717
  • София
Самсара, значи посещението в това магазинче протича по следния начин: влизаш и виждаш на стелажите срещу теб изсипан рога на изобилието. Докато си събираш мандибулата от пода, започваш отляво надясно да оглеждаш едно по едно всичко, защото на рафтовете няма два еднакви флакона. Освен това са едно върху друго, едно под друго и едно зад друго, та трябва доста внимателно да ги изучава човек. На втората секция консултантката обикновено ти предлага помощ, в този момент ти се опомняш и забелязваш, че и под стъклото пред теб в ниския щанд също има какво ли не. След което момичето започва да вади и изотдолу още неща, които ги няма изложени. Тук лично аз вече капитулирах  smile3544 Винтиджи няма обаче, могат да се открият някои стари и спрени неща.

# 718
Самсара, значи посещението в това магазинче протича по следния начин: влизаш и виждаш на стелажите срещу теб изсипан рога на изобилието. Докато си събираш мандибулата от пода, започваш отляво надясно да оглеждаш едно по едно всичко, защото на рафтовете няма два еднакви флакона. Освен това са едно върху друго, едно под друго и едно зад друго, та трябва доста внимателно да ги изучава човек. На втората секция консултантката обикновено ти предлага помощ, в този момент ти се опомняш и забелязваш, че и под стъклото пред теб в ниския щанд също има какво ли не. След което момичето започва да вади и изотдолу още неща, които ги няма изложени. Тук лично аз вече капитулирах  smile3544 Винтиджи няма обаче, могат да се открият някои стари и спрени неща.

Laughing
Денси, Атти  Hug
Например?  Blush
А някоя Палома Пикасо дали ще се намери?

Аз днес си поръчах Слона на Кензо и Gres Cabochard  Flutter

# 719
За Натали-

Black Orchid Tom Ford 50 мл  - 183 гр. с капачка, 176 гр-без капачка

Общи условия

Активация на акаунт