диетата "Макс Планк" - някой правил ли е и има ли резултат

• 3 359
  • 9
  •   1
Отговори
знаете ли нещо за диетата "Макс Планк" - някой правил ли я е и има ли резултати? казаха ми, че може да се смъкнат 8-9 кг за 1 месец - регулирал се метаболизма. богата на протеини, но няма много информация на български - предимно руски сайтове я коментират.
ако някой има опит - моля да сподели.

А теперь сама ДИЕТА:

ПОНЕДЕЛьНИК
Завтрак - кофе или чай без молока и сахара, сколько захотите.
Обед - 2 варёных вкрутую яйца, шпинат - сколько захотите (без сметаны!).
Ужин - 1 стейк (кусок мяса, грамм 200, смазать сковородку очень тонким слоем растительного масла, только, чтобы стейк не погдорел, совсем немного посолить) и зелёный салат - сколько захотите.

ВТОРНИК
Завтрак: Кофе или чай без молока и сахара и одна сухая булочка (не сладкая (не с маком или повидлом), до 120 грамм).
Обед: 1 стейк (как в понедельник), зелёный салат и фрукты - сколько захотите (особенно хорошо ананас).
Ужин: вареная не жирная ветчина (желательно "био", - без добавок) - сколько захотите.

СРЕДА
Завтрак: Кофе или чай без молока и сахара, одна сухая булочка (как во вторник).
Обед: 2 варёных в крутую яйца, зелёный салат и свежие помидоры - сколько захотите.
Ужин: варёная ветчина (как во вторник) - сколько захотите, зелёный салат - сколько захотите.

ЧЕТВЕРГ
Обед: 1 варёное в крутую яйцо, швейцарский сыр (до 100 грамм), свежая морковка - сколько захотите.
Ужин: Фрукты (особенно хорошо ананас) - сколько захотите, натуральный йогурт (без добавок) - сколько захотите.

ПЯТНИЦА
Завтрак: Кофе или чай без молока и сахара, лимон и свежая морковь - сколько захотите.
Обед: тушёная рыба (или варёная, мало солить и мало специй) - до 200 грамм, свежие помидоры - сколько захотите.
Ужин: 1 стейк (как в понедельник) и зелёный салат- сколько захотите.

СУББОТА
Обед: Курица грилль (кожу не ешьте, потому что кожа самая жирная) - сколько захотите.
Ужин: 2 варёных в крутую яйца, морковка - сколько захотите.

ВОСКРЕСЕНьЕ
Завтрак: Чай с лимоном, без молока и сахара.
Обед: 1 стейк (как в понедельник), фрукты - сколько захотите.
Ужин: Приготовьте себе всё, что пожелаете: спагетти с соусом, жаренная картошка, пельмени, котлеты, борщ... - все разрешено.

С понедельника диета начинается заново.

Това намерих.

# 1
  • в колонките
  Не съм хич добре с руският.Защо не пусна преведеният вариант? Не мога да дам мнение. Cry. Sorry.  bouquet

# 2
ето превод от немски чрез гугъл преводача.

ПървиЗакуска: кафе без захар в каквото и да е количество, Обяд: 2 твърдо сварени яйца, осолени спанак малки вечери: 1 голяма пържола на скара или на скара пържоли, 3, маруля и целина
    Втори Закуска: черно кафе без захар и 1 ролка, Обяд: 1 голяма пържола, марули и всякакъв вид плодове Вечеря: варена шунка за неопределено време
    Трети Закуска: черно кафе без захар и 1 ролка, Обяд: 2 твърдо сварени яйца, зелена салата и домати Вечеря: варена шунка и зелена салата
    Четвъртия Закуска: черно кафе без захар и 1 ролка, Обяд: 1 варено яйце, варени или сурови моркови и швейцарско сирене Вечеря: плодове и кисело мляко
    Петият Закуска: моркови с лимон и черно кафе Обяд: Пушена риба и домати Вечеря: 1 пържола и зелена салата
    Шестия Закуска: черно кафе и на кок, Обяд: пиле на грил, Вечеря: 2 твърдо сварени яйца, моркови
    Седма Закуска: чай с лимон, 1 вечеря на пържола на скара плодове по избор, вечеря: свободни да избират

# 3
  • в колонките
   Нали знаеш чичко Гугъл как превежда.  Joy. Прилича ми на ниско-въглехидратната,но не мога да разбера тези пържоли какви са. Laughing.
   цитат : Трети Закуска: черно кафе без захар и 1 ролка, Вечеря: варена шунка за неопределено време,,   Joy
  Преведи точно,ако можеш,не е лоша,но пържоли свински... Sick/мое мнение /.
      Успех все пак,дано някой се навие на диетата,лично аз не съм чувала за нея.  bouquet

# 4
Не е нужно човек да е на диета, за да отслабне(изпитано на собствен гръб). Трябва да спомена, че преди година и нещо промених драстично хранителния си режим като отслабването въобще не беше цел и беше по-скоро вторичен ефект.
1. Драстично увеличих приема на сурова храна(вкл. кълнове всеки ден), която вече съставлява минимум 60% от дневното ми меню.
2. Драстично намалих хляба и тестените изделия, а сладките такива ги отрязах с 90%. Ако ям хляб ще е пълнозърнест или в най-лошия случай - типов(полупълнозърнест). Картофи ям много рядко, ориз също, но само пълнозърнест. Като цяло почти съм изключил рафинираните храни и junk food от менюто си. Вместо захар ползвам стевия на прах.
3. Месо не ям от 20 години, мляко почти не ям(рядко на пица с приятели), не купуваме млечни у дома.
4. Пия много течности(предимно чай), поне 2 литра на ден.

Това е, за 3 месеца без да искам свалих около 15 кг и си върнах нормалното за пола(мъж), ръстта и възрастта ми тегло(1.75 см/70 кг). Всичко това става с малко дисциплина и воля. Откакто ям повече сурова храна спрях да боледувам, имам и повече енергия.

# 5
АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ТАЗИ ДИЕТА - ИМАМ познат който наскоро се върна от Германия и каза, че там е научил за нея и пробвал. Такак като чета в нета ми се струва също, че е тип протеинова диета. А уж Дюканската диета била вредна.

# 6
  • в колонките
АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ТАЗИ ДИЕТА - ИМАМ познат който наскоро се върна от Германия и каза, че там е научил за нея и пробвал. Такак като чета в нета ми се струва също, че е тип протеинова диета. А уж Дюканската диета била вредна.

Разказвай когато имаш новости.   bouquet   

Не е нужно човек да е на диета, за да отслабне(изпитано на собствен гръб). Трябва да спомена, че преди година и нещо промених драстично хранителния си режим като отслабването въобще не беше цел и беше по-скоро вторичен ефект.
1. Драстично увеличих приема на сурова храна(вкл. кълнове всеки ден), която вече съставлява минимум 60% от дневното ми меню.
2. Драстично намалих хляба и тестените изделия, а сладките такива ги отрязах с 90%. Ако ям хляб ще е пълнозърнест или в най-лошия случай - типов(полупълнозърнест). Картофи ям много рядко, ориз също, но само пълнозърнест. Като цяло почти съм изключил рафинираните храни и junk food от менюто си. Вместо захар ползвам стевия на прах.
3. Месо не ям от 20 години, мляко почти не ям(рядко на пица с приятели), не купуваме млечни у дома.
4. Пия много течности(предимно чай), поне 2 литра на ден.

Това е, за 3 месеца без да искам свалих около 15 кг и си върнах нормалното за пола(мъж), ръстта и възрастта ми тегло(1.75 см/70 кг). Всичко това става с малко дисциплина и воля. Откакто ям повече сурова храна спрях да боледувам, имам и повече енергия.

Какво е общото с публикацията ти и пуснатият режим/диета ?  newsm78 

# 7
Само аз ли си спомням руския LaughingЕто превода Hug
ПОНЕДЕЛНИК
Закуска - кафе или чай без мляко и захар, колкото искате.
Обяд - 2 твърдо сварени яйца, спанак-колкото искате (без сметана).
Вечеря - 1 стек (парче месо, около 200г, намажете скарата със съвсем тънък слой мазнина, само колкото месото да не залепне, съвсем леко посолете) и зелена салата- колкото искате.

ВТОРНИК
Закуска: Кафе или чай без мляко и захар и една суха кифла-не сладка (не с мак или конфитюр)-до 120 г.
Обяд:1 стек (както в понеделник), зелена салата и плодове - колкото искате (особено подходящ е ананаса).
Вечеря: варена ,не печена шунка (желателно е да е "био", - без добавки) - колкото искате.

СРЯДА
Закуска: Кафе или чай без мляко и захар, една суха кифла (както във вторник).
Обед: 2 твърдо сварени яйца, зелена салата и домати - колкото искате.
Вечеря: шунка (както във вторник) - колкото искате, зелена салата-колкото искате.

ЧЕТВЪРТЪК
Завтрак:  Кафе или чай без мляко и захар, една суха кифла (както във вторник).
Обед: 1 твърдо сварено яйце, швейцарско сирене (до 100 грама), салата от моркови - колкото искате.
Вечеря: Плодове (особено подходящ е ананаса) - колкото искате, кисело мляко-без добавки-колкото искате.

ПЕТЪК
Завтрак: Кафе или чай без мляко и захар, лимон и пресни моркови - колкото искате.
Обед: задушена риба (или варена, с малко сол и подправки) - до 200 грама, салата от домати-колкото искате.
Вечеря: 1 стек (както в понеделник) и зелена салата-колкото желаете.

СЪБОТА
Закуска: Кафе или чай без мляко и захар, една суха кифла (както във вторник).
Обед:Пиле на грил (без кожата, защото е много мазна) - колкото желаете.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца, моркови-колкото желаете.

НЕДЕЛЯ
Закуска: Чай с лимон, без мляко  и захар.
Обед: 1 стек (както в понеделник), плодове-колкото желаете.
Вечеря: Пригответе си всичко, което пожелаете: спагети със сос, печени картофи, пелмени, котлети, борш... - всичко е позволено.

От понеделник диетата започва отново. Hug
Според мен стека не е същото като котлет, но не е казано от какво месо е, дори да свинско въпроса е да не е тлъсто Peace

# 8
  • София
Диетата ми прилича на японското чудо, но в олекотен вариант.
Струва ми се, че е разнообразна и  лесно ще се спазва.
С повече движение може и да има успех.
Само след като свалим да не се нахвърлим пак на храната - това е важното.

# 9
  • в колонките
        Добра е диетата, благодаря на Жедираbouquetза правилният превод,сигурно ще има добър резултат. Успех на всички.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт