Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 29

• 66 454
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Сори, това име на това хапче нивга няма да го запомня  Laughing

Аз не съм казала,че съм се пазарила за лекарства! Просто вече чета както ми се слага и знам какво да си искам...Иначе щяха да пропуснат да ми ръгнат зофрана снощи венозно, нищо че си седях с абоката цял ден и нямаше да ми дадат дексаметазона да следващия ден...Иначе за лечение и лекарства не съм се пазарила никога...

# 556
  • София
Мили мами и баби, да е честит празника на нашите мили дечица!!!! Искам да им пожелая много здраве и весели детски усмивки

# 557
  • В царството на игрите:)
Даааа, честит 1 юни на всички. Всички сме били и деца, така, че имаме повод за празнуване!
Тази седмица за мен беше тежка и много натоварена, другата не се очертава по - лека, че аз като циганите празнувам по цяла седмица, но поне повода за напрежението ще е хубав Mr. Green
Чакам резултати от кръвни изследвания и ТМ и ще пиша!
Обичам ви!

# 558
милите ми,прекрасни момичета!Благодаря ви за топлите думи и подкрепа!много съм ви благодарна и много ви обичам!
да е честит днешния празник на всички майки и нашите дечица!всичките  да сме живи и здрави и да има много радост в нашите семейства!
  bouquet Peace Hug Hug Hug

# 559
Привет, красавици!
  Почвам от вратата...с две питанки. Днес химиотерапевката ми постави задачка-до два месеца трябва да взема решение-дали 13-тина година да вземам хормони, или да се подложа на операция за отстраняване на женските органи. Ха сега де-тумор-мумор се оказа хормонозависим, днес ми беше четвърта вливка, а цикълът си ми е налице. Какво ще ме посъветвате? Ако има някой, който да се е изправял пред тази дилема, моля да сподели. Аз принципно нямам проблем да се разделя с детеродните си органи, тъй като вече не са ми нужди и да се свършва, но не зная дали това е най-правилното.
 И още нещо да споделя-туморният маркер ми е 17-нисък е, такъв си е от самото начало на лечението. Днес вече за четвърти път, и се замислих, дали да не си взема блокчетата и да ги занеса в друга лаборатория. Зная, че търся под вола теле, ама възможно ли е с този нисък ТМ да има грешка при патоанатомите...
 Или да си гледам живота Crazy...

# 560
Пеперудке,ти направо ме утрепа! Crazy
Убу де,като ти е силно хормонозависим туморът,с ХЕР-а как си? Щот ако си над 75% хормонозависим,а ХЕР-ът ти е -,тогава ,питам се аз,защо ти правят химия?!
И защо пък 13 години трябва да си на хормони? За 5 бях чувала,ама за 13...товаще да е някоя новоизлюпена техника на някой възгордял се доФтор...
А за цикъла,кой пък ти каза,че от химията ще ти спре?! Mr. Green
Я припомни ми малко за твоето положение-ЕR,PR,HER!

# 561
Бе и аз това почнах да се питам. Хер-отрицателен, химиотерапията е предоперативна, имам още две вливки, първите три червени-останалите три-с друго лекарство /не го запомних днес Embarassed/, следва операция за отстраняване на гърдата, пак химия, лъче и хормони...Идеята за 13 години хормони доколкото схванах днес е , да бъда подържана в изкуствен климектериум, докато не си вляза в критическата, а това според докторката ще е около моят 50 годишен юбилей Laughing, до тогава има 13 години.
 За хормоните пише в епикризата-за есроген-скор 8, за прогестерон-скор 6.

Таксани -това било лекарството за последните три вливки.

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 15:01 от Луди Пеперуди

# 562
Че кой пък може със сигурност да ти каже кога ще влезнеш в климакс?!   #Crazy
Тумурът ти е силно хормоноположителен предвид сборовете,които си получила.
Тук има момичета,които са със силно положителни хормони и не са правили химия!
И нещо не разбрах-как са направили изследвания на тумора,като гърдата не ти е оперирана?! Thinking

# 563
  • В царството на игрите:)
Кой пък е казал, че няма химия при хормонозависим тумор. Няма само когато туморчето е малко, във всички други случаи програмата е пълна. Силванке, ти съвсем ни забрави историите Mr. Green
Хормоналната терапия е 5 години, освен ако през тези пет години нещо не се промени с отрицателен знак.
Имах си цикъл по време на цялата химия като часовник. Спря след първия Золадекс. Хистеректомия се е правила преди време, защото не е имало Золадекс. Въпроса за мен обаче е спорен, защото няма лошо и да се махнат тези органи. Още мисля по въпроса newsm78
И последно..Пеперудке, когато мен ме оперираха ТМ ми беше 9. Не мисля, че между нас има момиче, коята е имала завишен маркер преди операцията. Първичен тумор на гърдата рядко дава промени в стойностите му, особено в начален стадий. Виж, недай Боже при метастази е друго Praynig

# 564
Имам си секторална резекция, която се "води" оперативна намеса-беше с местна упойка, а резултатите от изследването са получени по някакъв "бърз тест"-излязоха за около час-два /забравих му името/.
 Според докторите туморът е доста голям, и е от няколко години на мястото си , много навътре е разположен и изобщо не съм го забелязала... Значи остава само да реша хормони или операция.

# 565
  • София
Със сигурност няма нищо общо -  химиотерапията и хормоните.
Аз съм с премахнати яйца и пак съм на хормонотерапия.
По мое мнение изчакай да излезе хистологията и тогава решавай.

# 566
Оки-засега клоня към операция, в пъти по-спокойна ще съм след това.Ама близките ми като чуха за още една операция, и им стана зле.

# 567
  • София
Божеееее, аз съм направила 6 бройки и още мърдам  Joy Joy Joy

# 568
Все така да си  bouquetр дай Боже!

# 569
И аз като Миленка съм с едно на ум по повод гинекологичната операция  newsm78. Ама има време  , предстоят ми още 4 броя химия и после ще мисля ...... Имам приятелка която е с параметри като мен - положителни естроген , прогестерон и хер .Също като мен не получи Херцептин , а само 6 химии.Беше започнала лечение с Нолвадекс и Золадекс , но си направи тотална хистеректомия и сега е само на Нолвадекс .Така , че , Луди Пеперуди  
  както е написала Хули - оттърване няма , ама чак пък 13 години , тая просто те е засилила здраво  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт