Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо ме боли главата след като ми се обърна косата от вятъра?
Какво представлява туморният маркер (ТМ) и какви са нормалните стойности?
Какво представлява епикризата и защо няма показател за туморен маркер в нея?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо ме боли главата след като ми се обърна косата от вятъра?
Болката в главата след обърната коса от вятъра е често срещано явление. Това се дължи на напрежението върху скалпа, което води до усещане за болка. Обикновено това се случва, когато косата е била стегната за продължителен период или когато се реши след това. Болката обикновено намалява след като косата бъде подстригана или когато спре да бъде стегната.
-
Какво представлява туморният маркер (ТМ) и какви са нормалните стойности?
Туморният маркер е вещество, което се открива в кръвта, урина или тъкани на пациента и може да показва наличието на ракови клетки. Нормалните стойности на туморния маркер варират в зависимост от вида на маркера и метода за измерване. Важно е да се отбележи, че повишените стойности на туморния маркер не винаги означават наличие на рак и те могат да бъдат повлияни от различни фактори като инфекции, възпаления и други заболявания.
-
Какво представлява епикризата и защо няма показател за туморен маркер в нея?
Епикризата е медицински документ, съдържащ информация за заболяването, лечението и резултатите от него. Липсата на показател за туморен маркер може да се дължи на различни причини, като липса на изследване, грешка при документиране или други фактори. В такива случаи е важно да се консултирате с вашия лекар за разяснение относно резултатите и тяхното значение за вашето здраве.
-
Какви са възможните причини за повишени туморни маркери?
-
Какво представлява биопсията и защо се извършва?

Пия за това, никога да не ти се налага да ринеш пред портата си, защото..... пътеките до домът ти винаги ще са утъпкани от стъпките на многобройните ти приятели! Наздраве!
И да бъдат внимателни....Та...всичко ми е наред!И дано все е така!И не знам дали ще имам вече назначено подобно изследване -при поправената диагноза.Понеже имах вече взето направление,казаха направи си го.
Лошото е,че като се разрових и стигнах до това, че това са симптоми на друг рак... И те ти пак филми в главата...