Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 827
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
emi_bj, съжалявам, че те стреснах - просто исках да ти помогна. Бягай в спешното и да пишеш после. Всичко ще е наред  Hug Hug Hug

А за инжекциите - не се двоуми въобще. Няма да навредят на бебето, могат само да помогнат.... СПОКО....

# 196
emi_bj, стискам палци! Отивай веднага в спешното, ако има нещо да реагират навреме...със стоене вкъщи и търпене на болки няма да си помогнеш! Всичко ще се ок Hug

# 197
  • Semmerzake, Белгия
Здравейте коремчета  Hug! Къде са майските мамчета, няма ли някое бебенце вече ?
Аз имам още толкова много, а вече ми се ще да е приключило. Сега ме мъчи едно безсъние, не се търпи вече. На никъде не мога да легна. Постоянно не ми достига въздух, а като легна по гръб получавам и контракции. Искам почивка, но според тъпите белгийски закони, май ще раждам на работа  newsm78.
Иначе да  се похваля - поръчах си количка и я чакам с нетърпение. Обзаведохме се и с бебефон и разни други дреболийки, които ме разнообразяват.
Моето момиченце ходи на училище и като се върне й се играе, а на мен точно тогава вече ми е толкова уморено  Embarassed, горкото дете, чак се чувствам виновна !
Това е около нас, оплаках се.
Лека вечер на всички и стискам палчета на мамите на финала  PraynigHug

# 198
Здравейте   мами....Аз  да  се  отчета   от   вчерашния  преглед..Големи  сме   около  22 см и  сме  340грама.  Всичките  ни  органи  са  налице и  даже сме  с  главата   надолу..Simple SmileЗа пола специално  не  си  поисках  да   разбирам  -   та  да   си  имаме   хубава   изненада   в  края на  септември..Simple Smile  Иначе   малкото   не  спира  да  шевърка  и   вече   се  риткаме   всяка  вечер. 
Хайде ние  излизаме  на  басейнче,  че   вън  времето  е  страхотно  и   малкия  трябва  да   го  уморим  по  някакъв  начин..

# 199
Привет момичета  Hug

Да се отчета и аз или по точно да се оплача.Преди две вечери посетихме спешното отделение,че умирах от болки в корема ниско долу,където ми е операцията от цезаровото.Страшно съм разочарована от испанското здравеопазване ( да ме извинят испанските мами,не искам никой да обидя)Та отиваме ние с половинката по сред нощ и сме само ние за преглед но трябваше да чакаме,докато чакахме дойде една мама с голям корем и веднага е приеха нея,след около 30 мин си тръгна а ние продължаваме да си чакаме още около час,дойде и друга за раждане вече и нея викат веднага при което мъжо не се сдържа и попита а ние кога,а сестрата му каза да чакаме и той повиши тон,като обясняваше колко време чакаме вече и че имам силни болки,а тъпата сестра му казва ами те са бременни  ooooh! при което аз също не издържах и казах и аз също,но това че не съм с огромен корем все още означава ли че трябва да си умра тук ? и сестрата се прибра,след около 30 мин още чакане половинката започна да търси лекар да пита какво става и най накрая една каза ей сега ще ви видя.Та ме прегледаха,за щастие бебо е добре за първи път го видях и чух сърчице  newsm44 ,цели 5 см сме големи  Heart Eyes Всичко друго ми е наред и така и не ми дадоха ясен отговор от какво са болките а ми изписаха парацетамол да пия.Не съм го взела че ме е страх,някъде бях чела,че при употреба на парацетамол от бременна с момче или от момчета,има лоши последици за импотентността,та от страх се свивам почти всяка вечер от болки.Освен тези болки от неделя не задържам храна,всичко отива по канален ред,даже и течности  Cry Свалям на ден от 600 гр до 1кг и си вървя към системи с пълна пара.Момичета приемам всякакви съвети само и само да проям и задържа залче в корема  Praynig ако някоя от вас има опит или знае нещо, моля да сподели,ще съм безкрайно благодарна  Hug

Хайде майски мами стига сте стискали бебоците,да излизат вече  newsm32
Леко раждане ви желая и здрави и пухкави бебчета  Hug

Ахх и да се похваля  Grinning на 6 май имаше панаир на бебе и мама и спечелих безплатна фото-сесия за бременни  newsm53 и страшно много подаръци за бебо получих,даже и пюрета,който никой в къщи не яде,а и бебо ако е като мен и кака си .....ни биба ще имаме ни пюрета ще ядем,което е добре  Simple Smile

Лека вечер/ден коремчета  Hug  Hug  Hug

# 200
tsveteli, тук също казват парацетамол при болки, за проблеми с потентността не съм чувала, аз знам, че уврежда бъбреците. В Бг взимат Но-шпа.
Дано повече не ти се случва, но ако ходиш пак в спешното веднага казвай, че си бременна, с приоритет си.
По отношение на повръщането, аз щях да се местя да живея в банята, добре, че свърши. Тук има хапчета, с рецепта са, гинеколога ти ги изписва. Аз отказах да пия лекарства, освен ако не е наложително. Не съм пила и фолиева киселина и витамини /от фолиевата киселина повръщах още повече, а от витамините имам запек/. Като средство за облекчение масово препоръчват всичко с джиджифил - бисквити, чай ит.н. Както и диета - леки храни, без подправки, по малко, но на често... Аз ядях по 1-2 хапки на половин час, с надежда, че поне нещичко ще остане. Отядох си и на боклуци, дето иначе не бих ги и опитала, включително и кола пих, нали така или иначе всичко изхвърлях, та поне да пробвам какво толкова им харесват Wink И другото беше, че като усетя, че ми се гади изпивах някакво количество вода - да има какво да върна, че иначе е много болезнено. По едно време се чувствах добре от мандарини, после от ябълки, пробвай различни неща, кое ти понася.

# 201
tsveteli   аз  имам   чувството,  че  през двете  си  бременности  с е превърнах  в   експерт  по  повръщане...Първата  си  бременност  отслабнах  с  +8   кг,   и  сега  съм  някъде   толкоз.   То  не   е   сутрешно  гадене -  то  беше   целодневно.  Докато  не  се   събудих  в  12  седмица  и   всичко  беше   свършило...Хей  така  за   една  нощ.   И  при  нас   препоръчват   джинджифил,  но  аз  не  му  понасям  мириса,  пък  камо  ли  вкуса, така  че  за  мене  не   беше решение. На  мен   доктора  ми  изписа  със  сигурност  витамин  Б6... Не  че  помагаше.  Както   ти е   казала  Августа   гледай  да  хапваш -  поне  повръщането  е   по  лесно,  а  все  нещо  остава.  През  първата  ми   бременност  единственото  нещо от  което  не  ми се  гадеше  бяха  пържените  картофи. Това  беше  единственото  нещо,  което  не   повръщах.  Цяла  седмица  изкарах  почти  на  картофки.  Сега   не  можах  да  намеря  от  какво  не  ми  се  гади,  но успявах  да  изпия  по  1  чаша   вода с  лъжица   -  две  разтворен  мед  вътре.  И  в  никакъв   случай  не  наведнъж   -  по   глътка  през  10  тина  минути. 
За  парацатемола  и  аз  знам,  че  може  да   се пие,  но  ако  можеш  да  намериш  но-шпа   е  по  -  добре. На мен   болките  ми  казаха,  че  са  от  разтягане  на  матката. Затова   боляло.

И  най  вече  се  успокой  и  недей  да  си   мислиш  глупости.  Аз  много  се радвах,  че  повръщах. не  заради  друго,  но ми  казаха,  че  се  повръща  заради  високите  нива  на  бременния  хормон. А   високите  стойности  означават,  че  бебето  е   добре.   Доктора  ми  се смееше,  че  съм  една  от  малкото  бременни  дето  се  радват,  че  повръщат...

# 202
Добро утро, момичета!

Тази сутрин се събудих в 5.30 и страшно много ми се гадеше. Искам да повърна, ама не мога (по принцип аз много рядко до сега в живота си съм повръщала). След това обаче имах разстройство и мисля, че тапата почна да пада. Не беше с кръв, по-скоро малко като желе, чисто прозрачно и слузесто! Но и количеството беше доста малко. Надявам се да се случва нещо  Thinking Сега си пия кафето и ми се иска пак да легна да спя, ама това пусто гадене... ужас! Хайде ще ви държа в течение ако нещо се случи.  Hug

# 203
Минаааааааа, това са първите признаци - скоро ще имаме бебе  newsm44 Стискам ти палчета  Hug Hug Hug

# 204
Здравейте мамита,

Ето както обещах снимки на стаята на бебка.

Извинявам се за спама. Понеже има майки които нямат фейсбук и само тук пишат. Държа да отбележа че стаята не ни струваше много пари. Леглото ни го дадоха безплатно. Нещата, които са на леглото купих от ибей за $50. Шкафа си го имахме беше с цвят на дърво. Боите за стената и за шкафа заедно с четките ни струваха $100. Лепенките създадох и изработих в моята работа (Бяха подарък от фирмата, но ако трябваше да ги купувам може би около $150). Мъжа ми и една приятелка боядисаха стаята и шкафа. Аз залепих лепенките и направих аранжимента. Така че въщност стаята ни излезна с груби сметки около $200 (300 ако бях платила лепенките)

Hug

# 205
  • Semmerzake, Белгия
aneda  Hug, поздравления, стаята е прекрасна! Желая Ви скоро да се гушкате в нея  Hug!
Minaaa, дано скоро има прекрасни новини  Praynig! Моята тапа си беше добре оформено топче, слузесто с малко кръв, така че сигурно се започва. Но съм чела, а и при мен беше така, че тя пада от 24 до 48 часа преди раждането, при мен бяха 32 - 33 часа приблизително.
tsveteli, искреннно ти съчувствам миличка  Hug! И с двете бременности бях така с повръщането, с каката до 6-тия месец, с бебо - до петия. Ям и връщам, спя, ям и връщам. Това е! Пих Деган, пих някакво белгийско лекарство /докторката ми го изписа/ - без особен ефект. Иначе си правех чай от джоджен, който ми успокояваше малко стомаха и разреждах посещенията в тоалетната. Иначе изядох страшно много мандарини, само те ме привличаха, и неща със сирене. Късмет и дано скоро отмине  Praynig Hug!

# 206
  • Folkestone, UK
Minaaa  Hug започва сеееее  Heart EyesСкоро ще се гушкате с бебка  Heart Eyes
И повръщането, и разстройството - така организма се чисти преди раждането, а и тапата - виж там може без тапа да си откара човек и повечко време (една приятелка - около 2 седмици така), но при теб определено ще е съвсем скоро. Дай боже да е бързичко и всичко да е ок  Praynig Стискам палци    newsm10 newsm30
Прасковетка и тя да не се услушва, ами да действа, макар там юнака може да излезе по - голям бъзльо и да реши, че още не е готов за света навън  Hug
Как си мечтая и аз да го имам този късмет дрисла да тръгне самичка, ама...макар днес да съм с болки от сутринта, имам усещането, че така ще си откарам до предизвикването  Cry
tsveteli, пробвай всичко мила, индивидуално си е, тялото ти само ще ти подскаже от какво има нужда. Аз както писах и преди се спасявах само с нещо соленичко веднага след ставане от сън и при всяко прилошаване - дори да са някакви солетки. От сладко и плодове ми се гадеше повече, ама ти трябва да си намериш това, което на теб ти понася (джинджър бисквитките и на мен ми действаха кофти, а тук масово ги препоръчват в такива случаи)  Hug
aneda, както писах и във фейса, дано само хубави емоции и много щастливо детство да има не само в тази стаичка, но и в дома ви като цяло!  Heart Eyes Браво и на тримата майстори Simple Smile

# 207
УАУУУУУУУУ, aneda, стаята е ВЕЛИКОЛЕПНА! Поздравления.  Hug

# 208
aneda, стаята е НЕВЕРОЯТНА! Толкова е слънчева! Пожелавам на бебка да изкара там едни прекрасни моменти, да расте щастлива и да ви радва много!  Hug

tsveteli, дано скоро се оправиш!  Praynig и да си направите една страхотна фотосесия!

Аз успях все пак да поспя още час и половина и в момента ми няма нищо. Бебка си е активна както винаги. Аз също съм чела, че чрез повръщане и разстройство организма се пречиства преди раждането, но се и чудя да не съм яла вчера нещо, което да ми е раздразнило стомаха. Обаче освен малко повече ананас за друго не се сещам. Simple Smile  Joy
Иска ми се да е днес или утре, че и таман тати си е в къщи по цял ден.

Лека събота ви желая! При нас слънчицето се е показало!  Heart Eyes

# 209
  • Ispania
Охооо Minaaa, наистина много, много скоро ще се гушкате с бебо4ето Hug Mr. Green. По ясни сигнали от тези не може да има Wink. Опитай се да си по4инеш колкото е вьзможно пове4е сега, 4е малко ти остана с по4ивкаааа Hug.

Моето момиченце ходи на училище и като се върне й се играе, а на мен точно тогава вече ми е толкова уморено  Embarassed, горкото дете, чак се чувствам виновна !
Е сега, виновна се 4увстваш Naughty, нормално е да му се играе на детето, и още по-нормално е на теб да не ти се играе. Има време за вси4ко, и за игра и за по4ивки, като се роди беб4о ще си играете с каката на воля, сега пове4е по4ивка  bouquet.

dianjelly1982, браво за хубавите новини Hug.Важното е бебока да е добре.

tsveteli, много гадно това 4е не можеш да задьржаш никаква храна Confused. Не можете ли да  искате 4ас за матроната(нали при вас тя те гледа само) и да и обясниш с подробностти какво става с теб, за да ти даде нещо, поне да не поврьщаш толкова много.
При пьрвата ми бременност ми даваха сьщо парацетамол, ако го взимаш в малки коли4ества не е толкова вреден, но определено е по4ти единственото лекарство което изписват тук за бременни.Парацетамол и Нолотил.Те са най-малко вредните за бебетата.
Май вие трябва да идвате кьм нас, не ние кьм вас Mr. Green, тук поне не се гледа "колко си бременна", ами се приема в спешното по спешност.Никога няма да те вьрнат, но ако не е нещо сериозно, наистина 4акаш с 4асове. От опит и от двете страни ти го казвам Laughing.Като бременна ми се налагаше доста 4есто да посещавам бьрза помощт и сьм имала слу4аи в които сьм си 4акала по 3 4аса отвьн(то4но слу4аите в които ми нямаше нищо).Оба4е когато отидох сьс спонтанен аборт на секундата ме приеха. И имаше поне 10 4акащи бьдещи мами с голями кореми. Веднага ме приеха преди тях.
След като родих работих в болницата, и всьщтност не зная как го правят, но много то4но определят на кой какво му има и кога да го приемат. Спомням си едно моми4е стоя 2 4аса и половина отвьн, аз накрая 4ак се притесних да не са я забравили, но като "напомних" за нея, ми казаха"Диагнозата е :паника".(тази диагноза и аз я имах 4есто при пьрвата бременност). Наистина, когато я приеха, прегледаха, нищо и нямаше.
Но когато идва нов пациент(ка), задьлжително излиза лекарката или сестрата и много хубаво разпитва какво точно и има.
Оба4е при теб ми се струва много страшно 4е не можеш да се храниш нормално ве4е в седмиците в които си. Тези лекари трябва да направят нещо предварително, за да не трябва да стоиш на системи бременна Close.
Много кьсмет ти желая, дано от само себе си мине гаденето, 4е като гледам лекарите..... Confused.
За болките-и на мен ми казаха 4е е от матката-пораства бебето Wink.

Анеда, много ми хареса стаята(и тук да ти кажа Laughing).Оба4е просто се влУбих в завивките.Много скьпи ми се струват оба4е по магазините(нали ми каза вьв фейсбука колко струват там).Егати... но 4естно да си кажат си заслужават цената Wink.

И пак да се похваля Party, имаме си сльнцееее Laughing. Днес даже сьм с кьс рькав и пола без 4орапогащтник.(хаха , за пьрви пьт тази година).Само 4е тази сутрин се опитах да влезна в някои дрехи от миналата година и направо ooooh! ooooh! ooooh! Cry. 4увствам се дебела, тежка -мама ме4ка с други думи.

Общи условия

Активация на акаунт