Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 174
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Кора, мого хубава новина. Много се радвам! Two Hearts

Verinka честита радост!  smile3525 smile3525 Вече ми текат лигите за ново разказче за раждане... ама когато можеш де...

Val разбирам те много добре за звъненето на телефона. Аз успявам в повечето време да не мисля, но когато се сетя и едни тръпки ме побиват... Но и днес не се обадиха. Ура!

eva_82 вярно много задух тука, но на мен ми е добре. Сега чакам англичанина (гаджето) да си дойде от работа и да се затюхка колко е жега. Много ми е забавен...

Иначе момичета я дайте акъл - аз от три дни съм със възпалено гърло. Най-вероятно е стрептококова инфекция, защото е покрито с ужасни бели налепи, направо ми е отвеатително да се гледам. Сега ако ида на доктор той ще ми даде антибиотици. Ама аз пък не искам да пия антибиотици, защото не ми е чак толкова зле. Чудя се обаче дали наличието на такава инфекция вреди на бебето. То малко глупави въпроси задавам, не сте джи пита да знаете, ама така не ми се занимава с ходене по доктори. Искам да ми мине без интервенции.

# 691
  • Semmerzake, Белгия
Verinka, честита рожба !   bouquet
Кора, много се радвам за теб! Стискам палци бързо да се преместите и да забравиш тези неприятни сцени  Hug.

# 692
  • на брега на морето
Веринка, да ви е жива и здрава малката Мелина!  Hug Да расте щастлива и късметлийка, и много да ви радва. На теб бързо възстановяване. Hug  bouquet

# 693
Здравейте маминки!  Hug
Имам въпрос към маминките в Испания:Вие знаете ли дали се плаща при раждането?Защото аз съм в Мадрид и ми казаха,щом не съм работила и не съм осигуряване се плаща 2500 евро,някоя от вас да го е чула това?

Веринка,честита ти рожба,да ви е жива и здрава!  bouquet

# 694
Привет сладурки  Hug

Кора, поздравления за тупкащото сърчице, знаех си аз че всичко ще е наред! Голяма ужасия е ситуацията със свекървището! Добре че скоро ще сте далеч от нея! Браво на Джоуи за подкрепата в този момент - мъж на място, друго не мога да кажа  Peace

MilaB, имам същата количка (само цветовете са по-момичешки) и съвместимата седалка за кола е Maxi Cosi Mico.
http://www.maxi-cosi.com/ca-en/products/car-seats/infant/mico.aspx

Val, много е мъчително с тези жеги, внимавай да не се дехидратираш. И нас ни бяха натиснали горещини (нищо че сме в Канада) и вода с листенца мента и лимон много ми помагаше!

Verinka, да ти е жива и здрава малката Мелина! Да расте усмихната и умна госпожица за радост на мама и тати   bouquet

Ние с Леа сме добре, вече на 15 дни, кърмим се, плачкаме, правим физиономийки  baby_neutral
Ще гледам скоро да сложа малко снимчици във ФБ.
Със съня вечер не сме много добре, ходя като таласъм през деня, но това предполагам са нормалните неща  Laughing
Гушки на всички  Hug

# 695

Izvinete za latinicata, precaka mi se kirilicata  Mr. Green

Chestito bebche na Verinka!

Kora   Hug  mnogo kuraj, sila i kysmet vsichko da se naredi! Az shte hodia pri dok. drugata sedmica i mi kazaha, che e vyzmojno da me pratiat i men na psiholog zanimavasht se samo s bremenni...Veche se chuvstvam po-dobre, po-spokoino, biahme za weekend izvyn grada i mi podeistva strahotno Simple Smile

Gush na vsichki!  Hug

# 696
  • Ispania
Здравейте маминки!  Hug
Имам въпрос към маминките в Испания:Вие знаете ли дали се плаща при раждането?Защото аз съм в Мадрид и ми казаха,щом не съм работила и не съм осигуряване се плаща 2500 евро,някоя от вас да го е чула това?

Здравей, от години ве4е(май станаха две години) не се плащат тези 2500 евро.
Докато се плащаха: трябваше да си работила определено време(това е само за 4ужденките, за испанките не важеше), да си била определен период в Испания и още нещо имаше, но ве4е не помня.
Този закон го прие Сапатеро, но не преуспя пове4е от две години някьде Confused.

# 697
  • Ispania
Евентуално ако 4акаш близнаци, тогава от общината по местоживеене ти плащаха нещо.Но пьрво трябва да се извади паспорт,след което НИЕ на децата и тогава може да поискаш тази субсидия

# 698
Verinka, честита дъщеричка! Жива и здрава голяма да порасне   bouquet

Бебелина, много хубав и полезен разказ  bouquet

eva_82, аз за козметиката съм решила да взема само едно кремче за дупето /на любимата ми вече марка Е45/ и шампоанче за косичката /ще го използвам не по-често от 1 път седмично/, като за него съм се насочила към boots, четох много добри коментари, а и самата аз ползвам в момента тяхното олио против стрии /засега удържа фронта/. Не мисля, че ще ми е необходимо нещо друго в началото. Birth plan, аз си изтеглих от интернет няколко /има десетки различни варианти/ и се спрях на този от сайта на NHS - birth plan - иска да си регистриран потребител, ако не ти се занимава мога да ти го изпратя на мейл Simple Smile

Кора Hug Hug Hug

Boubou, аз страдам от гърло периодично, т.е. проблемни са ми сливиците /все по-рядко вече пропускам зима без да са в гной/. Като по-малка ги чистех с марля, натопена в мед и след това в сода и така търкаш...изключително неприятна процедура. Помагаше, но ако ги хванех много много рано. Моят съвет е да отидеш на лекар възможно най-скоро, за да не стане така да се наложи да лежиш в болницата или пък да ти ги отстранят! Не са майтап работа тези неща, не ги пренебрегвай Naughty

Ние сме добре, ритаме все по-силно и продължително Heart Eyes
Другата седмица имам час при доки, ще измрънкам пак да чуя сърчицето Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 13:02 от LamaRina

# 699
Eee Ламаринче, златна си  Heart Eyes Hug
Пращам ти емайл на лични  Grinning Hug

# 700

Иначе момичета я дайте акъл - аз от три дни съм със възпалено гърло. Най-вероятно е стрептококова инфекция, защото е покрито с ужасни бели налепи, направо ми е отвеатително да се гледам. Сега ако ида на доктор той ще ми даде антибиотици. Ама аз пък не искам да пия антибиотици, защото не ми е чак толкова зле. Чудя се обаче дали наличието на такава инфекция вреди на бебето. То малко глупави въпроси задавам, не сте джи пита да знаете, ама така не ми се занимава с ходене по доктори. Искам да ми мине без интервенции.

Boubou на мен ми прилича все едно започваш гнойна ангина.Имаш ли температура ?Аз в началото на бременността във втори месец имах налепи.По принцип от малка си махам налепите със сода.Много ефикасно,много бързо действа и не ти вреди изобщо!Буквално след като ги махнах със содата след 4-5 часа нищо ми нямаше-нито температура,нито нищо.Ако ти се пробва-с клечка за уши намокряш я с водичка и овалваш в сода и след това пред огледалото бъркаш и търкаш налепите.Ужасно неприятно е,ама ще видиш как всичко полепва по клечката и се изчиства.После можеш да се жабуриш с оцет.Ама и в двата случая не трябва да пиеш вода поне 20тина мин.Не знам,дано не е гнойна ангнина,ама с тия налепи .. Оправяй се бързо!

# 701
Вал благодаря ти за отговора.А да те питам,а тези които нямат ние трябва ли да плащат? 
Благодаря предварително  Simple Smile

# 702
  • Switzerland
Здравейте сладурки  Hug
Честита бебка на мама b] Verinka[/b] , да е жива и здрава и да ви дарява всеки ден с много щастие и любов   , а на мама бързо да се възстанови и да разкаже   [/color]   bouquet  bouquet  bouquet
NellyDi тъпото е , че сме с една кола и то малка , сега сме в процес на търсене на голяма , но то ще си отнеме време , за това ми трябва и кошчето - като тръгнем някъде /на пазар или на гости / да не мъкна коша за новородено и да мога да съм си мобилна в същото време  ooooh!
Бебелина , благодаря за отговора   bouquet
Кора  много се радвам миличка , ще видиш как едно по едно всичко ще се нареди  Hug
Val забавно не , ами направо хаос , сутрин като стана и се чудя какво да очаквам като отворя вратата на спалнята  Crazy , а  аз се влюбих в цвета на коликата , не е типичния момчешки цвят  Heart Eyes сега ще стане най-забавно ако вземе и се роди девойка  Joy Направо не знам как издържаш на тия жеги , при нас сега е около 30 градуса и аз съм като риба на сухо  #Crazy , пий повече течности и избягвай да скиташ на вън  Peace
Boubou много помага като в 1/2 кафяна чашка мед добавиш 1ч.л. сода и разбъркаш , става едно пухкаво и не чак толкова гадно на вкус , хапваш когато се сетиш и след като си взела от него е добре поне 15мин нищо да не ядеш и пиеш . С това съм си лекувала ангини и общо взето всякакви болки в гърлото  Peace

# 703
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички празнуващи днес!

Веринка, да ти е жива и здрава малката сладка Мелина!

NellyDi тъпото е , че сме с една кола и то малка , сега сме в процес на търсене на голяма , но то ще си отнеме време , за това ми трябва и кошчето - като тръгнем някъде /на пазар или на гости / да не мъкна коша за новородено и да мога да съм си мобилна в същото време  ooooh!

Разбирам, ама не схващам още защо търсиш столче, което да пасне точно на тази количка...  newsm78 Или аз нещо пак не съм разбрала. Ще ме извиниш, за което, моляяяяяяяяяя  Embarassed Mr. Green  Просто си избираш някакво столче, ако ще и втора ръка и готово. Не ти трябва да пасва на количката, а просто да имаш, защото си е необходимост. Това имах предвид аз  Peace

Еха, NellyDi, колко малко ти е останало, само 5 седмици  Heart Eyes

Joy Joy Joy Надявам се да са доста по-малко  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 704
Joy Joy Joy Надявам се да са доста по-малко  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
[/quote]  Joy То май всички се надяваме да родим по раничко  Simple Smile Ама твоите 5 седмици  сравнени с мойте  10 ми се виждат супер  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт