Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 168
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • на брега на морето
А аз какво да кажа? Laughing Все повече ми намирисва на преносване. Tired Какво ли не пробвах- измих банята от-до, прахосмукачка и чистене почти всеки ден, пия и от прословутия малинов чай, разходки и колело(тренажор), секс Blush- е няма и няма. Една контракцийка няма. Бебо си е все така високо и доволно активен, значи даже не му е и тясно. Утре мисля да изгърмя и последния си коз-миенето на прозорци и се предавам. Tired Laughing

# 706
  • Switzerland
Добро утро , коремчета  Hug
Еййййййййй страшна жега  и тук   ooooh! казват , че от утре пак ще разхлади та да видим  Praynig
NellyDi идеята да става кошчето е , че няма да го мъкна на ръка , а ще го возя , и дето се вика до магазина да отида е по-лекичко кошчето да сваля тия скапани  4 ет. от колкото коша , иначе все трябва да има някой с мен  Crazy
На мен стълбите сега са ми голям трън в задника , направо имам чувството , че краката ми ще рухнат под тежестта  #Crazy
Мелина_3 споко миличка , ще тръгне бебчо и то когато най-малко очакваш , а за техниките -малко са бебетата , които ги признават и се съобразяват , на тях си им е чудничко вътре  newsm32
Момичета дайте акъл за неща нужни за бебето от БГ  , че една приятелка  сега се прибира и мисля да и поръчам да ми донесе , то е ясно , че ще ми вземе Бебе тан  и Бочко , ама ако се сещате нещо друго ще ви бъда благодарна да дадете акъл , че моя хич го няма  Whistling
 Hug

# 707
  • Немция
МилаВ, аз нищо не сьм порь4вала от Бг, дори и Бо4ко, така 4е не сьм ти от полза. Sunglasses

Явно си зависи от коша на коли4ката- моят ми беше много по-удобен да го мъкна по стьлби отколкото кош4ето за кола- то направо ми измъкваше рьцете, а и цялата ставах в синини от него , докато пренеса бебето от то4ка А до то4ка Б. Докато бебето е малко е окей, оба4е като стане по-тежко това Макси Кози ми изкарваше вьздуха.

Само аз ли не бьрзам да раждам, след 4 седмици ми е термина- наслаждавам се сега на спокойствието и на сьня нощно време. Mr. Green Бибит4ето едва след годинка и половина по4на да спи по цяла нощ, така 4е малко пове4е от година аз спя като хората през нощта. Mr. Green Сега вси4ко отна4ало се о4ертава, но здраве да е- така растат децата. Wink

Мелина, дано не преносиш- има време, аз родих пьрвото ми дете то4но на термин. Mr. Green

# 708
  • Ispania
Вал благодаря ти за отговора.А да те питам,а тези които нямат ние трябва ли да плащат? 
Благодаря предварително  Simple Smile
Сложен вьпрос  Laughing.
Имаш ли Европейската Здравна Карта?Сьпругьт ти няма ли НИЕ?
То4но в момента има някакво "размьрдване" и на много хора не вадят НИЕ, но все още няма закон 4ерно на бяло , в който да пише "ЗАщО". Бих те посьтветвала да отидеш с паспорта в екстранхерията и да се пробваш и ти (вьпреки, 4е на много отказват) да си извадиш НИЕ. В Castilla-La Mancha все още няма такива проблеми, но зная, 4е в много области на Испания има проблеми.
Ако трябва да отидеш в бьрза помощ, никой не може да те вьрне(това ве4е наистина си е по закон)(ако наистина е нещо спешно) Naughty, както и след като се роди бебето, то ще полу4и вси4ки необходими грижи и ваксини както вси4ки други деца.

Ина4е за плащане- ами дори в нашата болница си спомням 4е сме карали 4ужденци без НИЕ-та да ни дават адрес в тяхната дьржава и после сме им пращали фактура.
Отиди в поликлиниката която ти е по раЙон и поискай да ти назна4ат ли4ен лекар.Ако там успееш да се "пребориш" с бУрокрацията, няма да трябва да плащаш никьде.Когато трьгнеш да раждаш, на гишето ще ти поискат картата(или сертификат), 4е имаш ли4ен лекар.(В дьржавната болница).
Ако мога да ти помогна с още нещо-кажи, не 4е сега ти помогнах много де, но вьв всяка комунидад е разли4но, и аз си зная тук как е.

А...друго, което мога да те посьветвам, ако не успееш да си извадиш НИЕ или да ти дадьт ли4ен лекар, е да си направиш 4астна застраховка.Тя на този етап няма да ти покрие самото раждане, но вси4ки прегледи преди това ще са покрити. НО все пак преди нея, опитай вси4ко вьзможно с дьржавните лекари.

Мелина_3, какви са тези екстремни изпьлнения от теб Joy, хаха до колкото виждам ти остават още две  седмици, ако продьлжаваш така скоро в банята ти не 4е ще блести ,ами право можеш да се оглеждаш там Laughing.Моето дете се роди то4но на термина си Simple Smile.

MilaB, и аз не мога да сьм ти в голяма помощ за списьк с неща от БГ Thinking. Когато се роди моят син, майка ми мí донесе по4ти вси4ко от което могат да се нуждаят не едно ,ами две деца.Но да ти кажа 4естно, вси4ко което ми донесе го имаше и тук Thinking, сега се 4удя защо изобщо е мькнала вси4кият този багаж. За мен беше много мил жеста, но с това бебе определно сме и казали да не взима такива неща. Да вземе това което тя иска да му купи. Спомням си 4е донесе от БГ някакьв комплект за изписване от болницата. Бебето беше увито като шушулка в него Joy. Крем4ето БО4КО оба4е сега като каза и аз ще си го донеса лятото като ходя си ходя в БГ( Blushза всеки слу4ай) hahaha.

bibitka, няма страшно Hug, това бибит4е няма да е безсьнно като предишното Hug.На мен сега като ме попитат дали сьм готова ОТНОВО за безсьнни нощи, аз не разбирам за какво ми говорят hahaha.То моето бебе само спеше и ядеше.Сигурно от кьм вторият месец спря да се буди нощем.Сутрин се сьбуждаше кьм 10, ядеше и пак заспиваше hahaha.Когато беше гладен даже на пла4еше, 4уваше се нещо от рода на "мммм,аамм,ммм" и това беше, даваш му да яде и заспива пак hahaha.ще видиш как бибит4о 2 номер ще е така Wink.
При мен оба4е сега зная, 4е беб4о втори номер няма да е така. Два пьти лотария , няма да стане Laughing

# 709
Здравейте, понеже съм вписана на първата страница от темата, искам да споделя, че на 27 юни се роди моето момченце Мартин- Александър (53 см. 3, 750 кг.) От днес сме у дома. На всички пожелавам радостни мигове и само хубави емоции   bouquet

# 710
Честито на Verinka и Горчива Луна!
Да са ви живи и здрави съкровищата!

# 711
Здравейте Simple Smile
И аз се записвам във вашата тема. Аз съм 10 гс и живея във Испания.
Val, всъщност мен ме интересуваше дали раждането е безплатно, защото чувах слухове от тук, от там. Но вчера говорихме с матроната и вече се изясниха въпросите ми. Аз нямам ние, тук във Валенсия вече не дават така лесно, трябва да представиш трудов договор и че си работил вече 3 или 4 месеца. Годеника ми има всичко, той от 12 години е тук, и живот и здраве септември ще подписваме и вече ще сме законно заедно. Аз имам личен лекар тук, заради европейската здравна карта и нищо не плащам, раждането също ще е безплатно, осигурено е всичко за майката и бебето в болницата. За сега това знам, дано няма никакви промени пак.
Честито на Горчива луна, нека малкия мъж е винаги здрав и  много щастлив.

# 712
Благодаря ти Вал!    bouquet

Честита ти рожба  Горчива луна   ylinfant

# 713
Здравейте, понеже съм вписана на първата страница от темата, искам да споделя, че на 27 юни се роди моето момченце Мартин- Александър (53 см. 3, 750 кг.) От днес сме у дома. На всички пожелавам радостни мигове и само хубави емоции   bouquet

Честито и да ви е жив и здрав,Марти!А ти как си?Между другото завидно голямо бебче си родила Simple Smile

# 714
Горчива Луна, да ти е жив и здрав сина!

Палома,  welcome

Мелина, спри се бе жена. Има още време - споко  Hug Mr. Green

MilaB, разпитвах те за столчето, защото и аз правих луди лупинги покрай близнаците и тясния ни асансьор в който едвам влиза единична количка, камо ли близнашка и т.н. Това, което се сещам е да си вземеш столче, което да ти стои нон-стоп в колата. Количката или под ръка или в колата и тя. Детето и багажа на ръце до колата или количката. Ако ти трябва количка - готово, ако ти трябва колата само местиш детето. Аз поне до сега все така съм правила, ама определено си е улеснение ако трябва да местиш само кошчето, вместо бебето. Стискам палци да си намериш подходящо!  Hug

За поръчките от БГ - мога да ти кажа аз какво си поръчах - семе от копър и анасон - прави се чайче против колики. Другото е Сулфатиацол - това е прахче с което ще пудря пъпчето докато заздравее и като падне щипката. Преди го правих с Немибацин, ама вече не се произвежда. Иначе Бочко си имам, наистина е много полезно. Донесох си бархетните пелени от близнаците - също голямо удобство ми бяха... Другото, което много ми е помагало е Пулмекс Бебе, но то е след 6-тия месец - ползвам го за мазане на гърдички и гръбче при настинка. Витамин Д, ако не ти изпишат - ама мисля, че има заместител и не е толкова важно. БебеТан-а е много мазен и трудно се отмива, а и трудно се намазва - не бих ти го препоръчала, според мен Бочкото е по-добър, а ако държиш на нещо от този род по-добре си поръчай Цинкова Маз - определено е по-добра от БебеТан. Ами май това се сещам на първо време.

Аз за първи път ще гледам бебе извън пределите на БГ и определено си търся продукти, които познавам със сигурност и които съм ползвала. Вярно, че и тук има, ама пусто като не ги знам  ooooh! Whistling

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 23:57 от NellyDi

# 715
  • Немция
Гор4ива Луна, 4естито мом4енце- да расте здраво и спокойно, много радости и бьрза адаптация ти пожелавам !!!! Hug

НелиДи, (аз като 4ерна станция Mr. Green) наистина изброените неща от теб ги има и в 4ужбина.
4ай4ето на Sidroga за бебешки коремни неволи ми бе препорь4ано от моята акушерка тогава, даже под4ерта да купуваме само тази марка , продава се в немските аптеки, била от най-добро и контролирано ка4ество.
Пудрата за пъп4е ми го даде ли4но акушерката, която идваше у нас да наблюдава новороденото, така 4е не се е налагало да я купувам.
Ползването на Бо4ко отпадна , тъй като ползвахме Веледа. Когато си бяхме в Бг, взехме един Бо4ко, но като го свършихме минахме пак на Веледа. Sunglasses
Витамин Д се изписва задьлжително при нас, за деца е без пари, касата поема детските лекарства, когато се изписани с рецепта.
Аз ползвах едно немско мазило за гьрди4ки за бебета и деца, забравих как се казва newsm78, но от него моето дете сьщо се изриваше, така 4е оттогава не сьм го ползвала.

Вал, превантивно си се подготвям за безсьнните нощи, пък ако ми се падне поспаливо бебе, е добре дошло. Mr. Green
С Бибит4ето не само през нощта се кьрмихме на 2 4аса през пьрвите месеци, ами и през деня не спеше много и все моята близост тьрсеше. Crazy По4на да спи пове4е през деня след 4-ти, 5-ти месец. Ако знаеш как им завиждах на майките сьс спящи бебета Mr. Green...
Този пьт сигурно ще е по-разли4но, все пак дете с дете не си прили4ат, но най-важното бебокът да е здрав, другото ще го измислим. Wink

# 716
Здравейте мамчета  Hug
Честито на Веринка и Горчива луна   bouquetза най-страхотното чувство в живота! Да се ви живи и здрави съкровищата и вие бързо да се възстановявате!!!

Кора, стискам палци вси4ко да се оправи, но аз лично си мисля, че вече се е оправило:) Аз много обичам приказката "Всяко зло за добро". Мисля че и в този случай е проработило. Имали сте ужасна разправия и  много гадно преживяване, но това е довело до много  бърза и супер положителна реакция. Така че само напред.
 Сарниа и на теб пожелавам да намерите такова решение, да се успокоиш и да се можеш да се концентрираш само върхо положителните емоции на бременоста и бебенце по-късно.

Ние сме от една седмица в БГ и аз съм се отдала на активно мързелуване. Направо взех да се измарям от мързел:) Аз съм в Русе и от днес започват някакви температури над 35 градуса, та съм се заредила с кисело мляко за айрянче, а сина ми е по цял ден в един огромен надувен басейн.

Иначе моето бебе рита почти нон-стоп и само се надявъм, че като се роди ще спи повече отколкото в тубмака ми.
Хайде чао от мен засега!!

# 717
  • на брега на морето
Здравейте, момичета! Grinning
Честит син на Горчива Луна! Hug Да расте здрав, силен и щастлив! На мама бързо възстановяване!  bouquet
MilaB, не зная какво да предложа и аз. newsm78 В общи линии съм съгласна с мнението на Бибитка, и при нас почти всичко си го има. От Бг наистина само някои подправки вземаме като чубрица. Но то това се отнася по-скоро към общите неща, а не свързани с гледане на бебе. Simple Smile Вит Д и тук е задължителен.
Радвам се, че ви позабавлявах с моята предродилна програма. Laughing Hug При мен притеснението от преносване идва най-вече от факта, че майка ми е преносвала и с мен, и със сестра ми, даже със сетра ми(тя е по-малката) са и предизвикали раждането. Ама когато -тогава, здраве да е. Не съм се закахърила толкова, смешка да става. hahaha Mr. Green

# 718
Интересно, тук витамин Д не само, че не е задължителен, но като попитах ДжиПито, дали да го давам, защото всички мами по форумите го дават, тя почти се изсмя и ми каза, че е напълно изишно.  newsm78

# 719
  • Ispania
Палома, добре дошла Hug
То4но за вашият комунидад зная, 4е има проблеми с Ние-тата.То напоследьк е с вашият и сьс вси4ки останали.Само при нас още май няма такива дрезки промени, но скоро и тук ще дойдат.
Една от тези промени, които и "нас" ни сполетя е сьс европейските здравни карти. Понеже аз като си ходя в БГ обикновенно я вадя тази карта, за да я имам там за всеки слу4ай, тази година за детето ми дадоха сертификат Shocked, ве4е не се вадят карти за децата (европейските), ами само едно хвьр4ащо лист4е, което е на испански Confused. Третират децата като неработещи и за това не им дават карта ами лист. И на вси4ки неработещи(или хора които нямат постоянен договор) пак лист и им дават.
Хубаво е 4е скоро ще имаш и ти НИЕ заради половинката ти.Но щом сега имаш ли4ен лекар зна4и нямаш нииикаккьв проблем Wink.Не се притеснявай, каквито и промени да има, с бьлгарската европейска здравна карта теб няма да те засегнат по никакьв на4ин. Аз сьм водила даже дядо ми тук на лекар с  нея hahaha.
Лека бременност и едно пухкаво беб4е на финала  bouquet.

cvblagova, дано успееш да намериш най-лесният вариянт за теб  bouquet

Горчива Луна, да ти е живо и здраво бебо4ето Hug Hug Hug.Много бьрзо вьзстановяване за теб  bouquet.

Ingy, наслаждавай се на по4ивката в БГ и внимавай с високите температури.
И аз другият месец си отивам натам.

varnagirl, и тук не се изписва на бебетата витамин Д. На моят син(то минаха много години от тогава де) не са му предписвали нищо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт