Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 792
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
А тук вит Д се дава от раждането, че чак до 4тата година. Свързано е с климата, нали си нямаме слънчице  Tired

# 721
  • Немция
Аз не знам доколко витамин Д в Немско е задьлжителен, но го изписват, до втората годинка на детето. Определено има много общо с климата, който не е от сльн4евите. Разбирам за Испания да не се изписва, оба4е в Англия... Thinking Имаме близка, живееща в Египет и там сьщо не се изписва витамин Д, оба4е се препорь4ва кра4етата на бебето ежедневно да се излагат за 20-ина минути на сльнце.
Вземането на този витамин не води до натрупване в организма- дори и да не е наложителен, се изхвьрля после от тялото.

Днес по4ти 3-годишния ми син се изцепи- "Мамо, като дойде беб4ето, тати ще го хвьрли.", аз "Кьде ще го хвьрли?", той "На боклука.". Mr. Green Crazy Ахааа, по4ва да се усеща ревност още отсега. Темата за бебето много го занимава, редовно я коментираме през деня, 4есто без да го заговарям за това, но забелязвам, 4е напоследьк 4есто споменава не само как бебето ще прави това или онова, а и как ще е лошо(бебето). Mr. Green Дано понесе нашия Галюшко промяната в семейството без драми, заради това се радвам, 4е ще сме с баба в кьщата, която ще му обрьща пове4е внимание, ако мама в на4алото не сколасва с двете деца.

# 722
Ехооо  Hug

Първо честити ни бебочета. Да са живи и здрави рожбите на Веринка и Горчива Луна, големи да порастнат и много да ви радват  Hug

Добре дошли на новите попълнения и да имате много лека бременност, раждане и прекрасни бебоци на финал   Praynig

Кора, не можех да повярвам на очите си докато четях  Shocked. Пази се от свекървата, тя е психично болна (според мен) или се дрогира редовно. Това не е поведение на човек с нормално работещ мозък  просто стой далече от нея, физически. Стискам ви палчета всичко да се разреши скоро  Hug
Сарниа, успех и на теб. Тия роднини понякога са ...
Мелина, дай му време до 39-та на мъника, има време да не ти дава мира  Simple Smile Hug
Другите ми звучите добре, което ме радва  Hug. Давайте в същия дух.
Успех на всички, на които им предстои скорошна среща с мъниците.
За вит. Д - миналата седмица бяхме при педиатрите (харесаха ни) и ние живеем в северните щати и по принцип се счита, че всички живеещи на север от Атланта имат пробелм да си набавят вит. Д. Препоръчаха, майките които кърмят да пият те витамина и бебето ще си поема през кърмата, а при бебетата на АМ го има добавено в млякото. Но не казаха нищо за дози, ама има време до тогава.

Момичета, аз се позагубих, че бях заета тия дни. Развих холестаза (сигурно така се превежда на български newsm78). Супер рядко състояние при бременни, но понякога се получава. Жлъчката не може да изсипва солите в храносмилателния тракт добре (никой не знае защо) и ги сипе в кръвоносната система, от където стигат и до бебето и се повишават и чернодробните ензими. Основните симптоми са ужасно силни сърбежи по тялото без обрив, но лекарката беше изненадана, че го имам, защото повечето жени не могат да спят и функционират от сърбежи, толкова са силни, но не и при мен. Сложиха ме на единственото лекарство, което има за това заболяване и понякога помага  да се свалят нивата на солите. Няма опасност за мен, би трябвало да отмине няколко седмици след раждането, но за бебо има рискове и трябва ме следят много отблизо. Сега кръвни за мен всяка седмица, прегледи в офиса, и тонове за бебчо, и трябва да го следя как мърда, УЗИ, след 37-ма седмица ще сме в офиса 2 пъти седмично. Деликатно ми намекнаха, че няма да ме чакат до термин, ако бебо не тръгне да излиза по-рано и резултатите са що-годе добри, ще ме чакат макс до 39-та и тогава ще решаваме индукция или какво ще правим. Малко ме притеснява, че не се знае достатъчно за заболяването, защото е толкова рядко и те работят леко на тъмно, но понеже сме в голям център и голяма болница са имали случаи като мен. Имат някакъв протокол, който следват, а аз се моля всичко да завърши добре. Малкия дребосък е жилав и силен и щом той се бори, ще се боря и аз, няма място за размекване, дано и Господ ни помогне  Praynig Praynig Praynig

Много прегръдки и целувки на всички  Hug

# 723
Ooo Darlena успех с това, с което се бориш, дано всичко мине по най-добрия начин! Незнам дали има някаква информация, която би могла да четеш за това състояние. Дано всичко отмине с лекарството!  Hug

Ingy приятно оцеляване в жегите!  Hug

Веринка, Горчива Луна и мама М в Гърция, честити ви бебоци и много да ви радват, щастливи мигове!

Аз съм добре, гледам да си почивам повече, поспивам си на обяд. Намалих си висенето пред компютъра, свекървата съм я сложила на пауза и засега не й се обаждам. Сега като съм по-спокойна си мисля, че причината е донякъде в това, че хората не знаят подробностите за това, какво се случва в тялото по време на бременността и как тези промени се отразяват на психиката на бременната (става по-чувствителна). Та мисля, че оттам идват проблемите - хората са несъобразителни волно или неволно. И е отделен въпросът вече вече за отношението и уважението - такъв ми бил късметът Simple Smile

Много интересна информация си разменяте за пазаруване на неща от БГ, за витамин Д и т.н.

Аз започвам от другата седмица йога за бременни, надявам се да ме научат как да релаксирам, че мозъкът ми ври и кипи от планове - да мисля кое как ще стане Simple Smile Но по принцип съм решила да купя креватчето с всичките му там аксесоари, пък за другите неща - по-натам. Иначе от Бебелина знам за Зумба фитнеса и си го правя вкъщи, на youtube има много клипчета, дори и за начинаещи. Много е приятно.

До скоро  Hug

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 00:31 от Sarnia

# 724
zdraveite
az kak moga da se vpisha v statistikata ? Simple Smile

# 725
  • Folkestone, UK
Привет и от нас с Туитито  Hug
Изпуснала съм много и ми е тъжно, но не ми остава време покрай бебка и втората щерка, която наскоро дойде от БГ, и във ФБ ако вляза 2 пъти в седмицата за малко, докато Лекси ми спи на гърдите...
Честито на всички обебени, които съм изпуснала!
Липсвате ми, момичета!Надявам се всичко при вас да е под контрол!
Дарлена, много гушки и положителни мисли!Всичко ще е наред! Hug Praynig
бибитче, не забравяйте да купите подарък от бебчето за баткото - нещо наистина много хубаво, както и той да приготви предварително картичка за бебчето. Малко дипломация трябва Simple Smile
Стискам палци на всички на финала!Времето така бързо се изниза покрай нашите колики, вечни висенета на цицата, пък макар само и за успокоение, не само за папкане, покрай спането на ръчички, когато нещо ни мъчи. Аз и не искам да се отделям от това прекрасно създанийце  Heart Eyes
Много щастие на всички ви! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 726
  • Egipet
честито на всички маичета. и тук изписват витамин д до 6месец но зависи в коя част на Египет си явно аз раждах по на хладно и изписаха на бебо витамин д. инак живеем на 300метра от плажа и при нас си е топло

# 727
zdraveite
az kak moga da se vpisha v statistikata ? Simple Smile
напиши тук в темата, в коя седмица си, ако се зане пола и къде се намираш в моента и администратора ще те добави на първа страница. Добре дошла в групичката весело бременеене и успешен сладък финал.

# 728
Menelaos , добре дошла.  Двамата батковци са родени в Солун и затова тая специални чувства към тоя град.
Спокойна и безпроблемна бременност от мен!

# 729
Е хайде тази темичка да се избута към края и да започваме нова Simple Smile

Аз бях на лекар, всичко е наред, препоръчаха ми почивка за емоциите, казаха че по време на бременността е нормално да ставам още по-емоционална от преди. Незнайно защо спя по 5-6 часа на ден, док ми каза, че е добре да се спи по повече, но на мен сякаш това ми стига. Препоръча ми да търся някакви безобидни неща/хомеопатични за сън, но аз мисля да не се тъпча с нищо и да не мисля за това. Просто може би ще си почивам на обяд когато не съм на работа...От другата седмица започвам йогата и ще видя как ще ми се отрази, възлагам надежди на това, че ще се чувствам по-добре, пък и ще ми е интересно да се запозная с  други бременни от квартала Simple Smile

Добре дошли на новите мами  Hug

В.В. радваш окото. Сложи нови снимки във ФБ като имаш време.

# 730
  • Ispania
Здравейте корем4ета Hug,
Моя милост днес беше на преглед за 20 седмици. В4ера не сьм спала по4ти Rolling Eyes, нито в4ера,нито онзи ден.Просто явно нервите не ми издьржат и напрежението от това какво ще ми кажат е голямо. И аз като Сарния имам нужда от разни билки и подобни за да спя като нормалните хора.
Бебето отговаря на 21 седмици, вместо на 20, което озна4ава 4е може да се роди по рано(1 седмица по-рано). По принцип в тези седмици трябва да тежи около 220гр,е аз както се о4ертава май пак ще раждам втори Крали Марко ooooh!,който на този етап тежи 380гр Shocked.
Изпаднах в тиха истерия Cry, не мога да си представя да родя още ведньж такова голямо бебе. Говорихме за раждането, гинеколожката ми каза 4е тя не изражда в нашият град, но не е толова дале4е там кьдето тя  ми каза.Така или ина4е тьй като аз много 4есто мисля за цезарово,гледахме болниците то4но кьдето тя ни каза.
Успокои ме страшно много за самото раждане.Десет пьти ми повтори, 4е в никакьв слу4ай не препорь4ва цезарово,4е ако има наистина нужда от него ще се направи, но сьс сигурност няма да ме оставят да мина през сьщият кошмар както преди 8 години.
В на4алото не можеше да се види добре какво е бебето(вьпреки , 4е ве4е го знаехме от 14 седмица), но го разбута и му се видя толкова ясно пишлето hahaha, 4е аз не се сдьржах да не се засмея с глас Crazy.То4но като на рисунките беше Laughing, виждаха се и две топ4ици Mr. Green.

Ох...извинете ме за голямото излияние от моя страна, но бременната ми глава толкова тежко преживя тази сутрин докато не мина прегледа,4е имах нужда да споделя.
Сега 4акам в петьк 4асьт при дьржавната гинеколожка, да видим тя какво ще каже,или по скоро да си видя отново бебока Mr. Green.Тя ще ме и мери ooooh!, друг мой огромен кошмар.Направо настрьхвам какво ще покаже кантара Sad.

Сарния, кажи как вьрви Йогата, и аз сьм желаеща за нея, но сьм се записала на пилатес, 4е имам нужда от движение.
И спокойно ейй Naughty, няма да тормозиш бебока  bouquet.

Menelaos, добре дошла  Hug.

# 731
  • Folkestone, UK
Хей Simple Smile заспахме след дълга разходка, голяяяямо ако в пампите и хубава баня с пълна цица после - какво друго му трябва на човек  Joy
Сарния, ще видя какво мога да кача тези дни, аз не мога да спра да си я снимам нашата пръцла, ама нямам време да качвам снимките, та каквото татко ѝ качи на компа - това е. Той само ме обвинява, че всеки ден имаме пълна фотосесия  Joy, та задръствам камерата за норматив  smile3506
А ти щом успяваш да си почиваш за толкова малко часове се радвай, после няма да ти липсва съня. На мен първия месец ми беше кошмарен, сега му хванах цаката - ако не е тежък памперса не сменям към 2 - 3 часа през нощта, та от преди полунощ до към 5 - 6 минаваме само с кърменето, а и както искаме сега само при мама да спим - вадя "Пена", папаме и после само се уригваме, ама понякога и това не искаме да правим като заспим, та минавам само с около половин час дандания и после пак си спим.След 5 - 6 обаче като си сменим памперса и се напапаме, като отворим едни големи сини очи...няма затваряне поне за час - може да си гука на шезлонга, ама няма как аз да си поспя още малко. После вече като заспи аз все имам нещо да свърша. Та само мога да си мечтая за бременелския сън с малко ритничета в коремчето, ама блажена тишина  newsm09
Вал, много се радвам че вашия юнак е добре, бандитко той - да си показва така пишльока  smile3532 За мерките не им вярвай много много. Ако си спомняш и ние чакахме голямо бебе, а пък накрая 3080 кг, че излезе вампирясала и ме насини не само по зърната, ами и около тях - така настървена беше да си навакса килцата, дето ни излъгаха, че е  smile3511
И аз не съм за секцио, когато има друга възможност - вече трети път пробвах, ама като видях, че при мен не става, ако има четвърти път, тогава чак ще е с операция. А пък да ти кажа и Крали Марко да е - гравитацията ще си каже думата  newsm30
При нас сега едни жеги като са ни нападналииии - изведох си детето с новите дънки с калинка и цветчета (май ги правят за родители тези бебешки дрешки  newsm53, много им се кефя), с блузка с къс ръкав над бодито и жилетчица, та почнах по пътя да свалям "лист по лист" че да не ни е топло и пак се прибрахме по - топлички.
Ох, аз само ви спамя темичката с тези бебешки истории, ама като ми е хубаво да си споделям с вас и по инерция...
Гушки на всички тумбачета и мами с юначета Simple Smile)ех, че поет се извъдих и аз  newsm62.
Стискайте ми палци за утре - ще ми правят теста за ГД в 6-та седмица след раждането. Дано си нямам подаръче занапред, че не моАМ без тези шоколади  smile3516
 Hug Hug Hug

# 732
Как сте банда? Simple Smile

Момичета, защо така се притеснявате и изпадате в дупки? Я вирнати носове да видя - вие бебоци ли носите в коремите или лукови глави, м? Laughing Бързо в строя, горди и усмихнати бъдещи мами Hug

Ние бяхме при доки - дребния беше решил да им лази по нервите. Не даваше да му преслушат сърчицето, едни ритници, едни юмруци - на мама побойника Laughing Heart Eyes
В крайна сметка засякоха тонове, измериха и опипаха тумбачко и всичко е наред Simple Smile

На 31-ви пак имам час. Ще пускат кръвни изследвания, но никой нищо не споменава за тест за диабет. Rolling Eyes Ще питам този път като отида.

Val голямо преживяване си имала hahaha

B.B. има ли резултати вече за ГД?

# 733
  • Немция
В.В., подарък за баткото от бебето ве4е сме купили, виж- за карти4ка не сьм се сещала. Горкият, по4ва да усеща , 4е сьбитието наближава и вьв фантазията си бебето кьде ли не го набутва- в4ера бе сложено в багажника, а не на задната седялка при него или пък как той ще седи отпред на колата,а бебето отзад- само не и заедно отзад в колата. Всякакви вариации 4ух ве4е. Mr. Green

Дарлена, аз сьм 4ела за холестазата- не знаех, 4е е толкова рядко и 4е нямат много инфо по вьпроса, но съм сигурна, 4е ще намерят правилното ре6ение при теб!

Вал, не се травмирай предварително с килцата на бебока. Първото Бибит4е сьщо се водеше едро, но имаше една подробност- беше и доста дьлго бебе(54 см), така 4е неговите 3 и 800 кг се бяха разпределили добре по тази дьлжина, изглеждаше слаб , а не Крали Марко. Wink

Аз си правя отново акупунктурата при една акушерка, която уж скъсявала родилния процес с 2 4аса- макар 4е пьрвото раждане не бе дьлго, реших все пак да повторя и този път.

# 734
  • Switzerland
Хелоуууууууу коремчета  Hug
Не съм се отчела след прегледа в четвъртък ама нещо не ми се пишеше  Blush
Та така , за прегледа - дребен се е обърнал с тиквата на долу и е около 3200 гр.  #Crazy а до финала има цели 5 седм  Crazy , мериха ни тоновете и са перфектни , кръвопоток от плацента - също  Whistling , шийката си е нормална и всичко е затворено , демек - няма да е скоро  ooooh! Мама е качила като килограми съвсем малко за един месец /от началото са общо 13кг /,но явно бебчо доста тежи и направо умирам от болки в срамната кост  #Crazy #Crazy #Crazy Следващия ни преглед е след 2 седм. и то за тонове . Док каза , че дори сега да се родим сме перфектни  Heart Eyes , за момента ще сме нормално  раждане  Simple Smile  Та това е в общи линий  Wink
Сега да видим :
Мелина_3 това  , че майка ти е преносила , в никакъв случай не означава , че и ти ще преносиш  , може пък да си от редките случаи , които раждат на термин  Peace
Ingy супер , че си и в БГ , но много се пази в тия жеги , че като гледам какви температури са , направо лошо ми става  newsm09
Darlena много гадно това мила , но важното е , че са го хванали и ще те наблюдават , ще видиш , че всичко ще бъде наред  , то и не остана чак толкова много Hug
Sarnia радвам се , че си добре  Hug и един непоискан съвет от мен - не задържай емоцийте в себе си , по този начин си вредиш - споделяй , крещи , плачи - по този начин ти олеква чисто емоционално  Peace
B.B. много се радвам , че продължаваш да ни навестяваш и че всичко с теб и Туитито е наред  Hug
Val напълно те разбирам за размерите на бебето , то и аз като теб съм в тих ужас  , защото и двете каки съм ги родила с размерите с които е  дребен в момента , но и мен док ме успокои , че няма да ме оставят да се мъча а и ММ няма да го допусне по никакъв начин  smile3521
LamaRina ама много готино звучиш , браво за добрите резултати  Hug
.bibitka. да ти кажа ,супер , че бабата ще ти помага за батито , но то си иска мама , по-скоро мен ако питаш му намери някакви дребни ангажименти покрай бебето и гледай когато дребосъчко спинка ти да си с бати , по този начин той ще усети , че не е хвърлен на баба  Hug
Ние днес бяхме на гости на една приятелка с беборанка на 20 дни , да ви кажа бях забравила колко мънички са всъщност бебенцата когато се родят  newsm12 ама много миличко ми стана да гушкам такова дребосъче и ме налегна много сериозно нетърпението и нашия момък да се появи  Heart Eyes , но тати си го е поръчал за лъвче и каза , че трябвало да чака до тогава , все едно някой ще го пита кога да излезе  hahaha
Оставям ви милички , че трябва да спретна вечеря  Hug
Хубав и слънчев уикенд от мен  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт