Пролет, лято и цветя греят моята душа

• 79 038
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Идеята за сасксиите с петунии откраднах и побългарих от тук:
http://www.youtube.com/watch?v=2RNKFOP6JdE

# 271
Така и не разбрах със сигурност дали е Амарилис или Хипеаструм,но ето го цъфнал в цялата му прелест-
Скрит текст:

Grinning                                                                                                                                         
Хапя,страхотни цветя! smile3501  Какво имаш предвид под "побългарих"? newsm78

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 16:41 от nezito

# 272

Това е много хитро като идея, но ми е интересно как не пада пръстта от тези дупки  newsm78

# 273
  • DE

Уоооу! Колко жалко, че няма къде да сложа висящи саксии...Иначе щях всичко да надупча  Blush

Страхотни петунии и цветя! Евалата!

Я кажете как са вашите балкони в отношение със съседските? Имам впредвид имате ли конкуренция? Щото както някой каза аз ако мина покрай терасите на повечето от вас, ще ми паднат устата и така ще си остана  Laughing

Където аз живея (в Германия) наоколо няма пукната саксия на терасата и като цъфнат моите очаквам да обера овациите (колкото и нескромно да звучи  Sunglasses)

# 274
Gra,gra рано е още за китки по терасите. Надявам се твоя район да е като моя. Ела да видиш тук какво е, но поне още 10 дена ще минат. Те слагат големи разстения, които са започнали да цъфтят. Аз тук като гледам на хазяйката балкона сега и като знам какво става лятото. Няма нищо общо. В момента е целия с теменужки, но след месец ще видят сакъсчета. Съседските и те са така.
Показвала съм тяхната тераса.
Тук слагат и по мостовете, на всякъде е окичено.
Щях да ти казвам нещо и забравих. Видях че си сложила сакъсчетата с решетките отстрани, ако искаш ги махни внимателно, за да могат свободно да се спускат. А така загрозяват и цветето. ( мое мнение е да знаеш  Hug )
Незито, страхотен е. Hug
Нелка, дай отчет как са децата.

# 275
Хапя веднага ще погна мъжа да ми надупчи саксия.Аз пък имам страхотно място за такава саксия  Heart Eyes .Оххх нямам търпение да си купя петунии!!!Само още един въпрос - преполагам ,че отгоре поливаш, нали  newsm78 ?

# 276
  • Варна
моят нов цвят:

# 277
  • Пловдив
Естера много красиви и в тези саксийки....  Heart Eyes
The Girl големи сладури!

Момичета, всички листенца от теменужки намериха бъдещите си собственици- другата седмица пращам!
Аз нали казах, че нямам място за повече... ами току що се върнах от Кауфланд с една тъмно-синя отстрани с бяло сенполия.   Embarassed Утре ще показвам.

# 278
Здравейте, момичета! Изключително приятна, изпълнена с много красота темичка, която до сега следях с интерес, но само тайничко понадниквайки. Имам и няколко въпросчета, но към тях ще трябва да има и снимков материал, който не е готов, така че при следващо включване. За да не е само запис за "явно следене"  Grinning на темичката, показвам началото на моят цветен балкон, който придоби този вид тази събота. Дойдоха ми още няколко идейки, вече за по-красиво и по-безопасно (визирам по-големите дупки) за нас и малката госпожица, място. Ето и снимков материал.
Мушкато, което направо ме плени с тези цветове:
Скрит текст:
Петуниите. Тази година заложих повече на белите за лицето на балкона, помежду им има и лилаво-розови с бяло покрая, но все още не са станали по-богати. Отстрани са розови и лилави, но и от тях не всички са цъфнали като хората.
Скрит текст:
И сега ви представям, по ред на купуването, новите ми придобивки. Най-накрая си имам индрише, ухае невероятно!
Скрит текст:
И не една, не две, а цели три азалии, които се надявам да не уморя! Ако някоя от вас има опит с тези цветя, ще съм много благодарна на съвети за отглеждането им. Засега са на източната тераса, първоначално ги бях сложила на място, на което ги понапичаше, но ми се видяха оклюмали и ги преместих по на сянка. На две от тях им прецъфтяха вече цветовете и ако оцелеят и цъфнат ще ви ги покажа, третата - е, третата е истински разкош!
Скрит текст:
И едно късно засадено от семенца мушкато, дано да стане голямо и да ме зарадва с цвят! За него си имах и малка помощничка (видяхте я при азалиите), която всеки ден му се радва и го гали заедно с мен, така че може би очаквания резултат е сигурен!  Grinning
Скрит текст:
Ще се радвам на вашите красоти и дано и тази година още едно-две познати ми от миналата година цветенца, ме зарадват с растеж и цветове, за да ви покажа и тях.

# 279
  • София
Здравейте!
Страхотни цветя сте показали!
Идеята на Хапя е много интересна, нямам къде да закача такава саксия, но много ми харесва и ще си мисля. Simple Smile
Кактусите на t_tabakova са много красиви!
Естера - много са ти сладки цветенцата.
Miss Emerald, от къде си купи индрише, много го обичам! Миналата година си купих една азалия, беше много красива, но за съжаление не можах да се справя с нея. Сега само ги заглеждам и ги пропускам. Другото цвете, което не мога да отгледам е коледната звезда, сега пак си имам една, ще видим! Grinning

# 280
  • В кошера...
Момичета, прекрасни цветенца и балкони. Моя още е опърпан, като се озелени - ще покажа. Но не мога да не се похваля с новата ми придобивка - три каскадни фуксии. Имат огромни, гигантски цветове. Закачих щипка до тях, за да видите - http://medunkabg.multiply.com/photos/album/40/40#photo=24

# 281
  • Бургас
Медунка,страхотни са фуксиите ти ,както и всичко останало разбира се.Разгледах ти албума и останах очарована.
Аз за първа година ще отглеждам фуксии,за сега имам 6 една от които цъфти в момента.Другите ми са още малки някой от тях скоро захванати.

# 282
Miss Emerald, от къде си купи индрише, много го обичам! ...

От едно магазинче в един блок до Кауфланд-Младост. Днес може би ще ходим натам и ще погледна дали има още, ако ти е далече този район, драсни на ЛС и ще измислим как да се сдобиеш и ти с индрише.  Grinning
С азалиите ще видим дали ще се справя. С коледните звезди два пъти претърпях неуспех и сега само им се радвам като ги видя по магазинчетата.

# 283
За коледните звезди-аз моята я взех за коледа и като прецъфтя,взе да расте на височина и пусна нови върхове.Май месец отрязах върховете,да остане от старото само клонки,а върховете ги засадих в нови саксии.На следващата година цъфнаха ,но по късно,защото не ги покривах.Всичките върхове се бяха хванали и се разлистиха,дори и майчиното растение,но някои от много поливане загинаха.Останаха две и вече 3 година ги гледам,но поради това,че нe ги покривам цъфтят по късно,а не за коледа.Сега пак имат цвят и кaто прецъфтят пак ще ги режа .
Ето тук има информация:
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=4
Много красиви цветя видях,а идеята за саксията и аз ще си я открадна!!!  Laughing Laughing Laughing

# 284
Радвам се, че ви харесват моите саксии. Казвам побългарих, защото са направени в домашни условия, не са купени. На високи около 40 см. саксии мъжът ми проби по 12 дупки около 3см. щироки.
Гледах разни клипчета в ю туб и бях сигурна, че по-големи няма да ми трябват.

Когато започнах да пресаждам се появи първият проблем - разсада не влиза. Накиснах корените във вода, за да се махне всичката пръст и така намушках корените. Звъннах там откъдето купих разсада, за да си кажат експертното мнение, но бяха категорични, че така само ще разваля цветята. Наложи се второ пробиване на саксиите, за да се увеличат дупките. Сега вече цветята влизаха, но и пръста падаше. Позапуших дупките с подръчни средства и стана доста грозно, но какво можех да направя вече?!

За поливането сложих една надупчена ПВЦ тръба в саксията и поливам долните редове през нея. Добре, че от цветарския форум ме посъветваха  така Heart Eyes

Имайте предвид, че саксиите са много тежки. Макраметата, на които висят се късат и имам вече паднала саксия. Сега са укрепени добре, но трябваше белята да се случи, за да взема мерки.

Сега почти месец по-късно, първата саксия, с разбутаните коренчета, е най-красива от всички, компактна и няма проблем с падаща пръст. Но от страх да не затрия цветята послушах "специалистите".

Общи условия

Активация на акаунт