Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 375
  • 688
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, имали  някоя мама от Дружба?Бих се радвала да се запознаем и  разхождаме заедно.

# 136
Влизам набързо само да драсна някой ред и отиваме на разходка. Освен това имам и важна задача - да наместя майчинстовото за два часа  Mr. Green За съжаление като платя част от сметките, като направим малко пазар....и почти нищо няма да остане.  Sad Но пък тати си е вкъщи и се надявам да си направим заедно чудесна разодка.  Grinning
Sunshine, ааа спорове едва ли ще възникнат. На мен винаги ми е интересно да чуя и нещо повечко, а пък от опит знам, че на запад някои неща коренно се различават от Бг. За сока от портокал и аз знам, че е традиционен за Средиземноморието и Израел. Наскоро четох в една тема на една майка от Нидерландия, че се учудва защо тук толкова се коментира нивото на хемоглобина, че нейното било на 2.5 години и нито знаела колко е, нито някой там правел такива изследвания на толкова малки деца профилактично. Една от консултантките по кърмене й беше отговорила, че тя не знае и не се прави защото живее в Холандия, а не в Бг. Та явно има доста интересни неща по широкия свят.
cvm, абе и аз нещо ги заподозрях петуниите  Mr. Green Аз честно казано съм пишман-цветарка и редовно, ама разбирай съвсем редовно забравям да ги поливам. За сметка на това свекито явно си живее с убеждението, че абсолютно всички цветя трябва да живеят в блатна обстановка. Саксиите направо мухлясват и затова и не завъждам много цветя, че установих, че никакви обяснения не помагат, а гъбясали саксии около децата не ми се ще да има. Mr. Green Та си имам един здравец дето си виси на балкона и през зимата, правя по 3-4 саксии с петунии през лятото, че са държеливи на тормоз и имам две саксии с мушкато, които се изнасят през зимата на стълбите. Ама лятно време си е друга работа като нацъфти всичко.  Grinning
Съни, права са мила, и аз се опитвам, ама не винаги ми се получава сдържането на нервите.  Embarassed
Лусин, честита ви месечинка. Голямо момиче си имаш вече  Grinning И хич не ги мисли грамчетата, на тази възраст вече не са от чак такова значение. И Зори никога не е имала вид на недохранена и кльощава ама кантарът беше на друго мнение.  Mr. Green
Тони, ако не намериш чиста ръж може като въведеш да кажем овес и ечемик да пробваш с някоя от кашите дето са примерно 3 или 5 зърна. И не му се плаши толкова на глутена. Той е мнооооого тясно свързан с фамилна обремененост и в Бг не е често срещан проблем. Въведеш ли овес и ечемик може да опиташ директно и пшеница, ако не намериш чиста ръж. Другия вариант е да си купиш ръжено брашно, да го препечеш и да го добавиш в някое плодово пюре.
Хариелка, аз Хисарлъка от дете си го харесвам. Зоокътът има нужда от облагородяване, ама то в Бг много от зоопарковете не са на съвременно ниво. Лъвчо е доста пършив милникия, но си спомням преди 10-тина години като бяхме имаше една лъвица, ама още детенце...еййййй така се беше разположила и с такъв поглед гледаше, че ми стана ясно защо лъвовете са царете на животните.  Mr. Green А площадката си е страхотна, Зори се накефи максимално.
Цеца, ми щом има мерак човека за педагогическо захранване още по-добре за теб.  И без това пюретата са доволно скъпи на фона на това колко е реалния материал в тях.  Mr. Green
Наденце, и Зори не се потеше, сега и Коколин не е от най-потящите си. Това май си е статус на детето.
anbibian, беше наистина страхотно. Къщата се казва "Къща за гости Дешка" и се намира в с. Горно Драглище, което е близо до Разложката Баня. Аз и снимчици ще кача обаче все не стига време за албумчето.
Ия, много неприятно  Confused Дано само с твоята уплаха да се отървете. Лошото е, че белите стават буквално за части от секундата и трудно може да отреагираш.
За обувките - и аз знам че не трябва да са ортопедични, но е желателно да са с твърд форт и защитени пръсти. Зори проходи вкъщи, като гледам сезоните май и с Коко ще така та малко или много този проблем ми е лесен. Ние у дома пестим от пантофи  Mr. Green и Зори си щрапа по чорапи или боса, според сезона. Мисля и с Грахчолан така да процедирам. Смуси, за малките крачета Колев и Колев имаха едни буйки дето освен, че са с цип са и с ръзки. И на Зори най-малкият номер й беше голям и го обувахме с хавлиени чорапи. Като проходи вече беше порастнало малко крачето и единствено на Колев и Колев намерихме обувчици 17-ти номер. Иначе има и едни чудеса дето са като чорапи, а от долу като цървулчета ама май само за вкъщи стават.
Приятен ден на всички!

# 137
Момичета, има игра на Бепантен, наградата е за първите 1000 - хавлийка
http://www.bepanthen.bg/%D0%90%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0

тук е листовката
http://www.bepanthen.bg/web/files/brochure/1/Bepanthen_Leaflet_web.pdf

Аз вече спечелих една хавлийка сега е ваш ред  Party

cvm може от времето да те боли глава, мен вчера така ме цепеше, че си легнах в 21 часа с Яна и всичко ме боли, цялото тяло, но мисля, че е защото съм се заседяла и като се поразходих повечко през почивните дни ме хвана мускулната и се преуморих. Дано и при теб да е от това и скоро да ти мине  Hug

За обувките като наближи да купуваме за прохождане ще ви питам пак, ако съм забравила какво сте писали до сега. Аз поръчвам на Яна от Некст, но те не стават за прохождане, само за декор  Grinning

Ия*  Hug Hug Hug на Дари сигурно нищо й няма и само се е уплашила милата. Мен много ме е страх от топки. Изпитвам ужас само като чуя или видя да се рита около мен и много се дразня на по-големите деца, които ритат в парка  #Cussing out Парка е за всички, но за разходки, не е футболно игрище, а точно до него има училище с голям двор - там да ритат  #Cussing out
Zvezdichkova това ли е къщата за гости?
http://pirin.biz/index.php?option=com_alberghi&task=detail&a … mid=62&id=373
Като гледам битовата обстановка се сетих колко много ми се ходи на Жеравна  Whistling

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 12:45 от anbibian

# 138
  • София
Момичета, каква водичка давате на бебчетата си? Вчера забелязах, че нашата чешмяна лепне  #Crazy ! Иначе досега давах от нея, преварена разбира се, но вече ме е страх  Naughty

# 139
  • В древна страна на край света!!!
Да се разпиша,докато и двете спат Laughing
Zvezdichkova твоите постове винаги са пълни с полезна информация.  bouquet Аз опит мога да споделям, но наистина тук доста по лежерно се гледат деца.Аз съм в Сирия и тук Нестле е монополизирал пазара,та няма голямо разнообразие,но пък докторката ни се оказа модерна, информирана и говореща добър английски Flutter Страната е пълна с контрасти във всяко отношение.

Ние на разходка ходим по хлад,че жегите ни почнаха.

Ия* вярвам че Дари е добре и ние имаме няколко удара по едната гумена глава,но от падания. В нашия квартал момчетата ритат топка на улицата и все гледах да се пазя,докато бях бременна, а сега и с количката. По принцип децата спират да играят щом се появят хора или бебета!   Flutter
За захранването с глутен ние си хапваме пшенична каша поради липса на каши от елда,ръж,овес, а и педи каза,че проблем или ще има или не.Аз също мисля,че има наследствен фактор за проблема с глутена.

Peace Peace Peace за Смуси и Миа

приятни разходки на всички   Hug

# 140
  • Куциндрел
Ние сме си за малко вкъщи, че се претоплих.
Ия, много е неприятна случката, дано на малката нищо да й няма. Praynig
Лусин, стискам палци за Леда. Hug

# 141
  • Sofia
Смуси, lusine  Hug Дано се похвалите с прекрасни мерки и теглилки.

Ия* Много неприятна случка. Дано Дари е добре и повече да не ви се случват подобни неща. Hug

Ние още сме на полу-съединител. Едно единствено ако, но много оскъдно. А малката плаче, когато се напъва и нищо. Голяма мизерия. Дадох й Гастрокинд (Ceca  Hug), дадох й пюре от круши и аз се напапах едно хубаво (Звездичкова  Hug). А аз се почерпих с портокал за пръв път откакто родих.  Mr. Green Sunshine_25  Hug Сега остана само да й дам вода от овесени ядки, ама не знам как да стане, защото тя водата само като види, че й я поднасям и Sick Не иска да пие и това си е. Не знам и аз лятото на жегите как ще я караме без вода.  newsm78

Хариела Ще взема от този разхлабващ чай и ще пробвам да давам. Той специално за бебета ли е? Да знам какво да питам в аптеката, че понякога ме гледат като изтребител.  ooooh!

Иначе днес водих малката на АГ да й вземат секрет, защото има много течение. Мамите на момиченца - имат ли някакво течение от влагалището? АГ каза, че се случва често, ама знам ли?  newsm78

На мен каза да не чакам цикъл в скоро време. Поне една добра новина. Mr. Green

Благодаря на всички за помощта. Какво щях да правя без вас?   bouquet

# 142
  • Варна
Ние днес си направихме една чудееесна разходка.  Mr. Green Уж излязохме предиобед, че да не сме по жегите навън, а се прибрахме в 16ч. Ама то такъв кеф в морската и се видяхме с толкова много варненски мами.  Hug
Smehoranka давайки вода от овесени ядки даваш и глутен. Не съм сигурна доколко е удачно. Може би пробиотик е по-добро решение - нещо от рода на Биогая, знам ли. newsm78 Дано все пак бързо го преборите този запек, че да не се мъчи детето.
Смуси, lusine и аз се нареждам на опашката от чакащите добри новини.  Praynig
Ия* ама каква неприятна случка сте имали... Добре, че не сте пострадали.  Hug
Мен тази сутрин ме пробудиха по тревога - както си спя и чувам едно тууп.. Ей такива ми станаха очите  Shocked  smile3556  Shocked Не мога да сваря да си вдигам детето от пода, а той ми се хили.  Laughing Няма такова събуждане! Кафето го пропуснах. Цялата работа, че той нали спи при нас и аз като се пробуди давам едната гърда, на следващото пробуждане го местя от другата ми страна и давам другата. Сега имам задачата да се преорганизираме, че да предотвратим бъдещи каскади.  ooooh!
Хайде да бягам в банята, докато спи, че после и него ще къпя. А по-късно може да продължа.  Wink

# 143
Здравейте, момичета!

Звздичкова- много ти благодаря за инфото за глутена. В такъв случай ръжта ще я пропусна и ще търся каша, в която да има ечемик.
Смуси, Лусин- стискам ви палци да минат успешно консултациите и чакам да се похвалите с добри новини Hug Hug Hug
Ия- пожелавам ти никога повече да не се повтаря тази неприятна случка. Просто изтръпнах като те прочетох Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug
Днес заварих Кали обърната по корем, а я бях оставила по гръб в нейното легло, опитваше се да пълзи Grinning Тя и друг път се е обръшала от гръб по корем, не мног о4есто, но го е правила, но сега я виждам за пръв път да го прави в нейното легълце. Много и се зарадвах Hug
За течностите- аз заради жегите и давам млекце по-4есто и забелязвам, 4е тя не отказва, увели4ила си е количеството АМ на ден. Мисля, 4е това е добър вариант, защото хем си нбавя повече течности, хем и хранителни вещества от млякото и вероятността да качи някое грамче пове4е е по-голяма Praynig Ние след 5 дни, на 8 май сме на консултация-да я видим принцесата какви ги е свършила и колко е пораснала, честно казано не очаквам мног ода е наддала, защото тя каквото изяде го превръша в енергия и го изразходва, много е подвижна, както казвма аз-имам чувството, че има моторче на дупето-да ми е жива и здрава Praynig Praynig Praynig
Смехоранка- пробва ли пюре от сини сливи за разхлабване ooooh! При Кали действа безотказно.
За разходката- и ние с Кали искаме да се присъединим към мамите, които се разхождат около Скай сити, ако ни искате. Ще ми е приятно. Ние не живеем точно там, но не сме и безкрайно дале4 и ММ може да ни докара с колата. 
Това е за сега от нас. Лека вечер на всички Hug

# 144
Здравейте,момичета! HugАз днес хич не съмв кондиция LaughingСнощи нали бяхме на рожден ден и накрая ни принудиха да ходим на дискотека,ние с ММ се дърпахме,ама тия хора отказ не приемат Laughing,не че не ми се ходеше,но...Та оставихме децата на майка и отидохме.Прибрахме се към 02:30,не сме стояли много,но докато се оправим,докато си легнем и стана 03:30,в 7 часа станахме,та ходихме до майка да вземем децата,закарахме Боян на ясла,ММ замина на работа(не го знам милия как е издържал цял ден,при положение,че е спал само 3 часа),пък ние с Алинка се прибрахме вкъщи.Добре че тя е кротка днес,та успях набързо да оправя  у нас,към 9 тя заспа и айде и аз с нея за 1 час Laughing и после излязохме на разходка,ама то голяма жега,голямаа...Алина беше само по боди с къс ръкав и дънкова рокля,качила съм и няколко снимки,че й минаха вече синините и сме готови за нови снимки LaughingЕдната снимка е много яка,очите й са като на куклите,много й се радвам. Laughing
Иначе се прибрахме към 2,тя яде и заспа,та и аз с нея и си поспахме 3 часа...

Петкова,много сте хубави и двамата с Дани.Тоалета на сватбата е бил просто страхотен,много е готин Дани!И доста пораснал ми се видя. Simple SmileОоо,вие също вече сте в отбора на падащите бебоци.Дани добре го е приел,щомс усмивка те е посрещнал...

Лусинче,Леда и тя каква е сладурка,пу-пу! Heart EyesМного ми хареса онази снимка,на която сте двете,много сладка снимка! Simple Smile(тази,която си обещала на Зелда Mr. Green)А за обувките,честно да ти кажа,не зная....Така ми бяха казвали,когато купувах обувки за Боян и от тогава все си мисля,че е хубаво да са с ортопедична стелка,но...явно не е така.

Съншйн,много са хубави Софи и Стефи.И колко са различни само....Много са хубави.

Тони,честити ви покупки.Споко,то и аз съм така LaughingАлина вече има един куп летни дрехи,ама аз още се оглеждам по магазините Blush

Хариелка,аз харесах едни на Беко,но няма размера на Алина,аз по принцип й купувам обувчици 17-ти номер,а тези на Беко са все от 19 номер нагоре...

Ия,адски неприятна случка сте преживяли SadВажното е,че Дари е добре!Пък ти не се обвинявай,в случая най-малко вина имаш ти.При положение,че тези момчета са видяли,че наблизо има малко бебе,би трябвало да внимават,а то....

Звездичкова,да,те тези "обувчици",дето са като чорапче,а отдолу са гумени,са за да не се хлъзга детето по ламинат или нещо такова....Иначе за навън и аз мисля,че не стават.

Анбибиан,честита ви хавлийка Grinning

Звето,аз на Алина й давам изворна вода на Девин,с розовия етикет.Един път купувах и от Била ей такава вода ,беше май около 40 ст.,но предпочитам водата на Девин.

Смехоранка,Алина като беше по-малка имаше такъв сектрет,аз се притесних и питах педиатърката,но и тя каза,че е нормално и се случва често.Каза да измиваме само с водичка и съвсем леко да почиствам с мокра кърпа,да не правя нищо друго.

# 145
  • Sofia
Смехоранка, аз го купих от магазин, където продават бебешки храни и принадлежности. Не знам в аптеките дали го има, но в бебешките магазини тук в нашия квартал го има навсякъде. Да, бебешки си е, може и по-големи дечица да го  пията, Блевит Л за разхлабване се води, съдържа киви, ябълков сок, тамаринд и слива и е много приятен. Ето го http://papagal.net/index.php?route=product/product&product_id=403

Ще пиша повече по-късно или утре.

# 146
  • Някъде там
Тони
Едни от най-често консумираните потенциално опасни храни са:
 бяло брашно (тип 500, 1150, 1050 и др), пълнозърнесто брашно, грахам
 пшеница
 булгур
 durum - вид пшеница с твърди жълти зърна, използвана широко за производство на макаронени изделия и спагети.
 овес - за него е установено, че съдържа определено количество протеин, подобен на глутена, но невинаги може да предизвика реакция при хора с установена непоносимост.
 ечемик и ръж - подобно на овеса, те също съдържат протеин, подобен на глутена, и при възможност е необходимо да се избягва тяхната консумация.
 шпелт (спелта)
 грис, кускус и всякакъв вид пасти, които се приготвят от пшеница.
 различни подправки: бакпулвер, черен пипер, бульон на кубчета, който може да съдържа брашно, в добавка към натриевия глутамат; соев сос, който обикновено се получава при процес на ферментация на соеви зърна с пшеничено брашно.
 зърнени закуски и царевични пръчици, които съдържат ечемик за подобряване на вкуса.
 както и всички останали продукти на етикетите, на които е отбелязано съдържание на пшеничен зародиш, нишесте (хидролизирано, модифицирано, растително), растителни протеини: марципани, пудинги, житни каши, сладкиши, малцови екстрати, боза и др.
 Също така кетчуп, горчица, различни сосове, инстантно кафе, колбаси и дори бира.
Аз се изненадах за овесените защото на мен доц.Буева ми го препоръча а знае колко е голяма Лили newsm78. Поне няма реакция от глутена  Simple Smile.
 Ей къде ги гледате тези снимки на бебоците? Аз пак нещо не съм в час

# 147
  • София
Здравейте и от нас, бебка спинка в количката а аз стоя на сянка. В големите жеги и ние не излизае,  опреки, че и в къщи е много топло особенно като гладя. Ния много се сърди, че се мотая в къщи.
За пюренцата предпочитам да си ги правя в къщи в уреда на пара, но сега давам тиква на Хип, защото нямам замразена, а това ядем. Скчета за сега не давам, вода опитвам, понякога пие. Борим се с Аптамил АДЦ, но пие само 20мл и то с лъжица. Събуди се, тръгвам.

# 148
  • Нейде из лудите гори...
Оля амигас  sohappy Последните дни само ви мятам по едно око и никакво време за писане не ми остана. Това хубавото време само навън ме държи. От два дни излизаме в 9 и се прибираме около 17.  Mr. Green Mr. Green Ая от вчера заспива около 19 и нещо и днес се събуди чак в 8.. да видим тази нощ дали ще изкара толкова дълъг сън  Whistling Whistling
Смехоранка, Ая от 3 дни не е акала. Следя постоянно отговорите на проблема. Днес дадох да яде манго  Rolling Eyes Моя позната оправи запека на дъщеря си с този плод и вече реших да пробвам, мисля да изям пюрето от синя слива, защото Ая го плюе и да видим дали ще има ефект. Ако утре пак пропусне започвам с предложените ти опити  Peace Peace Все пак смятам , че е в реда на нещата да се запекат, подрискат и тн... сменят консистенцията и храната си... все някаква реакция трябва да има.. дано да се "раздрискат" скоро  Praynig Praynig Течение нямаме, дано и при вас отмине бързо  Praynig
Звездичке, къде бяхте на почивка? Много добре сте си изкарали  Party
Лусинче, дано Леда утре да те зарадва от към грамчета, но не забравяй да я нахраниш преди прегледа, за да може кантара да покаже обективно разликата с миналите пъти  Peace А бубуледа вече прилича на детенце... и как клюкари.. хи хи хи Ая прави същите номера, много е смешна  Heart Eyes Heart Eyes
От към обувки и аз не зная какво ще купуваме... сега "декоративните й" са 14ти номер... да видим кога ще стигне заветния 16 за да й обуя обувка за прохождане.. иначе тя мераци има ... държи се сама на крака... само за ръцете й я държа да пази равновесие.. и крачи - много ми е сладка  Heart Eyes Heart Eyes
С какви пелени завивате сега? Аз трябва да купя някаква лека , но се чудя каква  newsm78

# 149
Добро утро  Hug

Да се разпиша и аз преди работа. Мерките от консултация са +70гр, +1 см. Лекарката каза, че от 8мия месец може да почваме млечните...то аз още месо не съм давала, ама май първо млечни ще дам.

Лусин,стискам палци за мерките и теглилките, макар че съм се убедила, че най-важно е да е здраво детето и жизнено. Леда е страхотна на снимките Heart Eyes

Съни, очите на Али наистина са като на кукла Heart Eyes

Приятен ден от нас за сега, след работа ще ходим на разходка Laughing иначе другата седмица сме на гастроентеролог и очен, а по-другата, надявам се и на ендокринолог, че тя е болничен сега.

Общи условия

Активация на акаунт