Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 368
  • 688
  •   3
Отговори
# 120
  • Sofia
Честити 7 месеца на Леда!  Hug   bouquet  Hug

Звездичкеее, значи сте ходили в моя край, а, в Кюстендил? Иии, хареса ли ви зоологическата градина? Детската площадка там миналата година беше много хубава, но сега малко са поразвалили някои работи.

Смехоранке, Елиза като започна да се запича, аз й давах разхлабващи плодови пюрета и тя понякога пак не реагираше, изакваше се през 4-5 дни и затова си купих разхлабващия чай на Блевит Л (ползвала съм го и със Софи) и нещата се оправиха. И сега още й давам, но тя вече си ходи всеки ден, още повече в гърнето.  Laughing

Съни, да тези обувчици са хубави и са добри за прохождане. Също можеш да разгледаш на Чипо моделите и на Беко. Аз на Софи й бях купила ето такива http://beko3.com/index.php?id=25. А сега й купувам на Чипо. И на Капчица има хубави де, сигурно знаеш, но аз съм си фен на Чипо.  Grinning

Съншайн, радвам се че се разписа.  Hug А Стефи и Софи са големи момичета, браво на тях.  Hug  Hug

Лека нощ и сладки сънища!  smile3524

# 121
  • В древна страна на край света!!!
Честити 7 месеца на Леда!  bouquet Hug  bouquet
Аз най-накрая видях албумчето   Blush Всички бебчета са разкошни,но вече приличат на дечица,толкова много са порастнали всичките.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes След няколко неуспешни опита заради нета ми,успях да кача няколко снимки и на близначките.

# 122
  • Куциндрел
Добро утро.
В момента бебешкото пюре от пиле Котка го яде, малко се чуди к'во е туй нещо, ама яде.
Снощи Йоан пак налетя на чинията ми, смука домат, лютеница, малко хлебче и хапна кисело мляко. Явно детето разбра, че в нашите чинии храната е по-вкусна. Ще практикуваме педагогическо захранване. Отворените пюрета отиват в боклука. Не знам до колко е правилно това, което правя, но изкупих какви ли не пюрета, Йоан не иска и да ги помирише.
Днес пак се очертава хубав ден, ще обикаляме градинките навън. Вчера цял ден Йоан беше спокоен на разходката, всички казваха - какво спокойно бебе. Но като се прибрахме детето подлудя. Само се чудеше как да докопа играчките си и каквото има наоколо, едвам го одържах. Ама се измори и заспа бързо. След малко ще му сменя памперса и ще го чучна да погледа БейбиТВ и котките, които обикалят наоколо.
Вчера се запознах е една майка в градинката до нас, беше с бебе на 2 месеца. Лелее, забравила съм колко дребен е бил Йоан.
Лек ден ви желая и приятни разходки. Hug

# 123
  • Някъде там
Добро утро и от мен!!!
Вчера от разходката ми излязоха едни пришки и сега едвам стъпвам на крака си много неприятно днес май няма да мърдам никъде че нямам нищо което да не ми опира раната а пък така ми се излизаше пак цял ден ще сме с мъника вкъщи Sad.
 Пожелавам ви приятни разходки днес наистина ще е мн хубаво времето Grinning

# 124
  • Куциндрел
Елита, за пришката - пукаш я с игла в основата, не отгоре и слагаш веднага лепенка отгоре. бързо минават така. Можеш да излезеш за малко около вас, не пропускай хубавото време заради пришките.

Явно по Бейби ТВ дават нещо много забавно, Йоан не спира да се хили. Някаква лилава гъсеница се търкаля на име Тули. hahaha

# 125
  • Пловдив
ДОбро утро от нас  Hug
Снощи много ми се приспа и не можах да дрансна,та преди да сме хукнали на разходка да се разпиша  Grinning
Съни,аз съм купила на Благовест обувчици на Беко за прохожадане,но ги ползвахме само като декоративни,че са му големи,ама докато дойде време да ходи може и да са му малки  Crazy
Съншайн,ние сме с матрак на Магнифлекс,от тези които са на руло и после се разгъват,ама на мен нещо не ми харесва  newsm78 Уж е по размера на кошарата,ама нещо не пасна и малко отзява... Ама ние и без това не спим там  Mr. Green
Смехоранка,докато се настрои стомахчето според мен нищо недей да правиш... Май при захранването повечето бебчета минават през такъв етап  Peace И. Благовест беше така,но след седмица-две нещата се регулираха и сега си ака редовно,даже по няколко пъти на ден  Grinning
За месата - ще давам само домашни  Grinning Вчера дадох заешко,еми май мръвкари ще сме  Mr. Green Купата свърши за нила време и последва рев за още  Heart Eyes
Айде да ставам да се оправям, приятни разходки на всички  Hug

# 126
  • Някъде там
Мерси Цеци  Hug ама аз от снощи съм ги налепила и съм и сложила  риванол ама пак мн боли тя сама се е спукала. Ще пробвам да иззлязаобаче ако мн боли ще сме си в нас за съжаление  Wink

# 127
Добро утро и от нас Hug

Аз от вчера съм почнала едно чистене Whistling Ставам към 6.30 и до към 9, докото спи Сами свършвам каквото мога, после като заспи на обяд пак.И същевременно и си правим и разходките.Поне вчера изчистих най-голямата стая с хилядата прозореца ooooh! Сега ще влизам да се къпя и от 10.30 сме на РД на едно момиченце, което става на 1 годинка Grinning

Съни, аз му взех на Сами обивчици за прохождане на КК, а сега трябва и сандалки да му взема, ама още не съм избрала какви.

Цеца, и ние много я  уважаваме тази Бейби тв Joy

Самито пък изобщо не се поти.Изглежда при вас е много яка жега, но тук на морето е някак по друго, все полъхва ветрец от някъде.Ама днес май ще слагаме късите гащи.За спането - спи си с боди с къс ръкав или потник и пижамката без чорапи, завивам го с олекотена завивка.Незнам струва ми се рано да го разголвам толкова, то аз спа още с олекотената от зимата, пък и стаите не са се затоплили все още.

Хайде ставам да се оправям, а Сами още спи Laughing

# 128
Hariela наистина добре е качила Елиза  Hug Тя и Яна не яде толкова много, но просто цял ден бяхме в Копривщица и там не искаше да яде много много, та вечерта си навакса  Mr. Green На вън трудно мога да я накарам да яде. Вчера пробвах в парка да я храня с лъжицата, на нея й стана много забавна цялата работа, хили се с пълна уста и установи, че всъщност най-забавно й е да плюе храната на балончета  ooooh! Та вече ще се храним само в къщи, там е по-послушна.

Как ги учите от толкова рано да акат в гърне  newsm78 Как улучвате момента, че да ги сложите да се изакат в гърнето?

Sunshine_25
матраци продават във всички по-големи магазини за бебешки стоки. Нашият е пяна на Блян и го купихме от Пакостник. http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=112 Размера зависи от размера на леглото. Вие къде живеете, че няма готови пюрета?
Zvezdichkova много весело и интересно сте си изкарали. Къде бяхте на почивка, може да споделиш кординати  Hug На Хисърлъка е много хубаво, ходихме като бях бременна миналата година, но до зоокъта не стигнахме и за заведенията не остана време, но ядно нищо не съм пропуснала  Mr. Green

За водата и сока
вчера отворих една бутилка круша на Бейбилов (40 % сок от круша 10% сок от бяло грозде, останалото вода) и й дадох с мекия накрайник. Голяма лигня беше, но поне това което изсмука не го изплю, както плюе вода. После баща й пресипа сока в шишето за вода и сутринта сънена-сънена й дадох първо млякото после водата и така се зарадвах като изпи всичко, НО после се сетих, че всъщност не е било вода  Tired

# 129
Добро утро  Hug

Миа не се поти, но аз доста леко я обличам, а и последните дни набляга на течностите. По този повод да ви питам колко вода, сок, чай пият на ден вашите деца сега в жегите?
Да ви питам и млечни кога мислите да въвеждате и в каква последователност? Нещо в тези жеги не ми се вижда как ще въвеждам месо, както и не яде зеленчуци малката, та затова се зачудих за млечните.

За матрака ние сме с Магнифлекс Бамбоо 60/120 и съм много доволна, поне на Миа явно й е удобен и точно ни пасва на  кошарката.

За обувките ние там ще имаме голям проблем с нашите размери. Към момента най-малките 16 номер са ни огромни, а и крачето й нали е много слабичко и съвсем, та не знам какво ще правим...трябва да се поразровя из нета.

Лек ден от мен засега и стиснете по едно палче, че довечера сме при личната да сме станали 62 см, иначе от кг вече съм се отказала.

# 130
здравейте и от мен аз днес нещо нямам настроение боли ме една глава не мога да гледам , корем кръст абе май всичко ме боли  ooooh! миналия месец не ми дойде цикъла сега на първи само прокървих  Cry не знам какво става , но ми е едно притеснено , а на гинеколог съм чак на 15-ти  ooooh! иначе от сутринта Дарина кашля тя от няколко дена се опитва, но от сутринта вече е кашлица аз все си мислех , че се дави от слюнка или защото е почнала много да вика и да се дере и понеже днес ми взеха колата не мога да е заведа при педи, но утре отиваме със сигурност само дано не се е разболяла  Praynig сега спинка и като стане хващам пътя нищо , че всичко ме боли
Смуси стискам палци и пиши после какво е станало вие нали и някакви изследвания щяхте да правите какво стана до къде стигнахте  Hug
оффф много съм отнесена щях да пие за Колев и Колев понеже моята съседка работи там и ми каза да не купувам повече техните обувки защото вече ги правили с материал от по ниско качество нямат нищо общо с преди
Честита месечинка на Леда   bouquet

приятни разходки на всички  Hug

# 131
Влизам съвсем за малко, колкото да ме видите, че съм още жива.  Laughing Нещо напоследък нямам никакво желание да влизам във форума, а и имам много работа и много повече се занимавам с малкия, че ми е весело. А и съм решила да правя и някакви упражнения ама да видим кога ще се наканя, че много ме мързи.  Laughing

cvm, много стегнати ръце имаш. Да не правиш упражнения? Моите са много зле, трябва да почна да използвам гиричките, не само прах да събират.  Laughing

Анбибиан, елдата не би трябвало да запича, дори би трябвало да разхлабва. А за ориза в разхлабващите пюрета според мен не неутрализира чак толкова разхлабващото действие, защото моя Християн доста се разхлабва от плодовите пюрета, нищо че в тях има оризово нишесте.

Цеца, не разбрах за коя марка ме питаш, но единственото вкусно пюре, което съм дала до сега на Християн е на Нестле Алете и то след 10-ти месец. После видях, че има сол в него та може би затова е вкусно.  Rolling Eyes Макар че моя Християн не подбира много по вкусове, но това като че ли му беше по-вкусно от другите. Така че най-рано след 8-10 месец като се сложи малко солчица сигурно ще са по-вкусни.  Laughing Но който е решил да не дава сол, няма да има вкусни.  Laughing

Гледам че за климатици пишете. Ние нямаме климатик, но аз се чудя за вентилаторnewsm78 Мъжа ми е много против, но като се сетя каква жега настава юли-август и май ще го пускам.  Thinking

А относно обувките на Християн му слагам от март месец, че чорапките си ги събува много бързо, ако е без обувки. А вчера свекървата му взе и сандалки за лятото. Само че всички обувки сме ги взели с 1 номер по-големи. ДОри първите бяха с 2 номера по-големи и сега израсна единия номер и са само с 1 номер по-големи та да може да ги носи и като проходи, че както му растат крачетата, да не даваме толкова пари много често.

# 132
Ахилея ти пък как видя , че са ми стегнати ръцете  Laughing това е от Дарина никакви упражнения не правя  Hug

# 133
Момичета, да ви се оплача, във вторник вечерта имах доста неприятна случка. Бях на разходка с малката и тъй като близо до нас няма градинка, често ходя в училището срещу нас. Там беше пълно с деца и майки с колички, всичко беше наред докато не реших да се прибираме. Видях едни момчета да ритат топка на стената на училището и изчаках да спрат, за да премина, отдалечих се и малката се размрънка. Аз спрях, за да й дам бибата и точно тогава видях как главата й се разтресе и една топка да се търкаля настрани. Sad Дари се разплака силно, а на мен краката ми се подкосиха. Някакво момче дойде да ми се извинява, но аз бях толкова уплашена, че дори не можах да му се скарам и да им направя забележка да внимават къде ритат. Всъщност и аз имам вина, защото трябваше да внимавам повече и да се опитам да предпазя малката, но всичко се случи за секунди и не успях да реагирам. Обадих се на мъжа ми да дойде да ми помогне с количката, защото успокоявах Дари на ръце. Прибрахме се вкъщи, накърмих я и тя се успокои. Обадихме се на Бърза помощ за съвет и те ни казаха, че е добре да я прегледа специалист. 20 минути по-късно бяхме в Пирогов, където ни насочиха към нервохирург. Той я погледна набързо и каза да не се притесняваме, а да я следя за промяна в поведението и повръщане. Питах го дали не трябва да се направи нещо допълнително, за да се установи евентуално сътресение на мозъка (снимка или скенер), но той каза, че на толкова малки бебета не правят и не е необходимо. Малката е добре сега и се надявам да няма някакви неприятни последици от този удар. Предните нощи не успях да спя от притеснение, просто в повече ми дойде този стрес.
Пиша ви всичко това, за да ви предупредя и да внимавате когато минавате покрай по-големи деца и особено младежи ритащи топки.
Дарито се събуди, лек ден от мен!

# 134
Благодаря за честитките за Леда! Аз качих малко снимки, но те се въртят накъдето си поискат и не могат да се оправят. Нищо де пак ще я видите шушулката.
Аз днес ще ходя на кола маска с нея, да я видим как ще се държи, че е голяма калпазана. А утре сме да я теглят пак и от сега ми е присвито. Аз не съм я дохранвала, защото тя плаче от адаптираното мляко и просто добавих кърмения, но ме е страх ако не е наддала. Въпреки, че кантара я изкара 6.900, а аз вчера я запознах с едно бебе 5 месечно доста по-слабичко и без гривнички и родителите казаха, че то било 6.800. Много чудно ми стана, Леда изглеждаше като буца пред него. Много се надявам да е имало грешка в кантара или да е било моментно. Стискайте ми палци.
Смуси,  Praynig дано е пораснала Миа и да те изненада с грамчета.
Ия, дано се е разминало вече на Дари!

Общи условия

Активация на акаунт