Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 364
  • 688
  •   1
Отговори
# 105
  • Куциндрел
Смуси, днес видях круша на Гербер във Фантастико на Скай Сити.

# 106
  • Sofia
Здравейте, момичета-кокичета!
Завърнахме се всички, а...  Laughing

Не съм изчела все още всичко, ама реших да се разпиша, че иначе не се знае кога...
Съни, добре че пак с малко са се разминали мъниците и да не се случват такива работи, Господ да пази!  Praynig За обувките - аз сега слагам на Елиза декоративни обувчици, на бънждито като я слагам й обувам буйки или вече по чорапки. За сега мисля че едни буйки ще ви свършат работа, но като започне по-хубаво да ходи Алина вече май трябва да й купиш сандалки, затворени отпред и с подсилена твърда пета.

Анбибиян, аз мисля че елдата не запича. А като прочетох колко много е изяла Яна и се опулих  Shocked. Елиза е стигнала за сега до 100г пюре и съм доволна. За водата - и Елиза не пие водичка, но й давам чай на Хип и на Блевит Л, та изпива всеки ден по 100-150мл. Пробвай, може да й хареса на Янчето.

Елиза спи по боди с дълъг ръкав и надолу с боси крачета, без чорапки и без панталонче. Вече й слагам късо ръкавче и я извеждам с къси чорапки.
Най-новото ни постижение е, че от почти две седмици ака и  пика в гърне. Е, пикането си е и в гърне, и в памперс, но акането само в гърнето. Много съм доволна, така рано се научи и София и после не съм имала никакви  проблеми.

За климатик - ние купуваме всяко лято и още не сме го купили, а апартамента ни е ужас, последен етаж със западно-източно изложение. Всяко лято е страшна жега при нас. Кога ли ще стигнем и до климатици, все нещо друго излиза, по-важно...

За анкетата - гласувах за Хип, Бебевита и Сънвал. Купувам обаче и на Гербер, и домашни също.
Елиза вече е захранена с месо, от 6 дни яде пуешко, нали ми казаха всеки ден да яде зеленчуково-месно пюре в продължение на един месец заради ниския хемоглобин, та затова вече сме на пуйки, а утре следват зайчетата... и така... А, пораснала е с 1см (69см) и е наддала 400г (7440г) този месец.  Grinning Педиатърката се учуди "Я виж, как добре е качила и то предимно на кърма...(като не искаше да яде пюрета)." Ами така, млекцето е истината...  Laughing  Laughing Звездичке Hug

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 12:21 от Hariela

# 107
  • В древна страна на край света!!!
Здравейте момичета   bouquet  bouquet  bouquet,не съм писала от много време но се опитвам да ви прочитам, когато мога. Другите близнашки майки също не са писали скоро.Аз си мълча и ви чета,защото по много теми не мога да се включа тъй като не съм в България,особено за захранването,което е най - актуално.

Момичетата са вече доста големи като гледам май само Елица на Smehoranka ни води по килограми.На 6 месеца бяхме Софи 9 кг и 74 см,а Стефи 8,9кг и 72 см.Сега още не сме ходили на консултация за този месец,но на кантара за имунизацията отчете,че Софи е 10кг,а Стефи 9,5кг.
Захранихме се само с домашни пюрета поради липса на готови около нас. За сега само Стефи си има едно пробило зъбче.

Скоро ще се местим към България и мисля тогава да почваме с гърнето,въпреки че и двете седят много стабилно,но се притеснявам че 30 часа път плюс напълно новата обстановка може да ги откаже от гърнето,та ще изчакам още месец.

Момичета имам нужда от информация:  Какви матраци ползват вашите бебета? Какви са им размерите,откъде ги купихте и каква цена бяха?

Като се приберем в София ще имам добър нет и ще мога да съм редовна,даже може и близначките да посетят някоя среща  Flutter.Като чета май с Сеса ще сме комшийки може и да се засечем по градинките. Flutter
Ставам за сега, че се събудихме.  bouquet

# 108
Здравейте момичета  Grinning Най-сетне се добрах до компютъра. Ние имахме една чудесна почивка, направихме много снимки, Зори се забавлява до насита, а Коколинчо видя тоооооооолква много нови и интересни неща, че направо на физиономийката му беше изписано как се чуди на къде по-напред да погледне.  hahaha Бяхме в една къща за гости в битов стил където домакинята си готви техни си манджи и направо ги сервира с тавите на масата. Е, не се вписват в съвременните представи за здравословно хранене, но пък бяхма мноооого вкусни.  Mr. Green Изключително любезни хора, страшно грижовни, милата жена се стараеше и за мен да помисли някакви нещица дето да мога да ги ям, а за баклавата й просто нямам думи......не бях яла по-вкусна до сега. Обличаха ни в носии, и децата включително, а Коко го поносихме в цедилка...еййййй много удобно нещо, а той така се кефеше, че не беше нужно да говори за да го покаже. И така го гушкаха нежно, и той така се смейкаше и гукаше...за да мога аз да се наям и да не ми виси на ръцете. С децата правиха захарни петлета и бонбони като от преди два века, а на тях очите щяха да им изскочат от пулене  Joy Абе смо мога да ги похваля тез хора за инициативата, това че не се плашат от работа и са толкова усмихнати и позитивни, че заслужават само поклон. Ходихме и до един рибарник наблизо и децата ловиха пастърва, пипаха рибките с голи ръце. На прибиране пък се отбихме до Кюстендил на Хисарлъка, там има зоокът, останки от крепост и много приятна детска площадка където Зори направо се размаза от кеф. За заведението наблизо нищо добро не мога да кажа, но пък всичко останала беше прекрасно. Тръцкалан-Пръцкалан изглежда много порастнал след всичко това, гука, бърбори, смейка се, играе....обаче си е мързел и това си е...още не се обърнал по корем и дори и не прави опити. Ако го сложа си играе и гледа, но сам хич не го тачи това упражнение.  Crossing Arms
Сега се връщам назад да чета, че имам доста за четене.  Grinning

# 109
  • Куциндрел
Sunshine_25, а така. Ще се обадиш като дойдеш в БГ. Ние купихме матрак от бамбук за бебешкото легло. Цена около 70 лева за размер 70/140 имаше и размер 60/120. Не, че Йоан го ползва това легло ама...

# 110
  • Sofia
Ахилеа Картинката на Хъгис ти я пратих само, за да знаеш кой от всички видове ползваме. Те тук също се продават. Peace

anbibian, ceca Обадете се за скай сити, ако ме искате и аз да се присъединя.  Mr. Green

Sunshine_25 Браво за хубавите мерки и теглилки.  Hug Ние ползваме матраче на Magniflex. Ето този http://magniflex.bg/products/bambino/baby/ Много сме доволни. Струва около 140 лв. за размер 60/120. Откакто се е родила, Ели си спинка само на него и изглевда й е много удобно.  Peace

А Ели вече трети ден не е акала... Sick Спрях всякакви пюрета още онзи ден, но няма никакъв резултат... Преди да започна да й да вам твърда храна акаше по няколко пъти на ден. А сега... Вече започвам да се плша. Дори термометърът не ни помогна. Дайте някакъв съвет, не знам какво да правя, а и Ели така се измъчи... cry:

# 111
нннн, аз новите неща ги въвеждах на фона на вече въведените неща.
Флучия, поклон и адмирации. Аз не бих издържала сигурно да не хапвам месце. Не сме му някакви върли фенове, количествата с които готвя сигурно са недостатъчни според "съвремените" норми, ама не мога да си представя света съвсем без пържени свински мръвчици или печени пилешки бутчета с препечена кожичка.  Mr. Green Иначе мога с дни да не ям месо. Но пък рибата ми е най-вкусна по най-нездравословиня начин - пържена. По-често я пека, нооооо не мога да си кривя душата, че пържена по-ми харесва.  Embarassed Оххх, ти съвсе ме отчай с тия пилци. Нали уж техните били без фосфати и прочие....май е по-добре да минем на магарешката приказка "тама се научи да не яде и взе че умря".  Confused
свм, големи премеждия си имала с количката. Дано да не се слечва пак. Ама тез петунии до големи перипетии водят.  Mr. Green
anbibian, честита количка! Зори също не пиеше вода, но като понапреднаха жегите пропи, бяхме с мек накрайник, който в началото също се ползваше само за чесалка.  Blush
Съни, добре че не е имало по-страшни последствия от падането. Праси - юнак без рана не може. Ама и евалата, че си запазила спокойствие. Аз каквато съм барутлийка не съм сигурна, че ще реагирам цивилизовано като теб.  Embarassed
Цеца, не знам дали изобщо има читаво пилешко по магазините. Това май са най-гадно гледаните животни. В Лидъл знам, че държат да не са шприцовани и пудрени допълнително, но все пак основното угояване си е на общо основание. Пилетата на Дюк май ги водят на по-естествена диета, предимно царевица, но не знам. Един приятел от пилешкия бран каза, че слагали боя в храната за да прижълтее месото, аз не съм забелязала честно казано да жълтее. Не знам, ако не ее домашно това може би е най-отвратителното месо заради хипер индустриалния начин на отглеждане на пилците. Ако някой може да сподели инфо и аз ще съм благодарна.
Светле, на 6 месеца без месо може. И на повече може. Не се кахъри, има вегетарианци, които и на децата не дават и пак порастват, а преди два века със сигурност на 6 месечните никой не им е пасирал 15 гр месо в пюретата, щото и пюрета не е имало. Тествай след 2-3 седмици пак, понякога отказват нещо упорито, и като го позабравят след месец-месец и нещо го прояждат. Ако си пробвала само една марка - пробвай и с друга, различните марки определено имат различен вкус.
Хариелка  Hug Ние все казваме браво на детето за наддаването. Ама Зори като беше качила малко и аз на втория месец яка офанзива и реорганизация  - и хоп цяло килце. И й говоря на Зори ..."браво маме, така да си наддаваш, браво на момичето", а сестрата ми вика "в този случай браво на мама". Толкова мило ми стана. Дано и със захранването да продължите с бодра крачка и без препъваници.
Sunshine, ти като си в чужбина също можеш интересно инфо да даваш, че там обикновено има разлики спрямо Бг, и доста често май са положителни.  Grinning Ние ползваме матрак на Нанимаг, но е купуван още за Зори та цената му едва ли е актуална, беше малко над 40 лв. Обаче не е мръднал и сега Грахчолан му се наслаждава. Размерът е 70/140 см.
Смехоранка, пробвай да дадеш круша или сини сливи, ти също можеш да се окрушиш хубаво та през кърмата да й помогнеш.  Grinning
За мазането - аз Зори не я мажех с нищо заради алергията - минимум химия по нея, в храната и у дома. С дребния мисля пак така да карам, без репеленти и слънцезащитни кремове. На слънце излагам много внимателно, а за комарите се надявам да не реагира алергично, че иначе ща-не ща ще трябва да мислим защита.  newsm78
Климатик нямаме, но аз и не смея да купя, въпреки че сме с южно изложение. Климатиците развъртат из въздуха много вируси, бактерии и домашен прах и при нашите алергии са ни тотално противопоказни. Та и ние ще си се потим на общо основание.  Laughing
За дрешките - вече извадих късите ръкави и чорапчетата, ако ми се стори по-хладничко слагам тънки ританки, а ако вечер сме навън над бодито тънко гащеризонче.
Сега ставам, днес или утре ще се опитам да разгледам албумчето и да кача някоя снимка.
Поздрави, макар и закъснели на всички с месечинки през последните няколко дни! И се надявам всичките бебоци и мами вече да са само здрави!

# 112
  • В древна страна на край света!!!
Сеса,ще звънна със сигурност. Вие откъде го купихте вашия матрак?

Smehoranka, ще ти кажа на нас какво помогна,но ти си знаеш че всяка майка има силна интуиция какво е правилното за нейното дете. Аз ще споделя нашия опит и не искам да става спор колко е правилно или не,всеки си знае най-добре. Като започнахме захранването Софи се запичаше от всичко: ориз,картоф, морков дори тиквата на момент,та в момента в който почна да изкарва топчета послушах докторката и дадох малко портокалов сок прясно изцеден не повече от 10 мл.Подейства и до сега си е добре,а запичащите храни ги хапваме на супа и не ни се отразяват вече. Ние започнахве захранване при 6 навършени месеца по препоръка на докторката,аз исках по рано. Crazy

Zvezdichkova Аз инфо мога да давам,но не искам да има излишно спорове в темата.Определено тук деца се гледат доста по спокойно, а и бременносттите минават с по малко стрес сравнено с България.За мен това беше определено  плюс.Бременността и раждането ми минаха с възможно най-малко стрес от страна на доктори и болници.

Сега докато пишех за портокаловия сок се усетих защо точно него.Страната е средиземноморска и е пълна с цитроси.Тук круши и сини сливи са внос най-често.Тук хората отглеждат  в градините си мандарини,портокали, лимони и разбира се маслини. Flutter

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 16:07 от Sunshine_25

# 113
Съншайн нашият матрак е от ТЕД съвсем обикновен мисля , че беше около70-80лв. екстра си е нищо че е с пружини размера му е 60/120

Звездичке
тия петунии само в беля ме вкарват за сега имам две на балкона с едно пълзящо мушкато и тъкмо се представях как утре като ми преведат майчинството ще ида да си купя още и ММ ме поряза с думите „ нали тази година няма да е като миналата “ hahaha ooooh! ooooh! и сега се чудя какво да правя а миналата годи имах 28 саксии  ooooh!само те ме успокояват и ме зареждат  Tired

аз чакам Дарина -мандарина да се наспи пускам една прахосмукачка и излизам ,че ми се пие кафе та ми се вие чак , ама ако пусна машината ще е събудя та за това на вън с приятелките от блока ще си спретнем следобедна среща  Mr. Green

# 114
Здравейте и от мен.Голяма жега днес sweatingЕдвам се прибрахме с Алинка.Бяхме на разходка,прибрахме се към 2 с триста зора,много топло,направо ужас Stop
Няма да излизаме повече,че от 8 сме на рожден ден в едно заведение,трябва да гладя тоалетите,да оправя вкъщи,да чакам ММ и Боян да се приберат,да се оправим и да ходим,че...Дано Алина е спокойна,че тя обикновено на такива празници е много кисела.

Сийн,браво за извънградската разходка вчера LaughingЧестити ви покупки и на вас Grinning

Марси,да,Алина се поти сега в тия жеги.Основно по главичката,ноднес и ръчички,и крачета,всичко беше мокро ooooh!

Анбибиан,явно на хубава количка сте случили.Аз я гледах и в сайта,та и на мен много ми хареса.Ако решим да купуваме и ние лятна количка,ще се ориентирам към такава или някаква подобна. PeaceБраво на вас за хубавата разходка днес WinkА относно елдата,не знам дали може да запича...Алина до сега не се е запичала от нея,макар че аз й давах елда с круша,а крушата нали уж разхлабва,не знам.Следващия път ще давам елда с ябълка и ще видим какъв ефект ще има...

Петкова,с нетърпение чакам да видя снимки от морето на Дани GrinningИ от сватбата също WinkМного хубао,че се радва на водата и пясъка...Вече и аз нямам търпение да ходим на море. Laughing

Цеца,пилешкото на "Градус" е много,много хубаво.Тук направиха специален магазин с продуктите на тази марка.Опитахме доста неща,и пастетите,и пушеното месо,и пилетата на грил,и бутчетата и всичко е много,много вкусно.А пилето като го разрязахме отвътре беше толкова чистоооо....Такова чисто пиле не бях виждала досега.
Ще се радвам много да се запознаем. WinkКато идвате насам,само звънкаш един телефон и си уреждаме една разходчица и кафенце Wink

За спането-обличам я с боди с къс ръкав и ританки,отдолу без нищо и я завивам с много тънка,олекотена завивка.Скоро обаче мисля да остане само с чаршаф,ама не смея още.

Флучия,ти ме разби с това за пилетата на "Градус",аз пък много ги харесвам,всичко им е много вкусно,и салами,и пастети пилешки,и пастърмата...И изглеждат доста чисти и хубави.Аз и горе писах,че си купихме едно пиле и беше много чисто.
А иначе си права,с две деца е така...Трябва да имаш очи и на гърба.И аз уж все внимавам,ама ето...И един път да се разсееш,белята става за секунди ConfusedИ колко му обяснявам и му говоря на Боян,и пак все ще се намери някоя беля да направи...

Хариелка,аз също такива сандалки искам да й взема.Чудя се за тезиhttp://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?products_id=1074&kk … 17f8ab7704c7338d1,но идея нямам дали са подходящи...Човек ще рече,че бебе не съм гледала преди Mr. Green,ама...На Боян си спомням,че пак му бях взела някакви с ортопедична стелка и твърда подметка,затворени на пръстчетата,че да не се жули и удря,но той беше и по-голям,а и като цяло,вкъщи го оставях бос,че ортопеда ни каза,че е най-добре детето да прохожда босо...

Съншайн,много се радвам,че писа и че сте добре.Браво на Стефи и Софи,големи момичета си отглеждаш ти GrinningИ честито зъбче на Стефи!Да е беличко и здравичко.
А за матраците-нашия е на Бертони,кокос и пяна,размерите са му е 70/140. Peace А цената му беше към 50-тина лв.

Звездичкова,аз винаги се старая да му обяснявам спокойно и колкото и да съм ядосана,да не му крещя.С крещена нищо не се постига,а детето само се изнервя и то,започва да крещи и то,и в общо линии-резултат е никакъв.Това съм го забелязала и при Боян.Когато му се говори спокойно и му се обяснява,слуша и разбира,съответно и изпълнява,а ако му се вика,започна да се ядосва,да плаче,да вика понякога и от това няма ефект,защото нито ме слуша,нито ме разбира,съответно и не изпълнява за в бъдеще....

Ами,това е.Чао засега и лек ден,дано не ви мъчат много жегите Laughing

# 115
  • Куциндрел
Сеса,ще звънна със сигурност. Вие откъде го купихте вашия матрак?
от Хиполенд. Твърдичък е, но това е препоръка от една наша позната педиатърка. Още преди да се роди детето дойде на гости и каза - никакъв дунапрен, вземете твърд матрак от бамбук.
Смехоранке, може да пробваш с Гастрокинд хапчетата, аз давах такива на Йоан, не знам дали от тях или защото беше само на кърма помогнаха. Много е гадно това с неакането при захранване....
Съни, ние се каним да посетим Ловеч вече втора година, дано скоро да се наканим.
Днес омиткахме миткането. Сутринта излизахме, после на обяд пак, прибрах се само за да отида до тоалета и пак навън. Йоан гледа гугутките, "говори си " с една баба, гледа децата, игра си, а мен ме отчете само за цица. hahaha Ми така, де, по цял ден ме гледа. Сега съм го оставила малко сам, а аз ви чета. Научи се да пълзи назад, в стремежа си да тръгне напред и да хване играчката, пълзи назад. Пюрета все още не яде, днес заради него хапнах някаква супа на Гербер, после някакъв йогурт на Бейбилов. Писна ми, честно. Оставям го само на кърма, след седмица пак ще пробвам, а до тогава - каквото си крадне от нашите чинии. Хич не искам злоядо дете, като знам ние как си хапваме... Баба ми пак ми даде акъл - кърми го на 3 часа, за да е гладен и да си яде пюретата. Naughty

# 116
Здравейте,
Марси, Леда се поти по главичката, носа и телцето. Като суче и после я преобличам, че е мокра Simple Smile Като пътува се поти в столчето за кола и и нося специална пеленка, с която и попивам главичката.
Аз вече я обличам така: Боди потник, блузка къс ръкав, дънки и чорапи или поличка и чорапогащник. Даже в Понеделник беше по памперс и боси крачета за малко. Спи с боди с дълъг ръкав и клинче без чорапи. Завивам я с тънка олекотена завивка.
Ние цяла зима се отоплявахме на климатици и сега ми е голям кеф, че сме ги спряли. Принципно аз не обичам да се създава изкуствен климат през лятото вкъщи и гледам да свикна с жегите. Но миналата година доста се охлаждах с голения тумбалак. Сега не смятам да пускам, но вкъщи е сравнително хладно.
Съни, ти защо искаш ортопедични обувки за Али. На нас двама ортопеди ни казаха, че обувките за прохождане не трябва да са ортопедични  newsm78. Единият, от които беше Алексиев.
Анбибиан, моята Леда, както пиеше вода и спря. Сега я преследвам с лъжичка и се надявам да и свикне, но в тези жеги трябва да сме много настоятелни и на мен взеха да ми минават едни за захар и сок  Grinning Пиши ако имаш успех!
Днес Леда става на 7 месеца! Много голяма ми се струва вече  Grinning

# 117
  • Куциндрел
Честита месечинка на Леда.

Въй, Йоан гледа БейбиТВ и нещо му обяснява. hahaha

# 118
  • Някъде там
Здравейте и от мен!!!Ох краката си не ги чувствам  Laughing тези разходки ще ме стопят  Laughing.
Смехоранка Аз бях писала в прения ми пост дай и водичка от овесени ядки много помага а и най безобидно. Сваряваш овесени ядки във водичка и от тая водичка и направи АМ а ако не сте на АМ и дай да пие като вода веднага действа  Hug.
Съни Ха ха и ние сме със същия матрак много съм доволна от него  Laughing
За излизането Малката я обличам с чорпогащник и някакво много тънко панталонче а отгоре боди с къс ръкав и блузка с къс ръкав носимм си допълнително пролетно якенце, а кто заспи я намятам с лека пелинка.
За спането Лили спинка с боди с къс ръкав ританки и горна камизолка и я завивам с лека пелинка ама скоро ще е само с чаршаф
Лусинче Честита месечинка на Леда да е весела, игрива и много здравичка   bouquet
 Днес Лили изяде цяло бурканче от тиква уте започвам тиква с картоф дано и хареса Simple Smile

# 119
Здравейте, момичета!

Днес се разходихме с Кали и ММ и на принцесата и купихме малко дре6ки за лятото, 4е то изведнъж се стопли, а тя до сега има6е само едно комплект4е с къс ръкав и къси гащи. А тоолкова обичам да избирам бебешки дрешкиии....не е истина просто. ММ казва, че ако дълго време ме остави там, ще похарча вси4ки пари Grinning
От вчера по4нах да давам на Кали ка6а от пълнозърнест овес на Тьопфер, т.е.- захраних я с глутен. Мисля да следвам реда- овес, ръж, ечемик,пщеница. Знаете ли дали има изобщо и ако да на коя фирма каша от ръж? Не знам как да въведа ръжта ooooh! ooooh! ooooh!
Лусин- честита 7 месечинка на Леда Hug Hug Hug
Много ви благодаря, момичета, че честитихте 8 месечинка на Кали Hug Hug Hug
Кали вече казва срички, много силно крещи и в леглото я намирам във всевъзможни пози. А снощи два пъти сама пусна телевизора от дистанционното, 4е много се радва на коп4енцата му и ние с ММ  Shocked Shocked Shocked
За спането - Кали спинка с боди с късо ръкавче, тънки памучни чорапки и лека пижамка, а я завивам с олекотена завивка.
За климатиците- нямаме климатик, но сме решили да купим, 4е в нейната стая е мноого топло, над нея има една пло4а ( ние живеем в къща), която като се нагрее лятото и в стаята мноого се качва темературата.
Това е за сега от нас с Кали.
Лека вечер на всички Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт