За обувките - аз сега слагам на Елиза декоративни обувчици, на бънждито като я слагам й обувам буйки или вече по чорапки. За сега мисля че едни буйки ще ви свършат работа, но като започне по-хубаво да ходи Алина вече май трябва да й купиш сандалки, затворени отпред и с подсилена твърда пета.
Педиатърката се учуди "Я виж, как добре е качила и то предимно на кърма...(като не искаше да яде пюрета)." Ами така, млекцето е истината...
,не съм писала от много време но се опитвам да ви прочитам, когато мога. Другите близнашки майки също не са писали скоро.Аз си мълча и ви чета,защото по много теми не мога да се включа тъй като не съм в България,особено за захранването,което е най - актуално.
.Като чета май с Сеса ще сме комшийки може и да се засечем по градинките. 
Най-сетне се добрах до компютъра. Ние имахме една чудесна почивка, направихме много снимки, Зори се забавлява до насита, а Коколинчо видя тоооооооолква много нови и интересни неща, че направо на физиономийката му беше изписано как се чуди на къде по-напред да погледне.
Бяхме в една къща за гости в битов стил където домакинята си готви техни си манджи и направо ги сервира с тавите на масата. Е, не се вписват в съвременните представи за здравословно хранене, но пък бяхма мноооого вкусни.
Абе смо мога да ги похваля тез хора за инициативата, това че не се плашат от работа и са толкова усмихнати и позитивни, че заслужават само поклон. Ходихме и до един рибарник наблизо и децата ловиха пастърва, пипаха рибките с голи ръце. На прибиране пък се отбихме до Кюстендил на Хисарлъка, там има зоокът, останки от крепост и много приятна детска площадка където Зори направо се размаза от кеф. За заведението наблизо нищо добро не мога да кажа, но пък всичко останала беше прекрасно. Тръцкалан-Пръцкалан изглежда много порастнал след всичко това, гука, бърбори, смейка се, играе....обаче си е мързел и това си е...още не се обърнал по корем и дори и не прави опити. Ако го сложа си играе и гледа, но сам хич не го тачи това упражнение. 

Ние ползваме матраче на Magniflex. Ето този http://magniflex.bg/products/bambino/baby/ Много сме доволни. Струва около 140 лв. за размер 60/120. Откакто се е родила, Ели си спинка само на него и изглевда й е много удобно. 
Спрях всякакви пюрета още онзи ден, но няма никакъв резултат... Преди да започна да й да вам твърда храна акаше по няколко пъти на ден. А сега... Вече започвам да се плша. Дори термометърът не ни помогна. Дайте някакъв съвет, не знам какво да правя, а и Ели така се измъчи... cry: 
Ние все казваме браво на детето за наддаването. Ама Зори като беше качила малко и аз на втория месец яка офанзива и реорганизация - и хоп цяло килце. И й говоря на Зори ..."браво маме, така да си наддаваш, браво на момичето", а сестрата ми вика "в този случай браво на мама". Толкова мило ми стана. Дано и със захранването да продължите с бодра крачка и без препъваници.
Ние ползваме матрак на Нанимаг, но е купуван още за Зори та цената му едва ли е актуална, беше малко над 40 лв. Обаче не е мръднал и сега Грахчолан му се наслаждава. Размерът е 70/140 см.

и сега се чудя какво да правя а миналата годи имах 28 саксии
само те ме успокояват и ме зареждат 
Едвам се прибрахме с Алинка.Бяхме на разходка,прибрахме се към 2 с триста зора,много топло,направо ужас 

Браво на вас за хубавата разходка днес
А относно елдата,не знам дали може да запича...Алина до сега не се е запичала от нея,макар че аз й давах елда с круша,а крушата нали уж разхлабва,не знам.Следващия път ще давам елда с ябълка и ще видим какъв ефект ще има...
И от сватбата също
Много хубао,че се радва на водата и пясъка...Вече и аз нямам търпение да ходим на море.
Като идвате насам,само звънкаш един телефон и си уреждаме една разходчица и кафенце 
И честито зъбче на Стефи!Да е беличко и здравичко.
А цената му беше към 50-тина лв.
Ми така, де, по цял ден ме гледа. Сега съм го оставила малко сам, а аз ви чета. Научи се да пълзи назад, в стремежа си да тръгне напред и да хване играчката, пълзи назад. Пюрета все още не яде, днес заради него хапнах някаква супа на Гербер, после някакъв йогурт на Бейбилов. Писна ми, честно. Оставям го само на кърма, след седмица пак ще пробвам, а до тогава - каквото си крадне от нашите чинии. Хич не искам злоядо дете, като знам ние как си хапваме... Баба ми пак ми даде акъл - кърми го на 3 часа, за да е гладен и да си яде пюретата.
Като пътува се поти в столчето за кола и и нося специална пеленка, с която и попивам главичката.
. Единият, от които беше Алексиев.
Пиши ако имаш успех!
.

Препоръчани теми