Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 218
  • 688
  •   1
Отговори
# 465
Ел Божко, радвам се, че се появи и дано не боледувате повече  Hug

Аз елда май няма да предлагам, не ме кефи  Mr. Green Освен това е доста нетипична за нашите ширини ли, дължини ли, преди 3 години разбрах за нея. Друго са си пържените филийки със ... сок от Казънлъшки портокали  Mr. Green Ами те поне са вкусни, пък и на миризма не могат да се сравняват с елдата  Sick

анбибиан, и на Стела й се "повръща" от картоф и морков, от банан, ябълка и заешко кокалче - не  Party Но нито от картофа, нито от моркова е изяла повече от един кубичен милиметър и не знам дали ще има алергия към тях. Иначе днес, след като един месец стоя в шкафа, отворих оризовата каша и я направих с вода - много й хареса, 7 лъжички изяде, едва успях да я скрия незабелязано, защото като видеше отдалечаващата се лъжичка и побесняваше ето така  Twisted Evil Mr. Green Много съм щастлива, така се бях отчаяла.

Смехоранка, то аз и друг път съм казвала - много съм скучна на живо с хора, които не познавам, защото не знам дали ще ме разберат правилно, а пък и направо блокирам, притеснителна съм. Радвам се, че те забавлявам, аз много обичам да се смея и се старая да гледам на нещата по този начин, когато мога.  Hug

За обезопасяването -  мисля като ендира. Все пак трябва да се научат да падат, преди да се научат да стават (както се казваше в "Пияният майстор", един любим мой китайски филм от 80-тте някъде, който съм гледала 80 пъти, повече всъщност). А и ако се научат да падат на мекичко ще се превърнат в истински камикадзета после, трябва постоянно да си зад тях. Аз взех една черга, но е вълнена и се набира, иначе създава много приятна атмосфера, а миризмата на нафталин - свидна и мила  Heart Eyes Mr. Green След нея всички дрехи, които извадех от пералнята бяха ароматизирани с нея. Все едно бях в лятна ваканция, на село при баба  Heart Eyes Блекче, ти можеш да си изплетеш парцалена черга, от стари дрехи като си ги нарежеш на ивички и ще си я направиш по размер, тя става по-тежка и няма да се нагъва, и може да си я направиш много яка. Аз, ако имах време и кой да ми нареже дрехите на парцали, че яко ще се изнервя, също бих се пробвала.

Е, добре, че не е изчезнала Ахилеа, ще я чакаме да разказва  Simple Smile

Стела стъпва стабилно на крака от много отдавна, още на 3 месеца си спомням, че за няколко секунди стоеше стабилно, крачетата й са много здрави, и дупето стегнато  Mr. Green

Във връзка с руското масло, бяха ми дали домашно от село и щях да повърна, но Президент много ми харесва  Mr. Green Въпросът ми е - ще мога ли да ям от руското, щото хем искам да е истинско, хем да мога да го ям  Mr. Green Президент май го "развалиха" както се казва, преди не се разтопяваше лесно, сега и в хладилника стои меко, това не е ли признак, че има раст. мазнини?

Звездичке, блягодаря за информацията, веднага ще пусна търсачка какво е това земна ябълка  Mr. Green А салатата от моркови как я правиш? Дано не вдига температура при всеки зъб Коколинчо. Видях го на снимката, много хитро гледа, много е хубав Heart Eyes Ще направя реплика на снимката с одеалцето със Стела, защото имаме същото  Simple Smile

Сийн, магданозът може да ти излезе другата  година. Моят така направи  Mr. Green Иска много вода май, не че съм много наясно с тези неща де. Много ми се разглеждат снимки на красива булка, нямам търпение да те вземат вече Mr. Green

Лусинче, хахаха, едва те познах - всъщност не беше трудно - на принципа на изключването го направих Mr. Green Много красива наистина, а сега се сетих какво забравих, че бях забравила да ти пиша като ти видях снимката миналия път - изглеждаш ми, че имаш много сръчни ръце и че си творческа натура. Може би създаваш нещо много красиво с ръцете си  Mr. Green

Аз като споменах сръчни ръце (нямам такива) - свеки ще ми подарява шевна машина за РД (много искам). Освен това ми е поръчала два модела сандалки  Party Не знам дали съм ви казвала - много яка свекърва имам  Mr. Green hahaha hahaha hahaha Та за шевната машина се похвалих, защото ако някоя от вас шие и е наясно, да даде съвет каква, без да я оръсвам много жената  Mr. Green

Нуриии, разбирам те, всяка вечер като заспивам си мисля как е минал деня и се ядосвам, че се ядосвам.

Ей, този Драганов много интересен го описахте.  Mr. Green

# 466
Съни - за петната бях писала, че има един сапун за петна в Била, много съм доволна, абсолютно всичко излиза. Вие какъв подарък избрахте за младоженците, че нали и ние сме кумове и още не ми е дошла музата за изненади. На нашата сватба, на кумовете си подарихме почивка на мястото, където им беше тяхната медена седмица, сега обаче - нямам идея. А организирахте ли ергенско и моминско парти? Там вече имам нещо в предвид:)

Относно ходенето ни до София - отпада варианта със самолет, защото билета е 400 лв за двама в двете посоки, а и нощувка трябва да имаме - още минимум 50-100 лв и таксита и идва малко в повече. Та ще се справим с колата и ще бъде голямо изпитание.

Искам да ви се оплача, за да ми олекне. Моето детенце заспива на ръце, но когато се опитам аз да го приспя и се започва голям рев, когато го сложа на гърда и всичко е наред, когато го дам на ММ да го успокои на ръце - се справя перфектно, а аз не мога да си приспя и успокоя детето. Ужасно много ми тежи това. Пробвах няколко пъти по-насоятелно на ръце, успях, но и дватамата се измъчихме. В книгата, която чета пише, че не трябва при всяко мрънкане да го слагам и успокоявам на гърда, но така и двамата не сме щастливи и доволни, а варианта детето му да го тормозя само и само да се водя по книгата не ми харесва. Сигурно греша, но продължавам да си го гушкам, защото той има нужда. А направо ме е срам от ММ, а за 10 мин оня ден и майка ми го е приспала, без да реве.  Sad Sad Sad Sad Sad А съм му майка, би трябвало аз да съм тази, която го успокоява най-бързо. И ми е тъжно в последно време. Дано отмине периода и сам се откаже от гърдата.

# 467
  • Sofia
Смехоранка, какво не ти харесва на Фил§Тедс. Аз се кълна и в трите си колички (Муци,Ф§Т и Макларен), но за породени като моите, специално тази ми е страшно удобна  Peace

Единственото нещо, което не ми харесва, специално на моя модел, е че не мога да свалям и вдигам нивата седнало-легнало-седнало, докато малката е в количката. Иначе и аз се кълна в тази марка. Страхотни са!  Peace

Нурии И аз често чувам как на Ели коремчето да прави булбук-бълбук - точно, ама точно
Цитат
като че нося... бърдуче с плискаща се водица извътре

Съни Аз давам на малката лъжицата да тренира да си цели устата.  hahaha  За сега ми е възможно да го правя, след като съм й дала пюрето и няма мазало. По-нататък вероятно ще се мажем, ама няма как иначе, трябва да се научат. Чела съм, че е необходима една седмица, за да се научиш да движиш лъжицата към устата и да я уцелваш, де. Сега ще видя дали е вярно.  Mr. Green

Силви По едно време Ели също не искаше да заспива у мен, защото все искаше да папа.  Mr. Green Но след време отмина този период.  Peace

# 468
  • Куциндрел
Добро утро.
Вчера си легнахме с малкия в 7 и днес станахме в 7. Не сме спали без прекъсване, поне аз, защото той през 2-3 часа се сеща, че има цица до него, а и знае как да я ползва.  hahaha Даже понякога засуква без моя помощ. Снощи бяхме сами на спалнята и Йоан пак спа напречно на леглото, аз бях натикана в единия край. Мисля, че детето си кара основното ядене през нощта, защото като станем не е гладен, огладнява след 2 часа някъде. Ако не му дам да суче, първо започва да рита, после да мрънка и накрая се събужда.
Кити, защо да си нежелана?!? Не драматизирай. Пиши лична на Съни и ще ти даде парола за албума и ще те добави във ФБ групата. То си пише на началната страница на темата.
Зелда, милото казва, че руското масло е истинско, само него ядем вкъщи. Като миткосваш из центъра на Варна отиди до Берьозката и пробвай. Пък и Ники може да намаже някой руски бонбон.
Силви, нормално е детето да реве при теб като се опитваш да го приспиваш на ръце, все пак ти си "цица", той знае, че от теб се суче.

Днес ще давам на Йоан пилешко. Сега варя пиле и съм заплашила котките, че няма да им дам, ако се държат безобразно. Май ме разбраха, защото само се гледат лошо без да се млатят. Всяка сутрин тез космати гадове си спретват спаринг пред очите ми. И аз вместо да се събудя тихо и кротко с бг-мама, се налага да търча по тях и да ги разтървавам. Мисля, че го правят нарочно. След това тихо и кротко се изнасят да спят. Чушка страда, че няма глезотии вече от мен, а Котка, че няма нещо вкусно (не обича много гранули).
Ох, като ми остане време ще кача снимка на малкия е пазарска количка. Вчера за първи път пазарува така с нас. Хареса му, защото имаше много интересни неща в магазина за гледане.
Това време ще ни мухляса вече. Дават го в събота да има слънце, а дано, че свикнах да ми е топличко.
Лека за сега. Hug

# 469
Добро утро  Hug вчера не съм писала понеже цял ден бях по лекари ММ гледаше Дарина и се беше справил без забележка ама пак му се скарах , че не беше сготвил  Mr. Green иначе изгладил изчистил спали яли и аз като се прибирам вкъщи свети  Crazy умряла от глад обаче и питам какво е сготвил той нищо  hahaha и аз го насметох кво е правил цял ден  Mr. Green След малко вдигам Дарина , че ще ходим на консултация , а тя още спи и като гледам няма намерение да се буди  ooooh! после ще докладвам

Гледам череши обсъждате  Heart Eyes тези череши мога да ги ям с килограми обожавам ги

Съни не се притеснявай за роклята на сватбата ти си слаба няма да е скъсаш важно е рози да няма  Mr. Green Hug

Тони и Фифи честита ви годишнина малко със закъснение желая ви безкрайна любов

Силви не се притеснявай децата спят в колите и им е интересно така че сматам , че няма да имате проблем с пътуването Hug

Лусинче и Дарина е по същия начин от няколко дена в чудо съм се видяла и още повече като е лошо времето и не мога да е изведа направо съм полудяла само мрънка само в ръцете иска на ръце се приспиваме а с моите 30 кг. нямам сила вече  ooooh!

Ставам да се оправям после ще дописвам

# 470
Здравейте!

Ние изкарахме една неспокойна нощ.Вчера от към следобяд Симеон беше много неспокоен и крив.Заспа към 9 с големи ревове, зъбите му мазах, няма успокояване, панадол му дадох и от него ли незнам, но се успокои и заспа.После тъкмо си легнахме с мм и към 12 часа пак се събуди с рев.Сменяхме памперса, чай пи няма братче, дере се това дете и това е.Той понеже не е плакал никога така, освен два единствени пъти, когато май беше урочасан или стреснат и направо си изкарахме акълите ShockedВикам на мм давай да отидем до спешното и тъкмо тръгнахме и повърна, върнахме се да го преоблечем.В спешното нищо - преслушаха го, гърлото му гледаха, пипнаха го за температура  и това беше, казаха че нищо му няма.Прибрахме се и заспа към 2 и нещо, та чак до сутринта до 7.И познайте защо, ами падна от спалнята ooooh!Голяма съм овца как не го усетих, че мърда и уж винаги го прегръщам с едната ръка.Не плака много, направих му мляко и пак заспа.Сега като се събуди ще ходим при педито.Ако не е болен, може ли от зъбите така да реве това дете newsm78Ще видим педи какво ще каже.....и ще пиша.

# 471
  • Варна
Добро утро! Мрачно е, ама какво да се прави.. Поне вчера се възползвахме от хубавото време и си спретнахме готина разходка.  Wink И днес ще го измислим.
nadenceto84 големи премеждия сте имали.  Hug Дано само с тревогите си останете и няма нищо притеснително.  Praynig Напоследък и на нас ни се случва да приплакваме нощем, но бързо се успокоява.
cvm малеее каква си лоша.  Heart Eyes Той човека с детето се справил, изчистил и изгладил, а ти и храна искаш. Моя не би се справил само с детето за повече от час, пък за останалото дума да не става.  Naughty Дано се завърниш с хубави новини от консултацията.  Wink
Ceca от вчера го мисля това масло. Даже влизах и в сайта, ама ми излязоха няколко вида и се чудех кое ли препоръчваш?
silvi-85 и ние честичко заспивахме на гърда, а сега мисля, че даже само така заспиваме. И ти остави това, ами и аз обикновено като се унесе преди се дръпвах и давах биба, но сега не ми минава номера и понякога заспиването ни се проточва много. Иначе и аз смятам, че теб те асоцира с гърдата и затова само ти не успяваш по друг начин да го преспиш. Искрено се надявам и аз да е временно явление. Даже наскоро се шегувах, че в детските градини не дават ц*ци.  Mr. Green За пътуването не го мисли. Ние наскоро пътувахме повечко и действахме по следния начин - като спи пътуваме, като се събуди спираме и след час понякога и повече пак тръгваме. Проточва се във времето, но поне не се изнервяме.  Wink
zellda и при нас ябълката се хареса. И на пюренце и прясна. И солетите се харесаха вчера.  Mr. Green Гледа ме, гледа, гледа и Ая и си казах така и така беше налапал половин филийка хляб преди месец два, защо да не му дам.   Laughing С шевните машини нямам опит.
Sunny_Girl при нас в опитите да се храним, всъщност лъжичката е най-интересна от цялата тая работа. И аз му я давам, ама става мазалооо  Crazy Да не говорим, колко ни е забавно да я блъскаме в таблата вместо да я насочваме към устата.  Mr. Green
fifi благодаря за милите думи.  Heart Eyes Аз лично много си харесвам сватбените снимки и следсватбената фотосесия. Дано и твоите близки са останали доволни.  Wink

# 472
  • Пловдив
Добро утро и от нас  Hug
Борислав се събуди в 6 и 30,добре,че ММ го погледа та да поспя малко. Иначе през нощта пак се събужда по 2-3 пъти понякога суче ,пнякога с бибата и заспива. Хайде да се стопля вече,че вкъщи се побърка това дете.

nadenceto84 , дано вече нямате такива кошмарни нощи Praynigа може и от зъбите да плаче така .Успех при педи

Съни, благородно ти завиждам,че ще ходите на сватба и че ще сте кумове Heart Eyes И на мен така  ми се ходи на сватба Laughing

cvm,браво на мъжа ти ,гладил ,чистил,само дето не е сготвил ,но все пак е направил нещо. ММ  ако не го накарам , няма да ги направи тези неща

Да ви се оплача на Борислав от вчера му сълзи едното оченце Sadмисля да го водя на преглед пък и все още има кривогледство.Педи каза до една годинка ,че щяло да отшуми ,но аз исля да се консултирам със специалист.Хайде стискайте палци всичко да е наред  

# 473
  • София
Kaliopa02 при Гала това беше темата - за проблемите с очите и прегледите при бебетата и малките деца. Ама чак сега те прочетох...

# 474
zellda това, че й се повдига при захранването е нормално. В статията се казваше, че ако на детето му се повдига и храната се връща нагоре по гърлото, това може да е алергична реакция, но никой не казва, че е задължително да е такова. На мен просто ми направи впечатление как на Яна й се доповръща от заешкото с картоф на Хип, а всичко друго яде с апетит.

Качих 1 снимка на Яна с обрива, когато беше най-силен. Хубаво се виждат червените петна, освен тях по бузите и врата назад чак до линията на косата, имаше ситни пъпчици, а тези червените петна минават отдолу под брадичката й и също не се виждат на снимките.
Сега е добре, ситните пъпки изчезнаха, червените петна почти избеляха и на тяхно място кожата е суха и се лющи, но я мажем със Стелария на Мустела и постепенно сухата кожа изчезва.
Мустела за втори път спасява положението при нас, вече ще се замисля да купувам техни продукти. Отърва ни от крустите, сега помага за сухите петна, доволна съм.
Кашата от елда я нападнах аз и на Яна повече няма да й давам елда. Ще изчакам да минат няколко месеца, мисля че не е голяма загуба. А като се възстанови напълно ще пробвам пак месо, но мисля този път да е пилешко.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 11:25 от anbibian

# 475
  • Варна
Kaliopa02 при Гала това беше темата - за проблемите с очите и прегледите при бебетата и малките деца. Ама чак сега те прочетох...
Тъкмо и аз това щях да пиша.  Simple Smile
Kaliopa02 все пак се надявам да нямате проблем.  Praynig Пиши след прегледа.
anbibian ама точно същия обрив сме имали и ние. Само не е бил толкова разпространен, а едно единствено петно на брадичката. И като минаваше беше точно както го описваш - сухо и лющещо се. Даже на мен си приличаше на екзема. Както и да е - радвам се, че вече отминава. И на каквото и да се е дължало - дано не се повтаря.  Praynig
Олее, забравих да кажа - големи сладурковци в това албумче. Митко един усмихнат, Йоан пазарува, а Ава имам чувството, че ще хукне.  Heart Eyes И не само те - всички са уникални! Ама нашите са си на-хубави.  Heart Eyes

# 476
Petkova то и при нас беше едно единствено петно на брадичката малко в дясно, но като не знаехме от какво е, а тогава мислехме, че е от лигите, те се увеличиха петната и като стана такова положението (след два дни мазане с Атодерм, който не помогна) й спрях елдата и месото и почнах да давам само картофи и пъщарнак и така се изчистиха пъпките. Като се махнаха пъпките и останаха само сухите участъци, тогава взехме кремчето на Мустела.

# 477
Нашата педиатърка я нямаше в София била и го прегледа друга д-ка.Гърлото му е доста зачервено и температурата му беше 37,6, инъче гърдичките са му чисти.Изписаха ни осцилококцинум,калциев глюконат, нурофен и едно сиропче за гърлото с бяла ружа и лайка.Дано се оправи с тези и не се налага прием на антибиотик Praynig Аз му вземах и дентокинд и почнах и от тях да му давам.От седем часа сутринта  дето яде 90мл. мляко и повече не е ял.Като се върнахме от докторката и заспа на рамото на баща си, горкичкото ми то Heart Eyes

# 478
Seengirl, нали знаеш, че момичетата приличат на татковците си  Mr. Green Я, кажи тази стара любов как се казва, да не излезе, че имаме общ вкус за мъже  Laughing
Силви, мама му мирише на млекце, затова не заспива. Направо незнам как ще ги отбиваме, чак страх ме хваща. А аз не искам да кърмя повече от година.
По този повод да ви разкажа тази нощ каква драма беше. Супер недоспала съм. Нали ви споделих, че подозирам, че малката става в 5 не защото е гладна, а за да я взема в нашето легло, защото заспивам докато я кърмя. И тази нощ по план, храня я на стола ми за кърмене. Тя яде 15 мин. и като заспа я сложих в нейното легълце. Спа 5 минутки и като се сбуди възмутена, час и половина рева и ни скуба, драска и удря с баща и. В чудо се видяхме! Накрая не издържахме физически и психически и я взех да я храня в леглото. Тя въздъхна доволна, цокна 2 пъти и заспа. На сутринта беше сърдита. Като я закачам и не се усмихва, а се обръща на другата страна. ММ мъж вика, че сърдила защото не сме я оставили да спи  Laughing Как ще я отуча от това незнам, но трябва да са почивни дни, няма да е сега. Не искам да спи в нашето легло, категорично. Денем спи само гушната, това е достатъчно любов  Crazy
Зелда, за творческото позна, но с ръцете, освен да пуша цигара и да си скубя устните друго не мога да правя. А, сега и цигара не мога да пуша. Joy И аз видях твои снимки и ти си много хубава, и си личи, че се занимаваш с реклама. Копирайт може би!
Наденце, дано се оправя бързо Симеон  Praynig
П.С. все забравям да ви кажа, да прослушате детскотo радио Abacus.fm, аз пускам на Моята Леда, Нурий, Моцарт пияно и много успокояващо и действа  Wink 

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 13:04 от lusine

# 479
Ха, за една идея да не успея да се изкъпя hahaha Юлката нещо н може да спи и тя-ни денем,ни нощем Tired
Наденце, дано оздравявате бързо или пък зачервеното гърло да се окаже от многото рев......Опитай да дадеш чай от лайка. аз днес ще сваря един на Юлия,та да видим тази нощ как ще е. чаят ,освен това, действа противовирусно и прочистващо и няма да навреди Peace

Лусин,ама е злопаметна "твоята Леда" Laughing една идейка-опитайте да сложите креватчето и, опряно до вашето. Лили така я отучих от нощните кърмения-на има-няма 2 години Sunglasses гушках я и я милвах, вместо да я кърмя.щом си решила на годинката да отбиваш,почвайте тов упражнение от сега.....но ако Леда е решила друго, мога само да ти стискам палци Wink

Атопичния дерматит, бавно, но категорично го борим с една почистваща водичка и желирано кремче от чисто алое. сестра ми ми отсипа  в едни кутийки и не знам как точно се казва козметиката, но се използва за лечебни цели, локално-вместо кортикостероидните кремове. лошото е,че е дистрибуторска козметика. ако искате,мога да питам как се казва  Peace с водичката ликвидирам и пъпчици от претопляне и всякакви обривчета изчезват за нула време. и за подсечено дупе я ползвам,като я нанасям с тампон за дегримиране.

Съни, в тази възраст, Алина може би навлиза в периода, в който ще плаче за мама така,както никога, няма да иска да стои с хора, с които преди е стояла и ще се плаши от непознати. това е нормално и ще ти е нужно търпение Hug

Аз довечера съм на почистване на лице и антиейдж терапия със стволови клетки. ами, к'во пък? Whistling

Пак се замислих за тези стволови клетки,поповод на това, че Лили скоро ще започне да сменя зъби и ще имаме няколко втори шанса да си извлечем и съхраним.......но цените са като при раждането, което все пак е един момент. някой знае ли нещо за тази клиника, българската, за която се говореше, докато бременеехме? има ли развитие по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт