Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 199
  • 688
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Здравейте, момичета! Да драсна и аз някой ред...
Хубави местенца за почивки сте избрали. Ние тази година се отказахме от морето. Решихме дружно с мъжа ми, че морето няма да ни е почивка с тези две деца, имайки предвид разликата във възрастта им и годините/месеците на двете. Все ще трябва да тичаме, да се съобразяваме с часове и т.н., ние повече ще се изморим, отколкото да си починем. И това да не мога да си се пържа на плажа, както аз си знам, не е работа, само ще съжалявам, че съм отишла. Та затова, живот и здраве друга година. Първата година Софи я водихме два пъти, та да й държи повече влага...  Laughing

Емануела, честит рожден ден! Много здраве, щастие и всичките ти мечти да се превърнат в реалност ти пожелавам! Ужасно млада си, момиче...  newsm03 smile3525 bdbaloni

Сийн, честито дипломиране! Юрист - колко гордо звучи... Много успехи ти пожелавам, избрала си страхотна професия.

Анбибиян, благодаря за линка за Лидъл. Харесах за Софи слънчеви очила, от кога ме врънка детето да му купя. И също ми харесаха детските тениски и клинчета иииии.... Да не ме чуе мъжа ми, че само пари харча... Mr. Green

Звездичкова, аз съм на същите марки пюрета - домашни, Сънвал, Гербер и Бебивита. Други хич и не гледам. Много пъти съм ги разглеждала и пак до тези опирам, устройват ме и като цена и като състав. Наистина при теб въленения има - едни зъбчета поникват, други падат, за да отстъпят място на нови, по-здрави.  Laughing

Петкова, ужас, мене ме е страх да направим ново изследване за хемоглобина, че нали и нашия беше 92. Но хомеопатичката сега ми даде едно лекарство, което каза че ще подсили усвояването на желязото и чак след 20 дни да направим контрола. Пък и Лизи си хапва вече добре пюренца (по100-120гр), и месно-зеленчукови яде добре. Дано да са се пооправили нещата. И вие да го вдигате скоро този хемоглобин. Според мен на ябълката й няма нищо, крушата и ябълката са сред плодовете, които се дават в началото на захранването, така че изобщо не си сбъркала.  Peace

Аз попара на Елиза не знам кога ще дам, но на Софи я правя със сухар и половина (тя два не язяжда), чай от шипка, малко масло и обезсолено сирене.

Съни, искаме снимки на малката шаферка, но и на кумата!!!  Hug

# 571
  • Куциндрел
Добро утро.
Вчера Йоан спа няколко часа на обяд и за това не мрънкосваше много следобед. Почти цял ден бяхме навън, прибирахме се само за да яде и да сменим памперса.
Звездичкова, дано да оздравеете бързо и зъбите да се покажат много скоро.
Емануела, честито на патерици.
Сийн, честито и на теб.
Петкова, дано мръвките помогнат и хемоглобина на Дани да се нормализира.
Хариела, то и аз много не си почивам във Варна. Като се метнем по роднини и по плаж... всичко ни е разграфено по часове. Сега се чудя как да направя нещата така, че да не препускам толкова много по роднини и да можем да си починем. Мечтая си за курорт извън БГ, но на този етап няма да стане.

Йоан от 2 дена само бръмчи. По цял ден "бръм, бръм". Явно усвоява новия звук, но на мен ми бръмна главата. Mr. Green Вчера майка ми вика "учи го да казва мама, баба... от къде се е научил да бръмчи?". А де, от къде да знам, бръмчи си детето. Даже и като реве бръмчи. Другият му номер е да си пъхне ръката в устата и да надува устни звучно. Снощи исках да гледам БТВ Хрътките за Пирогов, но не успях много, защото малкия озвучаваше предаването. Но това което видях.... ако бяха дали репортажа преди операцията на Йоан от херния, никога нямаше да го заведа там да го оперират. Confused Не знам къде отиват всичките пари за здравеопазване и колко министри трябва да се сменят, за да имаме що-годе нормални условия по болници. Цялата ни държава е такава. Пу, хвана ме яд рано сутринта.
Лек ден ви желая. Hug

# 572
Добро утро, момичета,
Цеца, права си, и мен ме е яд за всичко в тази държава, но явно такъв ние бил кръстът, знам ли. Нали знаете приказката, че всеки народ си заслужава управниците Sad В тази връзка и на второ класиране не сме приети в ОДЗ. Направо ми се плаче, честно. То и шансът ни беше 3 места за 48 деца, но все пак се надявах.
Cvm, честно казано малко им е  объркан сайтът. Аз не гледам цените, защото почивката се поема от  фирмата на мъжа ми. Те има много добре развита социална политика и ние доплащаме само туристическата такса или нещо подобно.
Анбибиан, за колелцето - беше изтекла гаранцията като стана това. Иначе точният модел беше май този:
http://www.bike.store.bg/p65640/candy-3-v-1-detska-trikolka-s-dr … ka-za-butane.html

но тогава цената беше 180 лв.
Вчера Жорчо стана на 7 месеца, та да ви почерпя Simple Smile

Консултацията при педи отчете следните мерки и теглилк: 8100г и 68 см, т.е пораснал е с 2 см и с 200г. Аз се учудих, че е качил толкова малко, но педи ме успокои, че е нормално. Дори повечето дечица на 7 месеца имали задържане в теглото.

# 573
  • Варна
Флучия ама каква е тази почерпка...  #Crazy То няма такова сладко изкушение.  Mr. Green Да е жив и здрав Жорчо!   bouquet А трети класиране няма ли?
Ceca оо ние бяхме спрели да бръмчим, но сега пак почнахме с разликата, че сега хвърчат повече плюнки.  Mr. Green На мен ми е много сладък.  Heart Eyes
Hariela стискам палци когато и да пуснете изследване, хемоглобина да е отличен.  Praynig Браво и на Изи как добре си папка.  Hug Ние следващия месец пак ще пускаме, пфуу набоцкаха го милото. 
Seengirl помня аз, че от кърмата най-добре се усвоява желязото, ама взех да се чудя колко ли е моя хемоглобин.  newsm78 Ще взема да си пусна и аз едни изследвания. А ти ако ми дадеш рецепта за песто, която да няма яйца, ядки, домати, риба, мед, бобови и млечни, ще те черпя.

# 574
  • Някъде там
Добро утро и от мен Hug
Флучия Честита месечинка на Жорчо. Да е жив и здрав, палав и игрив   bouquet
 Относно Бтв хрътките И на мен ми се искаше да го гледам но не успях. Казаха ми че и във Варна в детското отделение на терапията е имало скрити камери и са ставали големи скандали и аз сега дебна да го гледам ама нз дали е по БТВ. Специално скрита камера е била към доц.Близнакова единствения детски нефролог във Варна мн ми е интересно какво е станало Thinking
 Лек ден от мен днес пак времето е скапано сигурно ще се забием в някой мол Mr. Green

# 575
Добро утро и от нас с Кали, момичета!

Емануела- Честит Рожден Ден на патерици Hug Hug Hug newsm59
Флучия-Честита месечинка на Жорчо Hug Hug HugПочерпката ми е от любимите  chef
Направо не ми се миси за ясли и градини, ние събираме 8,1 точки, мнооого евентуално някъде 8,2 и догодина като кандидатстваме не виждам как ще ни приемат с тези точки CryПари за частна градина няма, така че само на късмет ще разчитаме Praynig
За почивка лятото- мислим да ходим с Кали някъде, но още не сме решили къде ooooh! ooooh! ooooh!
За бръмченето- Кали е много добра в него и издаването на всякакви звуци, казва даже и срички Grinning
Днес след като си хапне пюренце от картоф, тиквичка, жълтък и сирене мислим да излезем на разходка. Ние с баща и ще хапнем нещо леко навън, а за нея ще вземем млекце от вкъщи, че тя като е навън повече яде, от което аз съм много доволна.
За пюретата- така като гледма как вървят нещата Кали обича повече месните пюренце, не че плюе другите, или съвсем не ги яде, но едон буркан4е месно пюре от 130 грама на Гербер го изяжда без проблем, поняяякога и остават 10-20 грама, а като и правя без месце, щото само месните и плодовите купувам, яде по-малко-около 80 грама някъде, поняког изяжда и 100. Добре ли е според вас това като количество. Месни мислч, 4е и повяе4е може да изяде, но аз искам да има място в стомахчето и за млекце после. Случвало се е понякога да изяде 160- 190 грама пюре, но това в редки случаи.
Това е за сега от нас. Приятни разходки на всички Hug

# 576
здравейте до като Дарина ми спи в ръцете да се разпиша  Grinning

за яслите ние сме с 8 точки  ooooh! дано другата есен да е вземат ,че да не се налага да си е гледам до първи клас  hahaha

Чести та месечинка на Жорчо

Съни айде разказвай за сватбата , че ми е любопитно и снимки да видя  Mr. Green

За попарата аз е правя с три сухара,  от два дни масло и обезсолен сирене първо е правих с два , но не и стигаше и добавих още един всичко изяжда много е обича тая попара  Mr. Green

гледам пекнало е едно слънце само да стане Дарето и хващам пътя

# 577
Здравейте и от нас.
Снощи не сме спали никак,към 3;30ч Ивайло се събуди със запушено носле,хъркаше и едвам дишаше. Хранихме се,мрънкахме, имахме и Т 37,5. дадох панадол и към 5-6ч заспа. като стана все едно нищо не е било,няма хрема,няма Т...днес ще го следя и ако не ми хареса утре сме при педи.
Иначе вчера ни донесоха 5кг ягоди и се захванахме със сладко с ММ,цял слдобед ги чустихме,после ги зхаросвахме за цялата вечер и сега от 10ч сме в кухнята и варим сладкото.Цялата къща ухае на ягоди..и аз много се вълнувам,защото за първи път правим сладко или каквото и да е за зимнина сами Simple Smile

# 578
Мерси за честитките за Жорчо Simple Smile
Петкова, има трето класиране както и много текущи след това, но основните места се рапределиха сега. По принцип за най-малкия набор са най-малко местата Sad Ще видим, де. Може и чудо да стане  Praynig Praynig
Блекче, браво на вас, дано стане много вкусно!
Ние сега се прибрахме от слънчева разходка. Бяхме до манастирчето в Младост 2 и малчо доста поспа в двора, а Елинка си поигра на воля с още няколко дечица на чешмата. Много обичам да ходя там, токлова е тихо и спокойно. Има друга енергия това място, а е на метри от блоковете.

# 579
Честита месечинка на Жорко   ura

Сийн, браво на теб.Честито дипломиране Wink

За почивката на морето, гледам сте се насочили към южното черноморие и на мен надолу ми харесва повече.Там обаче е голяма лудница и ако аз трябваше да избирам бих отишла на някое по-спокойно местенце...като Бяла например JoyАко някой случайно иска да дойде към Бяла ние имаме Къща за гости да пише Mr. Green

За триколките вижте на какво попаднах, изглежда ми хубава, а пък може и от 6 месеца да се ползва http://www.imaginarium.es/juguetes/26074/ecommerce_1/26074

Днес преди обяд беше доста мрачно времето, но сега взе да се оправя и следобяд може и да поизлезем.Утре в Бяла има сбор, дано е слънчево, че да се поразходим хубаво из чершията Laughing

Хайде чао, че Сами заспа, а аз сядам да уча smile3529

# 580
Петкова, крушата и синята слива с добри за първоначален плод, но и ябълката не е зле. Щом не реагира няма какво да му се притесняваш. В алергиите 2 и 2 не прави 4. Тестваш, ако нещо не му понася пледлагаш чак след 6 мексеца и така. А в кашите и аз съм добавяла плодово пюре или суров плод след 8-мия месец.
labella, честито ви возило! Безаварийно да ви слуша и много екскурзии да направите с него.  Grinning
Цеца какви са тия изисквания за ясла?  Shocked Как така да ходи? По закон на ясла може да се дава от 10 месеца (изключвам онзи безумния вариант от 3-4 месеца дето го мислеха), а някои деца прохождат и на годинка и два-три месеца. Вашата дикректорка май доста злоупотребява с изискванията  #Cussing out
Хариелка, Зори миналата година се преби и мрънкаше много, че я боли. Абе видно беше, че не е наред. И се замъкнахме на Разпети петък до Пирогов. През целия път мрънкотеше да кара баща й по-бавно по паветата, че я боли, и докато чакахме отидоха двамцата до тоалетната. На връщане вече подтичкваше и се хилеше, че не я боли. Да не ти казвам какво ми идеше да я направя.  Mr. Green в този момент ни дойде реда и все пак я пегледаха. Докторът каза, че имало едни костички в лакътя, които, особено при момиченцата, при падане често се размествали леко и боляло, и като се пораздвижи след някакво време се самонамествали и болката се изпарявала. До към 6-тата годинка отшумявал проблема. После лятото пак го напави този номер и за някоко часа отшумя.
Ендира, не ми се получава много да яде когато аз искам обаче той понеже не суче особено ефективно и огаднява често. Аз се въртя непрекъснато около него и при най-малкия признак за безпокойство предлагам, особено като е сънен по-лесно ми се получава. Кога цокне 2-3 пъти, кога 4-5 пъти, понякога по-стабилно. Ама то капка по капка вир става...И определено усещам, че като суче начесто млекцето се поувеличава. То аз за дойка не ставам както съм казвала и преди, но все пак се усеща разликата. Но съм си с него нон стоп и не смея да се захвана с нищо по-сериозно от готвене и пране. А през ноща само да го усетя, че се размърдоличква и предлагам дори докато спи. Най-добре ми се получава през ноща...ама се сещаш аз как се чуствам сутринта след 3-4 нощни кърмения. #Crazy Успех и на теб в таз нелека задачка.  Hug
гладничък е, ставам.

# 581
  • Sofia
Хайде да ни е честита и нашата 8-ма месечинка!  Laughing

И на Жорчо също!  Hug  bouquet Hug

# 582
Hariela , честита месечинка и на твоята прекрасна пораснала госпожица Heart Eyes

# 583
Ехааа, как само растат като гъбки мъниците  Grinning Флучия, Хариела, честити ви месечинки! Честити и на всички сладкиши през последните дни, което не успях да поздравя!
Лусин, не се панирай толова от варицелата. В огромната част от случаите е съвсем безпроблемна, но доста досадна. Виж вече майката не я разбирам как пък така решава, че сега е момента за боледуване на чуждите деца. И аз всеки път като видя бележка с варицела на градината се надявам Зори да я изкара, че да я отмятам и да не я мисля, ама тя пък не ще.   Crossing Arms И все преди някое важно пътуване се надявам да не цъфне пък точно тогава.  Mr. Green Та таз женица надали знае кой какви планове има, че да определя чуждите деца кога и как да я карат. Да не говорим, че ако някое детете е със сринат имунитет или пък недай Боже му предстои операция или ваксинация да се бута сред заразно болни е просто безумие.  #Cussing out Тази плаче да й дойдат на проверка от РИОКОЗ и да я видят как спазва карантината. Надали има бележка и на врата си, за което пък може да й друснат една хубава глоба.
Блекче, честито пълзене. Сега се почва и веселбата.  Hug
Зелда, кокалчето е чудесна идея за захранване с месце. Ако се сдобия с някое домашно пиленце ще го тествам дребния. Как ли има да се чуди какво е това  hahaha Като се сетя каква му беше физиономията при първата лъжичка картофено пюре и ме напушва един такъв смях  hahaha
Петкова, за такъв бърз спад в нивото все си мисля, че може би консултация с детски хематолог може да е от полза.  newsm78 Питай примерно, ако ти приемаш витамин С, фолиева киселина и витамин В12 дали през кърмата няма да подмогнеш усвояването на желязото.  newsm78 То тез неща ги има и в лимоните, зелениите и дробчетата.
Силви, дано всичко с прегледа да е ОК.  Hug
За елдата, и аз знам че е алерген ама нашата доки иска заради хемоглобина. Но пък аз ще си седна на ушите и ще карам на варианта ориз, просо, ориз с царевица и едва тогава елда или овесена каша. Мислех към края на този месец да я дам, но май ще изчакам повечко. По-скоро ще гледам месцето да въведа някак, ама то всичко зависи и от човечко...та да видим.
За обезопасяването и аз като ендира ще действам, и с каката беше така - контакти, препарати и лекарства и ножове. Всичко останало е на негово разположение. Само трябва да внимавам и за дребните играчки на кака, ама да видим там какво ще измисля.
Пак се размрънка...отивам да предложа да си цокне, а после ще се тестваме със сините сливи.  Grinning

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 17:04 от Zvezdichkova

# 584
  • Пловдив
Ха,здравейте  Hug
Честити месечинки на Жорко и на Елиза   bouquet
Свм, Петкова , аз предложих да дам рецепта,ама всъщност нямам конкретна такава  Mr. Green Правя всичко на око  Blush Петкова,щом не може ядки,може да пробваш със сухар да речем  newsm78 Ама това сега ми дойде на акъла,не знам колко ще се получи  Rolling Eyes Инъче слагам нещо зелено - спанак или коприва най-добре,слагам зехтин,лимон,сол,малко лук,малко чесън и ядки и пасирам  Peace Свм, със босилека пак по същия начин,но меже вътре да сложиш и маслини. Някой път слагам и сирене. От елда също съм правила песто,там задължително слагам сирене и става много вкусно  Peace А бе общо взето миш-маш, на момента решавам какво да сложа  Grinning
Ние ще отиваме на разходка, така че до довечера  Hug

Общи условия

Активация на акаунт