Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 201
  • 688
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тери ми спи на едната ръка и нещо ми е незгодно да пиша, та само пак ще се примоля за покана във фб. Пепи, Съни,  newsm17

# 586
  • Варна
Нали говорихте за песнички - у дома сега е на почит - http://www.youtube.com/watch?v=3RxTM36VKUY&feature=related .
А за пестото ще импровизирам нещо, че да разнообразя закуската от кус кус със спагети.  Mr. Green Сийн, благодарско за идеята. Аз наскоро гледах рецептите, но си мислех, че без ядки и сирене нищо няма да се получи, но ти ме окуражи.  Hug

# 587
  • Куциндрел
Честити месечинки на Жоро и Елиза.  bouquet

Ние пак нямаме асансьор. Сутринта и на обяд мъкнахме бебето и количката по стълбите добре, че взехме лятна количка. Следобед категорично се отказахме от още едно мъкнене по  стълбите и придремахме около 40 минути всички.
Аз пък сготвих телешко варено, присипах на малкия малко за утре в едно бурканче. Сега точа лиги за вечерята, много обичам такава супа.
Звездичкова, освен, че трябва да ходи, трябва и да му е бита ваксината, която се бие на 1 годинка, за да тръгне на ясла. Има вариант майка ми да вземе 2-рата година от майчинството, но да видим. Ако я вземе ще го отпиша от яслата.

Йоан пак се е запекъл, днес е само на кърма. Дано до утре да има резултат в памперса. За сега само ароматизира атмосферата вкъщи.

# 588

Айде да ви почерпя с малко бухтички и от сладкото (дето цял ден го варим с ММ). много съм доволна оот  резултата   chef
Обаче Ивайло пк има 37,4 Т и сополки,и педи каза,че били зъби...но аз смятам утре да го заведен,че си мисля,че ми е изстинало детенце ... малко ми е криво за него,за пръв път има сополки и Т(свен след ваксина)  Sad

# 589
  • Някъде там
Честита месечинка и на приказната Елиза. Да е жива и здрава   bouquet[/b]
 Блекче Дано по бързо се оправи Ивчо  Praynig. Мале колко вкусно изглежда направоо ми потекаха лигите  Mr. Green
 Вижте пък аз каква триколка намерих и не е мн скъпа какво мислите дали наистина е добра
http://smartrike.xtendmedia.com/bl/index.php?p=84  Или само рекламата е добре направена Simple Smile
 А любимата песничка на Лили е тази малко е тъжна ама тя мн харесва куклата
http://www.youtube.com/watch?v=1njOMDa1GWk&feature=related
 Голям смях пада  Laughing
 Момичета да ви се похваля вече си имам две Лилита в нас.Днес купихме говорящата кукла Лили на промоция от карфур за 39 лв.

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 18:26 от E♥L♥I♥T♥S♥A

# 590
Здравейте мамчета,благодаря на Анбибиан, Флучия и всички, който споделихте опита си за триколките и инфото по темата. И на мен много ми харесват Smart trike, но токова пари за сега не мога да отделя от бюджета, а жалко че промоцията е до юни и след това цената им ще скочи още повече. Кой знае кога пак ще са намалени Sad. Надеждата ми беше в Анбибиан да ги намери изгодно в някой чужд сайт, ама явно и в чужбина си държат цена. Иначе пък Флучия ме окуражи, че не са от най издържливите и може да се замисля за нейния вариант на триколка Simple Smile
Благодаря,че споделихте и как правите попарките, реших да ги правя с шипков чай, между другото забелязах, че на Гого само пюрето от ябълки и шипки му действа разхлабващо, като се има в предвид, че нито круши нито сливи и тиква помогнаха за продължителния запек. Само не съм решила каква марка ще е най-добре, дали на Хипп( те били сладки) или на Голдис (те пък солени)? newsm78 Някой ползвал ли е двете марки?
Чао за сега и приятен почивен ден Grinning

# 591
Да видим дали Коколинчо ще ми даде още малко временеце  Grinning
Цеца, ама нали на ясли приемат по закон от 10 месечна възраст? Да няма някакви промени дето да съм ги изпуснала? Ако е от 10 месеца никой директор няма право да те кара да чакаш ваксината на 1 годинка, още по-малко да изисква детето да има някакви умения. За детските заведения по принцип се изисква имунизационен статус - демек имали или няма ваксини, защото детето може да няма поради определени причини. Друг е въпроса, че директорите злоупотребяват и изискват децата да имат всички ваксини без това да им влиза в правомощията. Ако има вариант майка ти да ти помогне може и да е по-доброто решение поне до втората годинка. Нали знаеш, че ако тръгнете на ясли до втората годинка можеш да взимаш половината от полагащите се 240 лв. А този руски магазин къде е? Аз знам един в Младост срещу Хита, за него ли става дума или има и някъде другаде. Все се каня да го разгледам и да видя какво може да забърша от там.  Mr. Green аааа, видях линка, ще ми е по-узобно до Дондуков да се замъкна, само мъжа да вземе заплата идните дни... Mr. Green
cvm, ама и ти си имаш една съседка, егати.  Shocked
anbibian, до колкото виждам на ждрелото сте си изкарали екстра.  Grinning За месото, не знам дали съм права обаче нашата лекарка все казва, че децата често проявяват алергия не към самите моркови или месо примерно, а заради химията с която се третирали. Зайците по принцип са болнаво племе и предполагам се включват доста медикаменти при гледането им, обаче пък ако пюрето е било Био, то тогава теорията на нашата лекарка не я бива много-много. Може да не й понася само един вид месо, а с другите да е ОК. Зори не можеше да понася свинско тотално, дори през къмата, но пък пилешко, заешко и пуешко не й създаваха грижи. И честито лазене  Grinning Маеее, от това което пишеш за Драганов излиза, че съвсем е изпростял. При нас пускаше някои не до там уместни коментари по отношение на старото поколение ама не е било чак така. Иначе много разумни неща каза.
Деси, ама как така компот вместо вода?  Shocked Направо се втрещих, как пък така избирателно прилагат нововъведенията.  Crossing Arms
Блекче, и аз по-скоро бих нарочила зеления боб, а не кърпичките. А попарата я предлагат най-често за сутрешна закуска или като междинно хапване към 10 ч, но не е толкова зор да бързаш с нея, ако за сега режима ви е друг.
Фифи, Тони, честити годишнини!  Hug
Ел Божко, дано всичко да е наред след този толкова дълъг бронхиолит и да няма повече разболяваници през топлото време.
Зелда, хитрец е той, Андрешко мамин  Mr. Green Салатката от моркови е просто нарендосани моркови със сол, зехтин и прясно изцеден лимонов сок. А в добавка с ряпа или целина пак става екстра, установих, че и със земната ябълка е много свежа. Гледам, че Коколински вече не реагира аз като ям морковена салата или от манджата, което много ме обнадеждава, че наесен може и да ги прояде без проблем.
Силви, те децата много добре си знаят от кога какво могат да получат. И естествено от теб си иска най-сладкото за него в момента.  Grinning Hug Нагушкай го от мен и се наслаждавай на тези мигове всеки път когато можеш. Ще отмине това време и после ще ти липсва.
Наденце, радвам се, че бързо са се оправили нещата.  Hug
Калиопа, дано всичко да е наред с очето( Пиши какво е казал офталмолога.
Лусин, овесеното брашно можеш леко да го препечеш и да добавиш 1-2 лъжички към плодово пюре примерно, така ще стане като плодова каша. По същи начин се действа и с другите зърнени брашна. Нашите майки и баби така са ни захранвали - с брашняна каша от препечено брашно - на тиган или във фурната докато леко покафенее, ама колко точно кафяво и колко време не знам честно казано.
Кити, бързо оздравяване. Hug
И аз да се присъединя в клуба на не притесняващите се с вторите деца. Чак ми е малко гузно.  Embarassed По Велик ден си го влачихме с нас до Кавала така както си похрипваше, ако това беше със Зори не само, че щях да отменя пътуването ами сигурно и аз щях да захриптя от притеснение.  Mr. Green Ама ми е така сладко да си го гушкам и да го целувам, и да го гнявичкам....само да не стане маминия лигльо  Mr. Green Ставам пак, но поне напреднах с четенето  Grinning

# 592
Здравейте!  Въпросът ми е, че синът ми е на 7 и половина месеца и не иска да пие вода. За 2-3 дни изпива едва около 5-10 грама. Всички ми казват, че като се стопли, ще пропие. Е, вече е топло, а детето на иска и да види водата. Продвах какви ли не трикове, но нищо не минава. Моля, дайте ми съвет какво да правя и трябва ли да се притеснявам от това? Smile

# 593
Здравейте  Party
Ние сме в хотел край Разлог. Аз минах през сауната и басейна, а на Яна толкова й харесва апартамента, че се спука да пищи. Направо се притесних някой да не се оплаче  Mr. Green

Zvezdichkova
аз го изкачих ждрелото, ама после 5 дни имах мускулна  Mr. Green Сега се амбицирах и края на юни ще ходя до Рила и езерата  Party
За месото - на Хип е, сигурно е био  newsm78 Преди това давах и на Гербер, не знам тяхното какво е.

# 594
Здравейте,момичета! HugНие си изкарахме страхотно на сватбата!Много,много хубаво и весело беше. Simple SmileПрибрахме се в....05 и 30 ч. сутрина BlushНе ни пуснаха да си тръгнем по-рано Mr. Green
Бяха се сетили обаче да резервират стая в хотела,в който беше ресторанта и там ходих да кърмя Алина вечерта с още 1 майка с малко бебе и накрая там ги приспахме,та майката на булката ги гледа(тя сама изяви желание) и много ни помогна,защото не трябваше да ходим да оставяме децата у майка,а днес да ходим да ги взимаме и т.н.Алина заспа в 12 часа,а Боян в 2 и 30.И на двамата им беше много весело,Боян тичаше из целия ресторант с още няколко дечица,танцуваха,играха си...А Алина май мина през ръцете на всички гости Laughing,много й се радваха.Всички я гушкаха,всички я водиха да ходи,радваха й се,а тя естествено щеше да се пръсне от кеф като видя колко внимание й се обръща! Laughing
Младоженците много харесаха подаръка ни,а и гостите много ни похвалиха за оригиналната идея Laughing,ама пък съм скромна,бе... Mr. Green
Подариха ни и те много хубав подарък,както и на децата.На Алито й подариха още 1 рокля,която веднага влезе в употреба,тъй като нашата се оказа полята с вода и напълно мокра... Grinning
Качила съм малко снимки в албумчето. Wink

Сутринта,въпреки че се прибрахме в 5 и 30,станахме в 8 часа TiredПихме кафе с ММ,изчистих,докато той хранеше Боян,оправих вкъщи и ходихме до Плевен,до Метро и Кауфланд да напазаруваме,пък и се разходихме малко,че времето не беше най-лошо.В Метро имаше 50 % намаление на тая играчка "Чики Чикс",дето я рекламират сега по Дисни,Боян много я харесва,та му я взех...И най-важното,успях да я взема без той да разбере и сега ще си му я подаря на 1.06 GrinningИ на Алина й взех памперси,мокри кърпи...Мокрите кърпи на Памперс бяха на цена 10 лв. за 4 пакета от по 56 бр. WinkИмаше и на Хъгис пак 4 от по 64 бр. за 2,30 лв.,ама не ми се рискуваше да ги пробвам...
Боян пък го ужили някаква оса,която ми се стори доста по-голяма и малко по-различна от обикновените...Мястото сега е подуто,твърдо,зачервено и много го боли...Слагах лед,мазах го с разни успокоителни кремове,ама не помагат особено...Какво да го правя вече и аз не знам Rolling Eyes

Хариелка,честита 8-ма месечинка на прелестната Елиза! Heart Eyes Hug

За песничките-Алина освен другите изброени,харесва и тия зайчета Wink

Ох,после ще довършвам,че Алина се размърка,трябва да ги къпя децата и да ги слагам да си лягат!После ще пиша още.

# 595
  • Някъде там
Съни Сигурна ли си че 4 по 64 бр. са за 2.30 защото само единия пакет струва 2.50??
Алинка е уникално красива пу пу пу голям бонбон и тези сини очи направо потъваш в тях, а пък роклята панделката обувките всичко е на 6 браво Съни. Сега чакаме и твои снимки Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 21:16 от E♥L♥I♥T♥S♥A

# 596
Съни Сигурна ли си че 4 по 64 бр. са за 2.30 защото само единия пакет струва 2.50??
Ми,аз от етикета така разбрах,но не съм се заглеждала много-много,щото не ги харесвам...Някой,който знае със сигурност,нека каже...Анбибиан е по тия работи,може тя да знае...

# 597
Децата са изкъпани,нахранени и по леглата,та да взема да си допиша и да си лягам и аз Wink
Днес от село ни донесоха една огромна кофа с череши LaughingАма не знам какво да ги правя...Да ядем,да ядем,колко да ядем,те ще се развалят...Някой да има идея какво мога да ги правя?На някакъв сладкиш или...? Rolling Eyes
Баба и дядо пак дадоха парички на децата,с парите на Алинка поръчах пюринца от един сайт,хем за сега да има,хем и за морето...Поръчах й и 3 супи на Гербер,дано да й харесат...Иначе като видях крайния резултат ми се стори,че съм прекалила(8 плодови пюрета,9 месни,5 каши,3 супи, и 5 зеленчукови),дано срока им на годност да е по-дълъг...Ама това си е риска на онлайн пазаруването LaughingДали ще ми стигнат за морето само се чудя...То и от там ще има сигурно от къде да й взема,ама като знам как завишават там цените и...
А с парите на Боян ще търся тая седмица да им купя плажни хавлии,тип пончо като тези,дето анбибиан е показала,защото са много хубави.Боян имаше такава и 2 години подред я използвахме,ама сега вече не става много-много,та ще вземем нови...И други работи за морето трябва да се купуват,та....тая седмица това ме чака.
В събота сме на бал на племенницата,другата събота сме на кръстници на едно кръщене,абе лудница просто....Много мразя лятото,все има нещо да се празнува! Mr. Green

За триколките-Боян имаше такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2373Използвахме я около 5-6 месеца,после той започна да ходи и сам и все по-рядко я използвахме,накрая я дадох на приятелка,която все още я използва.Ми,аз бях доволна,не ми се даваха 150-200 лв. за триколка при положение,че си знаех,че няма да я използваме толкова много.
Сега на Алина не мисля да й купуваме триколка,защото количката си ми е много удобна,а и на нея също,де...Ако й подарят за РД-то,може и да я използваме,ама иначе...

Звездичкова,на някоя от племенниците ми като им падне зъб,слагат го под възглавницата и през нощта "феята" Laughing им оставя дребна играчка(гривничка,някаква фигурка и т.н.),желязно левче и бонбонче Mr. GreenАз на Боян като започнат да му падат зъбите не знам какво ще му оставям,пък и дали ще му хареса идеята за феята,не зная Laughing

Анбибиан,нормално! PeaceИ Алина започна да яде повече...Сега на обяд яде 125 гр. пюре и после и суче,след обяд е същата работа...Преди ядеше по-малко.Имам чувството,че и 190 гр. да й дам пак ще го изяде,че и ще суче после... ooooh!Ама нека да яде,де...Лошо няма. Simple Smile
Браво за почивчицата,ще чакаме фотоси после WinkПриятно изкарване!

Сийн,честито дипломиране!Браво на теб! Hug Hug Hug

Петкова,не се притеснявай,ще се оправят нещата!Чрез кърмата наистина се усвоява най-добре желязото,яж повече храни,богати на желязо. PeaceЖелязото най-добре се усвоява чрез течности и най-вече, ако са комбинирани с продукти с голямо съдържание на витамин C.
А на Дани му давай елда,тя е богата на желязо PeaceЦаревицата и граха също,сливите и те Wink

За бръмченето-любимо й е на Алина...Много обича точно като й дам пюре,тогава да направи "брррр" и всичкото пюре се разхвърчава по пода,по стените,по мен....Аз като казвам,че всичките ни стени вече са за пребоядисване-не се шегувам Laughing

Рени,дано Ивчо да се оправя бързо и да не е нищо сериозно! Praynig

За морето-от 04.06 сме на Св.Влас в "Парадайз Бийч",хотела не ми хареса особено,исках нещо,което да има дворче,в което децата да играят,но в бързината от зор да не да останем без резервация,накрая резервирах на място,което не ми допада толкова,а цената му е и височка...Но поне е AI.Пък и е на 3 км. от Св. Влас,трябва до там с кола да ходим,а местата за паркиране са малко,където има места,то се плаща,пък не е хич евтино Twisted Evil

kitty_ls,ох,извинявай,аз мислех,че Пепи те е добавила...Сега ще те добавя.Много е сладък Тери,гледах снимките в албума. Wink

Айде,изчезвам да си лягам и аз,че и врата много ме боли!Лека нощ! Hug

# 598
  • София
Мерси, Съни  Hug И за добявянето и за комплимента  Heart Eyes
Поразгледах албумчетата, много са сладки бебоците Simple Smile Ама не ги запомних, няма да се сърдите. Само Алина ми направи впечатление - с тия сладки бузанки, както и "наборката" Дарина - направо ме разби с тази коса #Crazy, страхотна е Hug
Тери продължава с киселящината. Просто нямам думи вече  #Crazy Сега реве, че му се спи, ама неееее, няма да се спи, ще тормози мама още  ooooh! Дала съм му едно неработещо дистанционно, да си се забавлява...Иначе днес изгризка бая краставичка  Mr. Green Мислех и аз като Ceca - само на кърма да караме, че се е позапекъл малко. Ама реших, че краставичокът няма да влоши положението. Пък дано съм права. Решила съм сливи да въвеждам, ама у наше село няма...
Хайде лека, че дистанционното не е интересно вече  Hug

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 21:55 от kitty_ls

# 599
  • Пловдив
Тери ми спи на едната ръка и нещо ми е незгодно да пиша, та само пак ще се примоля за покана във фб. Пепи, Съни,  newsm17

Онзи ден поне 10 пъти се опитах да те добавя и все не ставаше Sad

Съни, Алинка е прекрасна. Ама дай и твои снимки и на Бо също. Абе направо на цялото фемили Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт