Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 193
  • 688
  •   1
Отговори
# 600
Съни Сигурна ли си че 4 по 64 бр. са за 2.30 защото само единия пакет струва 2.50??
Ми,аз от етикета така разбрах,но не съм се заглеждала много-много,щото не ги харесвам...Някой,който знае със сигурност,нека каже...Анбибиан е по тия работи,може тя да знае...
то аз официално съм обявена за Царицата на онлайн пазаруването от моите колеги и приятели и колегите на приятелите ми  hahaha
Не знам колко струват кърпичките на Хъджис, но не ми се вярва да са били 4 пакета по 2 лв, по-скоро да са били по 12 лв, единицата някъде да се е затрила  Mr. Green
Съни, за яденето да ти кажа, Яна яде по 120 мл. пюре, което е повече от 1 буркан от 125 гр. Аз й сипвам в чаша на Авент и така ги отмервам и така забелязах, че малкото бурканче всъщност е 100 мл.  Wink, но тя много се движи, постоянно пълзи и мисля, че изразходва доста енергия и затова хапва повече, а и е натежала. 1 път фър и ръцете ме заболяват, а преди я подхвърлях като прани гащи  Mr. Green

# 601
Здравейте, момичета!

Съни
,
Алина е прекрасна шаферка  Party Ще качиш ли някоя твоя снимка?

Петкова,
Пробвай ти да хапваш повече храни, богати на желязо. Ако обичаш спанак, ако ви се отразява добре. Също червени меса. На Ивайло хемоглобинът беше 125 миналия месец, а аз хапвах доооста спанак.

Хариелка
,
Честита месечинка  Hug Много се радвам за вас, доста храни сте въвели. Дано и за напред да нямате проблеми.

Звездичкова,

Голяма забава е при вас със зъбчетата. Пък и вече всичко знаят - фея на зъбките, подаръчета... Ние се любуваме на още беззъба усмивка  Simple Smile
Аз купувам същите марки пюрета. Само че тези дни домашната тиква доста се недолюбва в сравнение с купешката (при това на Хип)  newsm78

Лусин,
Онази гастроентероложка може да се окаже права за ваксините. Нашата хомеопатичка е и вирусолог - тъй като ние отлагахме ваксините до сега, тя ми обясни, че ваксината за полиото трябва да се поставя на 3 приема, на интервал максимум 45 дни. И ако се пропуснело, по принцип трябва отначало. Но за себе си, ако съм в тази ситуация, не бих се съгласила да вкарват допълнително тежки метали и отрови в бебо. Но да не задълбаваме темата за ваксините.

Блекче,
Закуската изглежда божествено. Толкова много обичам бухтички

Да почна и аз като Петкова с оплакванията: с това захранване, алергия има ли я, няма ли я - ми е толкова объркано в главата, така се лутам, че направо не виждам оправия.
Тази седмица и ние бяхме на консултация, резултатите ни за малко повече от месец са +500гр и +2см. Вече сме 8800гр, 73см - високо момче си отглеждаме. До тук добре. Ходихме и на хомеопат, но заради проливния дъжд не успяхме да отидем на алерголог. От цялата работа нито педи, нито хомеопатичката не можаха да ми кажат грапавите бузки на Ивайло дали са от храна, от слънце/вятър или от целувките ни с ММ. Но и двете голям кураж ми даваха за захранването. Да съм бъдела по-смела, да въвеждам това и това, и онова..., всяко по 7дни и хайде давай!!! За капак на всичко започна да а*а през ден  ooooh!
Утре вероятно ще ходим да даваме кръв, защото миналият месец имахме завишени левкоцити, та ще искам пак и еозинофили, та да видим дали в момента има алергична реакция.

По 24-ти май ще сме си в София. ММ води едни курсове и ще има много да се подготвя. Иначе за почивка лятото се надявам да отидем в Троянския балкан. Морето е под въпрос. Ако стане, ще е през септември, вероятно в Гърция. Но заради Ивайло сега държа повече на планина и чист въздух.

За обезопасяването ви питах, защото се притеснявам, че Ивайло е още нестабилен и много пада, страх ме е да не се удари по-сериозно. Отделно вкъщи паркета и теракота са мнооого хлъзгави. А той милия голям мерак да се изправя и постоянно пристъпва. Днес купих чорапки с гумени/силиконови "подметки".

Спокойна нощ от мен! Дано новата седмица ни донесе много слънчице и приятно време за разходки Hug

# 602
  • Куциндрел
Добро утро.
Вчера следобед голяма игра му дръпнахме с детето. Сега забавното е: Йоан ме дърпа за косата, аз викам "Ох", а той се смее. Даже ме чака да охна, ако не, ме дърпа по-силно. Снощи яде бульон от тлешеко-варено, май му хареса. Днес на обяд ще му дам пак.
Звездичкова, знам за закона и ако трябва ще се разправям. Това за ваксината лекарката в детската ми го каза, иска ваксината за морбили и още нещо, явно си има притеснения. Най-добре за Йоан е баба му да го гледа, тъкмо и нас ще гледа. Mr. Green
Едно време имаше руски магазин само във Варна и аз редовно мъкнех торби с бонбони за колегите.
Съни, Алина е като малка фея с тази рокля. Много е сладка, пу-пу.
Вики, пробва ли да даваш вода от капачката на биберона, все едно е чашка? Йоан много обича така да пие вода, малко се дави, но пък си пийва.
Дали имаме движещ се асансьор?!? Трябва да проверя. Дано да работи, че не ми се мъкне пак количка 9 етажа.
Лек ден ви желая. Hug

# 603
Здравейте преди да хвана пътя да драсна за добро утро  Laughing

Дарина спи и като стане ще ходим в Борисовата с една приятелка от ученическите ми години се разбрахме да се видим , че от 100 години не сме се виждали , а тя ми даде всичките неща за Дарина. Вчера Дарина беше сравнително спокойна от сутринта също , но установих ,че съм е научила да заспива на ръце  ooooh! снощи е оставих в леглото , а тя скимти като напъдено куче  Mr. Green дадох и една мишка игра игра и пак започна да скимти накрая ме хвана жал и щом е гушнах заспа на секундата и като ми стисна презрамката на роклята стиска и не пуска  Mr. Green  мм ми вика , че е страх пак да не е оставя в кошарата та за това така ме стиснала  hahaha

Блекче пусни рецептата за поничките , че аз съм като бременните цяла нощ ти ги сънувах  hahaha и ако може по куриер да ми пратиш и малко сладко мммм равна няма да имаш  Mr. Green

Съни браво на вас , че сте си изкарали така хубаво и Алинка е слушкала , а с роклята вярно е като принцеса много е сладка  Heart Eyes

Кити косата на Дарето е наследство от баща и като се оженихме с мъжа ми имаше страшна коса и дълга и къдрава и страшно гъста ама вече му оредя и изправи  Joy това след брака   Mr. Green

От мен толкова ставам да се приготвям че не съм си оправила косата  малко грим да сложа  Crazy

# 604
Здравейте!
Ивайло ми е болен ,бяхме на лекар сутринта и ни изписа една торба лекарства: осцилококцинум,Синекод,CeDrops,Hepar.. и капки за нос. Имахме си 37Т тази сутрин,а и вчера цял ден бяхме с 37,3-4...
Кашляме,сополивим се и сме криви.
Гледа го за зъбки,нямаме. ама и аз го виждам,че не е от зъби де... с ММ се скарахме сутринта,той искал да видим още ден два дали щяло да му мине,зъбки било... като полудях,веднага яхме при Педи.той как си я мисли тая,детето ми да е с Т и аз да чакам ден два три???? само ме ядосва тоя моя ММ. #2gunfire

CVM :    http://fedorcka.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html  това е рецептатат,от тук ги гледах и правих.Бухти са не са понички Simple Smile да се похвалиш като направиш Simple Smile

Айде момичета,ставам.сори ,че не коментирм,но ми е криво,за пръв път ми е болен Ивко!

П.С. Съни, Алина наистина е страхотна,удивителна,превъзходна....много сладка шаферка   bouquet

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 12:00 от BLackKisSs™

# 605
Здравейте , момичета!

BLackKisSs™ : Дано малкия да се оправя бързо!  Praynig знам колко е кофти като е болничко ние на 3 месеца за първи път боледувахме ..ужас не искам да си спомням!

Момичета днес бяхме на консултация моята мадама вече е 10 кг и е 73 см Simple Smile хихихи днес и взеха кръв утре ще отида да видя резултатите. Да ви питам какви са нормалните стойности за хемоглобина при бебетата?  newsm78

# 606
# 607
Здравейте, милички,
благодаря ви за пожеланията за Жорчо Simple Smile
И днес да ви почепря, че каката ни е именичка!

Честито и на другите празнуващи в редичките ни!
Аз чак сега доизгледах снимките в старото албумче и всичките ни дечица са прекрасни! Нели на Лили 74 е такова синеоко ангелче! Ох, Стела и Ники са чудни! И кукличката Елиза! И Ема с носийката! А Ава е уникална красавичка!

Ето я и моята принцеска именничка! Представяте ли си как един ден и нашите бебоци ще са толкова големи  Heart Eyes

# 608
Здравейте! Ceca, пробвах с лъжичка, не стана. С капачката на шишето не става, защото май за нас е играчка, а нему давам да си играе с шишетата и капачките, че иначе не ядем. Пробвах с чашка, пак не стана. Сега купих и от тези с дръжките за по-големите деца и махам отвътре силиконовото уплътнение и го лъжа така, но не знам колко ще има ефект. Пробвах и захар по малко да слагам, но уви.
А ние и сокове не искаме да пием никакви. Направо ще се побъркам от притеснение, че то в тия жеги аз едва насмогвам да пия вода, а то милото не ще и да я види. Дайте ми още идеи, моля!
Иначе гледам снимките на бебчетата ви, ама са много сладки всички. Хубавици и красавци са! Да са ви живи и здрави на всички!  Grinning  bouquet

# 609
  • Варна
Привет, ние се завърнахме от разходка!
fifi нашите еозинофили излязоха високи - ако не ме лъже паметта 0.08 бяха в единия вариант. Но ние в момента си имаме и обрив де...  ooooh! Според педи е контактен - в смисъл прах, пот, топлина, прах за пране или нещо подобно. Но не смята, че е от храна. То и аз не мога никоя да заподозря..  Crazy Иначе напълно разбирам как се чувстваш - не падам по-долу. Мисля, че по-объркана не мога и да стана във връзка със захранването или по-скоро с незахранването ни. Нали и мераци нямаме към пюрета и каши.  ooooh!
А Алина е повече от прекрасна. Малка кукла!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Като от списание е.  Laughing Ама и аз чакам снимки на другите от семейството.  Wink Иначе браво на децата, добре са се държали и сте успели да се повеселите.
Флучия хайде тогава честито на именничката! Да расте все така усмихната!  Heart Eyes Само не разбрах с тия почерпки къде ще му излезе края?!  Thinking
BLackKisSs™ дано бързо да оздравявате!  Praynig А аз бухти няма да се хвана да правя, ама сладкото по каква рецепта е?
Викат мее!  Hug

# 610
Момичета,ние сега се връщаме от болницата...Алина ни изкара акъла!
Сутринта падна от спалнята,разпищя си и след секунди спря да си поема въздух,преблендя,посиня,спря да диша.........Ужасно беше!Казаха ми,че това много често се случва при деца между 6 месеца и 3 години....Не било притеснително...Ама като видиш тая гледка....Ужасно е!Такива неща ми минаха пред главата,когато спря да диша SadСлед няколко секунди се оправи и пак изплака,но това определено беше най-ужасното нещо в живота ми!

# 611
Ивайличко заспа,та имам време да видя какво става тук  Mr. Green
Петковасладкото за пръв път правя,но стана много хубаво и ароматно-доволна с ъм.
рецептатана 4кг.(+ -) ягоди /почистени и измити/ сложих 3,5кг захар.в дълбок съд сложиг ред ягоди,ред захар на 1-2 пласта.престояват за цялата нощ/при мен седяха от 19ч вечерта до 10ч сутринта/ разбърквах периодично,до преди да си легна към 23-24ч вечерта,просто да се поразтвори захарта/. после сутринта вече сварих на слаб огън.слаб,слаб на 2 (на моята си печка   Mr. Green) преценяш според котлона. важно е да е на слаб огън и бавно да си ври. бърка се на често/аз го пазих в кухнята от 10ч до 14;30ч/ така като заври,почва да се появява една пяна.махаш я -отпенваш. то си спира след някъде 1ч да се пени. НЕ СЛОЖИХ НИКАКВА ВОДА и то си ври ври ,бъркаш .бъркаш....така няколко часа.
Проверява се дали е готово,като капнеш капка в чинийка и след като изстине гледаш дали се разлива бързо или се седи горе-долу като желенце.Когато прецениш,че е готово на това количество 4кг аз сложих 2 чаени лъжички лимонена киселина,повря не повече от 2-3мин и махнах от огъня.
Пълниш /след като е готово/ в сухи затоплени буркани още докъто е горещо,стягаш капачките и обръщаш  с капачката надолу.така стоят 24ч да си изтинат и да се захване капачкаа.трябва да изпука като отваряш за консумация-като бебешките пюренца.от тази доза ми излезнаха 15 буркана с големина на лютеничките Първомай Simple Smile
Ами това е подорооообното ми бяснение.По този начин мисля и от череши и вишни да направя,също и от кайсии.
смятам да правя доста зимнина,и всяка сполучлива рецепта ако ви е интересно ще ви я пиша.
ставам сега,че трябва да се изкъпя,докъто ми спи сополивото бебче  Hug

# 612
Съниии изтръпнах,мила.какво кзаха освен,че е нормално? всичко сега наред ли е,ударена,насинена?? ой милите-и ти ,и тя.целувки от нас,и дано никога на никого не се наложи да го преживее.   bouquet

# 613
  • Куциндрел
Съни, дано всичко е наред с Алина. Hug
Флучия , честита именничка, много е хубава. Hug

Ние днес си направихме разходка по магазините. Йоан се радваше на многото неща в тях. След това ядохме на ресторант, Йоан и той яде каквото му отпуснахме от чиниите и сега спи. Чакаме да се събуди и ще ходим на гости. Общо взето днес ни е ден за миткане.

# 614
Здравейте!

Флучия Simple Smile Благодаря ти... А малката кака е прекрасна... Честит й имен ден! Къде ходи на балет?

Еееха Съни, Алина е много хубаво детенце Wink И така като я видиш стъпала на крачета е трудно да й кажеш бебе Simple Smile
Спирането на дишането вследствие на плача ли беше? От захласване? Напълно те разбирам как си се уплашила... и на мен буквално ми се скъси живота от една такава преживелица...

За морето Ах, морски мами... Направо си ви представям как живеете в къщи съвсем на плажа и още прозяващи се и сънени се разхождате по брега... ах, невероятно усещане - сутрешно спокойно море, леки вълнички и галещо изгряващо слънце. Като бях малка исках да съм малката русалка Grinning Grinning сега бих желала да съм делфин... Ние ще ходим сега на 8-ми юни за 4 дни в едно много готино хотелче между Китен и Лозенец - "Морско Конче". Бяхме там миналата година за една сватба и си го заплюхме за тази. Ще си е приключение с двете дечица, но пък на мен най-голямото ми притеснение е дали ще са ми порастнали достатъчно косъмчетата на краката за епилиране Grinning Grinning Grinning да се застреляш... Grinning Много ми е дерт и много я мислих фотоепилацията, но кърмене, бременност, кърмене - натурална и органична ме искат тези бебета Grinning

Ние кръстихме Косара в Кремиковския манастир. Вече и сред християнските среди е човече Косара Simple Smile Simple Smile Временцето ни се усмихна. Неделната сутрин ни посрещна с дъжд - тих, напоителен, и с нищо обещаващ спиране, но хе пък на... изгря си слънчицето Simple Smile Мъжът ми ни взе с "Аlways take the weather with you" и пикникът все пак се състоя.

Блек Кис - скорошно оздравяване на Ивко!

ух имаше някои въпроси по които исках да се пиша компетентна, но забравих...

Смуси стискам палци!

лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт