Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 18

• 65 987
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Мерси за куража,аз си знам симтоматиката на менингита,ама нали има и по-нетипични и леки форми,та си викам да не сме от тях Laughingи снощи я будих на два пъти да я видя "дали е в час",  нали хората не напразно са казали"да не ти се случва това,което ти мисли майка ти".Няма вече два дни е така поддържа си една определена Т,е през нощта беше доста по-висока,но освен това е ок,е лесно се уморява,доспива и се по-рано,не желае да яде,но никъде не забелязвам да има инфекция,казва,че не я боли никъде,няма проблеми на"изходите" слава богу,вчера обстойно и разглеждах гърлото,доколкото е възможно това при 2 г дете,но не беше червено изобщо,и нищо др необичайно не виждам,ще видим утре какво ще стане.Почти съм сигурна за вируса,но все пак,просто факта,че няма пик в заболяването ме притеснява.А щом Ментова казва,че има на наша почва подобен вирус newsm78,но ние нямаме гърло и кашлици,дано и да нямаме де,та не ми е ясна причината за Т и това ме плаши всъщност,но почти го докарахме до понеделник сутринта-надявам се да е момента на истината.

За гърлобола е важно от какъв произход е,ако е е бактериален няма да мине без  АБ,така ,че лекара според мен си е задължителен.

# 721
mucata, преди две седмици или три седмици го изкарахме този вирус. Лекарката ни каза, че т.н. " тридневна треска" . Само много висока температура 39-41 градуса и не се повлияваше от нищо. Малко преди да спадне температурата избиха едни червени петънца по цялото тяло, та и аз се вкарах във филми за менингит, но добре, че бяхме пуснали кръвна картина. На третия ден температурата спадна от 41 градуса като с магическа пръчка и повече не вдигна.
Докато беше с температура беше много жизнена, но като спадна  направо рухна. Едната вечер спа 17 часа и си изкарах ангелите. До вечерта се беше възстановила.
Утре така или иначе ще отидете на лекар, надявам се всичко да е наред Hug.

# 722
  • Варна
Върнахме се с отговора,че е вирус,явно този ,за който пишете и вие-с гърлото,в момента и нашето било червено,обаче ме е яд,отказа да ни пусне изследвания-нямало смисъл,нищо нямало да покажат,след като приемала лекарства,а според мен понеже беше затрупана с работа просто не и се занимаваше.А гърлото действително сега е леко червено,но в събота като почна всичко не беше,но добрата новина е ,че след като днес до 8 сутринта беше с 37,1 сега вече нямаТ,ще я меря пак като заспи.Явновсе пак е вируса,слава богу

# 723
  • Варна
Явновсе пак е вируса,слава богу

Докъде сме се докарали - да се радваме на вируси... Хайде, бързо да се оправяте съвсем!

# 724
  • Варна
Явновсе пак е вируса,слава богу

Докъде сме се докарали - да се радваме на вируси... Хайде, бързо да се оправяте съвсем!

LaughingДа,да hahaha

# 725
  • Sofia
Ха честито и от мен и бьрзо да влизате в час  Hug

# 726
  • Варна
Мерси,надявам се.Макар,че пак сме с Т,макар и субфебрилна-37,4 за сега

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 17:20 от mucata

# 727
И при нас е вирус. Докторката не изписа нищо, каза да му давам студена вода с лед и бял сладолед, ама аз не смея чак такива неща да дам; написа 1 хомеопатично - тозилотрен и 2 лекарства с/у разстройство, ако се появи. Дано мине бързо. Всички да оздравяват.  Peace

# 728
Хей, момичета, само минавам, за да ви кажа здрасти. Чета ви, но нямам време на пиша. Владо беше с баба си на Угърчин и сега се върна с вирус, естествено. Слава Богу, засега не кашля...

# 729
  • Варна
Да,явно си е вирусна вълна и е радостно,че минава и без лекарства ,а още повече,че не ни карат да им даваме АБ

# 730
  • Sofia
Момичета дали не сме за нова тема ама аз нещо не мог се справя  Mr. Green Mr. Green

# 731
  • дядовата ръкавичка
Момичета, сигурно е коментирано в старите теми, но са много.... Да ви питам: слагате ли ваксини на децата? По-конкретно се вълнувам от БЦЖ. Синът ми е на 12, трябваше да му бъде сложена миналата година след отрицателно манту, но направи два сериозни пристъпа през няколко месеца и не я направихме (единият, между другото, точно след Манту-то). Сега, обаче, личната пак ме натиска - направихме Манту, според мен, абсолютно отрицателно, и днес трябва да ходим да го отчете и да сложи ваксина.
Аз, обаче, мисля да откажа ....
Та, въпросът ми е - имали ли са децата някакви нежелани реакции от страна на дихателната система след БЦЖ? Все пак, туберкулозата е заболяване на белите дробове.
Синът ми не е диспансеризиран. Тези от вас, които са минавали на комисия - освободени ли сте от ваксини и от кои?

Благодаря   bouquet

# 732
  • Страната на чудесата
Цвети е на 7 години и тази година трябва да направим Манту, но по препоръка на лекарката ни я отложихме за есента,  според нея не е съвсем безопасно при деца с астма. Не знам какъв ще е резултатът, но честно казано ако видя, че не се подува около пробата, мисля да го изманипулирам(нали мокренето го подува Blush)
Не искам да и вливам в телцето токсини под формата на ваксини Naughty
Цвети е в Трябва в момента с баба си, за две седмици ще кръстосват планината и ще се къпят в басейна. Ако има и други, да свиркат. Отседнали са в къща за гости Йо-анна, съседната на къща Беки.

# 733
  • София
Ох, и ние изкарахме явно този вирус-висока температура без видима причина (гърло, дишане и вс. ОК Simple Smile-водих го на доктор). За успокоение на мамите-мина за 2 дни. Давах само витамин С и правих инхалации с капки Кармолис (предпазливо, за да не направи спазъм).

# 734
И след мокренето не е сигурно какъв ще е инфилтрата.Има ТБ Голд тест-кръвен.А БЦЖ е жива/и да не беше същото/ и е руска рулетка-особенно за астматици.Мантуто не е достоверен критерий!

Общи условия

Активация на акаунт