Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 18

• 65 996
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
Може би 10страници по назад Lucky plam е обяснявала за добрите условия и отзитч
ивия директор на санаториума.Още едно мамче сьщо беше писала за престоя си там.
И аз да попитам до кога работят детските басейни като време(месец) в Сандански
Миналата година бяхме до 11.9 и работеше поне този на Интерната ама сега ще сме там от 22.9 и се чудя дали няма да е затворил детския басеин в парка newsm78

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 15:43 от katerinia

# 706
момичета, моля ви пак за съвет.Детето вече е добре, т.е. чисти гърди.Има сополи, но днес алерголожката каза , че е алергичен ринит.Ще заминем за Велинград , кажете ми какво да правя ако почне да кашля.Направиха ни тест за алергии , като няма към мухъл, влага, но си е още с алергията към млякото и яйцата.Алерголожката каза да пие 3 месеца Кетотифин.Какво ви е мнението за него?Чета не много добри неща.

# 707
nnnn82 вземи непременно със себе си инхалатора, инхалаторен вентолин за бейбихалер и такъв за небулизатор. Иди и поискай личната лекарка или алерголожката да изпишат схема на прием на метилпреднизолон за слешни случай. Аз винаги нося и ампули урбазон. ротивоалергичното е задължително както и банка физиологичен разтвор. Весело изкарване на Велинград и ви пожелавам да не прибягвате до лечение и инхалатори.

# 708
  • BG
Здравейте. Вчера четох една статия, в която се споменаваше, че имунотерапията е ефективна при лечение на алергии, но аз лично нямам никаква информация по въпроса. Ако някоя от вас може да сподели повече, ще съм много благодарна. Докато търсех инфо в нета, попаднах  на това http://www.tokudabolnica.bg/uploads/VO/Alergology_2.pdf, имате ли някакво мнение за този доктор?

# 709
  • Sofia
Здравейте мамчета колко хубаво че не пишем много често и все пак аз сьс вьпросче макар и п странично.
Жожи е с подут лимфен вьзел от ляво зад ушето ходихме при педи според нея е ухапан от нещо(насекоми комар...)и ни даде редовната схема лимфомиозот 10дни зиртек и финистил гел за мазане.Днес пак ходихме и тя сьщо забеляза че е една идея по надут но просто обяснение гласеше че може и месец да е подуто  Rolling Eyes.Прати ни и при една друга педиатьрка и тя ни прегледа по обстойно ако мага така да го нарека и тя пьк е на мнение че са ни трагнали 2кьтници и било нормално да се случи та дори един пьт появил се подут лимфен вьзел можел и година да е подут newsm78.Някол сбльскал се с това чудо Mаrychery нещо ми се губиш какво ви казаха на вас за вашия лимфен вьзел?
И сега на друга тема.Ние по ранните работи вее си имаме резервация за Сандански за септември някой планувал друг ранно почивка като мен? Hug

# 710
  • Варна
Кате,не знам до колко ще е адекватен моя отговор по твоя проблем,но,
когато на МЕН ми се е надувал лимфен възел,ме е боляло доста и ме е държало поне около месец-причина неизвестна,това ми се случваше няколко пъти и все по това-лятно време и никога не разбрах каква беше причината,минаваше от самосебеси,но си го влачех доста време.Бях се хвърлила в едни филми за рак на лимфните възли и прочие простотии,но факт е ,че повече не се появи това подуване,явно е било друго не лимфом Laughing,сигурно е някакво просто възпаление,защо не пуснеш ПКК,а ако няма нищо най-вероятно може да е зъб

# 711
Кате, при Михаил има едно лимфно възелче зад ухото. Седи си вече повече от година. Когато се разболее понякога се подува.Миналата седмица беше много подут, виждаше се с просто око, когато говорихме. Докато обаче се чудя къде да го заведа Михаил, лимфният възел посадна, и не съм го водила. Но съм питала многократно и педиатър и УНГ, има ли роблем, и отговора е бил все един и същт, спокойно, не е притеснително. Следи си го, ако не е много увеличен, спазвай каквото ви е изписал педиатъра. Ако видиш че се подува, отивай веднага на лекар. От зъби също може да се подуе.
А иначе Михаил е здрав и затова и рядко пиша. Бяхме на басеин в четвъртък, и след прекрасния ден в съблекалнята взе, че се сблъска с племеницата ми докато тичат и си удариха главите. Яна много рева, Михаил не даде никакви признаци на болка. Но 5 мин. по късно повърна на фонтан и видях голяма цицина на челото. Та говорих с личната ни лекарка и бяхме малко притеснени да не е със сътресение. Беше много кисел и  истеричен вечерта, буди се на два ъти и през нощта, но слава богу на сутринта беше добре, иначе трябваше да тичаме към Пирогов.

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 12:49 от marychery

# 712
  • Варна
Оффф,ние пък днес от обяд сме с една неизяснена Т от 38гр,не пада,не се вдига и няма никави др симтоми освен Т и факта,че не иска да яде.Много ми е странно и притеснено едновременно,понеже моята малката Т вдига изключително рядко,но я вдига рязко и отпада тотално,а сега е съвсем различна картинка,а до понеделник освен да я следя и да гадая др май не мога д а направя.Яд ме е много понеже се каних седмицата дето идва да и сложим проклетата прослувута ваксина най-накрая,НО ВСЕКИ  път като реша така и тя все нещо ме изненадва и така си караме от...... октомври.Някой дали има представа за подобна картинка от какво може да е.Аз съм в голяяяяма чуденка,да е вирус-др нищо няма,кво да е м.... му вече.Не е ухо,не е гърло до колкото мога да видя,няма хрема,няма кашлица/оле как можах да го напиша,сега може да вземе да почне/ Rolling Eyes,не е стомашно коремно,не я боли нищо доколкото мога да разбера,абе скрита картинка.

# 713
  • sf
mucata , най-вероятно е вирус и до ден-два ще си покаже рогата. Ти следи детето да не прегрее и давай много течности, явно организма се бори с нещо.

за лимфния възел- наскоро и Вико имаше подет на вратлето. от много четене из нета, ми се изправи косата от различните варианти. Пуснахме му кръвна картина и педи каза,че ако показателите са в норма не е притеснително, случвало се при спад на имунната система, при прекарана болест и такива разни. ако кк покаже нещо , тогава се правят други изследвания.

# 714
  • Варна
Още сме си все така,цяла нощ изгаряше,към 5,30 поспадна,пи мнооого вода и сега в 8 беше 37,5,а е супер жизнена

# 715
  • Sofia
Това и на мен ми седи като за вируссссс #Cussing out
Аз в такива случаи давам веднага инфлуцид-а добрия помощник.
Ние миналия месец бяхме така 2дни висока температура до 39 и нищо друго на 3-4 ден вече беше по поносима и след още няколко дни ни заболя и стомаха само но до там без друго.
Дано се оправяте бьрзо че в това горещо време и на малката душа да и е още по горещо е зловещо направо   bouquet

# 716
  • Варна
Аз Инфлуцида заедно с вит Ц-то го метнах вчера веднага,ама едни мисли за едни менингити ме гонят.................,голяма съм овца значи,може ли вирус без нищичко другоо,само Т,и аз за вирус почнах да ги давам илачите,ама страх лозе пази и утре сутринта мятаме вс изследвания,че да кротна,ама е далече утрето м.... му,а от спешен к-т не виждам смисъл да ходим,едва ли биха назначили нещо

# 717
mucata и според мен е вирос, на 1 приятелка детето тази седмица беше така само Т без нищо друго. Дано вече да отминава и при вас.

# 718
  • Варна
Аз Инфлуцида заедно с вит Ц-то го метнах вчера веднага,ама едни мисли за едни менингити ме гонят.................

Понеже и мене ме гонят подобни паранои, а особено много ме гонеха покрай варицелата, да ти кажа, че за менингит може да се говори, ако температурата изобщо не спада, брадичката не може да се наведе към гърдите (или главата да се наведе назад от легнало по гръб положение), детето не може да търпи светлина, повръща. Да не дава господ!
Вирус е. Елица вдигна 40 градуса в понеделник през нощта (лекарката ни имаше съмнение, че тръгва възпаление на сливиците/гърлото), поддържаше 38-39 във вторник/сряда, почнахме АБ заради гърлото - много възпалено и се оправи. Седмица преди това влачеше кашлица, от същия вирус, който протече подобно при няколко познати деца. Не слезе надолу.
Дано и при вас не слезе към гърдите/бронхите и се оправи бързо детенце! Hug

# 719
И моето е с температура от вчера, а днес много го боли гърлото. Confused
Какво се прави при болящо червено гърло, че досега не сме имали такива проблеми?  Rolling Eyes
Пръскам тантум-верде, но не виждам ефект. Утре ще се ходи на лекар явно.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт