Мама песничка запява, ДЕКЕМВРИйче със усмивка я дарява!

• 31 979
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички мамчета  bouquet не съм писала много отдавна но си ви чета редовно стига да имам време,гледам коментирате захранването и мисля да споделя какво ме посъветва нашата лекарка-захранването може да започне при навършени 4м и 1седмица и да не започва по-късно от навършени 6мес.започваме с карт.пюре рецептата е 2малки картофа или 1 голям(варят се с кората защото като се обелели и изчезвали витамините от тях дали е така не знам но така ме посъветваха)1ч.л масло,1ч.л захар не с връх,щипка сол и 100мл АМ това всичкото се пасира.Старах се аз да правя а не да купувам но моят сладур отказва да яде и сега като ида при педи ще я питам и мисля да пробваме купените може да му се усладят повече Whistling също каза да му давам и прясно изцедено сокче от ябълка и морков по 35мл на ден как си му харесва изпива го на един дъх и реве за още но аз спазвам и му давам точно толкова за сега.Пожелавам на всички болни бебчета скорошно оздравяване,и също и на родителите им че от това което чета има болни мами и татковци Peace Моят бебок е добре растем в нормите сме така че това може само да ме радва Heart Eyes до скоро бяхме изцяло на кърма,но след преживян стрес спря изведнъж за което много ме е яд Crossing Arms но какво да се прави сега сме само на изкуствено.Това е от нас за сега надявам се да съм била полезна относно захранването Peace

Твоята педи да си гледа работата с това пюре със захар , сол и масло....Само картоф+ АМ, ако искаш да правиш домашни ...За останалите компоненти е твърде рано ....най-вече за масло от краве мляко Sad

# 151
  • София
Старата школа педиатри си действа,както си знае и това е Close.Нашата педиатърка също е възрастна,но поне е в час с новите насоки на СЗО.

# 152
  • София
Здравейте и от нас. Доста отдавна не съм писала, но ви чета, когато намеря време, което е все по-рядко. Вчера дадох за първи път на Тони 2-3 лъжички пюре от ранни био моркови на Хип. Днес ще продължим със същото като ще увелича дозата на 4-5 лъжички и така мисля постепенно да увеличавам. Ако всичко е ок за тези 3 дни, мисля да вкарам още един зеленчук и т.н. Така процедирах с баткото. Той не приемаше вода до 1 г. Как ли не му предлагах, не искаше да пие. На малкия също предлагам в жегите, но и той се дърпа. В първия момент като близна от пюрето и се намръщи, но после с такова настървение заоблизва, че едва го удържах като спрях да му давам и го взех да го кърмя. Много му е интересно да ни гледа как ядем. Явно му е дошло наистина времето за разнообразяване на вкусовете. Ние сме още на кърма. На моменти имам чувството, че ми намалява, но щом пълни памперсите често, явно му стига. Ака всеки ден и по няколко пъти. Досега не сме имали ден без да е акал. То в къщи всички сме си такива - без проблеми с акането. Продължава да се буди нощем за ядене между 1 и 3 часа, а после около 6-7 часа. Последно хранене за деня е около 22-23 часа. През деня суче доста често, не съм ги броила, но понякога през половин -1 час.

В понеделник сме на преглед (слава Богу без ваксини) и ще видим колко е наддал, но мисля че няма да е както до сега наддаването.

Мен ме е страх да давам все още домашни пюрета, докато бабите не се включат с екологично чисти продукти, които да знам как са гледани.

Чета за болните бебчета и ми става много болно. Представям си какво им е на тези майчета. Пожелавам на всички много сили и бързо оздравяване на дечицата. Дано се оправят бързо и всичко лошо вече да ги заобикаля.

# 153
  • София
На баткото сол в домашната храна му дадох доста късно, доколкото помня почти на годинка. Краве масло и краве сирене започнах да давам със сутрешната попара (вече съм позабравила кога беше това, но мисля че пак почти на годинка). Захар доста след годинката. Мед след две години и нещо (като тръгна на ясла на 2 г. и 2 м. му дадоха за първи път там). До 2 г. не му давах никакви вафли, шоколади и др. подобни боклуци, но за съжаление в яслата им даваха вафли за следобедна закуска, което ме изуми тогава и така започна да яде понякога такива неща, но слава Богу не ги търси много. Продължава да си обича плодове и зеленчуци. Пред него все още избягваме да ядем вредни неща.

# 154
днес предложих на йоан варен картоф + кърма. първо му дадох малко да суче и след това пюрето. не беше особено очарован. взе си лъжичката от ръката ми и сам се нахрани  Laughing ама дали 1 или 1/2 лъжичка е изял нямам представа. започна да бута с езика пюрето и спрях да му предлагам.

# 155
  • София
Здравейте мами Simple Smile
И аз на свой ред да се оплача - бяхме дали за изследване секрет от нослето на Пресиян и днес лекарката му ми се обади да ми каже, че имаме стафилококи Sad Купих му Бактробан /антибиотична паста/ за мазане в нослето, дано да има ефект Praynig Утре сме на консултация, че не сме ходили от повече от месец, но ваксината ще я отложим заради гадните бактерии Sad
Отделно тази нощ почти не сме спали, защото продължава да се събужда на час и половина с рев и не може да се успокои горкото Rolling Eyes Rolling Eyes Поне утре ще помоля лекарката да провери дали наистина има индикации за никнене на зъбче както предполагаме newsm78
Ами, оплаках си се, това е засега от мен Simple Smile

# 156
Ох, като чета, че има болни дечица и ми става едно такова  Sad
Нека се махат тия болести от децата ни. Пожелавам на всички дечица да са здрави, защото по- голямо богатство от това според мен няма.  Hug Heart Eyes

# 157
Привет и от нас,

и ние започваме със захранването, но от понеделник  Simple Smile
Ще купиме готови пюрета. Само се чудя кое да бъде първото - картоф, морков или тиква  newsm78

И на нас ни казаха за маслото и сол да добавяме, но ми се струва твърде рано да му се добавят.

Сокове по - накрая ще даваме

# 158
Здравейте и от нас
Днес бяхме при УНГ ушенцето ни е здравичко,браво Praynig Praynig ще си го пазим ,пуснахме и ПКК контролно,ще помоля за вашите палчета
Относно тази Т,която се появява пробвахме с мъжът ми и др термометър/живачен/ и се оказа,че дигиталния дава разлика Crossing Arms Crossing Arms-шах с пешката-т.е дигиталният измерва 37,4-живачен 37,1 ooooh! ooooh! ooooh!

За захранването в началото се опитвах аз да правя зел пюре-абсолютно не го яде,харесах ме си Био различни зеленчуци на Хип,хапва го,макар и  да не сме заменили обедното хранене,но все пак е напредък.....

# 159
me4koni, с колко мляко ги смесваш пюретата?  Simple Smile

# 160
по принцип ние в момента не ядем цяло пюре-но едно малко пюре на Хип е 125гр+30АМ мисля,че е ок-т.е  логиката ми е следната-ако детето яде по 150мил на хранене,зеленчуковото пюре идва да замени едното хранене търсим равен вариант ако е 160-малко повече АМ Peace/поне така го съгласувах с педи/

# 161
  • София
То още не е официално лято, пък и много са вече захранените бебчета сред нас, но жегата напира и мисля, че може да ви е интересен този материал Прес-съобщение от Ла Лече Лига относно кърмене в летните горещини

За захранването засега изчаквам до шестия месец. Много ми е лесно така  и хич не ми се бърза Mr. Green Определено съм се спряла на Захранване, водено от бебето/BLW  Peace

Praynig Praynig Praynig за болните дечковци. Момата се държи, но баткото ни скри шайбата и направо  Tired

# 162
Здравейте,

Да си похваля бебче Еми  вчера както си пия вода от чаша и я държа с другата ръка в мен, тя почна да ме гледа и примлясква, викам и искаш ли и ти маме малко водичка, дадох и от чашата и ооо чудо тя пи като голям човек без да се дави  сладкото ми бебче вече е готово да папкар   а днес поръчах на баба да я захрани за първи път с оризова кашичка, и преди малко ми се похвали че изпапкала 2 чаени лъжички с голям кеф! Официално почна се и при нас със захранването на почти навършени 5 месеца   Peace
За начина на захранване мисля да е с каши, пюрета, супички като междувременно и давам и по нещо в ръчичката да си гризка, така ще знае че храната е не само течна, но и твърда, Peace  ще се водя по детенце Heart Eyes

# 163
Здравейте мамчета,
отдавна не съм писала, но успявам да ви чета горе долу редовно. Виждам, че коментирате захранването. Ние вече сме доста напред с материала. Започнахме със зеленчуково пюре - картоф с АМ без нищо друго. След това добавихме морков, след това тиква, може и пащърнак. Не съм слагала сол и захар. Ако бебчо отказва да яде зеленчуковото пюре може да се сложи при варенето на картофа малко сладка ябълка и всичко ще бъде ОК. Опитайте. Ние вече сме заменили три хранения, така че ако ви интересува нещо питайте ще се постарая да ви отговарям. Мисля, че съм направила всичко правилно, защото нямам проблеми с бебка.

# 164
по принцип ние в момента не ядем цяло пюре-но едно малко пюре на Хип е 125гр+30АМ мисля,че е ок-т.е  логиката ми е следната-ако детето яде по 150мил на хранене,зеленчуковото пюре идва да замени едното хранене търсим равен вариант ако е 160-малко повече АМ Peace/поне така го съгласувах с педи/

Mерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт