Мама песничка запява, ДЕКЕМВРИйче със усмивка я дарява!

• 31 970
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
И Лили има такива петна, но засега не ги третирам с нищо. За пюрето мисля един стар картоф да го обеля и да го сваря в малко вода. Една майка по-напред беше обяснила както точно се прави Wink
Иначе и ние сме намислили кръщаване на двете госпожици края на май, ама да видим дали ще успеем да се организираме до тогава...

# 136
Здравейте маминки Simple Smile
Искам да ви попитам, като сме родени на 23.12.2011 в акта за раждане, егн-то ни започва с 115223....но реално 23 декември е 51-ва седмица от годината , а не 52-ра. Моля да ми каже някоя мама , която е родила около 23, какво пише в егн-то на нейното бебче  Thinking

# 137
Йоан е роден на 05.12 но и неговото ЕГН започва с 1152...

Майките който кърмят и вече са започнали захранването- предложихте ли вода и как? С лъжичка, с чашка, с биберон?

# 138

Майките който кърмят и вече са започнали захранването- предложихте ли вода и как? С лъжичка, с чашка, с биберон?

хм, аз се притесних , защото тогава ми казаха че 2рата двойка цифри , означава седмицата в която е родено детето Simple Smile

Стефани вода отказва, по какъвто и да е начин предложена Simple Smile

# 139
http://www.grao.bg/esgraon.html

Ето инфо: Проверяват се денят, месецът и годината за валидна дата. За родените преди 01.01.1900 г. към месеца се прибавя числото 20. За родените след 31.12.1999 г. към месеца се прибавя числото 40. т.е. 12 + 40 = 52  Peace

# 140

хм, аз се притесних , защото тогава ми казаха че 2рата двойка цифри , означава седмицата в която е родено детето Simple Smile

към месеца се добавя 40 , така се образуват ЕГН-тата след 2000-ната година ... На синът ми е 0742 ... роден е през февруари 2007 , а на Ема е 1152 - декември 2011 ... Това е принципът Wink

# 141

към месеца се добавя 40 , така се образуват ЕГН-тата след 2000-ната година ... На синът ми е 0742 ... роден е през февруари 2007 , а на Ема е 1152 - декември 2011 ... Това е принципът Wink

Благодаря Ви маминки Simple Smile аз се шашнах за миг Simple Smile

# 142
Вода предлагам с шише, само на кърма е иначе. Засега не проявява особен интерес към нея, но и каката беше така преди пюретата... Ния се научи рано да пие от чашка. Нямаше годинка със сигурност. Сега пак така мисля да пристъпя, след като станат по-координирани движенията на ръчичката Simple Smile

# 143
Здравейте на всички мамчета  bouquet не съм писала много отдавна но си ви чета редовно стига да имам време,гледам коментирате захранването и мисля да споделя какво ме посъветва нашата лекарка-захранването може да започне при навършени 4м и 1седмица и да не започва по-късно от навършени 6мес.започваме с карт.пюре рецептата е 2малки картофа или 1 голям(варят се с кората защото като се обелели и изчезвали витамините от тях дали е така не знам но така ме посъветваха)1ч.л масло,1ч.л захар не с връх,щипка сол и 100мл АМ това всичкото се пасира.Старах се аз да правя а не да купувам но моят сладур отказва да яде и сега като ида при педи ще я питам и мисля да пробваме купените може да му се усладят повече Whistling също каза да му давам и прясно изцедено сокче от ябълка и морков по 35мл на ден как си му харесва изпива го на един дъх и реве за още но аз спазвам и му давам точно толкова за сега.Пожелавам на всички болни бебчета скорошно оздравяване,и също и на родителите им че от това което чета има болни мами и татковци Peace Моят бебок е добре растем в нормите сме така че това може само да ме радва Heart Eyes до скоро бяхме изцяло на кърма,но след преживян стрес спря изведнъж за което много ме е яд Crossing Arms но какво да се прави сега сме само на изкуствено.Това е от нас за сега надявам се да съм била полезна относно захранването Peace

# 144
аз предлагам отскоро вода, но Борис хич не я обича. Той всъщност не обича и шишетата с биберон, та не знам кое му е по-неприятно от двете. Но заради горещините мисля да продължавам да предлагам

# 145
  • USA
Лекси няма още ЕГН,но като си дойдем ще извадим.Много интересно ми стана,че вече не е както нашите ЕГН-та Едва ли има столетници с тези мизерни пенсии  Laughing
Аз вода давам когато е много горещо или след като му дам витаминчето,че е много горчиво.Давам с чашка и с капкомер Peace От чашата се дави много с капкомер ми е по-лесно.
Дано болните бебоци се оправят скоро Praynig

# 146
  • София
Баткото пропи вода чак на 8 месеца,  август като дойдоха жегите и направо от чашка с накрайник. След каша, пюре съм го кърмила на корем. Ще видим дребната как ще е. И за нея купих чаша, ама за сега само я ближе.

# 147
Lyubi Ами незнам дали е задна хрема ,не разбирам. В понеделник сме на контролен преглед,ще питам тогава.Дано само не е късно Sad.
Галактик Пуснаха ни кръв и урина ,но не е стерилна.Резултатите според педиатърката са добри.
 Аз току що преварих вода.Мисля да започна да давам,заради антибиотика а и заради другите лекарства.Иначе досега само се кърмехме Confused
 Лека и спокойна нощ Ви желая.

# 148
Здравейте Flutter

# 149
  • Beyond the Frontiers
Lyubi Ами незнам дали е задна хрема ,не разбирам. В понеделник сме на контролен преглед,ще питам тогава.Дано само не е късно Sad.
Галактик Пуснаха ни кръв и урина ,но не е стерилна.Резултатите според педиатърката са добри.
 Аз току що преварих вода.Мисля да започна да давам,заради антибиотика а и заради другите лекарства.Иначе досега само се кърмехме Confused
 Лека и спокойна нощ Ви желая.

Мименцето, задната хрема се стича направо назад към гърлото. При малчовците може и да не я усетите, защото не е видима и не запушва нослето напред, само се чува, че нещо хърхори...
Щом изследванията са ок, значи не се притеснявайте. Предполагам като свършите антибиотика и мине малко време ще ви накарат да ги повторите. Peace

И нашият батко дълго време не пиеше вода, но аз съм против подслаждането на водата. На малката сега също не съм давала, но тя биберон не приема, така че мисля да взема от тези "вълшебни" чаши с твърди накрайник и така да й предлагам. Видях, че има такива и от 4 месеца, и от 6 месеца. Мисля, че лятото в жегите е уместно да се предлага вода допълнително. В последните дни когато беше горещо малката искаше да суче доста по-често и струва ми се, че е точно заради жегата. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт