С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 275
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
Аз се дразня много от деленето на децата. Не може да лицемерничиш постоянно, че всичко даваш за децата си, а на едното откровено да се дава и прави повече, отколкото за другото! Честно, ако някога си позволя такова отношение към едното от децата си, дано ощетеното ме заплюе!!!

# 136

Ако е наистина в дома си как Сийке....Ако обаче домът е на свекървата, се случват и такива работи.... Ако са на квартира, мъжът е виновен, с него трябва да се почне.

Дом е на този, който живее там. Ако само по документи е на свекървата, обяснява нахлуването, но не го оправдава. Виж, ако и тя си живее там, вече е друго.
При нас пък майка ми се сърди, че се държа като гостенка в дома ѝ, въпреки че по документи къщата е моя собственост. Ами не, не е мой, след като тя е домакинята там. И няма да бъде, докато е жива.
Моят дом е там, където живее семейството ми - другото е просто някакъв имот.
Права си, како, ама ако  се случи такова нещо, най-разумното е семейството да се ориентира към закупуване на свой имот, та да не търпи снахата  цял живот. Щото тая свекърва едва ли ще престане и ако апартамента е неин...сещаш си.... Все пак човек има избор, а това е важното, да не си без полезен ход. Ако пък е само квартира, сменя се, какво толкова. Чудя се все пак откъде свекито има ключ от външната врата .... newsm78

# 137
Нямам свекърва, но мога да номинирам прясната свекърва на моя приятелка.

Жената е религиозна и духовно ориентирана и на ведрата си, позитивна и също така бременна снаха подарила книжка "Как да се подготвим за смъртта"  bowuu
  Това си е изцепка от голяма класа. Жената бременна и получава книжка за смъртта.  smile3555

Ненормалници ги има всякакви.Лошото е ,че света все повече се изродява.  Tired

# 138
  • София
малко гнусничко за казване, ама по традиция на мъжа се пада задачата да обезпечи семейството си с покрив, така че не снахата трябва да мизерува само и само да имат собствен дом, а мъжът да си стегне хубаво гащите и да запрята ръкави. Където има конфликт снаха-свекърва, винаги мъжът проявява слабохарактерност и предпочита да се крие, вместо да постави нещата по местата.

# 139
  • София
Анди, права си. По мои наблюдения, мъжете не се намесват в отношенията на снаха-свекърва, за да си запазят собственото спокойствие. Що да се бутат в шамарите, като жените могат да се оправят и сами помежду си, па ако ще и да се изтрепят една друга. Такива мунчовци най ги харесвам.  Whistling От друга страна много мъже не искат да си развалят взаимоотношенията с маминка, защото друго си е да отскочат мама да ги нахрани, да ги напои, да ги ожали...  Mr. Green (Пу-пу, добре, че моят мъж не е от тоя тип. Моят е мунчо в други отношения.  Laughing )

# 140
Здравейте в новата тема Grinning
За деленето на децата искам да кажа, че е много гадно от страни и не е приятно и за двете страни.Моята свекърва дели внуците си, моето дете и 10 годишния си внук на другия син, ясно показва и казва на всеуслушание, че моето бебе й е слабост и за него ще убие човек и го обича най-много от всички(синове, снахи, внуци), а другото й внуче стои и гледа от страни, разбира, защото е голям вече.Наскоро като останахме насаме й казах право в очите дори да е така да не го показва и да се опита да не го прави, защото се чувствам аз така много неудобно пред девер ми, те живеят заедно, а ние сме отделно.И когато й гостуваме с бебока все другото й внуче я дразни, все го овиква за нещо, даже го нарича пред всички, че много знае, а всъщност е тъп.Следва детето се затваря в стаята си и не излиза от там, девер ми пък изобщо не реагира по никакъв начин(няма жена).
Свекърва ми е болна, откриха й кисти(а преди това е боледувала от рак на гърдата) има и психически отклонения, но се лекува вече успешно.Другата седмица й е операцията Sad От всичкото преживяно до сега с нея и всичките нерви, които съм изразходила някак си не ме трогва това, че е болна и ще се оперира и не се чувствам виновна.Мъча се и си мисля, ако майка ми не дай си Боже е на нейното място ще умра и както си го мислех се разревах.Моя мъж ми казва кога ще е операцията, кога ще ходи свекърва ми в София всичко, но на мен все едно ми приказва за някой си от улицата, изобщо грам не ми трепва, за пръв път се чувствам така, аз съм помагала на случайни хора, които не познавам, чувствителна съм по принцип  за всичко и много лесно се разтройвам, но към нея съм с каменно сърце, не го искам, просто така го чувствам, с никой не съм споделила само с майка ми за тези неща.Кажете ми това моето нормално ли е. А в никакъв случай не й мисля най-лошото, това е грях, а и да стане нали 3-ма мъже и моето семейство остават на ръцете ми.Тя е серт за всичко, много е властна и се кара и вика с повод и без повод на всички(не че някой й обръща внимание)Е как да обясниш на такъв опък човек, че всичките й болести(не са малко) идват от нерви и безпредметни ядове и че тя ако не си помогне сама и не се владее никой няма да й помогне.
Много дълго стана, извинявам се но трябваше да се оплача Sad

# 141
tonka, може и да ги е страх някои мъже, кой знае....Ако e зле платен, може и от страх да си мълчи, че ако ядоса мамчето, а закъса...... Купуването на апартамент от мъжа,  какво да кажа..... Един мъж около и под 30(когато обикновено се женят) може да е купил апартамент само ако е с много високо платена професия и на стабилно работно място, от което се надява да си плаща заема към банката и да му остават поне да покрива основните нужди на семейството, а жената да помага за останалото. Повечето мъже не отговарят на такива условия. Освен това май само софийските заплати позволяват такава независимост. Другият вариант е заедно да го измизерстват този апартамент, който върви с независимостта. Такъв беше нашият случай. И остава... имот от свекитата и съответно възможността да не си стопанин никога на жилището, в което живееш. Зависи от свеки и нейното виждане за твоите свободи Mr. Green
Беборанче, твоето свеки сигурно се надява на теб, щом няма друга снаха и оттам идват тия демонстрации. Селска работа Tired
Ние бяхме много серт на времето като се оженихме, но си бяхме направили добре сметката. Знаехме, че ще се справим и сами  и затова продавахме важност. Ако бяхме зависими....можеше и да навеждаме глава, не се знае....

# 142
Е как да обясниш на такъв опък човек, че всичките й болести(не са малко) идват от нерви и безпредметни ядове и че тя ако не си помогне сама и не се владее никой няма да й помогне.
..
Мдам, същото се отнася за баща ми, заради него влизам тука и ви чета, доста по-зле е от свекърва човека... Освен да се радвате, че това не е ваш родител...
Иначе съм съгласна с unadaptable, много неща зависят от икономическата независимост. Последните 11 години съм била така, сега взех че се преместих в чуждо жилище, дори не е на приятеля ми само, да видим там как ще е .. Е, не съм на 20 също така, вече не се връзвам както преди, пък и майка му е културна и възпитана жена, но все пак, друго си е като си независим.   Confused ooooh!

# 143
Ами може да се надява свеки на мен, но по никакъв начин не ми го показва, нали си е горделива, но в крайна сметка на моите ръце ще падне, ама хич не е добре жената  Sad
Съвсем друго си е да си независим, но пак опираме до това, че свеки като не е добре и се юрваме всички, даже си мисля да не ни накара да се съберем заедно да живеем, че тя ще изнемогва да слугува на трима мъже, тайничко се надявам да си стъпи на краката бързо, че една къща и бебе въртя сама, а втората ще ми дойде в повече.

# 144
Беборана, не знам в кой век живеете, но това, че си жена, не означава, че трябва да слугуваш на всички мъже от родата.

# 145
Беборана, не знам в кой век живеете, но това, че си жена, не означава, че трябва да слугуваш на всички мъже от родата.

Мда, а и все пак говорим за големи хора,които се предполага, че би трябвало да се оправят и сами.

# 146
Беборана ,бързо да се оправя свекърва ти Peace Откъде накъде ще се грижиш за още една къща ,не разбирам  newsm78 Свекърът ти нали е здрав ,прав мъж ,девер ти също.....те какво ,не готвят ли ,не могат ли да се грижат за себе си  Confused Аз бих се грижила за болната си свекърва ,но не и за големи мъже ,които не могат и една филия хляб да си отрежат Naughty
Иначе те разбирам ,мойто свеки постоянно пуфти ,че е болна и все нещо й има.Гледам да не я натоварвам ,но тя все напира да готви ,да прави нещо.Малкият много напира да излиза навън с баба си ,но тя не можела да го гони Confused Нейният здравословен проблем е ,че има някаква язва ,камъл ли ....не знам точно и трябва да избягва някои храни.На Великден са я карали в болница ,след преяждане с агнешко и зелена салата .При положение ,че комбинацията от двете й е строго забранена! Грам съчувствие не проявих ,даже не я разпитах подробно какво точно е станало.Възрастна жена ,държи се като дете.То е ясно ,че като прехвърлиш 60-те и е друго вече ,трябва да се съобразяваш с доста неща ,не може да си хапва човек от всичко .Не знам един ден как ще се оправям с тях ,те отсега разчитам ,че аз ще ги гледам като остареят Crazy Crazy Crazy

# 147

Мда, а и все пак говорим за големи хора,които се предполага, че би трябвало да се оправят и сами.

ами не се оправят сами и не могат да готвят, свекърва ми цял живот им е готвила, те само боб могат да правят, ама само боб яде ли се  Crazy
В 21ви век живея аз , но те явно не и аз съм такава, че няма да ги оставя да ядат филии с конфитюр и шарена сол само.
Ще приготвям големите казани май за двете къщи, няма начин Rolling Eyes

# 148
Веднага погнахте болната жена  ooooh!
Сега дразни с това ,че е болна ,айде посъвземете се де .
За сега никой не е накарал беберона да слугува ,не е разтревожена освен ,че може да се наложи да помага ,какво толкова се вайкате.
Жената се е преборила с рака на гърдата ,та едни кисти ли ще и се опрат ,споко няма да се наложи беборанче да отглежда свекър си и другия и син.
Може само боб да готвят ,тя неволята учи ,но пък дано не се стига дотам.

# 149
  • Шумен
Naпълно подкрепям  Peace Въпреки че все ми се натяква явно и неявно от различни хора от рода на мъжа ми едно време как е било, как жената всичко самичка е вършила вкъщи и деца е гледала а аз карам мъжо да ми помага и с домакинството и с близначките, колко съм лоша само  Mr. Green
Като стана дума за обличане на децата и аз скачам по същия начин изкоментира ли ми го сестрата на свеки, нея друго рядко я занимава. Снощи я засякохме в магазина и вместо "Здравейте" първите и думи бяха "Колко сте голи (към децата) не ви ли е студено по боси крачета" за нея юргана да им бях облякла пак щяха да са голи без значение колко градуса е навън  #Cussing out И вместо да свикна с нейните коментари все по-зле става, защото като и го кажа в прав текст тя или не ме отразява или се фръцва и зарязва децата плачещи за нея  ooooh!
Ключ от апартамента в който живеем имат само собствениците (бабата и дядото на мъжо), но аз отдавна показах на бабата че не ми е приятно да го ползва без значение има ли ме или не вкъщи и жената се съобрази. Ползва си само този долу за входа, но и него не носи редовно напоследък като идва ми звъни. С ключ за входа е и свеки, с нея въпеки че сме близки за апартамента не и дадохме, когато се налага да гледа децата и оставаме един от нашите ключове.

Общи условия

Активация на акаунт