С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 263
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Все едно не е труден живота,че трябва да си създаваме допълнителни трудности.
Каквото и да правят и казват,разказвайте на познати,близки,приятели,съседи и всеки готов да ви слуша.
Ако имаш възможност запиши тези ви разговори.
Ама после може да те обвинят,че ти преднамерено си я предизвикала за да я запишеш.

# 121
  • София
Аз продължавам да недоумявам как доброволно се пуска неканен човек вкъщи и му се позволява да сипе обиди и простотии към домакина. Без значение дали иде реч да свекърва-снаха, майка-дъщеря, брат-сестра и т.н.
Пак питам - има ли някаква зависимост от свекървата, та да обижда безнаказано? Пари ли дава, апартамент ли е осигурила, децата ли гледа...

# 122
Тони , всичко в случая опира до възпитание и манталитет.
Ще мине доста време , за да се научат някой хора , че за
всичко си има начин. Нахлуването по този начин за мен е
накърняване на личното пространство , а на това държа
и изисквам от всички около мен.

# 123
 Ако аз не желая определена личност  / свекърва , майка или роднина / да ме посещава в дома ми ,
няма нещо което да ме накара да го приемам насила. И да , понякога доброто възпитание , и опита да се държиш човешки не помага . Peace
Нежелан гост от мен , остава с неотворена врата ,колкото и да напира да влезе .

# 124
Искам да го видя това Mr. Green

# 125
Нямам свекърва, но мога да номинирам прясната свекърва на моя приятелка.

Жената е религиозна и духовно ориентирана и на ведрата си, позитивна и също така бременна снаха подарила книжка "Как да се подготвим за смъртта"  bowuu

# 126
Имах го този проблем с майка ми. Никакви намеци, дори директно казване не помагаше. Ама аз само долу ще ти дам нещо си.  Като е пътувала един час, как да я оставя долу.  

# 127
 #Puppy dog

Жената е религиозна и духовно ориентирана и на ведрата си, позитивна и също така бременна снаха подарила книжка "Как да се подготвим за смъртта"  bowuu

# 128
  • София
тц, как ще го поиска този ключ! Все едно директно да й каже, че я отрязва. По-добре тихом-мълком като етървата да смени бравата. така нито свекървата ще посмее да каже нещо, нито ще има анализи и изясняване на позиции.
Доколкото разбрах става дума за вратата на входа. Как ще обясни на съседите защо се налага да се сменя патрона и да се раздават нови ключове на всички.  Rolling Eyes

Врата на входа ли? И дори да е така, едва ли тези хора нямат врата на апартамента, която да се закючва.  newsm78

# 129
Или да се прежалиш поне веднъж да се запънеш на вратата и възможно най-любезно да кажеш: "Съжалявам, ... (както там я наричаш), но в момента не ми е удобно да посрещам гости и не мога да те поканя да влезеш. Моля те, другия път се обади първо по телефона, за да се разберем кога ще ми е удобно да дойдеш и да не се разкарваш напразно."
Толкоз.
И да се цупи, и да се тръшка, ти си в дома си и определяш правилата. Щом сама не се усеща...

Ако е наистина в дома си как Сийке....Ако обаче домът е на свекървата, се случват и такива работи.... Ако са на квартира, мъжът е виновен, с него трябва да се почне.

# 130
Искам да го видя това Mr. Green
   Мога да те поканя , ако желаеш  Grinning
   Наистина има хора , които съм отсвирила , в това число и роднини . И не стъпват в дома ми вече
   години . Това все пак си е моят дом , и аз решавам кой ще влиза в него  Peace

# 131

Ако е наистина в дома си как Сийке....Ако обаче домът е на свекървата, се случват и такива работи.... Ако са на квартира, мъжът е виновен, с него трябва да се почне.

Дом е на този, който живее там. Ако само по документи е на свекървата, обяснява нахлуването, но не го оправдава. Виж, ако и тя си живее там, вече е друго.
При нас пък майка ми се сърди, че се държа като гостенка в дома ѝ, въпреки че по документи къщата е моя собственост. Ами не, не е мой, след като тя е домакинята там. И няма да бъде, докато е жива.
Моят дом е там, където живее семейството ми - другото е просто някакъв имот.

# 132
  • София
а ако е някоя по-ербап снаха, хич няма да й дреме на чие име е жилището, в което живее! Дори наемателите сменят патрона като се нанесат!

# 133

ПП А, забравих. Друго, което ми е направило впечатление е, че ако майката е имала проблеми със свекърва си, дъщеря ѝ задължително също не се разбира със своята. Закърмено ли е, внушено ли е, примерът на мама ли е усвоен, не знам, но е факт. Ако една жена мрази свекърва си, със сигурност дъщеря ѝ ще мрази своята, пък ако ще и светица да ѝ се падне от тотото.
Затова съветът ми към бъдещите свекърви е да гледат сватята. Ако е възпитана жена, която няма проблеми с родителите на мъжа си - да знаят, че ще случат на снаха.  Peace

Това не е вярно, майка ми изобщо не мелят с нейната свекърва /обичана то мен баба  Laughing/.
Майка ми е интелигентна и възпитана жена, баба е много оправна, чиста и работлива жена, но....все искри хвърчат между тях. Това обаче има само едно обяснение- живеят в една къща, различни домакинства ама....ежедневен фейс контрол  Mr. Green Никога обаче не е имало драми от това, и като дете , и сега ме развеселяват.
Аз обаче нямам такива отношения с моята свекърва  Peace пу-пу  Praynig
Ключове от входната врата има свекърва ми, майка ми не  Embarassed

Р.Р. Нова тема, Боже колко сте бързи  Crazy

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:19 от raja_nikol

# 134

Жената е религиозна и духовно ориентирана и на ведрата си, позитивна и също така бременна снаха подарила книжка "Как да се подготвим за смъртта"  bowuu
  Това си е изцепка от голяма класа. Жената бременна и получава книжка за смъртта.  smile3555

Общи условия

Активация на акаунт