С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 053
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • София
...Една седмица си бях при родителите с бебето, докато свеки беше на операцията в София. Мъжете й нищо не са пипнали да правят, бяхме им наготвили 6 вида манджи, отидох да помогна, неудобно ми е просто. А аз съм като парцал в момента-дойде ми вчера, откакто бях бременна за пръв път, на бебка й избива зъбче и е някакъв ад, та с манджите се довърших, е не се оплаквам  Sunglasses Други ден ни викат да правим компоти, но аз ще откажа на свеки, просто не мога, айде трима мъже ще направят 20 компота и без мен.

Ох, леле. От какво ти е неудобно? Имаш си бебе, което да обгрижваш. Имаш си и дом, който да поддържаш. Не ти е добре. Те като са мъже да не са сакати нещо? Неудобно било  ooooh! Че и ви викат.  ooooh! Преди бях писала, че бих помогнала чат-пат с нещо, но да ме привикват и то след като съм им готвила 1-во, 2-ро... 5-то, няма да стане.

# 451
  • София
Тази свекърва, която е накарала приятелката на сина си да готви на първата им среща, според мене не е искала толкова да изпита кулинарните й умения, колкото да покаже ясно кой е шефът.

# 452
  • София
Само да вметна, че леля ми е инженер, завършила е полувисше техническо училище.
Навремето е било- влез в такова училище, ще станеш цял инжинер!.....(като не си успял да влезеш в университет) Да, ама реализация и място за тези хора в професионалната пирамида в настоящето няма. Не могат да бъдат определени.
Така че, свекървата е по-простата в случая.

# 453
Човечност , човечност но и тя си има граници.
Не е нужно да изядеш цяла ябълка , за да разбереш че е червива .
Понякога е нужно и да се вслушаш в съветите на човек ,който е минал подобен житейски урок.
И да решиш как ти ще постъпиш в случая .  Peace
Аз съм писала рядко тук , за своите отношения със свекървата / лека и пръст /.Не съм споделяла в подробности , просто защото в момента не съм на такава вълна.
Но като се има напредвид че станах снаха с "ремарке " , няма нужда и да говоря много .   Wink
Когато свекърва ми се разболя , бях неотлъчно до нея ,забравих всичко неготивно , постъпих човешки . И не съжалявам затова . Но няколко години след кончината и ,чух думи които дълбоко нараниха душата ми.
Затова отново повтарям , с риск да бъда охулена : бебо гледай първо детето и себе си .  Peace Връчи една готварска книга на девер си , и помагай тогава когато имаш свободно време . В крайна сметка , който има деца да си ги гледа . Ако утре ти паднеш / да недава господ / , девер ти дали ще се погрижи поне една супа да имаш за ядене .

# 454
Ми черен е, щом е позволявал майка му да се държи така с бременната му жена, както и всички други гадости,които е допуснал да се случват и за които беборана ни информира в доста теми.

Явно пропускам нещо ,какви са тези гадости ,които са и са случили?

# 455
Ти, нещо май се заяждаш  newsm78
Ще те упътя - профил--мнения на потребител---чети колкото искаш... Mr. Green

П.П.Има хора, които всеки ден стават с г*за нагоре. Останалите не сме ви виновни че няма кой да ви целуне по задника, за да се усмихне и той  Wink

# 456
това за г... едва ли важи за мен от писането ми не лъха желание за истерия и негативизъм за разлика от последните тук.
Има кой да ме целува и и да ми усмихва деня не се притеснявай  в това число и свекърите .
Чела съм беборана  явно обаче не ми се отдава да си изсмуквам от пръстите само и само да открия нещо сензационно и истерично.
та ако може да накратко да споделиш какви гадости са причинили мъжът на беборана и семейството му бих ти била благодарна.

# 457
  • София
Тази свекърва, която е накарала приятелката на сина си да готви на първата им среща, според мене не е искала толкова да изпита кулинарните й умения, колкото да покаже ясно кой е шефът.
И аз мискля, че изпитанието не е за готварски/домакински умения, а по-скоро да я види колко и е акъла. hahaha До преди да прочета случката съм си мислела, че никой не би приел на сериозно такова подканяне - то е нелепо и смешно просто. ooooh!

# 458
  • София
Само да вметна, че леля ми е инженер, завършила е полувисше техническо училище.....
Леля ти е инженер само в твоята и нейната си глава. Айде стига глупости! Naughty

# 459
  • София
Подписвам се и под двата последни поста на yav4e_mrav4e с две ръце. Peace
Скрит текст:
Особено второто. Егати, 6 години съм учила за инженер все пак. Crossing Arms

# 460
  • София
 Hug Просто от любопитство

# 461
  • София
Само да вметна, че леля ми е инженер, завършила е полувисше техническо училище.....
Леля ти е инженер само в твоята и нейната си глава. Айде стига глупости! Naughty

Да, дипломата и със сигурност е въображаема и моите очи със сигурност реят през материята Laughing
Пак казвам- тези хора не са ясно дефинирани от държавата повече от 20г, но пък 15г трудов стаж в Главболгарстрой със сигурност доказват, че сме луди и двете Wink

# 462
Хора,има неща за които не се учи нито 6,нито 16 години.
Има неща дето хората ги живяха.

# 463
 Прочетох Ви по-раничко, но си викам да не се излагам да пиша врели-некипели, та не се сдържах и звъннах на мъжо да ми разшифрова ''свекевската'' диплома. Mr. Green Та, свеки си е както казах с полувисше или там ср. специално-не знам, не съм наясно, признавам си без бой! И вярно, не е инженер, не знам защо съм си го вглъбила, строителен техник се води и което е по-важно, е била! Когато моите родители са взимали заплата на времето от да речем 100-на лева, тя е взимала минимум двойно, че затова и самочувствието й си е на ниво, не я виня-нейна си работа. За който каза, че в случая майка ми е по-умната, не е така. Peace Мамето си е със средно, но е мнооооого по-младичка от свеки, като се вземе на предвид и разликата с мъжа ми (8г.) За пояснение, свеки е дърта кобилка ( Mr. Green)-68г. цапна този януари, а за времената, в които е живяла да се сдобиеш с такава професия, не е малка работа, пък и жена...
 Дето ми казвате, че нямам чувство за хумор-еее, прекалявате бе! Laughing И аз отначало така го приех, сиреч с чувството си за хумор, ама насреща ми като стои един биволско сериозен поглед и то и всички други топли чувства и намерения се изпариха. Wink Все пак и майка ми има снаха, но никога не се е отнасяла по този наистина просташки начин с нея, та затова и не очаквах де... И да си кажа, че мога да готвя и все пак възнамерявам да продължа да се уча да съм подготвена и аз за моЙта снаха, ама пък първо и син трябва да родя, ехееее... Embarassed
Беборана Shocked Shocked Shocked! И ти е неудобно?! Е, ще готвя, ама компоти да правя след един куп изредените неща, ще ме накараш само с дулото на пистолет. Naughty И какви са тия мъже, че с 20 компота да не могат да се оправят... newsm78

# 464
Ванина, след това просташко изпълнение защо си писала в една друга тема, където жените си уважават свекървите? hahaha
Беборана, да ме прощава, четях и неволите по едно време, ама щом още им позволява да и се качват на главата....може би си го търси сама!
П.С.
В кое село още се правят компоти?

Общи условия

Активация на акаунт