С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 046
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Мразя да го казвам, но този път не мога да се въздържа да не се обърна към всички скептици, които обясняваха, че нямало всичко да се струпа на главатта на Беборана - видяхте ли, че нещата ще се развият така, че тя да изгърби нещата, а мъжете ще си питат ушите!

# 436
Мразя да го казвам, но този път не мога да се въздържа да не се обърна към всички скептици, които обясняваха, че нямало всичко да се струпа на главатта на Беборана - видяхте ли, че нещата ще се развият така, че тя да изгърби нещата, а мъжете ще си питат ушите!
То беше ясно, но все пак избора е само неин.....  Peace

# 437
  • Mediterraneo
Разбира се, че беше ясно. Както е ясно, че и компотите ще направи, и останалата зимнина...

# 438
Разбира се, че беше ясно. Както е ясно, че и компотите ще направи, и останалата зимнина...

Naughty

# 439
  • София
Беборана, нали мъжете около теб са пълнолетни? Какво ги обгрижваш, че и манджи бъркаш... Гледай си бебето. Едно е да помогнеш, а съвсем друго - ол инклузив отглеждане. Да стоят гладни, като ги мързи да забъркат нещо за ядене.
А по отношение на готвенето като тест от страна на свекървата.... Явно зависи и на каква възраст се случват събитията, но трудно си се представям някой да ме завре да готвя, за да ми тества уменията. Ресторанти дал Господ, не е като да няма.

# 440
беборана , предлагам ти с поредните ястия които си сготвила , да поднесеш на девер си една готварска книга  Peace Обясни му че единственото което трябва да прави с нея , е да следва рецептите за готвене. Дай му и една книга за консервиране , поне може да чете .
Ако теб те нямаше , как щяха да се справят ? Неволята учи , а ти няма от какво да се срамуваш.
Имаш малко дете , така че първо за него се грижи. Те да се оправят сами , защото ако рухнеш ,за вас няма да се погрижи никой . А и никой няма да оцени твоите усилия да помогнеш , от опит ти го казвам. Hug

# 441
Беборана, хубаво е да се раздаваш на хора, които биха го оценили. В твоя случай не мисля, че има такива, дори и мъжа ти.
Не си длъжна бе момиче да им слугуваш. Никой няма да ти даде медал. Най-много да се обърнат и да мърморят, че манджата не им харесва и пак ще си виновната.
Не мога да те разбера, хем не издържаш, хем пък не можеш да се оттървеш от тази ситуация. От какво те е страх? че ще се изложиш пред мъжа ти или че ще те упрекне в не-грижовност ли? Единственото същество към което трябва да проявяваш грижовност е детето ти.

# 442
Не знам и аз какво да кажа вече, може би от съжаление и че съм толкова глупава, че аз се дразня чак  Rolling Eyes Влизам им в положение, че девера е по 12, 15 часа на работа всеки ден включително и събота, свекърва ми не може да стане от леглото(май и преувеличава за пред нас), а свекъра е толкова куц и не стига, че работи всеки ден и ходи и на село градината му е под конец изрядна, ми не си го представям кой да готви, или племеника, който е на 10. Shocked Много тъпа история...Мъжа ми много ми помага и в готвенето, и в миенето и в гледането на детето-всичко прави, преоблича, мие, сменя пелени, простира, много ми помага, но като всеки мъж, не му е всекидневие това, а ходи и той на работа.

# 443
Хайде спрете с това ,че всичко е на гърба на беборана явно останалите не лежат по цял ден /освен болната свекърва /.
Това което прави е най-нормалното нещо ,нито е някаква огромна саможертва нито е някакво свръх геройство.
Нормално е да и съчувстваме къде по-приятно би било да си гледа детето спокойно ,но живота е такъв....
Не ги слушай ,помагай с готвенето там все пак има и друго дете ,което не е виновно ,че майка му е б.....к.
Момента не е за компоти обаче щом толкова държат ,ще си ги направят и сами.
Защо си се хванала да готвиш толкова манджи наведнъж?

Черноглав Врабчов кОмар
това с мърморенето ,нехаресването и обвиненията звездите ли ти го казаха?

# 444
  • София
ако имаше хора насреща си, може би щеше да изглежда нормално, но при толкова проблеми, които й създават, да не кажа, че направо свекървата я тормози, някак остава усещане за несправедливост и използвачество. Редно е човек да си прави сметката как се отнася към най-близките си хора, за да вървят нещата добре. Културните традиции вече ги споменах, и те не са хич за пренебрегване.

# 445

Момента не е за компоти обаче щом толкова държат ,ще си ги направят и сами.
Защо си се хванала да готвиш толкова манджи наведнъж

Ранните ягоди станаха вече и са доооста  Grinning

Да е разнообразно меню и не мисля близките 2,3 дена  да готвя изобщо Wink

# 446
ако имаше хора насреща си, може би щеше да изглежда нормално, но при толкова проблеми, които й създават
Какви проблеми ,уж една тема четем ама ... newsm78   Какъв проблем и е създал свекъра , девера /освен че събудил бебето / ,племенника и мъжа и с какво я тормозят ?
Не ме интересуват културните традиции споменавани от теб, за мен морала и човечността са над някакви си елементарни опити за философстване .
И повтарям се ,но наистина не за всеки готвене и гледане на бебе са непосилни неща .

беборана.....
по-добре да готвиш по-често ,а не да се натоварваш за един  ден и да каталясваш /особено с цикъла те разбирам напълно/ .
после да кажеш дали са мърморили и недоволствали от манджите ти .

# 447
Илияна, факс получих..от космоса  Whistling
Беборана достатъчно е писала за мъжа си и семейството му. Освен това историята позна много случаи като този, в които благодарността се изразява точно както съм го описала, особено пък в тези теми има най-малко 100 примера.

# 448
Илияна, факс получих..от космоса  Whistling
Беборана достатъчно е писала за мъжа си и семейството му. Освен това историята позна много случаи като този, в които благодарността се изразява точно както съм го описала, особено пък в тези теми има най-малко 100 примера.
Сега и него ли изкарахте черен ,аз не оставам с такова впечатление ,даже напротив. newsm78

# 449
Ми черен е, щом е позволявал майка му да се държи така с бременната му жена, както и всички други гадости,които е допуснал да се случват и за които беборана ни информира в доста теми.
На мен ми е черен. Какво като й помага да пера и да готви. Ще й помага разбира се, нали за родата му се прави. За мен предишното му безхаракатерно отношение не може да се изтрие, ако ще и цчлото домакинство само той да поеме. Защото в случая пак ще помага на мама, тати и племеника си, а жена му с детето кучета ги яли.
Да, браво че всички ходят на работа и дано да е така и за в бъдеще, защото не ми се мисли, ако още някой се тръсне на главата на беборана и мъжа й.

И пак казвам, ако хората си заслужават, бих правила много неща за тях, но в случая не мисля така. особено за хора, които са допринесли за неспокойната бременност на момичето, постоянни подятания, разни грубости, обиди и какво ли не.

Общи условия

Активация на акаунт