С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 127
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
излезе с анцуг.
Няма проблем да я преоблека. Не е там въпроса.
Днес съм нощта смяна, тя сама поиска да я води в парка. Репликата- Води си я сама ме ядоса. Не я карам да прави нищо на сила.
И да можеше по- нормално да обясни на кои катерушки ще я води.

# 76
  • София
и според мен е по-добре да се играе в удобно спортно облекло, демек анцуг, отколкото с рокличка, поличка и прочие дрешки. Детето може да иска каквото си иска, но ако аз преценя, че така е най-удобно и относително по-безопасно (точно заради закачане по съоръженията), то така ще бъде. Детето може да избере дали иска синия или зеления анцуг, но не и дали да е с анцуг или рокля.

# 77
че колкото си по- възпитан/ префърцунен

Не се опитвай да ме клъвнеш "задочно". Разбирам много добре разликата между "възпитан" и " префърцунен".

Онзи ден един познат ми идва на гости и аз ще извеждам децата на детската площадка. Онова дете беше доведено с памучен чорапогащник, дънкови къси панталони и едно яке. Навън беше 5-6 градуса.
Много ли бях невъзпитана, като му заявих, че докато не облече детето, няма да го изведа? На детето не му било студено, пък то горкото се тресеше като тополка и зъбите му скърцаха даже.
Готова съ за свекърва, гледам Laughing

# 78
  • София

Простащина е, разбира се. Могла е да каже, че с рокличка има опасност да се нарани, да се закачи за някоя пързалка, например, и да получи своето. реплики като "тогава си го изведи сама" са крайно невъзпитани и груби. И да, префърцунена съм, вероятно. Доброто възпитание би ни лишило от много проблеми като този със сукманчето.

Извинявай, но си измисляш както си пожелаеш. В първия пост беше казано просто:"да съм облякла анцуг на детето, че в парка не можела да скача" - явно свекървата се е обосновала, както и ти предлагаш.
За репликата "изведи си я сама" съм съгласна, че е груба. Все пак не знаем каква е ситуацията и на кой какво му е прекипяло.
Естествено, че не знаем. Коментирам само репликата.

# 79

Извинявай, но си измисляш както си пожелаеш. В първия пост беше казано просто:"да съм облякла анцуг на детето, че в парка не можела да скача" - явно свекървата се е обосновала, както и ти предлагаш.
За репликата "изведи си я сама" съм съгласна, че е груба. Все пак не знаем каква е ситуацията и на кой какво му е прекипяло.

на нея и прикипява всеки път. Аз обаче съм длъжна да се сдържам.

Andariel- да спор няма, че е по- удобно. Сменихме веднага дрешката. Там е работата, че моя милост няма гадателски способности, че да знае, че баба ще я води в парка да скачат. това ми се сервира в момента на пристигане.
В повечето време сме точно със спортни дрешки навън.
Просто се дразня, че едва ли не и детето не знам как да го облека.

а бе карай. Следващия път ще я вкарам в стаята да я облече тя с каквото иска. Rolling Eyes

# 80
излезе с анцуг.
Няма проблем да я преоблека. Не е там въпроса.
Днес съм нощта смяна, тя сама поиска да я води в парка. Репликата- Води си я сама ме ядоса. Не я карам да прави нищо на сила.
И да можеше по- нормално да обясни на кои катерушки ще я води.

Е, сега разбирам защо се ядосваш - хем е искала да я изведе, хем се хръцка.
Не се хаби за такива случаи, но си права да се издразниш. Мисли позитивно, че все пак можеш да починеш на спокойствие.

# 81
  • София
разбирам, в такъв случай човек се научава да пита. Поне аз, за да избегна такива надоразумения, питам предварително какво смятат да правят, за да зная какви дрехи да дам. А в един момент се изтарикатих и директно предлагах бабата да избере как да е облечено детето. За съжаление човек се светва за тези неща като децата поотраснат малко и като разбере, че няма смисъл да се поддава на желанието да се конкурира с бабите. Разбирам, че си се ядосала, другия път просто "делегирай".

# 82
разбирам, в такъв случай човек се научава да пита. Поне аз, за да избегна такива надоразумения, питам предварително какво смятат да правят, за да зная какви дрехи да дам. А в един момент се изтарикатих и директно предлагах бабата да избере как да е облечено детето. За съжаление човек се светва за тези неща като децата поотраснат малко и като разбере, че няма смисъл да се поддава на желанието да се конкурира с бабите. Разбирам, че си се ядосала, другия път просто "делегирай".

Абсолютно!

# 83
  • София
~Elg~ И ти май и се връзваш повечко. Какво значение има дали тя си мисли, което няма как да знаем, че не знаеш как да си облечеш детето? Разни хора, разни вкусове.  Възможно е да се заяжда нарочно, но докато успява да те ядоса не вярвам да спре. Някои, разбира се, не спират пред нищо, но не пречи да опиташ да не и обръщаш внимание на коментарите.

# 84
Daryl hana,ще виси и няма да се откаже.Ще звъни,ще крещи,ще направи лудница и съседите ще викнат полиция,вече се е случвало и затова знам какво ще стане,ако не я пуснем. ooooh!
tonkabonka,unadaptable,ако зависеше само от мен нямаше да й казвам къде живее.Но както казах,все пак е майка на мъжа ми,той не поддържа връзка с баща си,аз също имам само майка и не искам да си представям да не я виждам,каквато й ще да е.Пък и все пак има внуче.Но просто този път ни дойде в повече и на двамата.Всеки трябва да си знае мястото,като вижда,че трябва да си ходи,да става и да си заминава,ако тя не се прави на луда и не злоупотребява с положението си няма да имам нищо против да идва и да ни вижда.Иначе ми е интересно,ако вас така ви кълне,ръка ли ще й целувате???

# 85
  • където ми харесва
Аз първо искам да изкоментирам репликата на Кака Сийка, че щом майката е мразила свекърва си, то и дъщеря й ще мрази своята, че не е задължителна.
Майка ми мрази втората си свекърва. И има мноооооооого причини, повярвайте ми. Аз по-зъл и гаден човек от онази кукумявка не познавам. Много пъти се е опитвала да трови живота на майка ми ( и моя, защото не съм дете на любимия й син), правила ни е даже магии (нещо, в което аз не вярвам, но след като намерих отрязана глава на петел да виси на балкона и още някакви глупости, започнах да се замислям)....абе,голямо зло.
Докато аз, както казах и преди, обожавам своята свекърва. Като втора майка ми е. Има неща, които ме дразнят в нея, но има и такива, които ме дразнят в собствената ми майка. Сигурно и тя ми се дразни за разни работи, но като цяло се обичаме и двете.

Относно проблема на Elq, и ти си подскочила малко накриво, за нещо, на което си можела да реагираш по-спокойно, и свекърва ти се е изцепила на инат, но е факт, че щом ще водиш едно дете в парка, е по-добре да бъде облечено с удобни за игра дрехи, и не е нужно да се уточнява, че ще се води на катерушките...

# 86
  • София
.Иначе ми е интересно,ако вас така ви кълне,ръка ли ще й целувате???
Мен свекър ми ме заплаши с един смс, благодарение на свекърва ми, и гледай само как от миналия септември не комуникирам с тях (както и мъжа ми). Нито съм крещяла, нито съм я влачила свекървата по пода, нито сме се разправяли за сеир на съседите.  Wink Съвсем културно скъсахме.  Mr. Green

# 87
tonkabonka,повярвай ми,хич не обичам сеирите.Само като се сетя и умирам хем от срам,хем от гняв.Аз контактувам с нея от скоро,но знам що за стока е.Мъжът ми е вдигнал ръце от нея,омръзнало му е цял живот да се разправя,опитвал е и с добро,и с лошо,и с игнориране,но не става.Когато се запознахме не бяха поддржали връзка от доста дълго време,после се сетила,че има син! Stop.Но пак повтарям-тя му е майка и единствената му роднина,не мога да искам от него да се прави,че не съществува,като знам,че аз съм на същото дередже,с разликата,че имам брат,затова и гледам да не говоря за нея,защото нищо хубаво не мога да кажа. Peace Не знам как ще се обърне живота,утре може да забрани и на моята майка да вижда детето.(Въпреки че място за сравнение м/у двете няма!).Затова търпя,а не мога да сменям квартири през месец,заради нея.А тя ме дразни с това,че твърди,че има заболяване,което използва както на нея и е удобно.Еми,не става цял живот да тормозиш детето си,затова я ненавиждам.Все е недоволна,той работи,студент е,отделно се грижи за мен и синът ни,няма нещо,което да не може да свърши.А тя-все недоволна-защо бил завършил семестъра само с 4.50?А тя с какво му помогна???Не ме разбирай погрешно-не искам една стотинка от нея,даже напротив,защото после ще се чувствам длъжна.Мъжът ми е страшен добряк,благодарение на това,че майка му е имала по-важни ангажименти от този да си гледа детето-единственото нещо,за което мога да съм й благодарна!

# 88
~MoDe, разбирам положението. Ти изпитваш и срам и погнуса от свекърва си освен яд, заради всичко което е/не е. Не допускай обаче никога повече такива грозни сцени да се разиграват. Не е само заради нея. Предполагам, че изпитваш неприязън и към себе си след случилото се. Аз по-скоро бих избягала от това жилище, отколкото да преживявам такива гадости. Close Обясни на мъжа си как се чувстваш, той трябва да намери начин. Това все пак е неговата майка.

# 89
  • София
~MoDe~, допускали ли сте възможността свекърва ти да има психическо заболяване? Водили ли сте я на лекар? От написаното в първия ти пост ми се струва, че говорим за човек с медицински проблеми, не просто особен характер.

Общи условия

Активация на акаунт