Въпрос за Примолут Нор

• 1 596
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, в началото на април правих инсеминация на ест. цикъл, тъй като имам овулация. В деня на инсеминацията в ДЯ имаше фоликул 30 мм, а в левия-жълто тяло. След 18 дена ми дойде МЦ и като ме гледаха на ехо се видя 36 мм задържан фоликул в ЛЯ, а в десния няма нищо. Оказа се, че този месец няма да мога да направя втора инсеминация. Изписаха ми Примулут Нор 2х1 за 17 дена от 3 ден на МЦ и Волтарен супозитори, само че не ми обясниха много ясно защо трябва да се пият. Може ли да ми разясните, защото съм доста притеснена. Освен това съм на Достинекс-1/4 седмично, а някъде в листовката прочетох, че при пролактином не трябва да се пие. Аз не знам дали имам пролактином, защото не съм си правила ЯМР, но все пак и при пролактинома нивата на пролактина са високи, както в моя случай. Възможно ли е ако имам микроаденом примерно, приемът на Примолут да повлияе по някакъв начин? Знам, че ми е изписан от лекар, но все пак нужно ли е да се пие, може ли и без него? Ноември месец също имах задържан фоликул, който на следващият цикъл се спука от самосебе си.
Благодаря и успешен ден!

# 1
Здравейте, mishoko,

Приемът на Примолут не е задължителен, но той спомага за изчезването на кистата. Препоръчвам Ви да попитате акушер - гинекологът, който е изписал Волтарен, защо Ви е назначил този препарат. Примолут не влияе върху пролактинома.

Д-р Надя Магунска

Акушер - гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
Здравейте, на 2ри ден от МЦ доктора ми видя задържан фоликул 23мм и ми изписа да пия Примолут нор за 10 дни от 9тия ден на цикъла при високи нива на Естрадиол и Прогестерон.  Притеснението ми е, че така много ще ми се скъси цикъла, след като спра примолута. Обикновено цикъла ми е на 26 дни, а така ще стане на 18-19 след спирането на медикамента! Може ли някой да ми обясни,защо от толкова ранен ден за толкова кратко се изписва?

Общи условия

Активация на акаунт