Калории броим,здравето ценим и кила топим!- тема 4

• 70 847
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
...
Аз да кажа какво направих: изчислих си калориите за желаното тегло и се придържам към тях.
....

Теди, аз исках да ти обърна внимание, че обикновенно се взима сегашното тегло и от него се определя нормата за отслабване. А ти си написила, че си изчислила желаното тегло. Маями е написал интерсни обяснения, може и така да изчислиш.
Ето лесно е в този калкулатор - http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm . Въвеждаш сегашното тегло и компютъра определя с колко да намалиш приема, за да отслабнеш. Според мен  всички колориини изчисления работят на база около 0,5 кг. на седмица и зависи колко ще се движиш, за да имаш още по-голям успех.

Да ви кажа за мазнините, че предните дни си играх в този калкулатор - http://www.dietitian.com/calcbody.php и има секция за Body Fat. Там при цел за мазнините излиза, че не можеш да искаш повече от 19% . Ако въведеш в цел по голям процент, излиза подсказка "Body fat goal must be a number between 1 and 19" percent . Явно трябва да сме крехки, но не съм чела много по въпроса за приемливите мазнини, защото считам, че масния слой може да се измери само с медицински процедури.

# 691
Tanya - тва 19-20% е малко по-ниско от средно-нормалното... но си е крехко телцето с 19% FAT.... Под 18% са доооста спортни натури... а под 12-14% са си съвсем спортисти/спортистки.... Под 10% са супер-спортните, вечно готови за състезание и екстремно натоварване (спринтьори-шампиони и др. такива)... Горе-долу така върви "скалата"  Flutter

Айде и аз да пусна 1 информационен сайт с 3 калкулатора относно кофеина е напитнките, храните и количеството, което може да те убие (реално) - http://www.energyfiend.com/  Twisted Evil Това третото, може да си направите като тест, НЕ с цел самоубиване, а колкото да видите кои храни/напитки доколко са полезни/вредни.... Има и доста на брой четива за полезността и вредността от кофеина и прочие....  Peace Аз понеже съм голям фен на кока-колата, особено в летния период (просто НЕ мога без нея, но пък поне ям по-малко сладолед така  Crazy) - установих, че трябва да изпия 354 метални кутии кока-кола, за да "легна между маргаритките", както се изразиха ония типове от сайта  Mr. Green Предполагам, че трябва 1 след друга да се изпиват...  Shocked Както и да е........ После обаче установих, че кока-колата (класик) за Европа (има данни по региони) съдържа 9.6 мг кофеин в 100 мл, докато същата в САЩ съдържа само 2.8 мг/100 мл кола!!!  ooooh! Ааааааааааа....... искам от американскатааа!!!  Crossing Arms 1 галон,,,, таковааа....  Whistling

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 10:11 от Miami_beach

# 692
здравейте  Hug
отчет за вчера:
1090кал   Б 23%   М 17%   В 60%
закускообяд - сандвич с яйце , сирене и домати и няколко крекера
вечеря - миди, печено пиле (без кожа) , бира и 2-3 лъжички сладолед

Явно тая сметка с мазнинте е пълна измама - ама звучи добре  Joy
вчера подреждах гардероба и намерих една рокличка от преди 10год - влязох в нея !!!  newsm44

# 693
  • In transit
Иха колко много станахме Hug привет на новите попълнения и на старите такива, които не познавам Simple Smile

Дидка, Джени браво за минусчетата  Peace

отчета за днес:
з: филии с рикота и маслини
2з: череши
о: тиквички с ориз
сл.з: праскови
за момента съм към 800ккал с обяда, за вечеря мисля или картофени кюфтенца или свински такива.  Thinking

# 694
Привет! Добре дошли на всички, хубаво е да има движение в темата. Лично на мен ми действа доста стимулиращо, в моменти на глад  Mr. Green
Аз още съм за 0 калории, че имах работа, само едно чисто кафенце пийнах.
Дръпнах си Боди революшън-а и след обяд ще го видя, докато децата четат по стаите.

# 695
  • here, there, everywhere
Разбрах какво искате да ми кажете.
Отчет до момента:
з. 250 гр кисело мляко
2ра з. 2 кайсийки
о. филия хляб с малко шунка
сл. з. 2 кайсийки
в. вероятно пилешко със салата
Предполагам е добре.
Аз за мазнините си купих електронен уред. Не е самата прецизност предполагам, но ми показва дали вървя нагоре или надолу. Меренето се планира за всеки понеделник.

# 696
  • 1st floor
Аз забравих да се отчета за вчера - малко под цифрата за задържане съм - 1462 ккал. Майка ми все пак беше у нас!!!  Mr. Green

# 697
TedyV -  newsm10

Непокорна - Споко ся.... Не се косИ... После ше те спасяваме, ако си качила килце-две...  smile3505

# 698
  • 1st floor

Непокорна - Споко ся.... Не се косИ... После ше те спасяваме, ако си качила килце-две...  smile3505
Ох, пепел ти на устата!!!  Mr. Green Никакви килца не трябва да качвам... Naughty

Днес съм запланувала 1057 ккал.

З: пр. мляко с овесени ядки
праскова
О: спанак с ориз, един домат...и една филия хляб  Embarassed
В: 2 яйца с кашкавал на тефлонов тиган, още един домат

В - 45, Б - 25, М - 30.

# 699
  • София
Много ще ми е интересно при постигане на желаното тегло как ще се увеличават калориите.

Sandhya,  с достигане на желаното тегло си правиш изчисление и консумираш колкото да задържаш.  Изчислих за жена на възраст 35 години, ръст 164 и 55 кг., че трябва да консумира около 1580 калории при активност липса на тренировки, работа на бюро. А през зимата почти всички намаляваме активността. Това не са чак толкова много калории като се започне със зимните изкушения и т.н. За това си мисля, че трябва добро знание за калориите, за да можем да броим лесно.

Отчитам се за днес до тук

Закуска обичайна - филия, половината със солени неща, половината със сладки, всички в малки количества - около 270 калории

Само да отбележа, предполагам, че сте мерили хляба, но аз се изненадах, че средна филия нарязан хляб е около 35-40 грама, т.е ако човек не внимава и яде по 2 филии може да си докара сериозни калории от хляба /около 175 калории за 80 грама диетичен хляб, изчислено от здравословно.ком/

Обяд
Супа 140 грама
Салата 70 грама маруля, 150 грама домат, без овкусители, с 30 грама натрошено сирене
Сандвич 1 филия, с 30 грама шунка 3% и 20 грама кашкавал
Малини 70 грама
Калории 454
Протеини 25, 67 грама,  Въглехидрати 50,04 грама, Мазнини 17,78 грама

Изглежда ще съм доволна от последната ми добавка, пия по 1 след като се наобядвам и вече 2 дни нямам никакво желание за ядене до вечерята, ще видим дали е тенденция.

Остават около 500 калории за вечеря

Готвихме "А-ла Рататуи", така го кръстихме с детето. Нашият е зеленчуци с пилешко филе. Скоро ще сготвим и оригинален Simple Smile

Mikkey, did_ka, дайте някоя рецепта за скариди, миди.  HugДнес ми беше последното готвене за седмицата и през уикенда съм решила да сме на морска храна.

# 700
Привет  Hug
Чух за морска храна и веднага се отзовавам   chef

Мидите /ядката/ - Задушаваш лук повечко и морков, ако обичаш ориз го слагаш, ако не може и без него.Добавяш повечко доматки /пресни или консервирани/ като поизври леко прибавяш ядката, малко бяло вино, сол и черен пипер и изчакваш да поизврат доматите или, ако има ориз да се свари.Това е.

Скариди, ако са от едричките ги правя само масло, чесън, чер.пипер и сол на тиган.Може и допълнителна подправка, която обичаш.
Упс, забравих лимончето накрая.Да ти е сладко  Grinning

Можеш да смесиш скаридите с мидите и за двата вариянта  Peace

С калириите аз съм ок или по-скоро са ми малко, че нямам много време за ядене сега, но лошото е, че един или два дни в седмицата ги надвишавам, а през другите рязко намалям.Знам, че не е правилно, но засега така се получава.

Аз съм по лесните манджи  Laughing

# 701
# 702
tqna, Mikkey - Е, не мое се отслабва лятото, значи! То аз дето съм изял досега в целия си съзнателен живот 3 скариди и 1 мида и половина, след такава бомбардировка от такива изкусителни рецепти, простооо.... не знам кво!  ooooh!

# 703
Маями, това е най-хубавата храна за отслабване  Peace Вярвай ми  bowuu А колко е вкуснооо!

Мики, в твоя блог все избягвам да поглеждам, ама си майсторка   chef Тия рецепти до една съм ги правила.Нали се сещате, че у нас морските работи са на почит.Бързо, лесно, вкусно и полезно  Peace

# 704
tqna - от морските неща ям само риба, но затова пък най-разнообразна и често и дооостаа...  Hug Другото някак си не ми се вписва!  Crazy Но пък ядох 1 път едно ядене (така и не го разбрах точно какво е, че май беше "изненадата на готвачката" от 1 ресторантче, дето се самонасочих 1 път в Палермо) подобно на нашата кавърма, ама с месце от калмари, вместо другото от нашия си вариант... И то защото реших, че Палермо е правилното място за ядене на такива неща!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт