Калории броим,здравето ценим и кила топим!- тема 4

• 70 847
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • In transit
Miami, права е tqna, от тая морската храна по-полезна и диетична няма. Виж си в таблиците колко калории имат мидите, скаридите, калмарите. А рецепти за здравословното им приготвяне колкото искаш. И аз бях до преди година като теб, морски дарове не помирисвах, ела сега ме виж... Wink
Онзи ден от пикадили купих една прясна риба тунаки (това е малка риба тон). Изпекох я и със салатка, чудничка и няма грам мазнини, а протеини колкото ти душа иска. И беше без пари направо.  Heart Eyes

tqna, мерси,  bouquet отворена съм за всякакви нови и вкусни предложения с морски дарове.
Между другото и аз съм като теб с калориите, два-три дни ОК, другите се чудя какво да ям, че да мина поне 1100ккал. Ама то от жегите предполагам, на моменти нищо не ми се яде и понеже пия и повече вода тя ме засища. Обаче да ви кажа под секрет в тия жеги не ми се спортува...вечер от горещините съм много изтощена, а сутрин не ми стига времето Sad Дайте някаква мотивация  Praynig

# 706
  • 1st floor
Обаче да ви кажа под секрет в тия жеги не ми се спортува...вечер от горещините съм много изтощена, а сутрин не ми стига времето Sad Дайте някаква мотивация  Praynig
И аз така...  Sad Топло ми е и нямам никакво желание. Правя го насила, не ми идва от вътре...Има дни, в които дори пропускам...А преди тичах сутрин, вечер правех други упражнения...Знам, че спра ли, целулита веднага ще се покаже и само това ме кара да продължавам. С късите гащи в тая жега не върви баш сега да се изпусна  Laughing...Пък и искам още един см. минус от пустите паласки!!!  Mr. Green Сега след като завърших Джилиан, започнах да наблягам на кардио...Уж повече гори мазнини. Нещо обаче ми куца и храната. Мръсните дни са ми в повече, въглехидратите също...Трябва да се взема в ръце.
Сега се отчитам с едно кардио на гладно, а след малко ще си забъркам елда със сирене...
Хубав ден ви желая!!! Hug

# 707
Мики аз съм много далече от твоя майсторлък. Моите манджи са все бързи и мързеливи  Blush

За мотивацията да ви кажа.Аз затова ходя на класове да тренирам.Като ученичка съм  Laughing Много редовна каточели отсъствие ще ми пишат  Joy Обаче мойта е по-лесна.Избрала съм си час в който мъжът ми е зает и няма да му липсвам  Mr. Green малки деца нямам и така.Всичките ми приятели ми научиха разписанието и ми звънят или преди, или след тренировката  Laughing Може и да ми се смеят на акъла, обаче на мен това си ми е личното време и го правя с кеф.Всеки си има лудост някаква  Grinning Иначе в къщи, правя понякога, но не съм толкова серьозна.

Така по-малко ям и по-качествено.Докато направя сметка кое преди и кое след и то време не останало.Лошо става като след тренировка ме закарат на гости, хем уморена, хем гладна  Joy

Маями чак сега видях за калмарите.Ми то туй ще е съшото като мойте мързеливи миди с дом.сок и много лук. Пробвай и ще събереш овации.С мидите е и скаридите е по-лено, че калмарите май малко повече варене искат, но ако ти попадне замразен микс опитай и гаранция, че после ще те гонят за рецептата  Peace
Писали сме заедно.Аз малко по махленски, но не ми се спи пък и за качествени калории си говорим  Laughing С бързите манджи съм ненадмината.Само някой да ми каже какво има в хладилника и веднага измислям.Моя мъж е щастливец.Не обичам да ям навън много, много.Предпочитам да знам кой ми готви , защото много съм гледала как се готви за в ресторант  Confused

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 10:03 от tqna

# 708
Mikkey - знам за калориите, ама така или иначе съм се ориентирал към по-други храни... Ястие със знайни и незнайни морски дарове - само с опрян в главата ми пистолет!   #2gunfire Ееее, това беше фигуративно все пак, де! Crazy За мотивация за теб, след като си от Варнаааа - освен да ходиш всеки ден до морето или басейн за плуване или поне плацикане....... Хем разхлаждащо действа в жегите! Аз съм ходил на 1 минерален басейн между града Варна и Зл.Пясъци преди 1-2 год... Вярвам, че още работи, ако не е ОК в самото море, което - според мен - е най-добрия вариант!  Twisted Evil Като минимум - много добри водни процедури стават супер-ОК....  Peace

То и аз си мислех, че с идването на лятото ще има повече спорт, ама ми е едно заспалоооо....  ooooh! В Сф е така - без море е трудно с жегите!  Shocked

tqna - не се оправдавай! Аз лично предпочитам някоя простичка рецепта (с резултат вкусно ядене), вместо супер-сложните, тип Chef-конкурс.... Не че последните дават лоши резултати, ама да се приготвя нещо 5-6 часа за вечеря ми се вижда като да ходиш на пазар за чушки, зеле и репички с рокля на етажи на Диор от последното издание Висша мода в Милано....  Twisted Evil

# 709
TanyaMG ето и една рецепта от мен
и за миди (не съм я публикувала още) купуваш пресни миди , сега поне има бол  Simple Smile почистващ, миеш и вариш за кратко, докато се отворят, с малко сол. Вадиш ядките и отделяш най-големите черупки. Подреждаш черупките в тава (може върху едра сол, че да не мърдат) поставяш във всяка черупка по 1-2 ядки, малко чесново масло (масло, чесън, копър, магданоз и сол), настърган кашкавал и няколко капки сметана. Запичаш на грила / фурна. Готово! Пипкаво е , но е страхотно мезе    chef
...Обаче да ви кажа под секрет в тия жеги не ми се спортува...вечер от горещините съм много изтощена, а сутрин не ми стига времето Sad Дайте някаква мотивация  Praynig
не си сама! днеска си навих часовника за час по-рано, за да въртя педали, обаче ... не го чух  Embarassed тази събота и неделя съм сама и планувам по 2часа нискокалорични предавания по фиеста ТВ  Laughing - йога, пилатес, фитнес (13-15ч)

Miami_beach, когато готвенето доставя удоволствие съм убедена, че и с бална рокля може  Wink

айде и отчета, че толкова много не съм писала  Joy
1231кал   Б 31%   М 20%   В 49%
закускообяд - кафе, сандвич със сирене, рикота и домат
следобяд - таратор, кюфте на скара
вечеря - пилешко шишче, домати и малко пържени картофи

# 710
Малиии успях да се върна преди края на старата тема  Joy сега нямам никакво време да чета назад, оказа се че ще се явявам на държавен изпит в понеделник и сега ми е много зорлям да прочета какво сте писали назад и да броя и отчитам калории.Във Франция брахме ягоди и какво да ви кажа цял месец ягодова диета Simple Smile и смъкнала още кило-две.Та все още нямам време да отида да се претегля на прецизния кантар,на механичния съм 65,но той дава отклонения.Като мине държавния ще съм отново на линия с отчети лек и приятен ден на всички  Hug

# 711
Киксиии  Hug ако искаш вярвай от два дена си мисля за теб.Браво за ягодите, за килцата и успех на държавния изпит  babydust7
Виж как при нас замириса на море  Grinning

Вече мога да си лягам  Laughing Отчета за калории не давам, защото май пак не можах да стигна до никъде.Закуска един белтък и малко шунка, към 11 малко тричава каша с дестина стафидки, кафета 3 едното с мляко след обяд без захар, после 1десертче протеиново в движение и към 9 вечеря 3 яйца с пресен лук, магданоз и малко шунка и вода много.Това е.

# 712
  • 1st floor
Кикси!!!  Hug Hug Hug
Радвам се , че се завърна!!! Браво , че не само нямаш плюсове, но имаш минуси!!! Стискаме палци за изпита!!! Peace

# 713
Здравейте Hug

отчет за вчера 1450 калории, заради бадемите се поизложих отново, но вече няма такива и съм спокойна:) решила съм 1200-1300 кал.на ден и кардио 30-45 мин. на ден

днес съм си отпуснала 1200кал

закуска- кис.мл с ябълка и банан
обяд- филия черен хляб с кашкавал, доматки и крастав.
вечеря- спанак с яйца и салата

45 мин Вело

# 714
Miami_beach, TanyaMG, мерси за разясненията. Като погледне човек някоя по-стара книга, свързана с хранането, все пише около 2000 ккал, че и повече прием. Това разбира се говорим след достигане на желаното тегло и неговото стабилно задържане.
Вчера бях на вечеря у свекзрвата и придвидливо през деня хапнах около 650 ккал, та за вечерта останаха около 700. Там се ограничих до 3 големички сърми, 3-4 лъжици лещена чорбичка и половин парче кекс. Предполагам не съм надвишила нищо.
Я да не се оплаквате от жега, че при мен вали вече втори ден без да спре и е такова депресарско. Никакзв джогинг не мога да спретна. Само сутрин правя упражненията на Джилиан 30 day shred.

Хайде лек ден на всички   bouquet

# 715
kiksi  Hug  Айде, чети сега за изпита  smile3529  ... нема те занимаваме с подновяването на темичка, ама то времето за това иде и трябва да се мисли и това как ще стане.... Ку се намери (нова) подновителкааа, ще е ОК...  Rolling Eyes

Sandhya - не знам КЪДЕ е тва твойто, пък и аз по една или друга причина пропуснах ГОЛЯМОТО тичане, което си мислех да направя от началото на год. досега, ама ние с Непокорната се майтапехме по едно време как да шляпаме из локвите сутрин....  Crazy Замисляйки се, ми се струва, че аз съм по-склонен да тичам (със или без шляпане в локви) на мокро и с облаци, отколкото на сухо, но под (палещото) Слънце... running Мисля си все пак, че първия вариант е и с по-малък риск за здравето.... таковааа....  newsm09  

# 716
Ааа тичане или рано сутрин в 5:20, или късно вечер след 22:30. Тогава жега - йок. Ама пък баш тогава носят закуските и пекат хлябовете и така хубаво мирише покрай пекарнитее.. Whistling
Не че отдавна ги броя калориите, ама остава с чувството, че много еднообразни ще ми станат менютата..трудно е на манджории да им се правят сметките.

ПС Мойто е у Немско.

# 717
  • In transit
Sandhya, не е толкова трудно, свиква се...аз еднообразно мразя да се храня и все нещо ново измислям  Grinning

така за спорта:
1. Абсурд е някой да ме накара да тръгна да бягам, независимо сутрин, вечер или нощем...бягам само ако ме гони глутница кучета.  Close
2. В тия жеги мога да се пожертвам с йога да се размърдвам, но и муза трябва.  Embarassed

Непокорна, целулита мажа усърдно с кремчета, сутрин, вечер, ексфолиране, това поне не ме мързи да правя  Laughing и съм го позагладила да ти кажа.

Дидка, в събота по същото време съм полегнала и гледам Антонела Клеричи и компания как готвят в La prova del cuoco по RAI1, а и за съжаление фиеста не хващам, иначе йога зоната ми е любима.

тяна, аз също съм по бързите и мързеливи манджи, не обичам да прекарвам много дълго време из кухнята Simple Smile

Кикси!!!   Hug добре се завърнала. Ягодките са полезни.

# 718
  • София
Mikkey, did_ka, tqna благодаря ви за рецептите Simple Smile Скоро ще започвам, защото са нискокалорични, полезни, а и разнообразие. Хубавото е, че вече има пресни такива продукти.
Аз си има една любимка американка, тя е майка на 2 деца и рецептите й обикновенно са бързи и сравнително здравословни. Тя е на принципа "Едно ядене за цялото семейство". Защото в доста книги има рецепти, ама трябва само за мен да си ги готвя. Вчера се бях загледала в сайта и и във видето ми се превъртя една рецепта със скариди - http://weelicious.com/2011/05/20/baked-coconut-shrimp-program/ . Може да я видите, забавна е, а и не мисля че много утежнява като калории.

Вчера бях на 1180 калории, е-е от отдавне не съм била на толкова Simple Smile Най-вероятно е от жегата, въпреки, че вчера не я усетих, а днес ми се вижда сериозна.

Днес не съм изчислявале, но не съм много калории

Днес попаднах в БТВ Лайди на интервю с проф. Боян Лозанов, ендокринолог и един от въпросите беше "Защо при някои жени след раждане напълняват и не могат да отслабнат" И той каза, че много често проблема е в инсулиновият отговор. Това е една много интересна тема. Ето и този лекар има интересни статии по въпроса - http://drhyman.com/blog/2012/06/13/ten-reasons-to-quit-your-coffee/.

Приятна вечер и скорошно захлаждане!

# 719
Таня, рецептата изглежда вкусна.Аз бих набола шримпа на шишчета.Повече едновременно и по-лесни за обръщане  Peace
Никога не готвя отделно аз.Като бях на диета първо правя без мазнина, отделям и продължавам с всичко за мъжете.Салатите също.Е, някой път примерно месо със зеленчуци много се тачи в къщи готвя почти докрай без олио /и да не сложа няма да разберат  Laughing/ после си слагам в чинията, а в останалото ядене добавям предварително сварен ориз, картофки и масло или олио.Малко като поврат заедно ето ти яденето за мъжете.
Докато правех диета преди три години моят мъж отслабна със седем килограма без да се усети   Laughing

Днес дотук само 1 белтък + овес.трици и ядки с малко стафиди и орехче.Не повече от 300кк.Довечера съм на гости.Пазя се  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт