МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Юхуууууууууууууу,толкова хубави новинки!Поръчката май ми се изпълни!
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Честити бебчета на  мама ioli и мама didi_velikova!
Честита годишнина на maya_nb!
Желая щастие на всички и благодаря за хубавите пожелания! Hug

# 166
io_io (дано не обърках ника ти)
 Днес доки ми каза,утре да съм при нея, за да ми види шийката и да ме пуснат на тонове.Иначе,малко се повтарям от ФБ. ,но ми каза доки,че до 10 май ще чакаме,после се влиза в болница,там изследвания..ако няма проблем..и там чакам,вече под наблюдение няколко дни...та чак тогава ще се предизвиква.

Утре сутрин,да видим на прегледа какво ще стане и пак ще го мисля... Simple Smile

А за движението имам проблем,18кг съм отгоре и повечето е на корема ми..а адски ми е трудно да стоя права повече от 15 мин.

# 167
 newsm44 newsm44 newsm44 Честито на родилите мамчета, живи и здрави бебоци   newsm30. Всичко най-хубаво и на техните мами и татковци!

Ще чакаме Диди да разказва за гръм и трясъка с който се е появил Александър  Laughing Laughing Laughing

Честита годишнина maya_nb! Много разбирателство!

# 168
Колко нови радости за мамите!
за излизане навън на бебо: Ние излязохме на 10я ден но само за 20-30мин. Сега на 20 дни спи по 2-3 часа навън Прибираме се за кърмене защото не мога навън а и става ужасно горещо. Днес бяхме навън от 9.30 до 12 и от 16.30 до 19. Вече спи спокойно в количката даже като го сложа и на момента заспива.
Облечен е с тениска и по голи крачета и с чорапче и пак му е горещо, както казах целия е в пъпки от претоплянето първите дни след изписването го обличах с дълги неща и одеялото беше дебело, но всяко бебе е различно.
И дъщеря ми не може да търпи на горещо Днес я взех от училище с къси гащи и тениска и беше като домат червена а момчетата от класа й бяха с дълги анцузи и не изглеждаха да им е горещо.
Ходихме да купим и сандали, защото с маратонки е ад за детето.
За възглавници Ние не ползваме но съм сложила една пелена памучна под главичката, така бяха и в болницата.
за микровълновата и аз бях против но сега изварявам и то защото от газта на котлона става много горещо а бебо денем е с мен в кухнята. иНаче на газовия котлон става много бързо но вече не го ползвам.

# 169
Момичета, почти неболезнени контракции, (т.е. усещам само стягане за по-малко от минута в областта на кръста и яйчниците), предвестник ли са на раждане?

# 170
Не е сигурно,нормално е да получаваш подготвящи контракции.Не всяка болка е сигнал,че започваш да раждаш.

Само,ако са регуларни,повишаващи се,на определен интервал тогава е сигнал ,че раждането започва.

# 171
Аз се сетих да попитам относно къпането.Знам,че повечето мами си къпят децата вечер,водата успокоява и така,уж е по умесно.Но не е ли по добре сутрин,когато имаш повече време,някак вечер се насъбират много задачи за вършене.

Има ли мами ''фенове'' на сутрешното къпане?

# 172
Здравейте!

Честито на всички мами, които вече гушкат своите слънчица, бързо възстановяване момичета!

Беки, бързо да приключите с ремонта, а ти се пази и почивай!

little_didi4, горе главата бебенцето си знае кога да излезне. По въпроса ти с къпането- аз къпех Пепи около 3-4 следобед, когато беше най-горещо, Сутрин го преобличах, защото се потеше, излизахме и следобед, когато бях в кондиция, а навън горещо го къпех. Къпането му действаше ободряващо, пробвали сме и вечерно къпане, но трудно заспиваше после.

Аз днес бях на запис на тонове, в това топло време буквално се убих от умора, а и ходя с Пепи и е още по-изморително. Купих му и сандалки и вече е 100% готов за лятото.

# 173
Добро утро, момичета. Вече знам какво означава да те болят краката. Не съм спала от болки, а вчера почти не съм обикаляла... С първата бременност нямах такива проблеми, сега е ад.

# 174
  • София близо до Витоша
Добро утро, момичета. Вече знам какво означава да те болят краката. Не съм спала от болки, а вчера почти не съм обикаляла... С първата бременност нямах такива проблеми, сега е ад.

Не думай със същия проблем съм и аз , отекли , болезнени , нищо не помага. Поне се успокоявам ,че остава само седмица до финала.

# 175
  • София близо до Витоша
Дами , искам да ви попитам следното :
1. Започнаха ви контракциите и тогава ви падна тапата и изтекоха водите или
2. Първо ви изтекоха водите и падна тапата и тогава започнаха контракциите

С първата ми бременност ми започнаха контракциите от раз в 22часа през 5 мин , и в болницата ми спукаха водите .
Благодаря ви за отговора .

# 176
При мен с първата бременност, тапата ми падна около две седмици преди да вляза да раждам

# 177
Дами , искам да ви попитам следното :
1. Започнаха ви контракциите и тогава ви падна тапата и изтекоха водите или
2. Първо ви изтекоха водите и падна тапата и тогава започнаха контракциите

С първата ми бременност ми започнаха контракциите от раз в 22часа през 5 мин , и в болницата ми спукаха водите .
Благодаря ви за отговора .

На мен лично ми започнаха контракциите /на около 20мин./, малко по-късно вечерта ми падна тапата, после контракциите станаха регулярни и се увеличиха като сила,а водите ми ги спукаха в болницата.

По принцип изтичането на водите преди започване на родилни контракции е по-скоро изключение,от колкото правило и обикновено има друга причина за това.

little_didi4, чакаме днес новинки какво се случва след проверката за разкритие  Wink

На мен пък като че ли последните ден,два ми пада много бавничко тапата-от време на време намирам по малко гъста слуз,която много ми прилича на тапата. Но предполагам,че като пия Гинипрала и нещата са поуталагат,защото почти нямам контракции вече. Довечера сме на преглед,да видим.  Blush

# 178
  • София
И двата пъти ми изтекоха първо водите, след това падна тапата и започнаха родилните контракции. Имам подозрение обаче, че първия път съм била с контракции, но не ме боляха много и не съм ги засичала. След като изтекоха водите станаха регулярни и много болезнени. За втория път, не се намери причина за изтичане на водите. Нямам инфекция или друг констатиран проблем.

А момичета, за отеклите крака какво да ви кажа. Май единствения лек е раждането. След като родих, на следващия ден вече не ме боляха краката. Сега се чувствам лека като перце. В родилното оставих 6 кг. и сега имам само 5 отгоре. Стаскийте зъби, малко остана.

И днес чакам новини за нови бебчета. Брат ми е роден днес и много ми харесва датата 4-ти Май.

# 179
Добро утро, момичета!  newsm44

И днес си имаме щъркелче на мама дундолинa: В 6.19 днес родих Михаил - 3.400кг, 51см. И двамата сме добре!

Честито! Жив и здрав да е мъника, много послушен и да е гордостта на мама и тате! Бързо възстановяване на мамчето!  smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт