МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Честит рожден ден на mimka и честито бебче на мама ioli и мама didi_velikova!
Здраве, щастие и много любов за всички!  Blush

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:16 от doxy

# 151
  • София - Младост 1А
Още една новина от didi_velikova:

"Мамчета, днес в присъствието на тати, с гръм и трясък се роди в 11:25 красавеца ни Александър.
3.490 кг., 51 см. И двамата сме супер след секциото.
Целуваме ви и очаквайте още новини от нас скоро!"

Честито Диди!   bouquet Жив и здрав да е младежа! На теб бързо възстановяване, а на татето - наздраве!  bouquet

Ето такива новини обичам!!! Hug

# 152
Честит рожден ден mimka   bouquet

Честити да са ни и новите бебоци ! Да растат живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване ! Hug

# 153
  • София
[Честит Рожден Ден на mimka newsm59 Скоро да си получиш и най-прекрасния подарък  newsm30

Честит бебок на мама ioli [/b] smile3504 newsm07 newsm30 Да са живи и здрави и да показват скоро снимки

А още едно бебче - честито и на Диди Великова smile3504

Да ви почерпя - днес имаме годишнина от сватбата Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:41 от maya_nb

# 154
Лелеее, човек да не залипсва един ден! Я какво се случва само!!!

Честити бебенца на Теди, Йоли и Диди! Живи и здрави да са! Много да ви радват и слушкат!

Честит рожден ден на Мимка! Скоро да прегръщаш най-прекрасния подарък!

Джиа, и аз се чудех за възглавничката! Мислех си, че бебе ще спи само на прегъната на четири калъфка... newsm78

Арлина, благодаря за съвета за Верчето. Тя каза, че предпочита да остане 5 дни, защото бебо е много малък още и за нейно успокоение май по-добре да останат под наблюдение.  Peace

Ние се захванахме с един ремонт в хола, но за късмет ни спря водата #Cussing out та сега излизаме да пазаруваме останалите материали и дано да успеем да свършим всичко на време!  Praynig

# 155
Честити бебчета на мама joli и на didi ,да са ви живи ,здрави и много да ви радват и да ви слушкат малките съкровища ,а на вас много  Hug Hug Hug и бързо възтановяване ви пожелавам!
Виждам че отново обсъждате стерелизацията и ми възникна един въпрос по който в нета неможах да намеря задоволителен отговор:та да ви попитам как се стерелизират пласмасови шишета ,залагалки и помпата която също ми е от пласмаса и  има гумена част в тенджера например,чудя се няма ли да се стопят,а в момента имам 4бр.пласмасови шишета купих ги за асортимент иначе мисля да кърмя разбира се ако имам кърма май доста объркано го обясних,надявам се да сте ме разбрали какво имам впредвид Grinning.И още нещо ми изникна като питанка:да речем че се наложи да раждам секцио което не е изключено имайки впредвид стройния ми ръст Laughing Laughing Laughing след колко време след раждането ще ми донесат бебка за кърмене и кога трябва да вкарам помпата за изцеждане в действие докато съм в болницата имам впредид.Леле аз май се отнесох.

# 156
Колко е прекрасно, че в този хубав майски ден се раждат бебоци!
Честито Диди! Жив и здрав да ви е малкият принц Александър!
Честито Йоли! Много да ви радва малкият Богомил!
За ЛЛЛ:
Първо да споделя, че не успях да направя пробно кърмене в клиниката, за да мога да преценя колко реално давам на бебока. За това се пробвах да цедя и получих около 50 мл. за цедене 20 минути от едната гърда. Тогава реших, че е по-добре да предлагам малко и от втората, за да може човечето да се нахрани. Не съм убедена обаче, че това е правилно  Embarassed Мисля, че позата ни е правилна - коремче в коремче, суче си детето (т.е. движенията на мускулчетата на лицето са налице). Храня го около половин час по препоръка на педиатъра, който ми каза, че това е максимума, след това детето не суче пълноценно. Признавам си, че преди консултацията с педиатъра оставях Макси да суче дори и повече от час.
А цедя защото след като мъника се нахрани усещам гърдите си още твърди и се притеснявам да не направя някоя беля....
Ми май това е в резюме  Sunglasses
Благодаря за отговорите  Hug

# 157
Честито и на двете нови мами....да са ви живи и здрави бебоците   bouquet

Jia_m нямам по любим сериал от този,страшно ме развесели,даже май ми припомни ,че мога да гледам, можеби,за 10 път сериала и малко от отдъхна от това чакащо напрежение.   bouquet

мимка честит рожден ден,пожелах това и на ферера преди време,та нека сълзите в очите ти да са само и единствено от положителни емоции.   bouquet

Влизам всеки ден във форума,но просто ми става много мъчно,като виждам колко много мами вече са си с бебоците..аз мога да се обзаложа,че ще съм една от последните родили,а термина ми е един от първите..просто имам едно усешане,че ще пренося яко.

# 158
Честито на мама Йоли и на мама Диди, да ви са живи и здрави малките съкровища.
Мимка честит рожден ден!

# 159
  • България, Велико Търново
Честити ни нови бебенца! Да са здрави и послушни!

little_didi4 Горе главата  Hug Знам че вече ти е тежко, изнервено и какво ли още не, но нещата ще се наредят както и когато трябва!

Благодаря за съветите за бельото, още сега отивам да купувам, че време не остана  Simple Smile

# 160
Привет Мамчета,

Не съм писала последните няколко дни, а имаме толкова добри новини! Толкова слънчево и топло ми стана на душата като Ви изчетох днес.

Честито на мама Йоли и на мама Диди и всички останали родили наскоро. Да са ви живи и здрави бебчета и много радост да ви носят!

Честит рожден ден на Мимка! Щастие, късмет, здраве и скоро да се сдобиеш с най- прекрасния подарък!

Ние вчера бяхме на консултация. Според измерванията сме около 3 кг, води и плацента са в норма и тоновете ни са добри. От понеделник коремът ми е паднал надолу и докторката ми каза, че след около 2 седмици трябва да родя. Все още нямам контракции.

Момичета може и да сме го обсъждали, но за всеки случай да попитам трябва ли при прием в болницата да имаме изследванията за СПИН, Васерман и др или е достатъчно резултатите да са записани в амбулаторната карта?

Желая Ви прекрасен ден! 

# 161
За ЛЛЛ:
Първо да споделя, че не успях да направя пробно кърмене в клиниката, за да мога да преценя колко реално давам на бебока. За това се пробвах да цедя и получих около 50 мл. за цедене 20 минути от едната гърда. Тогава реших, че е по-добре да предлагам малко и от втората, за да може човечето да се нахрани. Не съм убедена обаче, че това е правилно  Embarassed Мисля, че позата ни е правилна - коремче в коремче, суче си детето (т.е. движенията на мускулчетата на лицето са налице). Храня го около половин час по препоръка на педиатъра, който ми каза, че това е максимума, след това детето не суче пълноценно. Признавам си, че преди консултацията с педиатъра оставях Макси да суче дори и повече от час.
А цедя защото след като мъника се нахрани усещам гърдите си още твърди и се притеснявам да не направя някоя беля....
Ми май това е в резюме  Sunglasses
Благодаря за отговорите  Hug

Привет отново jo_anna,
 Чудесно е, че Максим суче добре и виждаш как преглъща. Новородените бебчета се раждат обикновено със силен сукателен инстинкт, но понякога имат нужда от малко време и много упражнения на гърдата, за да го доразвият. Честото и ефективно  сукане на бебето , което за периода на новороденото би било добре да е минимум 8-12 може и повече кърмения за денонощие, нощното кърмене, особено в периода между 3 през нощта и 8 сутринта, когато са високи нивата на хормона Пролактин,  обикновено се оказва достатъчно бебетата да задоволят глада си и да стимулират лактацията. Добре би било да се избягва даването на вода и чай , които дори и в малки количества биха могли да заемат място в коремчето на бебето и да се отразят на честотата и желанието му да суче. Употребата на залъгалка, също би могла да се отрази на апетита и количеството изсукано мляко, затова би било добре да се избягва.
 Гърдата се различава от шишето с мляко по това, че в нея винаги има мляко. Дори и докато бебето суче в нея се произвежда нова порция мляко. Затова дори и при продължително кърмене би могла да забележиш как при слизането на всяка нова порция мляко бебето започва отново да преглъща енергично. Продължителното сукане е обичайно за първите дни и седмици след раждането  и би било добре да не се ограничава, за да може бебето да достигне и до по-масленото мляко.
 Ако забележиш например, че повече от няколко минутки бебето не суче или се унася би могла да го вдигнеш да се оригне ако желае и отново да го поставиш на същата гърда. Техниката на компресия на гърдата, описана тук и видеоклипче също може да подпомогне по-бързото слизане на млякото и по-доброто изпразване на гърдата. Би могла ако прецениш може да я опиташ в моментите например , когато виждаш, че Максим спира да суче.
 Наистина когато бебето суче не би могло да се измери с точност колко мляко успява да поеме. Изцеденото количество с помпата също не е показателно, тъй като обичайно сукателните възможности на бебетата превишават капацитета на много помпи и успяват да извлекат по-големи количества.
 За изключително кърмените бебета (без прием на друго) има някои признаци, които могат да служат като ориентир за майката относно това дали бебето се храни добре :
 - да има поне 5-6 добре напишкани памперса за денонощие (поне 2-3 от тях обилно наакани)
 - да има добър цвят и вид на кожата (розова, еластична)
 - да има влажни лигавици ( оченца и вътрешността на устичката)
 - бебето да е жизнено, енергично
 - да наддава добре
Ще се радвам да споделиш как намираш тези показатели при Максим? Колко кърмения се събират за денонощие и приема ли други течности или залъгалка?
 Би било добре изцеждането на гърдите да не е в прекалено големи количества, а само при нужда и колкото да облекчи дискомфорта. Би могла да опиташ да кърмиш Максим само от едната гърда на всяко кърмене до доброто и изпразване  и след това да му предлагаш втората, ако има нужда от допълнително мляко. Ако другата гърда , от която не кърмиш я усещаш твърда и болезнена би могла да я изцедиш съвсем малко, колкото да облекчиш. При прекаленото изцеждане на гърдите би могло да им се подаде сигнал, че има нужда да произвеждат още мляко и това е възможно да предразположи препълвания и свързания с тях риск от запушване на каналчета, затова би било добре да се избягва.
  Ще се радвам да пишеш как се развиват нещата при вас! Желая ти много сладки, кърмачески мигове! Hug

# 162
  • Sofia
Честито на всички новообебили се мами! Да са им живи и здрави дечицата Grinning

Аз днес бях на тонове при мойта гинеколожка,но се оказа (след 20 мин лежане), че не са вклучили апарата за запис,а само сме ги слушали...както и да е. Ходих и до Шейново да се запозная с доктора,който замества лекаря,който съм си избрала Simple Smile Също много симпатичен, учтив и внимателен Simple Smile Прегледа ме - бебо е към 3600,води в норма, 2 см разкритие. Засега всичко е наред. Според него обаче е по-разумно да родя секцио, щом веднъж съм раждала така Rolling Eyes Мен ми е все едно. Разбрахме се, че ако почне раждането - отивам в болницата, обаждам му се и на място решаваме как ще раждам Peace Ако не започне - моя док си идва до 4 дни и може би направо ще определим дата Grinning
Всичко е готово,багажа също и като ги видях мъниците по коридорите - колко са мънички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и така ми се прииска вече да гушна и мойто...изникнаха толкова спомени за първото раждане и като се замисля,че това са толкова уникални моменти Heart Eyes Много ми стана хубаво Wink

# 163
Сутринта си мислех,че днес е просто чудесна дата за раждане,така че честито на  ioli и  didi_velikova /браво и на таткото герой!/

little_didi4, въобще не се надявай,че ще те оставят да преносиш толкова  Wink Все пак имай предвид,че термина малко относително нещо, но според мен повече от една седмица няма да те оставят /зависи как са ти водите и плацентата,разбира се/. Моят термин беше на 30 март,а родих на 2 април,така че те разбирам прекрасно, но иси и подозирах,че имам късна овулация. Помогнаха ми доста движението и разходките-контракциите ми почнаха по време на вечерната разходка с тати. Ти имаш ли поне 1 см разкритие-аз имах 1 седмица преди да родя.

# 164
Честито бебче и на Диди Simple Smile
Честита годишнина  maya_nb, за много следващи годишнини и една неостаряваща любов Simple Smile

Момичета много ме мързи Sad досега дремех с каката (хубаво си поспах де) времето вън се разхлажда, а на мен не ми се мърда, на всичкото отгоре и моите крака почнаха да се обаждат. Жани милата си иска нейното си, а точно днес не съм в състояние да й го дам, поне не и следобеда Sad

Днес бяхме на първа среща с треньора по тенис Simple Smile толкова е ентусиазирана. Оказа се, че има още едно детенце, което е на нейната възраст и сега започва да се запознава и то със спорта Simple Smile та само чакам потвърждение от мъжо и я записвам да свиква.  Хубавото е, че на самата нея й харесва Simple Smile
Хайде отивам да наготвя набързо и да се мобилизирам, че да се разходи малко каката.

Общи условия

Активация на акаунт