МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Честито бебче Мария  Hug

# 466
В мен нараства страха, че ще започна да раждам и няма да разбера. С Жани предизвиках раждането и сега ми е нервно и само питам  Crazy

# 467
  • София
Честито бебче на Мария  [  smile3504 Да сте живи и здрави Simple Smile

Donita_bs, и аз съм така. Първото го родих преждевременно като ми изтекоха съвсем малко води и даже не разбрах, че е така, контракции получих чак в болницата, та сега се чудя дали ще разбера кога започва. Всички ми казват, че няма как да не разбера, но на мен ми е притеснено Simple Smile

# 468
Здравейте,момичета,
Влизам набързо да разгледам  какво се случва с вас, и да разкажа малко за раждането,и за грижите около бебка.
На   02.05. родих секцио  с пълна упойка,всичко по преценка на лекаря,за 15 мин.Бях чела ,че някоя от мамите чула при пълна упойка как изплакало бебчето,и аз го чух  чувах и лекарите  усещах и някакво придърпване ,но нищо страшно за тези които им предстои секцио.Когато ме изкараха от операционната ,не можех много добре да говоря защото ме болеше гърлото ,но веднага започнах да звъня по телефона и да казвам че съм родила прекрасна бебка.На 6час ми махнаха катетъра,неприятно е ,но не боли ,а мен по принцип от всичко много ме боли, и ме вдигнаха да се раздвижвам.На вторият ден вече си ходех по -спокойно ,а след изписването няма и помен от някаква болка ,изписаха ме на петия ден.На седмия ми махнаха конците ,и това не ме боля,общо взето всичко мина много леко,а отношението на акушерките ,просто нямам думи,перфектно.
Сега вече като сме си у  дома ,нещо немога да се справя с режима на хранене ,събужда се през 2 3 4 часа ,дано скоро да влезем в някакъв режим.Също и с храненето ми е малко трудно ,понеже се кърмим и дохранвам .Това е момичета дано да съм ви била полезна.
Лек ден  Hug

# 469
Мария Илиева Честито бебче!

# 470
Честито бебче на Мария Илиева. newsm44 Да ти е жив и здрав малкия Михаил.

# 471
И днес имаме хубави новини - ЧЕСТИТ СИН, МАРИЯ!!!!!!!!!!! Аз чакам...40+3....

# 472
МарияИлиева Честито бебе Hug
cruelraven и ти ли нямаш никакви симптоми?Кога щяха да ти го предизвикват на теб,в понеделник ли?
tsvetelina83 с теб сме с еднакъв термин Simple Smile
tedi8228 добре дошла ще чакаме да пуснеш снимки във феисбук на твоята голяма принцеса с красиво име Hug

# 473
Честито бебче на Мария Илиева! Жив и здрав да е! Бързо възстановяване!

Теди, много се радвам, че раждането ти е минало така леко и че бързо си се възстановила и без особена болка! Браво! Успех ти пожелавам с режима, скоро да се похвалиш с още добри новини!  Hug

А на мен току що ми се появи пак това кафеникаво кървене...вчера беше еднократно, днес за пръв път ми се случва...уж е нормално, но ... Sick май започвам да се притеснявам...

# 474
Здравейте момичета!Искам да попитам родилите нормално майчета,колко време след раждането трябва да се накърми бебчо.Защото съм чувала,че е много важно почти веднага след като се роди бебето да се сложи на гърдата,за да му се създаде смукателния рефлекс и да тръгне коластрата.А вчера една акушерка ми каза,че по принцип до 6-я час след раждането не се  препоръчва бебето да се храни,защото в него има поети течности от корема...и все пак всяка майка сама си решавала.Вие как мислите?
Другият ми въпрос е за епидуралната упойка по време на нормално раждане.Не съм много наясно как точно действа,макар че четох по този въпрос.Ако има някой,който е раждал с такава упойка,ако може да сподели дали е доволен.

Donita_bs и maya_nb и аз се притеснявам от това дали ще разбера кога е дошъл момента,още повече,че ми е за пръв път.
Колкото повече време наближава все по страшно ми се вийда всичко и съм се ошашкала толкова много...а исках да ставам майка още от 18.Сега като казвам,че се притеснявам от раждането и винаги когато мрънкам от неразположенията на последните дни,моят мъж ми казва:"Рева...рева за бебе,а сега ревеш че ще имаш бебе  Laughing

# 475
З. Иванова, ако до понеделник няма бебе, ще ме приемат в "Рискова бременност" във 2ра градска, и мисля, че това е регламент за всяка държавна болница - чакат да преносиш 6-7 дена, приемат те, пробват дали ще тръгне родилен процес с малка доза окситоцин, обикновено тръгва; максимум до 2-3 дена те местят в родилно на системи, ама това вече са редки случаи, повечето бебета се пренасят не повече от 5 дни. От лентата ти виждам, че имаш 3 дни до термин, мисли положително, бебчо може всеки момент да реши...Пък както ме утешаваше днес една приятелка - няма бременна и неродила Joy, все ще излязат тези бебета Party

# 476
 lilavka2323 като родих Жани се закърмихме след около 8 часа някъде, може и повече. Родих в 16ч., а вечерта към 22ч. тя започна да плюе кръв. Много се уплаших /първо дете, никаква информация - някакъв ад/. Тогава ми казаха, че е поела кръв при раждането и сега се чистила. По - късно започна да си плаче милото зверски и добре, че имаше едно момиче на второ раждане, та да ме пита "Ти храни ли я?"  Embarassed Срам, не срам случва се.
В Стаята бяхме трички и другото момиче само повтаряше колко страшно било сега с бебето. Тогава първото се обърна и в прав текст я попита защо в такъв случай не го е махнала още в началото. Отговора беше "Ами страх ме беше"... Добре де сега какво? "Ми сега по - страшно е"

Да ме добавите и мен в тази група във ФБ?
Донка Шаламанова

# 477
cruelraven аз преносвам вече 1 седмица и в събота ще ме приемат,да разбирам ли ,че ако не тръгне раждането с оксидоцина,ще вися още няколко дни...или ще си ме резнат веднага?

# 478
Здравейте!
Аз съм в болницата. Вчера както знаете родих Simple Smile Всичко мина много добре, но как започна:
Онзи ден от 12ч на обяд имах контракции, леки "менструални" болки, на около 30мин. След 7:30ч станаха на 10мин, но търпими, а вече след 12ч, нетърпими, но изкарах до сутринта, за да не звъня на лекарката да я притеснявам, пък и мъжа ми беше на работа и него да не притеснявам. Сутринта дойдох в Окръжна , в 9:30ч, бях с 4см разкритие. Направиха ми изследвание, клизма, сложиха ми системи, контракциите станаха на 5мин, ужасни, болезнени. След това упойка, към 12:50ч някъде и за около 5-10мин родих. СУпер бързо, с 3 напъна, но много слушах какво ми казват. Когато трябваше, само тогава напъвах. Водите ми бяха зелени. Добре, че сега съм го родила, на термина точно, че ако бяхме изчакали, можеше да стане нещо страшно. Бебо има някаква инфекция от водите, сгъстяване на кръвта, поради завишен хемоглобин и левкоцити и сега е със система, но лекаря каза, че не е нещо фатално. Утре ще ми до дадат и може би в понеделник ще ни изпишат. Това е от мен засега! Леко раждане на всички пожелавам! Simple Smile Hug

# 479
  • Sofia
little_didi4, зависи от състоянието на бебето. Ако тоновете не са много добре, никой няма да ти предизвиква нормално,а директно ще те оперират. Ако всичко е наред - би трябвало да опитат първо с окситоцин или вагинална таблетка Peace

Общи условия

Активация на акаунт