МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро и от мен!

Артемида, радвам се, че така (като по учебник) са се стекли обстоятелствата с раждането. Важното е, че сте добре и дано скоро се приберете вкъщи та да ни покажеш снимчици. Simple Smile

На мен ми спряха всички хапчета в началото на 9-ти месец. От тогава имам леки контракции и слаби "предменструални" болки. Това незнам дали се води контракиця....така или иначе има време докато бебе реши да излиза, надявам се да не чака съвсем до края, че вече ужасно много тежи и много трудно се спи... От друга страна пък, когато съм добре си се радвам все още на бременността, а и с тате обикаляме навън в това хубаво време.  Simple Smile  Както дойде, само всичко да е наред!

Успех на всички, които съвсем скоро им предстои събитието и дано и днес окичим темичката с щъркелова новина!  Party

# 496
doxy Моят съвет е да отидеш на кожен лекар да те види...може да е от бременността...от храна...от слънцето...общо взето от всичко,но по добре иди да те види цпециалист,защото на мен така преди месец ми излезнаха петна по врата,рамената и много малко по гърдите и всички(включително и АГ-то ми) казаха,че било нормално в края на бременността...но петната се увеличиха и станах като жираф,най-вече по шията...отидох на кожен лекар преди няколко дни и се оказа,че това са някакъв вид гъбички,които се получавали от жегата и от потенето,но ако не се лекуват няма да изчезнат.Така,че мила по добре иди да те прегледат за всеки случай.
А аз да се оплача,че цяла нощт имах контракции,но само стягания без  болка и към сутринта от онези менструалните болки Sad И като за капак сънищата ми бяха ужасни,сънувам,че раждам...някви мъки ...изобщо само кошмари...да идва вече това раждане...че така в очакване било много по стресиращо от колкото очаквах...Но както обича да ми казва всеки ден майка ми:Лесно майка не се става  Simple Smile

# 497
Тъй като не пиша често във форума, не съм честитила на новите мами, но пък във фейсбук отдавна се отчетох Simple Smile Все пак да го направя и тук - Да са им живи и здрави бебоците! Да озаряват с усмивките си лицата на своите родители Simple Smile

Имам още 5 дни до термина, но никакви признаци за скорошно раждане. Както някой беше писал малко по-напред още не съм разбрала имам ли контракции, нямам ли Thinking Не мога да разбера кога ми се стяга корема и изобщо стяга ли се или просто бебка се протяга  Laughing Чувствам се страхотно, нищо не ме боли. Лекарят през ден ме пита дали имам някоя болежка някъде и аз все му отговарям отрицателно.
Иначе съм с редуцирани води, бебка по ехограф я изкарват с около 2 седмици назад и сега ходя през ден да ми правят запис на тонове. Засега са добре, но лекарят каза, че поне до термина ще я чакаме да реши сама да излезе.

doxy, най-добре отиди на кожен лекар. Дори посети 2-ма, че във Варна като ги знам какви са специалисти в областта ooooh! Често съм с кожни проблеми и понякога най-незначителните, според мен, неща са се оказвали сериозни. Стискам палци всичко да е наред!

Усмихнат и слънчев ден на всички! Дано някоя мама се похвали и с бебче Praynig

# 498
Krem_IM , на мен ми изписаха Biogame, защото бебо беше мъничък - с цел покачване на теглото, а Дузофарм ми го изписаха заради намалелите води. Мисля, че се изписва и за по-добра пропускливост на кръвоносните съдове от майката към бебето, но при мен нямаше проблем при Доплеровото изследване.

# 499
Мерси за отговора Simple Smile
На мен док. ми го изписа след като му казах, че имам отоци на краката .... но не ми помага особено Simple Smile

# 500
Добро утро!Аз снощи имах ужасни болки и тъкмо се зарадвах,че ще ми стане леко и те спряха. Close
Ако ще се ражда скоро да се ражда защото утре мисля да се включа в почистването на града Peace
Чакам бебоци днес  bouquet.

# 501
Здравейте момичета!

Честито на мамите Артемида и Мария! Да са им здрави бебчовците, да папкат и да не плачкат много!

Въпросният Биогейм и на мен ми го даваха след раждането, акушерките ми казаха, че било за отоците на краката, но го пих само два-три дни.

Мамчета, виждам ви че сте нетърпеливи да раждате...аз пък искам да съм си още бременна  Cry Ние сме със страшни колики и нищичко не помага, така се мъчи малчо, че аз даже рева заедно с него по цяла нощ. Тая сутрин милият е заспал към 4 и половина и пропуснахме храненето в 6, направо сърце не ми даде да го будя....Днес ще ми дадат някакви капки, поръчани от Ирландия, да видим дали нещо няма да променят, ама се съмнявам....

И въпрос към ЛЛЛ
Опитвам се да спазвам някакъв часови режим (през три часа, три часа и половина), тъй като реших, че няма да кърмя на поискване. От вчера обаче, като ни почнаха по-силните кризи от коликите Макси започна да суче и по-често, тъй като само така се успокояваше. Притеснявам се, че много бързо ми омеква гърдата, от която суче, а той пък от своя страна винаги заспива, докато суче, опитвам се с леки движения да го събудя, почва отново да суче, но не чувам изразено преглъщане. Притеснявам се да не ми намалява кърмата, тъй като не се цедя. А всички приятелки с деца ми казват - за да имаш - цеди се. Поради тази причина си купих днес чайче на Хип за кърмачки, дано да помогне.
Въпросите са ми дали е нормално дребен да заспива сучейки и по този начин дали въобще нещо поема като храна? Трябва ли да започна да се изцеждам? (в началото го правех, но като видях че имам доста кърма, от няколко дни спрях). И понеже ще попитате за памперсите - почти всеки е наакан добре  Laughing Мерси за отговорите Hug

Пропуснах да кажа добре дошла на Ябълков цвят! Миличка, напълно те разбирам и много се радвам за теб! И ние с моето мъжле сме в същата ситуация, тъй като чакахме нашето малко бебче почти 7 години! Няма по-прекрасно нещо от това в края на едно дълго и мъчително очакване да гушнеш туптящото сърчице до себе си и да осъзнаеш, че всъщност ти се е случило най-прекрасното нещо на света и Господ е чул молитвите ти! Пожелавам ти леко скорошно раждане  Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 11:45 от jo_anna

# 502
Добре де като ви изписват разни лекарства не питате ли лекаря защо ви ги изписва newsm78
Donita_bs ходи ли до болницата,какво стана?
Iva27_81 с този магнезии най-много да преносиш newsm78
doxy задължително да те види лекар Hug
mimka1987 защо бързаш имаш доста време до термин,поне още седмица да поседи на топло Peace
Аз тия дни си почивам доста и ми намаляха доста болките,обаче ако изляза да се поразходя и почва да ми прилошава и се клатя като патка.Вече спрях да вдигам телефона,защото ми писна да ме питат дали не съм родила още,ще кажеш,че ако родя и ще го скрия Laughing

# 503
Донита е олицетворението на заръка днес Wink
 В 8:20ч. закована на рецепция - няма часове...
Обяснявам случая и веднага ме записват първа още в 9ч. /тогава идвал доктора/. Става 9ч доктора се обажда - ще закъснее с 30мин. Геройски изчаквам още и доктора пак се обажда - здравословни проблеми, няма да се яви през целият ден.
 Сега в 13ч. ще ме приеме моята докторка, а на всичкото отгоре бодежите не са ми спрели от снощи...  Хайде стискайте палци да отида в 13ч. Wink

# 504
Ние се разделихме със сина ми за няколко дни, докато мине инкубационният период на конюнктивита. Cry

На момичетата,които се чудят имат ли контракции,нямат ли и дали ще ги познаят-искам да им напомня основните принципи при родилните контракции:

1. в общия случай над 90% болка без контракции и контракции без болка не са признак;
2. Стягане в горната част на корема е контракция Бракстън Хикс-родилните контракции се усещат предимно в кръста и долната част на корема;
3. родилните контракции зачастяват и продължителността им  се увеличава-стават редовни примерно на около 7мин. за около 30сек. вече можете да се замислите,че ще раждате;
4. родилните контракци не спират,ако си полегнете,вземете душ или пиете но-шпа,а се усливат.

# 505
момичета здравеите  на 6 май се роди дъщеричката ни Гергана терминът беше за 10 но в 2 през ноща ми истекоха водите стигането до болница беше ужас защото колата реши точно тогава да нсе развали звънахме на комшия взехме неговата кола още нямах болки а колко вода изтече В болницата бяха сума процедури вече не помня всичките болките ми бяха на макс НЯМА ТАКАВА БОЛКА доктора се видя в чудо с мен и в 10 27 проплака Гери 3950 52 см ЧУВСТВОТО Е НЕОПИСУЕМО       Вече сме си в нас проблемат е че нямям кърма направо се побърках и другото което ме притеснява е че много спи и малко плаче нормално ли е това кажете ми защото ми е притеснено с това спане Това е от мен момичета

# 506
Честито на всички новоизлюпени мамчета!  bouquet  Дано хубавите моменти и приятните емоции с вашите бебчета са безбройни, а кахърите - "бели"  Flutter

Искам да споделя и аз малко странни болежки. Боли ме горе стомаха от 2-3 дена и ниско долу ме гложди като преди цикъл, и ми е едно такова общо гадно на организма... незнам дали има нещо общо с наближаващия термин, та за това ако има хора с опит, да споделят. От време на време - предимно вечер, се случва да започнат да ме обливат топли и студени вълни, започвам да треперя, учестява ми се пулсът, заглъхват ми ушите - направо не се трае.  Sad  И след това за около половин един час по-неприятните усещания изчезват и се чувствам като сгазена... и като разкажа на лекарите, все едно нищо не съм казала. Мерят ми пулса и кръвното и като видят, че са добре ме отрязват от към обяснения.  Rolling Eyes

# 507
  • София
kleo 03 честито! Да ти е жива и здрава малката Гери  smile3504

Inssan , при мен положението е почти същото. И аз се чудя наближава ли, какво е, но се чувствам доста зле последните 2-3 дни.

# 508
Момичета видях във ФБ,че мама  Lolyta снощи е родила малката Мария! newsm44 newsm44 newsm44

# 509
Здравейте милички Simple Smile

doxy, ходи на лекар непременно. Да не говорим че може и шарка да е.

kleo 03, честита ти дъщеричка. Много да ви радва и да расте здравичка и щастлива!   bouquet

Io_io, според това описание аз очевидно нямам още контракции...егати работата! НО пък за сметка на това бебето явно ми притиска нещо ниско долу защото усещам едни пробождащи болки, особено ако седя в поза, където гърба ми е полегнал леко назад. Явно в тази поза му е по-широко на бебче и почва да мърда доста и притиска някой нерв сигурно.

Inssan, за съжаление не мога да ти дам съвет...може би просто си е нещо от бременността, пък и щом доктора не обръща внимание, явно не е нещо сериозно. Надявам се да минава бързо.  Hug

Donita_bs, чакаме да кажеш как е минал прегледа. Simple Smile

janin4eto_87, ти ходи ли днес на лекар? Как мина?

Беки_Б, ти как си? Ние с тебе сме с 1 термин принципно и само те дебна да видим коя ще предвари  Laughing Ти последно нормално или секцио щеше да раждаш?

Момичета, не се тревожете за тия контракции и болки - как и да го въртите ще се изтърпят щем нещем, тъй че по-добре не го мислете.  Hug

Хубав ден желая на всички ви и да видим днес ще има ли бебенца. 11 е чудесна дата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт