МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
                 Раличка- честит юнак, здрав и щастлив  bouquet

Да питам, с какво мажете бебенцата, когато са с по- суха кожа. ?На нас ЛЛ ни каза, да не мажа с млякото на Бюбхен, което взех, а да преваря на водна баня зехтин и само с него до 3 мес.

Да питам, бебетата които са на АМ
                                             С храненето как сте?

Ние сме на АМ засега ПРЕНАН, но като свърши кутията ЛЛ каза да почнем БИОЛАКТАНА (немско е) и по-скъпо, но няма да запича, че сега ака по 2-3 пъти дневно, дали е нормално? Вие как сте в това отношение?

Хапва на 3/3.5ч по 60мл, което става 70мл. ПО 8 ПЪТИ НА ДЕНОНОЩИЕ, не винаги изпива всичко, някъде 50/60мл пийва , но не иска да пие вода и това ме притеснява, мисля да купя чая на ХИПП---копър или лайка, поне това да пробвам дали ще пие.

моля, мамите да споделят   bouquet
                                                                      ХУБАВ ДЕН!

Аз мажех с този продукт по препоръка на нашия педиатър,който е за много суха кожа: http://www.puls.bg/spravochnik/so_757.html има го и във вариант Light. В последствие самата аз станах голям фен на марката  Blush

И да споделя-аз кърмех до към 10ия месец и след това давах БИОЛАКТАНА-изключително доволна съм. До колкото си спомням имаше някакви допълнителни ензими,които точно спомагаха за доброто усвояване.

# 391
Mamche 88, не се познаваме, защото не съм писала в последните няколко теми, само ги следя. Както и да е. В момента съм точно като теб - 2 ден след термин, чакане, някаква вода през нощта, чак ставам да си сменям бельото, а през деня - нищичко... Вчера бях на поредния запис на тонове на бебчо, казах на докторката, че май ми изтичат бавно водите, а тя ме гледаше назидателно и ми обясняваше, как това не ставало по този начин; не зная вече какво да си мисля - не съм с такова течение, то е мокро петно цяла педя, не се и изпускам, защото мога да преценя от къде идва всичко...Добре, че усещам бебето, това ми дава надежда, че то поне е добре, щом се движи... И аз снощи си поревах, просто ми е напрежение, и то вече не толкова от страх за раждането, а до скоро много се страхувах, а дали ще успея да реагирам правилно и навреме, дали човеченцето ще е добре...

# 392
Drina, това изследване дали го има някъде в интернет? Любопитно ми е Simple Smile
Ти как си? Преборвате ли вече шарката?

Аз имам една мостричка на Судокрем. Дадоха ми на едно училище за бременни. Останах с впечатлението, че се препоръчва при проблеми, а не за ежедневна употреба.

Еднократните гащи не са ли само за родилното? И после ли трябват? Сигурно е индивидуално, но колко време продължава силното течение?

mamche88, на мен пък на курса за раждане ми обясниха, че е възможно да изтичат по мъничко води със седмици и, че не е притеснително. В общия случай били достатъчно и нямало проблем за бебето.

# 393
Добро утро,да споделя и аз мнението си за судокрема-не съм доволна,както бях писала взех козметика на Мусела,но когато педиатърката дойде вкъщи каза да мажа дупето обилно със судокрема,,а не с муселата.Е резултата след 10дни  е подсечено дупе,сега от 4-5 дни ползвам Муселата,дупето е спокойно и аз съм мн.доволна

# 394
  • София - Младост 1А
Добро утро,

Пепи снощи пак беше с висока температура. Купих вчера още едно мазило и то помогна допълнително за облекчаване на сърбежите. Спа доста неспокойно, но се буди само веднъж. Но има много гадни пъпки, които не мога да третирам и те явно най-много го мъчат. Особено тези в очите и две вътре в пишлето, под кожичката. Днес ми се струва, че няма нови пъпки. То и място където да избият вече няма.

За Судокрем-а... аз го взех заради многото положителни отзиви от него. Пепи съм го мазала с Бочко и крем Здраве и то при всяко сменяне на памперса. А той беше с проблемна кожа. Атопичната серия на Мустела го изрина жестоко. Мазала съм го със специализираните кремове на А-дерма, Ла Рош Позе и още една медицинска козметика, но не помня как се казваше. Не е от масовите.
Сега момата идея си нямам - знам, че там нещата под памперса са по-различни. Имам мостри на Бепантен и други кремчета, така че ще ги тествам.
Иначе и Пепи е мазан със зехтин, но той беше зимно бебе. Сега съм взела мляко, но ще преценявам на момента. Може да взема и някоя малка разфасовка бебешко олио, да ми е под ръка. Няма да иде зян.

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 06:58 от Drina

# 395
....
ЛЛЛ, много благодаря за отговора, имам специфичен дефект на кожата, кератозис пиларис, заради който преди приемах доста добавки и мажех с доста кремове за излющване на горния слой на кожата. През бременността спрях всичко, което приемах и мажеш, и се чудех дали мога поне някаква част от тези препарати да ползвам докато кърмя. Бременността обикновено влияе много негативно на това заболяване и в момента състоянието на кожата ми е невъзможно, та  ми се ще да възстановя донякъде режима си.

Ето списъка на някои препарати, които ме интересуват:

За мазане върху кожата
Салицилова киселина  - Salicylic acid, BHA
Гликолова киселина - Glycolic acid, AHA
Млечна киселина - lactic acid
Витамин А в кремове и лосиони за тяло - Retinil Palmitate
Бензоил Пероксид - Benzoyl peroxide
Хексаметилен тетрамин  -hexamethylene tetramine

Билкови мехлеми

невен - marigold (Calendula officinalis)
бръшлян - ivy (Hedera)

За пиене

Ленено масло - Flax seed oil
Масло от вечерна иглика - Evening primrose oil

И един въпрос, откъде може да се купи тази книга.

Благодаря за съдействието   bouquet

Здравей, pale.enchantress!

Предполагам, че кожата ти изисква много грижи, за да не ти създава дискомфорт. За съжаление, информацията, която е описана в справочника на д-р Томас Хейл "Medications and Mother's Milk" не покрива всички изброени от теб съставки и вещества. Ето все пак какво е описанието в справочника за тези лекарства/съставки:

Salicylic acid - risk level L3* - due to systematic absorption, topical salicylic acid should not be used while breastfeeding. It is known that salicylates are excreted in mother's milk, and have been attributed to certain conditions such as Reye's syndrome in children;

Glycolic acid, AHA - не успяхме да я намерим в справочника;

Млечна киселина - lactic acid - не я намираме в справочника;
Витамин А в кремове и лосиони за тяло - Retinil Palmitate - L3 - опасност от предозиране, защото витамин А се съдържа в кърмата;
Бензоил Пероксид - Benzoyl peroxide - не намираме в справочника;
Хексаметилен тетрамин  -hexamethylene tetramine - не намираме в справочника;
невен - marigold (Calendula officinalis) - risk level L3;
бръшлян - ivy (Hedera) - не намираме в справочника;
Ленено масло - Flax seed oil - не намираме в справочника;
Масло от вечерна иглика - Evening primrose oil - risk level L3.

*Дефиниция на L3 (moderately safe – умерено безопасно): лекарство, за което има вероятен риск, въпреки липса на контролирани проучвания при кърмачки или контролираните проучвания показват незначителни нежелани ефекти за кърмачето. Лекарството може да се прилага само когато предполаганата полза за кърмачката оправдава потенциалния риск за кърмачето.

Както виждаш, почти всички посочени от теб съставки са или с такова ниво на риск, или не успяваме да намерим надеждна информация за тях в справочници за кърмене.
Може би е добра идея да се консултираш с личния си лекар и/или с дерматолог, за да обсъдиш варианти какви кремове и лосиони би могла да използваш по време на кърмене, както и да обсъдиш риска на тези съставки за кърмачето. Решението можеш да го вземеш само ти с помощта на лекаря си.

Относно това откъде можеш да поръчаш справочника - от Амазон, от bookdepository и други онлайн книжарници. Добре е да провериш откъде (като държава) поръчваш, за да калкулираш и цената за доставка. Поръчки от САЩ обичайно излизат доста солено Simple Smile

Надявам се информацията да ти свърши работа. Успех!   bouquet

# 396
Ох, горкия Пепи! Дрина и аз имах в очите пъпчици и само им слагах кърпичка със студена вода...нямаше как да се третират...дано да успява милия да не ги пипа... Sad 

На мен днес ми  е едно такова и на мен нервно, неопределено...още малко и заминавам на преглед да видим какво ще каже док. Сигурно пак ще ме проверява за разкритие? На всеки преглед ли се прави това в 9-ти месец?

Хайде дано днес някой да се отчете с добри новини! Успех на всички!   bouquet

# 397
  • България, Шумен
Привет, момИчЕТА!!! Най-после ви изчетох!!!

Честито голямо момче на раличка, да е здрав и да носи много радост на мама и тати!!!
 За козметиката, ние сега ползваме на Бюбхен - мляко и душ гел с дозатор, много е удобно когато го къпя сама на мивката понякога. Дупето мажа с Бочко, също и по лицето ни излязоха доста пъпчици и те се повлияха добре от Бочкото. Доволна съм и нямаме проблеми с кожата.

За раждането Drina, а аз писах, че е МНОГО ВАЖНО ДА СЛУшАТЕ АКУшЕРКАТА!!! Трудно е, боли, но е за наше добро! Напъните са като, че ли имате запек, напъвате долу в дупето, със затворени очи, винаги когато кажат и усетите, че има напън. Пълна комуникация с акушерката! Позитивна настройка, говорете му на бебо, помагайте му да си проправя път!!!

малко за нас: Добре сме, кърмим се. Може би ЛЛ ще каже дали подхода ми е правилен относно кърменето. Кърмя на поискване, понякога на 3ч, понякога на 2ч или 2,5ч. Когато има колики по-често и по-малко, някак той си го определя. Вечер според как е тръгнал деня кърмя в 12 00 или към 1 00ч , цедя се и после към 4 или 5ч се разбужда и пак цедя. Това са два пъти които седя за денонощието. Гърдите ми през деня не са напрегнати, кърмата слиза на втория или третия час и по време на самото кърмене. Когато заспи на гърдата, а не е сукал достатъчно, го оставям за малко настрани и той се разбужда и продължаваме. Не давам вода. На едно кърмене давам и двете гърди. Наддал е за 2 седмици 430гр. Имаме колики и единственото, което му помага е като си сложа ръка на стомахчето и го затопля, иначе не плачем, малко е по-неспокоен и ръмжи като мече.
държа врата на терасата отворена през целия ден, че е голямя жега в стаята 26 градуса, облечен е само с едно гащеризонче и чорапки. Ако се усъмня дали не му е студено, му проверявам крачетата, ако са топли всичко е наред.

Прегръдка за всички!!!
И една голяма за Пепи, Drina бързо възстановяване на малкия мъж!!! И за теб една, че и на теб ти се насъбра много, а и за нас се грижиш тук във форума като една Майка орлица!!! Hug Hug Hug

# 398
Привет и от мен,
на мен до сега нито веднъж не са ме преглеждали за разкритие,но разбрах че не било едно от най-приятните неща така че ако не е наложащо не настоявам.Аз утре съм на преглед и силно се надявам найнакрая да имам яснота повъпроса с раждането дали ще е нормално или секцио или док отново ще ми каже че следващия преглед ще стане ясно.Вече и аз започвам да се изнервям исками се вече да го нагушкам това бебе и да го нацелувам навсякъде ама ей го на запъва се не му се излиза,дано само да не пренося че тогава съвсем ще ми избият балансите.Остава ми само около седмица а нямам абсолютно никъкви индикации за скорошно раждане,а и подготвителните контракции явно не ги разпознавам получавам ли не получавам ли .За козметика за сега съм купила само кремчето и шампоанчето на Бочко казаха ми че са добри,но тия дни ще си взема и козметика на Бюбхен,за болницата в багажа съм си сложила :джапанки,чорапки,3бр.нощници(бабешки),еднократни+памучни гащи,превръзки(18бр.)дано да ми стигнат,хавлия 1голяма 1 средна 1малка,тоалетни принадлежности,мисля да си взема и помпата за кърма,суичер,памперси,мокри кърпи,кремче против подсичане+шампоанче за бебка,пласмасови чашки,виличка и лъжичка и май друго не съм си приготвила.В дамската чанта ще си сложа телефоните и фотоапарата и съм готова само бебка да реши да се появи.И аз днес очаквам хубави вести че 9.05 е наистина много хубава дата. Hug Hug Hug на всички!

# 399
  • София - Младост 1А
Хайде ето го първото 9-майско бебе - на мама ferarra (Ралица) - в 10:15 след секцио е проплакал Добри (3.615 кг.) И двамата са добре! Поздрави за всички!

Честито майче!   bouquet  bouquet  bouquet

# 400
ЕЕЕЕ браво...моята съгражданка ме пререди.... Simple Smile честито бебе Рали....   bouquet
живи,здрави...щастливи

ИСКАМ И АЗ....КОГА БЕ ГОСПОДИ!!!!!??????

# 401
  • София - Младост 1А
ЕЕЕЕ браво...моята съгражданка ме пререди.... Simple Smile честито бебе Рали....   bouquet
живи,здрави...щастливи

ИСКАМ И АЗ....КОГА БЕ ГОСПОДИ!!!!!??????

Когато е готово и когато му е писано!  Hug сигурна съм, че ще е скоро

# 402
Честито бебче на Рали  Hug

# 403
Честито бебче на РАли! Жив и здрав да е и много да радва мама и тати Simple Smile

Аз да ви се похваля - ходих днес на очен лекар, ама тоя път на друго място. Оказа се, че всичко си ми е наред с очите, нямам никви изтънявания и прочее на ретината и без никакви проблеми мога да си раждам нормално. Много се радвам.  Sunglasses Sunglasses Sunglasses Ходих в клиника ЗОРА в 7ма поликлиника - гледаха ме на съвсем различна машина, различна от предния преглед и съответно резултата е пълна противоположност. Предната лекаркака ми изписа задължително секцио...

Да, за багажа съм взела още виличка, лъжичка, ножче и чаша + чехли. Помпа за кърма аз още не съм купувала, но ще изчакам да видя как ще се развият нещата.

Утре и аз съм на преглед в ОБ. И се радвам че няма да се налага да насрочваме дата ми ще чакаме бебе само да реши кога му се излиза.  Grinning Grinning

Диди, стига го мислила толкова - кога...когато! Бебе те усеща че се изнервяш, че не излиза и милото го е хванало шубето от тебе!  Laughing Според мен се радвай, че си е изчакало термина, не е излязло по-рано и че ще бъде здраво и голямо бебче!  bouquet

Хайде, лек ден и чакаме днес още хубави новини, надявам се!  Hug

# 404
  • София
Честито на Ферара! Бързо възстановяване на мама, на Добри му пожелавам да папка много и да спи сладко!

Общи условия

Активация на акаунт