МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Jia_m права си,но е адски изнервящо...не можеш да го контролираш  Cry

# 406
  • София - Младост 1А
Такаааа цяла сутрин със свито сърчице чаках новината, която сега ще ви сервирам...  newsm68

Артемида има син!!! Малкия сладур е 2.450 кг., 48 см. Роден е нормално и двамата с мама са добре!

Миличка да ти е жив и здрав, да ти носи много радост и да те кара всеки ден да се гордееш с него!  smile3525

Ех че ми е хубаво!!!  newsm44 newsm44 newsm44
Надявам се да я чуя по-късно и ще пиша подробности.

# 407
Еха,  честито на мама Ферара, да й е здраво бебчето и бързо да расте. Днес е страхотен ден и аз много искам да е рд на моето момче  Laughing
От два три дни  го преговарям да се появи днес.

Снощи не можах да спя до 3 часа, после се събудих в 6 от болка в стомаха, тъкмо се чудех каква гадост съм яла през дена, когато установих че ме боли леко и кръста като при цикъл. Но не го усещам като контракции, а постоянна слаба болка, която продължава и сега. Много странно, че като съм легнала я усещам по-силно, като ходя, едва-едва. Вече два дни ме държи някакво странно гадене, почти нищо не ям. Сутринта мъжът ми ме намери да чистя и подрвждам вече подредените детски дрехи Mr. Green
Дано да е почнало мещо Praynig

Евридик, благодаря за подробната информация, доколкото разбрах до сега дерматолозите или разрешават да се ползва всичко, или че всичко е забранено. Явно ще предприема по- консервативния подход.

# 408
  • България, Шумен
Чудесни новини!!! Да са здрави и много да радват мама и тати малките бебоци на Артемида и ферара!!! Бързо възстановяване момичета!!! Drina прати й прегръдка!!!

# 409
Честити бебчета на Артемида и Ферара,да са живи и здрави
little_didi4 напълно те разбирам мила и ти съчувствам,понеже първият път преносих 10дена,много е изнервящо Rolling EyesОсобено като те проверяват непрекъснато дали не си родила Rolling EyesМисли си затова,че в събота най-късно ще си с бебе в ръце.Моят син се роди 1 ден преди да ми го предизвикат,така че никога не се знае HugГоре главата мила Hug
Аз през деня съм сравнително добре,обаче вечер като се почнат едни ужасни менструални болки и като ми стане лошо,имам чувството,че ще припадна Rolling Eyes и бебето като почне бясно да се върти и ужасно ме боли,но контракции имам малко и са безболезнени.Вече взех много да се панирам за раждането,защото ако наистина е 4кг както се предполага незнам откъде ще излезе #Crazy ,много ме е страх Embarassed Rolling Eyes

# 410
Може би ЛЛ ще каже дали подхода ми е правилен относно кърменето. Кърмя на поискване, понякога на 3ч, понякога на 2ч или 2,5ч. Когато има колики по-често и по-малко, някак той си го определя. Вечер според как е тръгнал деня кърмя в 12 00 или към 1 00ч , цедя се и после към 4 или 5ч се разбужда и пак цедя. Това са два пъти които седя за денонощието. Гърдите ми през деня не са напрегнати, кърмата слиза на втория или третия час и по време на самото кърмене. Когато заспи на гърдата, а не е сукал достатъчно, го оставям за малко настрани и той се разбужда и продължаваме. Не давам вода. На едно кърмене давам и двете гърди. Наддал е за 2 седмици 430гр. Имаме колики и единственото, което му помага е като си сложа ръка на стомахчето и го затопля, иначе не плачем, малко е по-неспокоен и ръмжи като мече.

Привет pisana yana и честит ти син!   bouquet
 От поста ти разбирам, че  наддаването на Теомир е много добро и изглежда си хапва добре!
Чудесно е, че се водиш по бебето и кърмиш на поискване, откликвайки на потребностите му. За новородените бебенца обикновено се счита, че са нужни поне 8-12 кърмения за денонощие, като поне 3-4 от тях би било хубаво да са през нощта, в периода между 3 и 8 сутринта. Нощното кърмене, когато нивата на хормона Пролактин са високи, стимулира лактацията. Би ли споделила колко кърмения имате за денонощие и колко от тях са през нощта?
 Споделила си, че предлагаш и двете гърди на всяко кърмене. Наистина някои бебета не се засищат само с едната гърда и имат нужда от допълнителна порция мляко. Добре би било втората гърда да се предлага едва след като бебето е изпразнило добре първата, за да може да достигне и до задното, по-калорично и маслено мляко.
 Би ли споделила какво налага цеденето на гърдите след кърмене? Обикновено,когато има достатъчно на брой сукания за денонощие бебето има възможността да набави нужните му за развитието и растежа количества мляко и същевременно с това да окаже достатъчна стимулация на гърдите да произвеждат още мляко. В този случай обичайно няма нужда от допълнително цедене.
 Периодът на коликите би могъл да направи бебето неспокойно и плачливо. Ти чудесно си се ориентирала в тези моменти  да кърмиш по-често. От една страна сукането на чести интервали носи утеха и е споделено като най-ефикасно средство от много майки за успокоение на плачещото бебе, а от друга страна обичайно така бебето изсуква на всяко кърмене  по-малки количества мляко, които се усвояват по-лесно от стомахчето му. Би могла когато кърмиш по-честичко, например в рамките на един час да предлагаш само едната гърда, за да може да я изпразни добре и получи и по-богато на мазнини мляко.
 Носенето в слинг, би могло също бързо да успокои бебето, тъй като наподобява усещанията ,които е имало в утробата - ритмичните движения на тялото на майката при ходене, близостта и аромата на мама, звукa от туптенето на сърцето и. Контактът и кърменето на бебето кожа до кожа, носенето на бебето в поза "тигър на клон" и масажчета, описани тук , пускане на бял шум или успокояваща музика също биха могли да се окажат ефективни варианти за облекчаване на коликите.
 Освен наддаването на бебето има и някои признаци, които могат да са показателни за това дали се храни добре : да има поне 5-6 добре напишкани памперса за денонощие, поне 2-3 от тях наакани, да има влажни лигавици (оченца и вътрешността на устичката), да има здрав и хубав вид на кожата (розова и еластична), да е жизнено и енергично. Ще се радвам да споделиш как намираш тези показатели при Теомир.
 Желая ти много усмивки и слънчеви дни! Ако имаш нови въпроси ние сме насреща!  Hug

# 411
Оооо, да ви кажа и аз спадам към вашата група с менструалните болки. Предимно вечер и нощем ми се появяват. Имам много леки подготвителни контракции само, даже по някой път не съм сигурна дали са контракции или просто беба се протяга. Днес бях на запис на тонове и отново само една контракция, която нищо не значела Sad И аз вече нямам търпение да излиза на бял свят Simple Smile Дано се случи скоро, което пожелавам и на вас!

# 412
Честити бебчета Simple Smile  хубаво е да влезеш и да прочетеш хубавите новини Simple Smile
Аз днес бях на отворени врати в МБАЛ Бургас Simple Smile утре съм на консултация при тях, но най - хубавото бе, че едно мъниче проплака докато обикаляхме по коридорите Simple Smile толкова добре ми подейства Simple Smile
cruelraven с първата бременност имах постепенно изтичане на водите, така го нарече и наблюдаващата ме.

Относно судокрема  - аз бях много доволна, но не като подържащо, а като за лечение на вече подсечено. Иначе с Жани използвах серията на Пенатен http://www.penaten.de/produkte/L/1/19/intensiv-lotion.htm   , но ми я носеха от Германия...
Сега за това бебче съм се спряла на Бочко.

# 413
Еха честито на новите мами Simple Smile! Да са има живи и здрави бебенцата и да ги даряват с много любов и топлина! Наистина датата е много хубава и да си кажа честно  благородно им завиждам. Аз за сега търпеливо ще си чакам и ще гледам да не мисля по цял ден за това раждане, защото си мисля, че наистина бебето усеща и сякаш нарочно се бави.

# 414
З.Иванова знам ,че малко остана.....2,3 дни и край вече...но започна да ме притеснява това,че нямам разкритие,контракции...ами ако не получа разкритие,те контракциите лесни,с инжекция и са готови..хиляди въпроси ми се въртят в главата...ами ако не му е писано тогава да се роди...не трябва ли да чакам още....дали ще се мъча и ще решат да ме оперират или направо ще ме оперират...въпроси...въпроси...въпроси....??????????

Не ме беше толкова страх преди термина ми,сега просто съм ужасена....а не е типично никак за мен.
Съжелявам ,че и на вас ви намилам всеки ден...  Sad

# 415
  • Sofia
little_didi4, това си е съвсем нормално..всяка от нас има страхове. При мен са на периоди - 2-3 дни го мисля,после се успокоявам, но и аз съм на мнението,че човек трябва да е с положителна нагласа Peace Hug

# 416
Много се радвам на хубавите новини! Браво на Ферара и Артемида smile3525!!!!!Сега остава да се възстановяват и да гушкат много бебчовците! Little_didi4, не губи контрол, нещата ще се оправят съвсем скоро! И аз пренасям 2 дена и  знам какво е всички да те гледат под лупа с едни такива влажни, въпросителни очи Hug, ама нали са хора, които ни обичат...О, и аз скърцах със зъби тези дни, защото ми писва в някои моменти, но...Даже снощи си и поревах, то са си нерви, хормони, нормално е, горе главата! Мисля в понеделник да си взема сака и хайде - в болницата; ми да измислят вече какво да ме правят Laughing Каквото и да ни се случва - важно е мъниците да са добре, нали? Естествено, предизвикано, секцио - няма значение, до онзи ден умирах от страх, сега съм казала м.......та му, бебето да е ок, аз все някак ще се справя, както и ти!!!!!! Hug

# 417
момичета аз чета отгоре,отгоре ,но нещо криси 72 ми се губи от доста време?

# 418
  • София
Честити бебчета на мама Rali4ka85, ferarra и Артемида. Да са им живи и здрави, много да ги радват и да се гордеят с тях.

При нас нищо ново и интересно. Калина се храни на поискване къде през 2часа, къде през 3 часа, само тя си знае. Почти не плаче, спи и пълни памперсите. На 7-мия ден бяхме наддали 240гр., така че съм спокойна, че бебка се храни добре. Надявам се тези дни да направим първата си разходка.

Сега съм на тема подготовка на рожденния ден на Никола и съзнанието ми е ангажирано с това. Надявам се тези дни да мога да се откъсна от Калина и да отида да поръчам торта и да купя подарък.

# 419
Честито на Артемида и Ферара! Живи и здрави да са им бебковците!   bouquet Ще чакаме да разберем, какво прекрасно име носи младежа на мама Артемида.  Hug

Аз днес ходих на преглед и док каза, че всичко е наред, има само 1см разкритие и никакви признаци за раждане...така че ще си чакаме термина и дано до тогава бебе да е размислило и да си излезе.  Praynig

Литъл Дидич, моля се за теб, да се успокоиш е бебе най-сетне да се престраши да излезе и да гушкате!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт