МАЙ 2012 - тема 15

• 38 572
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Шмати, тичай веднага, ако още не си тръгнала! После да пишеш какво е станало!

Дрина, само мисли позитивно! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред с Жани! Моля се за нея, раждането да бъде леко и без усложнения!  Praynig Praynig Praynig

# 691
ЛЛЛ,

Крис се храни абсолютно нормално, буди се сам почти по часовник на 3 часа, т.е. и двата отговора са валидни - и на поискване и на режим сме. Има една 4 часова почивка през нощта, която ще се опитваме да правим по-голяма. Суче добре, от двете гърди, чува се, тумбакът му също видимо се пълни. Т.е. проблем с кърменето нямам. Опитах всички възможни варианти на самолечение на гърдите, но ето, че сега пак има бучка под мишницата, а на другата гърда има зачервен участък, болезнени и тежки са гърдите, не мога да спя от тях. До "изпразване" със сигурност не искам да се цедя, опитах по-миналата вечер, резултатът - 30 минути цедене, много голямо количество мляко и продължаваше да си тече, просто аз омалях и се отказах. След 2 часа беше по същия начин. Не искам да го кърмя по-често, защото това значи по-голямо производство на кърма, а аз целя точно обратното. Опитах вариантът с кърмене само от едната гърда примерно 3 поредни пъти, но другата ако не я цедя поне 5 мин, положението е трагично.

Бих искала да ми кажете лекарство/ хапчета, с които мога да намаля количеството кърма. Всичко друго като компреси, душове, начини на кърмене, на цедене, хомеопатия и тн вече съм опитала. Изчетох много неща, разпитах и доста хора, а днес мисля да отида на мамолог. Все пак ми се струва добре да чуя и вашето мнение, но не относно компреси и цедене, а относно лекарствено намаляване на свръхлактацията.

# 692
Здравейте Мамчета, не смогвам много-много да ви изчета, но искам да честитя на новите Мами   ylinfant .

Благодаря със закъснение на Drina и ЛЛЛ Евридик@ за отговорите и полезната информация. За сега гърдите ми се регулираха и "произвеждаме" на гърда необходимото количество за едно хранене. Определено не бих искала да постигна ефекта на свръх лактация (в болницата съседката по легло беше в кошмарно състояние, изцеждаше по около 100-120 мл само за облекчение и за да може бебчо да започне  #Crazy ). Алек продължава да похапва солидно и не само възстановихме килограмите от раждането на 9 ден, ами вече сме с около 200 гр отгоре (снощи тати го претегли 11 ден). Храненията са около 8-9 ден с редуване на гърда и пълен памперс на всяко сменяне (винаги преди хранене). По ваш съвет поспрях и с оригванията, пробвам леко след хранене и ако не стане го слагам да си спинка. Педиатърката още при първото посещение каза, че не е проблем повръщането, но тя пък препоръчва да оригваме  newsm78 . Явно ще си е борба с това. Благодаря за страхотното пожелание   bouquet

# 693
Дрина, Жани писа точно преди няма и 5 мин във фейсбук. Явно още са си 2 в 1.  Simple Smile

# 694
  • София - Младост 1А
Такаааа, две новинки от последните минутки.

Чух се с Жани, чакаме всеки момент да проплаче бебчо. В родилна зала е, свежарка, гладна и жадна. Аз ще се пукна от нерви... не помня така да съм се притеснявала от както сестра ми ражда.

И второ... отварям си аз днес Good Food и какво да видя... нашето Миленче или както повечето я познаваме като Jia_m, ми се усмихва от 13 страница... Браво бе душа. Може ли да не се похвалиш, пък и рецептата за сладкиша да споделиш. Ще го пробвам още тези дни.

Диди, супер е че сте намерили вашия ритъм. С времето и връщането след оригване ще премине. Просто трябва да пораснат малко и стомахчетата им.

# 695
  • София - Младост 1А
Их беее как ме превари.

Дрина, Жани писа точно преди няма и 5 мин във фейсбук. Явно още са си 2 в 1.  Simple Smile

# 696
Айде, стискаме палчета на Жани, хахаха, е това е - чакаш да раждаш и си ровичкаш във фейсбук!  Laughing

Дринче, вярно че забравих. А всъщност от толкова време се канех да ви пусна рецептата за тоя сладкиш, че ми е много любим. Нищо, ти вече я имаш - да го приготвиш като имаш време Simple Smile

# 697
Аааа, моля, моля  Naughty Да споделите рецептата и с нас!!! Crossing Arms

Жани ме кефи! Браво на нея! Сигурна съм вече, че всичко ще бъде наред!  Hug Сигурно като гушне бебче и задено ще ни пишат!  Mr. Green

# 698
  • София
И аз я мисля Жани, вися си тук и във ФБ, докато чакам Калина да се събуди и стискам палци.

Jia_m давай рецептата за сладкиша, че нещо са ме засърбяли ръцете. До сега съм ръчкала по разни кулинарни блогове, ама такъв глад за сладко ме е налегнал... мани, мани.
Inssan не се тревожи за секциото. Моя термин беше 25 Май, а Калина ме изненада и се роди почти месец по-рано на 28 Април. Малко мъничка се роди 2700гр., но не се наложи да я слагат в кувиоз. С нея имах определена дата за секцио 14 Май т.е вчера, но девойката реши друго. Синът ми също беше с термин 25 Май и се роди на 15 Май, т.е 10 дни преди термин. И с него нямаше проблем с адаптацията. И двете деца са родени секцио, но и при двете имаше започнала спонтанна родова дейност.

# 699
  • София - Младост 1А
Аааа, моля, моля  Naughty Да споделите рецептата и с нас!!! Crossing Arms
...

Jia_m давай рецептата за сладкиша, че нещо са ме засърбяли ръцете. До сега съм ръчкала по разни кулинарни блогове, ама такъв глад за сладко ме е налегнал... мани, мани.
...

Аааа, моля, моля, обърнете се към дамата със скачащата овца на аватара  Laughing

# 700
ЛЛЛ,

Крис се храни абсолютно нормално, буди се сам почти по часовник на 3 часа, т.е. и двата отговора са валидни - и на поискване и на режим сме. Има една 4 часова почивка през нощта, която ще се опитваме да правим по-голяма. Суче добре, от двете гърди, чува се, тумбакът му също видимо се пълни. Т.е. проблем с кърменето нямам. Опитах всички възможни варианти на самолечение на гърдите, но ето, че сега пак има бучка под мишницата, а на другата гърда има зачервен участък, болезнени и тежки са гърдите, не мога да спя от тях. До "изпразване" със сигурност не искам да се цедя, опитах по-миналата вечер, резултатът - 30 минути цедене, много голямо количество мляко и продължаваше да си тече, просто аз омалях и се отказах. След 2 часа беше по същия начин. Не искам да го кърмя по-често, защото това значи по-голямо производство на кърма, а аз целя точно обратното. Опитах вариантът с кърмене само от едната гърда примерно 3 поредни пъти, но другата ако не я цедя поне 5 мин, положението е трагично.

Бих искала да ми кажете лекарство/ хапчета, с които мога да намаля количеството кърма. Всичко друго като компреси, душове, начини на кърмене, на цедене, хомеопатия и тн вече съм опитала. Изчетох много неща, разпитах и доста хора, а днес мисля да отида на мамолог. Все пак ми се струва добре да чуя и вашето мнение, но не относно компреси и цедене, а относно лекарствено намаляване на свръхлактацията.

Привет отново!
 Свръхлактацията наистина би могла да е свързана с дискомфорт и неприятни усещания за някои жени, но често се оказва, че след първите седмици постепенно преминава и кърменето се превръща в приятно и комфортно  и за майката и за бебето.
 Прием на каквито и да е лекарства би било добре да се обсъди с лекар, както и да си запозната с рисковете, които би могъл да крие приемът на подобни лекарства за кърменето .
 Ако желаеш би могла да опиташ с намаляване на количествата изцедена кърма, и това да става наистина при нужда, при твърдост на гърдите, болка, силен дискомфорт. Би било добре ако бебето има възможността да суче  и помага за това. Новите количества мляко, които се произвеждат в гърдите са в резултат най-вече на количествата мляко премахнати посредством сукане и/или цедене от  гърдите  и въпреки, че в началото гърдите често са по-склонни да произвеждат малко повече от необходимото, след известно време , ако няма допълнителна стимулация обичайно се регулират спрямо нуждите на бебето. При някои жени това ми могло да се случи още след първите две седмици, а при други да отнеме малко повече време. Спонтанно изтичане на мляко след или между кърменията също е нерядко явление в първите седмици или месеци. Би могла след кърмене , ако се случи гърдите да текат, но не усещаш болка, твърдост или дискомфорт, просто да поставиш чиста пелена върху тях и съвсем леко да притиснеш, за да попиеш и спреш струята.
 Ще се радвам да ни държиш в течение!

# 701
  • България, Шумен
Привет, мили!!! Бебета продължават да валят, честито на всички, които си гушкат бебоците вече и търпение и позитивни мисли, на тези, които все още чакат!!! Прегръдка за Жани, здрава бебка и бързо възстановяване!!!

Дрина радвам се, че Пепи  е по-добре! Като се заговори за сладкиши, да ви кажа какъв апетит имам, също както преди менструация, все съм гладна. След ужасните неразположения по време на бременността още не мога да свика, че мога всичко да си хапвам!!! Свобода!!!

За колана, аз носих един ден само и умрях от болки, такова налягане се получава върху шевовете, не си и помислих да го слагам пак.   корема ми се прибра, но е малко отпуснат.

Шмати дано всичко е наред.отивай на лекар!

Преди време бях питала дали знае някой мога ли да мажа перинеума за да омекне разреза?

# 702
Давам!

"Сладкиш със сирене "Крема"

200 гр. меко масло - 1 пакетче
1 и 1/2 чаена чаша захар
3 чаени чаши брашно
4 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
2 пакетчета сирене "Крема"

Белтъците се отделят от жълтъците.

В купа се смесват брашното, жълтъците, маслото, 1 чаша захар и бакпулвера докато се получи ронливо маслено тесто. Тестото е твърдо, но при стискане се слепва на топка. При необходимост може да се добави още масло.

След което 1/3 от тестото се прави на топка и се оставя във фризера, за да стегне. Другата част от тестото се разстила в тавичка с дебелина 3-4 см.

Върху тестото се сипва следния крем: 4 белтъка разбити на сняг, се смесват с разбитото сирене и половин чаша захар, до получаване на гладък крем. Крема се разстила равномерно върху сладкиша.

Накрая се вади останалото тесто от фризера и се настъргва на едро ренде върху крема, докато не го покрие равномерно.

Пече се на предварително загрята на 200% фурна 30-40 мин, докато придобие златисто кафяв цвят.

# 703
Въпрос към ЛЛЛ - Никола е роден на 08,05, възможно ли е в момента вече да ми е урегулирана кърмата, организма да произвежда колкото е необходимо на бебо? Никола яде на 2.5 - 3 до 4 часа. Понякога му се случва да пропусне едно хранене, но това е един път на 24 часа. Кърмене на поискване, на хранене от едната гърда яде. Просто днес ги чувствам по-меки и не се препълват гърдите, знам че всяка жена си задава този въпрос имам ли кърма. Независимо, че аз знам че имам  Joy Joy Joy пак нещо ме гложди от вътре.  Grinning
Благодаря предварително на ЛЛЛ!

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

Опасни писарки сме  Grinning

# 704
сега видях във ФБ че красичка е станала мама,да е жива и здрава  Сияна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт