Отговори
# 600
# 601
Заповядайте. Hug

http://www.vbox7.com/play:66cec6bd

Много ми е тягостно в последно време от всичко случващо се с Фериха. От момента, в който отиде в болницата, сблъска се с ужасяващата действителност лице в лице Емир-бебето-Руя и чу плача на детето, в гърлото ми заседна буца, и не мога да я преглътна, и така, ще е докато не я видя отново да се усмихва, и очите й да греят, като звездици.
Затова във връзка с тези ми чувства, ще постна нещо познато ни, но е много вярно и красиво написано.

Защо плачат жените?

Малко момче попитало майка си, „Защо плачеш?"
„Защото съм жена?", отговорила му тя
„Не разбирам", казал той. Неговата майка само го прегърнала и казала „ И никога няма да разбереш"
По-късно малкото момче попитало баща си, „ Защо мама сякаш плаче без причина?"
„Всички жени плачат без причина", само това могъл да каже баща му.
Малкото момче пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените.
Най-накрая попитал Господ: „Господи, защо жените плачат толкова лесно?
Господ отговорил: „Когато създавах жената, тя трябваше да е специална. Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни, за да даряват удобство. Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й. Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение без да се оплаква. Дадох й чувствителност да обича децата си въпреки каквото и да се случи и въпреки всички обстоятелства, дори когато детето й я е наранило много.
Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро, за да защити сърцето му.
Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде непоколебимо до него.
И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда.
„Виждаш ли, сине", казал Господ, „красотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, която има или в начина, по който си сресва косата.
Красотата на жената трябва да бъде в нейните очи, защото това е пътят към сърцето й - мястото, където любовта обитава."
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=80

# 602
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Благодаря за обедната притча.     bouquet

Здравейте.

Преглеждайки последните страници се чудя един и същи сериал ли гледаме и вие същите момичета ли сте - тези, които до неотдавна коментирахте определени ситуации... Освен 2-3 пишещи, които остават стабилно последователни в мненията си, направо не мога да ви разпозная, нито вас, нито филмовите ситуации, които анализирате... Явно губя ориентация нещо... или ми е къса паметта.

Лека нощ.  Hug

Ферда,  Hugзащо се чудиш толкова много?

Аз съм една от тези, които в дадени ситуаций вини ту единия, ту другия. Винаги съм го правела и, ще го правя щом има защо и за какво. Когато единия от тях греши, не бих си затворила очите в никакъв случай и да го защитавам сляпо. Не съм го правила, няма и да го правя. Това значи ли, че съм непоследователна в мислите си, не мисля?!Не смятам да се оправдавам или виня за това, защото самия сериал се развива, героите се променят и затова моето мнение за тях в различните етапи от сериала е различно.
Да, абсолютно един и същи сериал гледаме, но всяка гледа през своите очи и от своята камбанария. Нали си спомняш лично на теб какво ти бях писала преди време? Ако си забравила, ще ти го припомня.
Двама човека дори да гледат през един и същи прозорец света, единия може да вижда красотата навън, а другия калта в локвите.
Понеже не си конкретизирала лица, а си писала обобщено, затова аз се чувствам длъжна да обясня защо виня ту единия, ту другия в определени ситуаций.

Да, Наде:  Hug Написах го общо и не конкретизирах лица, но всъщност, мога да кажа, че от тебе съм изненадана, даже разочарована - бях решила, че ти си тази, която приема сериала най-чистосърдечно, с дълбока искреност и страст, така че затварях очи над склонността ти прекалено да дълбаеш и разсъждаваш понякога над почти абсурдни и ялови неща... Но това, което виждам от вчера (и днес) силно ме озадачава и смущава - точно от тебе не го очаквах... Ами ти манипулираш събитията от действието и собствените си разсъждения върху тях! Какво е това (цитирам по памет, не дословно, не ми се търси), че "Емир си правел кефа", докато Фериха страдала, че тя се отказала от всичко заради него и се гърчела, а той я зашлевил за награда?!... Бил флиртувал с тази - онази, прегръщал ги, интересувал се само от собствените си чувства и т.н.
Кога Емир си е "правил кефа", че аз поне не си спомням подобен момент?! Кога се е проявявал като коцкар, женкар?! В подробни анализи не ми се влиза, нито ми се повтарят стари мнения, но подбудите му бяха съвсем други и навреди най-вече на себе си.

Вживяването в действието, състраданието и женската съпричастност са едно (даже вчера написах, че на никоя жена не бих пожелала подобно нещо), но извъртането на нещата съвсем друго... Според мен, не е честно просто!  Peace

Желая ви весел и слънчев четвъртък!  Hug

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:08 от Ferda Mravenec

# 603
Ферда, аз не пиша постовете си за да се харесам на теб или на някой друг в темата, така, че имаш пълното право да се изненадваш та дори и да се разочароваш от постовете ми.
Нито, ще се повтарям, нито, ще се потретвам. Щом така съм написала постовете си, значи по този начин съм ги усетила нещата в дадения момент, но ти не би могла да ме виниш и да определяш кое е честно или не и дали извъртам нещата или не, просто защото ти не си аз, нито пък аз съм ти.
Никоя в темата не осъждам и не упреквам, че мисли по различно му от мен, така, че много моля да не бъда упреквана за начина по който пиша. Никой не може да ми отнеме правото да пиша за всичко свързано със сериала и то по начин, както аз усещам нещата в дадения момент, било то за Фериха или Емир.
Така, че аз спирам до тук. Нито, ще се обяснявам, нито, ще се защитавам, защото не е необходимо. Обяснения  за думите и постъпките си дължа само на мъжа ми и детето ми и на никой друг. Това, че го правя понякога е само защото така искам, а не, защото трябва.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:29 от Neidjal

# 604
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ферда, благодаря.   bouquet

Наде, мерси за следобедното кафенце. Hug

# 605
Ферда, аз не пиша постовете си за да се харесам на теб или на някой друг в темата, така, че имаш пълното право да се изненадваш та дори и да се разочароваш от постовете ми.
Нито, ще се повтарям, нито, ще се потретвам. Щом така съм написала постовете си, значи по този начин съм ги усетила нещата в дадения момент, но ти не би могла да ме виниш и да определяш кое е честно или не и дали извъртам нещата или не, просто защото ти не си аз, нито пък аз съм ти.
Никоя в темата не осъждам, не упреквам, че мисли по различно му от мен, така, че много моля да не бъда упреквана за начина по който пиша. Никой не може да ми отнеме правото да пиша за всичко свързано със сериала и то по начин, както аз усещам нещата в дадения момент, било то за Фериха или Емир.
Така, че аз спирам до тук. Нито, ще се обяснявам, нито, ще се защитавам, защото не е необходимо. Обяснения  за думите и постъпките си дължа само на мъжа ми и детето ми и на никой друг. Това, че го правя понякога е само защото аз така съм искам, а не защото трябва.

Разбира се, че всеки си пише каквото сам си преценява и не си държим сметка или осъждаме, не дай си Боже да се "отнемат права". Но така, както бих се изказала, ако дадено мнение ми допада (а това е приятно, нали), си е съвсем коректно и в нормата да мога да напиша и обратното, когато се случи.
Всеки възприема сериала по свой си начин, имаме си преференции, но това, което ме впечатли в последните ти постове е, че самата ти извърташ нещата, които по-рано си писала за едно и също, т.е. не за нови събития, а за стари - без да поясниш, че напр. си си променила вижданията (което е нормално, променяме се). Ако на случаен принцип със затворени очи, а не целево отвориш някое от мненията ти отпреди 2-3 месеца, напр. за мотивите на Фериха да напусне семейството си и го сравниш с вчерашните, ще разбереш какво имам предвид. Това е.
Въпросът не е в понякога сляпата подкрепа на героинята, повечето от момичетата тука са на такава позиция, но тя си е нещо стабилно и не прави впечатление. Коментирай си както искаш, същото се отнася и за мене.

# 606
  • в очите на дъщеря си

# 607
Ферда, казах ти, че спирам, но не, ти продължаваш.
Преди да правиш анализ на постовете ми, за което не съм те упълномощила е добре да не ме четеш избирателно а последователно(както ти сама неведнъж писа, че не ни изчиташ от-до). И ако го беше направила, в което се съмнявам, щеше да видиш, че в един от своите постове написах-сериала се развива, героите се променят и затова мнението ми за героите в различни моменти от сериала е различно-страница 37, пост № 553.
Когато е трябвало да виня Фериха за студеното й и лошо поведение към Емир, и затова, че викаше повече от необходимото на моменти аз съм го правила, но ясно написах, че от момента в болницата ми  заседна буца, но нейсе. Не се изчитаме изцяло, а после търсим да се хванем за думи, които на нас ни харесват.
Този път наистина спирам, а ти си пиши каквото ти дойде на сърце и тълкувай постовете ми както си искаш.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 18:44 от Neidjal

# 608
Ферда, казах ти, че спирам, но не, ти продължаваш.
Преди да правиш анализ на постовете ми, за което не съм те упълномощила е добре да не ме четеш изберателно а последователно(както ти сама неведнъж писа, че не ни изчиташ от-до). И ако го беше направила, в което се съмнявам, щеше да видиш, че в един от своите постове написах-сериала се развива, героите се променят и затова мнението ми за героите в даден момент от сериала е различно.
Когато е трябвало да виня Фериха за студеното й и лошо поведение към Емир, и затова, че викаше повече от необходимото на моменти аз съм го правила, но ясно написах, че от момента в болницата ми е заседна буца, но нейсе. Не се изчитам изцяло, а после тъсим да се хванем за думи, които на нас ни харесват.
Този път наистина спирам, а ти си пиши каквото ти дойде на сърце и тълкувай постовете ми както си искаш.

Да - "сериала се развива, героите се променят и затова мнението ми за героите в даден момент от сериала е различно. ", но ако ти ме беше изчела, може би щеше да забележиш, че съм написала, че "Всеки възприема сериала по свой си начин, имаме си преференции, но това, което ме впечатли в последните ти постове е, че самата ти извърташ нещата, които по-рано си писала за едно и също, т.е. не за нови събития, а за стари - без да поясниш, че напр. си си променила вижданията (което е нормално, променяме се). Ако на случаен принцип със затворени очи, а не целево отвориш някое от мненията ти отпреди 2-3 месеца, напр. за мотивите на Фериха да напусне семейството си и го сравниш с вчерашните, ще разбереш какво имам предвид"... Т.е. не ставаше въпрос за болницата...

Когато нещо се напише, често пъти провокира и отговори - това за упълномощяването не мога да го приема сериозно!... Но както и да е.

Многократно към показвала, че те уважавам, мога пък и с нещо да не съм съгласна. Повече няма да "тълкувам" постовете ти (апропо всяко мнение и реакция са плод на някакво тълкуване).

# 609
Анкета за сериал, но АФК засега е на пета позиция.

http://www.televizyondizisi.com/index.php/televizyondizisi-com-2 … daylari/75824/33/

# 610
Здравейте Hug

Наде,   bouquet

Снеже, честита премяна Hug

Хубав ден на всички! Hug

# 611
Привет Неси. Hug

# 612
Неси, благодаря.  bouquet

# 613
  • в подножието на планината
Здравейте, момичета! Hug

Наде,   bouquet

Snejka, честита премяна!  Hug

Неси, Hug

# 614
Наде  Hug

Скрит текст:
Защо?! Защо някои хора са толкова алчни и присвояват труда на човека. Днес влизам в бокса и какво да видя -  превода ми на песента на последната сцена с плесницата, естествено на друг клип. Какво да кажа?! Rolling Eyes Има няколко начина, по които да преведеш на български, нооо превода е дума по дума. Просто ме е яд. Мъчех се да го преведа художествено, та не е честно да го видя някъде другаде. Възмутена съм!

Общи условия

Активация на акаунт