Диета за напълняване?

• 11 046
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз миналото лято като си взех детето от бабите след лятото, не можах да го позная Confused Той - в период на растеж, все гладен, те - давали, давали, та се не спряли Twisted Evil Толкова дебел не го бях виждала никога. Нито един от панталоните, които му купувах през лятото за училище, не му ставаше. Питам - сега доволни ли сте, дупето му е като на момиче? А те - ми той като си иска, как да не му дадем ooooh! Никаква дисциплина при бабите, ни-как-ва Naughty
Тази година съм заплашила, че ако пак ми го угоят, другото лято ще ходи на лятно училище и въобще няма да го видят, но не ми се струват трогнати от заплахата...
Та, и апетитът не винаги е на добре Simple Smile

# 46
  • София
точно, че бабите тъпчат ли, тъпчат! А после се чудим защо децата са с наднормено тегло, а като възрастни имат сто болести! разбирам ги, те са израснали в нямане, следоенни години, немотия, ама те си настояват, че са прави и сякаш прасета угояват! Да, ама прасето живее по-малко от година, а децата трябва да живеят до старини, има значение как са хранени!

# 47
Вентолин през месец не е добра идея, никак. Купи си инхалатор. И го използвайте при нужда.

Не се чуди как да тъпчеш детето, а как да го храниш здравословно - плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца, пълнозърнести паста и хляб и т.н

Да ме прощавате, но в 100 грама пържени картофи за вечеря няма нищо полезно и здравословно!

.. и понеже споменаваш за бъбречно заболяване, направете контролно изследване на урина... знам от западни доктори, че показателите на урината имат общо с апетита..

# 48
За пчелното млечице и меда съм чувала, че са мощен имуностимулатор. Знам, че само истинският мед се захаросва, на другия често се добавя глюкоза и други съставки. И че е добре да се взима от меда с дървена лъжица, защото металът убива някои от полезните му съставки ( не съм специалист, така са ми казвали ).
Сега в жегите мисля, че е подходящо да му правиш лимонада - прясно изцеден лимон, мед и хладка ( студена ) вода, повечето деца я обичат. През лятото е пълно с плодове, давай му пресни или изцедени на сок, както е казала Yammy . Естествените продукти са за предпочитане.

# 49
  • София
вече могат да ти докарат захаросано менте и да не разбереш дори, че това не е мед.

Колкото до соковете от плодове и зеленчуци, все повече се удивлявам на тази мания. Не сокът е най-доброто, а изяждането на целия плод/зеленчук, защото в "месото" има много полезни съставки, като започнем от най-простата целулоза, която единствено наппуска организма неразградена и е естествен почисствател на червата и стимулира перисталтиката. Едно време ябълките и лимоните ги ядях с кората, сега не смея, че там се натрупват всичките отрови, но нака или иначе по-добре обелена и изядена цяла ябълка, отколкото чаша ябълков сок. На всичко отгоре киселините в соковете увреждат емайла на зъбите, а на този празен стомах да му люсна още киселина сутрин рано, че и студена на всичко отгоре, направо не му завиждам. Стомахъп, черният дроб, жлъчката, бъбреците обичат топли храни и напитки. Една чаша чай за мен е доста по-добре от една чаша сок.  Peace

# 50
  • Beyond the Frontiers
Аз миналото лято като си взех детето от бабите след лятото, не можах да го позная Confused...

Чак до там не стига. Слага малко мръвка по кокалите.

Не знам защо слагате диета за напълняване под един знаменател с тъпченето. newsm78 Ако въпросът беше да го тъпча нямаше въобще да питам.

Не се чуди как да тъпчеш детето, а как да го храниш здравословно - плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца, пълнозърнести паста и хляб и т.н
Да ме прощавате, но в 100 грама пържени картофи за вечеря няма нищо полезно и здравословно!

Яде точно това - без хляб обаче.
За картофите е ясно, че в пържен вид не са най-здравословното нещо, но поне ги яде от време на време.

За пчелното млечице и меда съм чувала, че са мощен имуностимулатор. Знам, че само истинският мед се захаросва, на другия често се добавя глюкоза и други съставки. И че е добре да се взима от меда с дървена лъжица, защото металът убива някои от полезните му съставки ( не съм специалист, така са ми казвали ).

Да, поръчала съм директно от пчелар и ще пробвам.

Сокове не пие много, газирани напитки пък въобще, пие по половин литър прясно мляко с какао всеки ден.

Абе, ясно ми е, че някъде бъркам в храненето.

# 51
  • София
за мен лично това си е тъпчене, без значение дали е със здравословни или нездравослони храни. Трудно е за възприемане, но наистина няма дете, което да е умряло от глад, ако има достъп до храна. В природата няма такова нещо като диета за напълняване, а всеки индивид яде толкова, колкото може, доори има склонност да преяжда, ако има неограничено количество около себе си. Ако детето е с добри жизнени показатели, бодро, игриво, не виждам какво толкова може да не е наред с апетита, нали не стои с дни без да яде! Зная, много е трудно да се преодолее това родителско чувство, че детето не яде достатъчно и е кльощаво, но това е чисто субективно възприятие и оценка, а не обективна. В пубертета всичко се обръща и най-злоядото дете става като ламя.

# 52
  • Beyond the Frontiers
Зная, много е трудно да се преодолее това родителско чувство, че детето не яде достатъчно и е кльощаво, но това е чисто субективно възприятие и оценка, а не обективна. В пубертета всичко се обръща и най-злоядото дете става като ламя.

Peace

# 53
Абсолютно съм съгласна с Андариел.
Няма диета за напълняване.За да качва човек килограми и да трупа запаси е нужно да му е положителен калорийния прием-да яде достатъчно повече, за да не може да го изразходва.Дори да е с най-полезната на света храна-самото действие не е полезно.

# 54
  • с/у ОколоМръсТното
В пубертета всичко се обръща и най-злоядото дете става като ламя.

и това не е така.
Много години чаках тоз пубертет, беликм започне да яде... Да, да, ама не... Така и не започна да яде. Може да кара цял ден на 2-3 солети и малко бисквитки. Но вече е голяма, да чете до какво води този й начин на живот и хранене. Аз вече вдигнах ръце.
Но ми е кеф, че е слаба и фина, на фона на всичките й съученици.
Но дребен ще е подложен на бабиндом (до 4-5 кратно ядене на ден още тия дни, че много изтъня  Mr. Green А аз нямам нерви да го тъпча и като каже, че няма да яде, значи няма.

# 55
  • Beyond the Frontiers
Но дребен ще е подложен на бабиндом (до 4-5 кратно ядене на ден още тия дни, че много изтъня  Mr. Green А аз нямам нерви да го тъпча и като каже, че няма да яде, значи няма.

Нещо подобно е и в къщи.

# 56
Andariel, никой не твърди, че соковете са по-полезни от изяждането на плода, особено пък, че трябва да се пият на гладно.
Нормално е според мен всяка майка да се притеснява дали детето и се развива нормално, но за успокоение на авторката ще кажа, че в повечето случаи момиченцата растат по-бързо от момченцата. Моят син също не е от най-високите и пълните, но да чукна на дърво досега всичко с изследванията му е било наред, пъргав е, жизнен, значи няма нещо плашещо. И той не е от най-ящните, въпреки, че е в началото на пубертета.

# 57
  • София
разбирам, аз най-добронамерено да си кажа за соковете, че голяма мания наблюдавам напоследък.  Simple Smile

# 58
Ето таблица на ръста, момченцето ти е в нормите, Galactic Voyager.  bouquet А сега ми хрумна, щом обича шоколад, въпреки, че не е особено полезен, можеш да му правиш домашен такъв, поне знаеш какво има в него. Ето рецептата от детството ми ( по спомен ): 250 гр. сухо пълномаслено мляко, 1 голямо пакетче масло ( 250 гр. ), 2 чаени чаши прясно мляко ( не съм сигурна за милилитрите, на око я нагласям плътността ), 4 лъжици какао, 1-2 ванилии. Разбърква се, оставя се в камерата или хладилника да стегне и се опустошава. Simple Smile

# 59
  • Beyond the Frontiers
Ето таблица на ръста, момченцето ти е в нормите, Galactic Voyager.  bouquet А сега ми хрумна, щом обича шоколад, въпреки, че не е особено полезен, можеш да му правиш домашен такъв, поне знаеш какво има в него. Ето рецептата от детството ми ( по спомен ): 250 гр. сухо пълномаслено мляко, 1 голямо пакетче масло ( 250 гр. ), 2 чаени чаши прясно мляко ( не съм сигурна за милилитрите, на око я нагласям плътността ), 4 лъжици какао, 1-2 ванилии. Разбърква се, оставя се в камерата или хладилника да стегне и се опустошава. Simple Smile

Според тази таблца си е съвсем добре наистина ooooh!

Мерси за рецептата ще я пробваме Grinning

Общи условия

Активация на акаунт