ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 39 934
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
# 16
И аз запис, благодаря   bouquet

# 17
  • на Земята
Колкото и да искаш да отвориш на някой очите,толкова оправдания си намира.Говоря за повечето майки,които вместо да се информират за вредата от ваксините се питат по форуми и фб групи да дават ли панадол или не  след ваксина.Whistling
Най-честото оправдание е '' ..ами щем не щем ,те са задължителни...'' Stop

# 18
  • Варна
запис да следя темата  Peace

# 19
dobra, благодаря ти за думите.  Hug
Само човек, който го е преживял може със сигурност да разбере за какво става дума. Поздравления и от мен и много, много здраве за дечицата  Hug
Иначе си права, точно поради това, че дъщеря ми се роди недоносена и искаха да я ваксинират още в отделението, аз се зачетох по този въпрос и благодарение на всичко, което сте изписали през годините и най-вече на темата "Има ли пострадали деца след ваксини" си дадох сметка за какво става дума. Ако не се беше случило всичко това, може би и аз нямаше да се заинтересувам толкова сериозно от въпроса.
Освен това Теодора е права - ако някой не иска да види нещо, няма как да го види. На мен са ми казвали - Аз нямам смелост да не ваксинирам. Аз пък отговарям - Аз пък нямам смелост да ваксинирам.

Nice -  Hug

# 20
  • Пловдив
 Hug

И аз така: на "страх ме  е да не ваксинирам" отговарям точно с "а мен ме е страх да ваксинирам"  Mr. Green
...и наистина ме е страх... 

# 21
  • в матрицата
Ето ме и мен  Wink

# 22
  • София
Да не ви изпусна...

# 23
  • София и там където не се пуши
Днес бях при личната, няма проблем отново при подпис и да се откажа.

Казах и, че с тези ваксини направо моя син се унищожи.

Тя каза ваксинирането си е риск, но дали съм виждала морбилито какво представлява например.  newsm78 . Та боледуването си е риск и ваксините са си риск.  Shocked ,( а родителите направо убити).

# 24
Едва ви изчетох за последните 5-6 дни, а и много ми идват споровете.  Confused Хубаво е да се стимулира кърменето, но не винаги е възможно и е въпрос на личен избор.

Аз съм една от майките с рисково недоносено дете (2-ра степен). Кърмата ми я спряха медикаментозно първите дни след раждането, защото ми даваха много малък шанс за оцеляване на бебето.  И особено да я задържа след стресовото раждане (секцио по спешност) за 45-50 дни, ако все пак оцелее и се стабилизира. Никой не ми обясни какви са ползите и негативите - поне да опитам, а аз не бях в състояние да вземам решения - приех каквото ми предложиха. Цяла седмица плачех безспир. Нямаше медицински кадри, които общуват с проблемните родилки. Имах доста обилна коластра и попитах дали не мога да се включа към млечната банка на болницата - било невъзможно правели се много тестове, които били скъпи. Не знам с какво хранеха недоносените. Бях щастлива да чуя, че бебето ми е живо и е наддало 10 грама..  Cry

# 25
Lady Green  Hug Чудесен пост  Peace

# 26
lady Green  Hug Жалко, че и ти е трябвало да се сблъскаш с това. Дано вече всичко е зад гърба ви и нямате поводи за притеснение  Hug
Ето това трябва да се промени. И аз не срещнах никаква подкрепа, нито някой ми обясни как да поддържам лактацията. Искаха и на мен да ми спират кърмата, но не дадох. Да дам беше все едно да призная, че бебето ми може да умре. Те ме гледаха странно... После нямах идея какво да правя, но с помощта на консултантите се справихме, макар че беше много трудно... на моменти се отказвах, после пак се амбицирах и така. Като я изписваха след три месеца и питах дали мога да ходя няколко дни в отделението да опитвам да я кърмя, те се облещиха - ама как така, ти още ли имаш кърма?! Не ми дадоха естествено, но поне ми позволиха да я храня с шише.
Иначе недоносените се хранят със специални млека за недоносени, които са близки по състав с кърмата на преждевременно родилите майки, която е с по-специфичен състав, поради това, че и бебето е със специфични нужди.

# 27
  • София и там където не се пуши
И моя недоносен, вече пораснал и на мен ми спряха кърмата и ми казаха, че твърдо няма да оживее и няма смисъл.

# 28
Ох, като чета какви идиоти са из отделенията за недоносени... Sad Не може недоносеното бебе, което има най-голяма нужда от кърмата на майка си да я пие, но може да пие кравешко мляко...И "не разрешават" на майката да си накърми бебето!!! Ма как ще "разрешават" или не такова нещо?!?! Ужас... Sick #Cussing out #2gunfire

# 29
И моя недоносен, вече пораснал и на мен ми спряха кърмата и ми казаха, че твърдо няма да оживее и няма смисъл.
Еи му майгата!
Имам чувството, че учат всички в мед. унитата да приемат смъртта на бебето, като нещо съвсем нормално и естествено!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт