ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 073
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Мен пьк ме ужасява как разделят малките бебета от майките им и не им дават с месеци да ги дьржат,виждат(само по 5 минути...

Дават, не е като без хич. Аз от първия ден си бърках в кувьоза след дезинфекция и си го милвах.
Скрит текст:
Така всеки ден. Но достъпа е само в часа за свиждане. Наистина не ги вадят за поставяне в/у гърдите. Мисля, че освен остаряло мислене нямат и материална база за целта. Кой ще ти отдели стая за гушкане  Tired Скоро няма да стане. Но и нямате представа колко безотговорни родители има .... влизаха очевидно болни в неонатологията и не им пука нито че ще заразят чуждите, нито своите деца. Те там всички са в едно помещение. По тази причина, права или не, аз се радвах на ограничения достъп.
Едно девойче 30 мин си бърса сополите пред вратата (не от плача,а от грип) и после като отвориха за свиждане беше първа за влизане. Казах и, че до моето бебе няма да влезе!!! И другите я погнаха и не я пуснаха. Но ние сме си балкан акъл, нищо чудно, че имаме нужда от пъдар.

# 46
Мен пьк ме ужасява как разделят малките бебета от майките им и не им дават с месеци да ги дьржат,виждат(само по 5 минути...

Дават, не е като без хич. Аз от първия ден си бърках в кувьоза след дезинфекция и си го милвах.
Скрит текст:
Така всеки ден. Но достъпа е само в часа за свиждане. Наистина не ги вадят за поставяне в/у гърдите. Мисля, че освен остаряло мислене нямат и материална база за целта. Кой ще ти отдели стая за гушкане  Tired Скоро няма да стане. Но и нямате представа колко безотговорни родители има .... влизаха очевидно болни в неонатологията и не им пука нито че ще заразят чуждите, нито своите деца. Те там всички са в едно помещение. По тази причина, права или не, аз се радвах на ограничения достъп.
Едно девойче 30 мин си бърса сополите пред вратата (не от плача,а от грип) и после като отвориха за свиждане беше първа за влизане. Казах и, че до моето бебе няма да влезе!!! И другите я погнаха и не я пуснаха. Но ние сме си балкан акъл, нищо чудно, че имаме нужда от пъдар.
Доколкото позволява сьстоянието на бебето (а това е доста субективно според някои "бьлгарски светила-специалисти-неонатолози") майката може да бьде приета в стая с детето си с кувьоза,с мониторинга и тн.И не е задьлжително да е сама в стая,може да са няколко майки с децата си.

# 47
Има, има и такива кенгуру - стаи в бг, в Плевен, мисля и в Русе.

# 48
Има, има и такива кенгуру - стаи в бг, в Плевен, мисля и в Русе.
Да,броят се може би на прьсти.Трябва да стане рутинно при рано родените деца навсякьде.

# 49
Ох, докъде е стигнала борбата за място в детска градина  #Crazy - в темата за страстите /за прием в дг в София/ майка пита къде да подаде сигнал за деца, които посещават ДГ с фиктивно вписани ваксини. Интересно дали ще се заинтересува някой и как ще го докаже. И внимавайте с какви хора споделяте.  Peace

# 50
Ох, докъде е стигнала борбата за място в детска градина  #Crazy - в темата за страстите /за прием в дг в София/ майка пита къде да подаде сигнал за деца, които посещават ДГ с фиктивно вписани ваксини. Интересно дали ще се заинтересува някой и как ще го докаже. И внимавайте с какви хора споделяте.  Peace
Joy Joy Joy

# 51
Ще ги хванат таратанци!

# 52
...в темата за прием в ДГ в София майка пита къде да подаде сигнал за деца, които посещават ДГ с фиктивно вписани ваксини. Интересно дали ще се заинтересува някой и как ще го докаже...
Както казаха преди мен - няма да ги хванат. Освен с тест за тежки метали и да се зададе въпросът защо е толкова малко акумулираният живак - ахаа, ясно "тези със силният имунитет, дето са по-пъргави от другите и не боледуват - те са без ваксини"
Имам чувството, че медицински лица пишат в тези теми. Знае ли човек..

# 53
Мен пьк ме ужасява как разделят малките бебета от майките им и не им дават с месеци да ги дьржат,виждат(само по 5 минути),а кожният допир точно при рано родените деца е от есенциална необходимост и важност за оцеляването и доброто им развитие.
Колкото и да е вьрзано на монитори и системи едно мьниче,то може да бьде извадено и сложено на гьрдите на майката да усети топлата й кожа и миризма,да почувства познатия за него сьрдечен ритьм.
Доказано е,че това кунгуруване с недоносени деца намалява многократно интензивните медицински грижи,подобрява дишането и изобщо развитието на детето.

Искайте да си виждате и гушкате децата!!!!Това е ваше право и е за доброто на детето ви!

Абсолютно е така! Нещата у нас са толкова сбъркани, че човек не знае за кое по-първо да се възмути.

# 54
Хей ме и мен в новата темичка Simple Smile

Благодаря отново на всички за съветите и успокоителните думи   bouquet

Ние с бебе се изселихме от Сф Simple Smile Живеем си в къщичката в гората,много скучно,но пък детенце яде като разпрано,бузите му са като ябълки,спи както никога до сега...Послушах Ви и ефекта е очеваден Simple SmileЗа съжаление няма как да махна килимите,защото той лази,а не ми се ще да го оставя за го прави по мрамора.Но това да ни е проблема Simple Smile

Когато мога ще почна да чета и за ГНМ,но ми трябва настройка за това.Стана ми интересна тезата за липсата на любов и пневмонията.Защото в нашия случай има нещо вярно...Колкото и да ми е тежко да го призная Sad Обичам детето си,но за съжаление не му го показвам достатъчно.Точно в този период бях толкова обсебена от всичко останало,че игнорирах горкото създание.Не е било умишлено,просто така се случи...И сега осъзнавам грешката си.Проклинах се колко лоша майка съм,но по тази логика то всички сме лоши...Важното е да се извлече поуката от цялата  ситуация.Сега малечко е обграден от хора,които денонощно му показват колко е важен и обичан.Дано и аз успея да преборя психическите си проблеми и да успея да бъда най-добрата майка за детето си  Simple Smile

По въпроса за кърменето и АМ...това ми е много болна тема.Вдигам кръвно,когато някой ми каже,че кърмата е най-доброто за детето ми,а аз го тровя с АМ.Че съм лоша майка и вредя на детето си,защото не го кърмя.Че той ще е болнав,глупав,недоразвит...защото не е кърмен.Всички тези приказки ми се говореха денонощно.Синът ми се роди месец по-рано,но беше доносен.На кг беше ок.Но,както ми казаха лекарите тогава-това че на кг е ок,че диша сам (благодарение на няколко курса с инжекции за разтваряне на дробчетата),не значи че ще е като родените на термин деца.Факт...на това дете не му бях виждала отворени очите седмици...Само спеше,не плачеше и нямаше сила да си отвори устата,камо ли да суче.Той не можеше и от шише да яде.Дадох абсолютно всичко от себе си,слагах на гърда,цедях,но просто нямах достатъчно кърма.И ако не давах АМ,то това значеше да обрека детето си на глад.Не че не получих и такива съвети-остави го,като огладнее ще се научи да суче,няма къде да ходи.Изпаднах в жестока следродилна депресия,обмислях и да слагам край на живота си.Бях много зле,а всички тези думи само задълбочиха проблема и дори се стигна до най-страшното-да не желая да виждам и да докосвам детето си.За съжаление,остана някаква следа от това и до ден днешен има дни,в които не желая да го виждам дори...  Cry В последствие се оказа,че е и с алергия и трябва да е на специално мляко.Така че следващия път,когато някой реши да спори по темата или по друга такава,от която бъкел понятие си няма или просто иска да бълва простотии,нека замълчи.Да не се излага поне.
Брат ми е недоносен,беше 3м в кувьоз.Не искам да говоря за отношението на лекарите...Винаги е било и за съжаление,мисля,ще си остане такова-нечовешко.Майка ми се бори с мъката и с това,че детето може и да няма шанс,и все пак успя да запази лактацията и да носи кърма в неонатологията.Даваха му я,за което всички бяхме благодарни.Тогава лекарите я караха да направи всичко възможно да запази кърмата,за да може да му носи и да му помага да се справи.Като изключим това,че проходи на 2,6м и проговори горе долу там,няма никакви други проблеми.
Поклон пред всички вас,мами,чиито деца са недоносени.Вие и децата Ви сте герои!

Много се отнесох,извинете ме за което Simple Smile

# 55
Вещицата  Hug  . Не приемай лично мненията за кърменето. Никой не знае през  какво си минала и тези мнения са така по-принцип, за други случаи, не за твоя. Всички искаме нещата в живота ни да са идеални, но за съжаление много пъти те не са такива. Мислим си едно, то става друго, искаме най-доброто, а се налага да се справяме с много тежки неща...така е. Така се става силен. Важното, че детенцето е добре сега, наслаждавай се на природата и ти!   bouquet

# 56
Хей ме и мен в новата темичка Simple Smile
Така е, подкрепям persimon - няма за какво да се укоряваш. Не се раждаме научени, а за да се научим. Някои с много тежки уроци, но спред мен най-показателни колко добре сме се справили са резултатите, въпреки че някои ги определят като "БожА работа".

Мен така ме бяха уплашили (освен събитията покрай тежкото раждане), че бях опъната струна, готва да се скъса. Не ядях, не спях - не живеех. Бях уморена до смърт, изпосталяла и самата имах нужда от помощ. Добре че беше майка ми, да ми даде кураж и да ми помага в началото, защото от здарвните работници (болнични и извънболнични) не получих никаква подкрепа и помощ. Имат си спуснати някакви нормативи и изобщо сякаш не става дума за човешки животи.

Колкото бяха добри лекарите от екипа на нощното дежурство, което ми направи секциото, толкова мизерията и всикчи останали  медицински и обслужващи грижи липсваха. Педиатрите в детското интензино не искам да ги обсъждам, защото негативната ми оценка за тях би преминала границите на приличното.

# 57
Скандал с болница Доверие - източване на ЗК като са премахвани здрави органи и не само (грешни диагнози и лечение).

http://tv7.bg/dobro-utro/news/8627552.html

Предупреждават, че не е за хора със слаби нерви.

# 58
За съжаление,това не е практика само в частните болници!Това е основният начин държавните болници да се издържат и на всички нас това е ясно.Тази порочна практика лично пред мен я потвърди мой близък,който е шеф на отделение в една от най-големите болници в Сф.За щастие,ако може така да се нарече,поне не вадят органи.Но той си каза,че приемат здрави хора,пишат им какви ли не тежки диагнози,само и само да вземат някой лев.А това,че на този човек ще му съсипят психиката,никой не мисли.Аз лично съм била жертва на тази практика,няколко пъти,както и всеки един от вас,поне по веднъж.За щастие,Господ ни пази и оцеляваме.Физически,аз психически много тежко ги понасям тези гаври.А напоследък забелязвам,че и в детските болници правят така...Крайно време е да ни изтрията от картата на света!!!Ние не сме държава...

# 59
Аз също лежах в Инфекциозна болница, без да ми има нищо. Там лекарите в отделението бяха повече от болните.

Общи условия

Активация на акаунт