ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 39 764
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
извинявам се предварително за което ще напиша, ама ТИЯ НОРМАЛНИ ли са бе? Те ли са Господ да решават кой ще и кой не ще да живее??? Е-а ти лекарите!!! Моето дете също имаше относително сериозен проблем на 2-ри ден след раждането (хеморагична болест), плюеше кръв и казаха, че черното дробче имало недоразвита функция за синтез на вит. К, правиха му инжекции с този вит., постоя в кувьоз и на АБ, на 7-ми ден от раждането ни изписаха по живо и по здраво. Винаги има риск, то и за съвсем здравите дечица, дай ся да не се мъчим с това "мъчно" кърмене, щото нали и без т'ва всички някой ден няма да ни има... Ох, не се стърпях, съжалявам. На мен обаче педиатърът на Шейново - д-р Дръндаров, винаги ще съм му благодарна, спаси ми детенцето, много беше внимателен и точен, каза ми да се цедя и хвърлям докато стабилизират младежа, защото "после кърмата ще му е важна", точно така се изрази, винаги ще помня думите му. Тогава бях доста невежа за кърменето, въпреки че бях подочула и попрочела някои правилни неща, но на етапа до раждане бях наблеганла на самото раждане и първите дни след него като подготовка. И затова думите му бяха така важни за нас! Та така, намират се и свестни...

# 31
По-скоро лекарите не рискуват да дадат надежда за родителите ако детето е в критично състояние, защото И те са се напатили и ако ти кажат "Има еди си колко шанс да живее", а се случи най-лошото, съвсем естествено е родителите да обвинят лекарите - ама вие казахте еди какво си. За това и избягват поне в първите 1-2 седмици, когато нещата са много критични да казват подобни неща. Поне на мен никой не ми е казал - бебето ти ще умре, но аз питах - какъв е шанса да оцелее, ще оцелее ли, как е и т.н. И те ми казваха, че положението е критично и не искат да ми дават надежди, които може да се окажат напразни.
Друг е въпроса колко е съсипващо това за родителите.
И че няма достатъчно инфо...

А за кърменето вече са тотално неинформирани и хал хабер си нямат какво да съветват майките (не всички естествено). Истината е, че просто не им се занимава.

# 32
Защо е трябвало да хвърляш кърма, като бебето е имало нужда от нея? Или кравещкото мляко е по-полезно за бебе с проблем? Sad

# 33
Ох, като чета какви идиоти са из отделенията за недоносени... Sad Не може недоносеното бебе, което има най-голяма нужда от кърмата на майка си да я пие, но може да пие кравешко мляко...И "не разрешават" на майката да си накърми бебето!!! Ма как ще "разрешават" или не такова нещо?!?! Ужас... Sick #Cussing out #2gunfire

Грозна е картинката на всички родилки с недоносени бебета у нас.  Confused
При раждането дъщеря ми беше диагностицирана с мозъчни кръвоизливи и дихателни проблеми (10 дни на апаратно дишане), при което за да се застраховат чак седмица след раждането официално ме попитаха как ще се казва.

Но пък в епикризата от раждането за пръв път прочетох, че е ваксинирана с първите 2 ваксини. Преди да е навършила коригирана възраст. Противно на всички законови разпоредби.

# 34
Защо е трябвало да хвърляш кърма, като бебето е имало нужда от нея? Или кравещкото мляко е по-полезно за бебе с проблем? Sad

По "технически" причини най-вероятно. На системи беше, захраниха го на 6-ти ден с АМ мн. внимателно, даже първо вода са му давали  да видят наред ли  е, на 7-ми му дадох да цока от мен на воля, добре, че захапа. А и по принцип не дават да даваш цедена кърма - нали трябва да стерилизираш помпа и така нататък, а кой ще ти се занимава...

lady Green , тия, дето са ваксинирали бебето ти тогава, са  Sick

# 35
Втрещена съм просто..."технически причини"... Sick Горките бебета, горките им майки...

# 36
Втрещена съм просто..."технически причини"... Sick Горките бебета, горките им майки...

да , по принцип си е за втрещяване; при нас нямаше как обаче - захранваха го със системи, заради стомахчето... Като го извадиха от къвьоза, ми го дадоха за кърмене (на седми ден).

# 37
Точно в случая на ален мак не е за втрещяване, защото тя е била в болницата с детето. Нямало е как да стане просто, но ето че после са дали на детето да суче, което е повече от чудесно! Браво.

В болниците няма болнични помпи за изцеждане. Няма условия за това.
А всичко трябва да е стерилизирано.
От една страна проблемът е с наличието на помпи, от друга - на помещения за изцеждане, от трета - поддържане на помпите и стерилизиране. Нужни са пари, но това, което е по-нужно е желание и убеденост в полезността на кърменето.

По-абсурдно е, че и на майките, които биват изписани, а бебетата остават не дават да носят кърма, въпреки че майките вкъщи вече могат да си стерилизират и помпата, и съдовете. Ама уж от съображения за сигурност. Колко кърма съм изляла в мивката....  ooooh! ooooh! ooooh!

# 38
Отказвам се  дакоментирам темата, защото със сигурност ще си спечеля бан ако се изкажа. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Само ще попитам: какви УСЛОВИЯ е нужно да има в болницата за да се изваряват съдове? Ако в болница няма условия, къде да има? Там се правят операции и процедури, които искат стерилност, това не е новост за тях.

# 39
Една моя приятелка тук роди преди няколко седмици в края на 8-ми месец. Бебето беше в кувьоз за няколко дена. Тежеше 2500гр. Тя ходеше през 2-3 часа да го кърми и доколкото разбрах, по този параграф не е имала никакви проблеми.
Жалко, че в България по друг начин подхождат... Confused

# 40
Ох, като чета какви идиоти са из отделенията за недоносени... Sad Не може недоносеното бебе, което има най-голяма нужда от кърмата на майка си да я пие, но може да пие кравешко мляко...И "не разрешават" на майката да си накърми бебето!!! Ма как ще "разрешават" или не такова нещо?!?! Ужас... Sick #Cussing out #2gunfire
Ами те и да ти "разрешават" недоносените не могат да сучат от гърда. Моето беше III-та степен недоносено.  И да не дойде сега някоя експерт кака да ми обясни как могат, пък аз не съм дочела, щото ставам зла. За да не обидя някого, разказвам повече -
Скрит текст:
Хранят се със сонда през носа докато станат към 1900гр. (при нас след 6 седмици). Дотогава повечето не могат да координират преглъщане и дишане поради незрялост на мозъка. Т.е. докато се хранят може да спрат да дишат.
Аз дадох проба от коластра за лабораторен анализ. С документа, че няма бактериално заразяване още в отделението започнах да цедя за всяко хранене. Връщаха ми помпата стерилизирана, а даже неизмита с остатъци мляко навсякъде  ooooh! та си я приплаквах на мивката. После като ме изписаха носех по 8 пликчета замразени порции всеки ден. Моето дете 57 дена в неонатология беше само на кърма. После опитахме да засуче, но нямаше сили, не регулираше дишане и останахме на помпа, но пак изцяло на кърма. Но борбата е свободен стил и е много тежка. В болницата, където бяхме са уж приятели на кърменето, но имат дълъг път да извървят докато си заслужат етикета. За персонала е много трудоемко бебетата да са на кърма. Съхранява се единствено замразена в отделен хладилник, всяко пакетче с име и дата на цедене. За всяко хранене се вади по 1 пликче за бебе, от неговата майка и се размразява на пара. Умножете това за 30 бебета и 8 храненета колко зор е. Отделно пак приготвят АМ за тези, на които не им носят кърма. Плюс отговорността при евентуално заразяване - съвсем реална. Затова се дърпат и карат на АМ. Същите 2-3 сестри на смяна къпят, сменят памперси, дезинфекцират кувиози, дават лекарства и хранят със сонда. Стана дълго, който иска го е прочел, но е добре да се знае пълната картина.

ПП: За бебе 2500гр и в БГ може да се кърми. Тук говорим за наистина малки бебета от 600 до 1900гр да речем.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 02:55 от dobra

# 41
Да, предположих, че има значение. Затова написах теглото. То си се раждат и доносени бебета с тези килограми.
Аз те прочетох. Наистина, ситуациите са различни. Тук не знам как се процедира в подобни ситуации.

# 42
Като гледам за 10 г. няма никаква промяна в отношението към недоносени и майки.Дъщеря ми се роди 1 кг с АПГАР1 -сонда,маркучи...10 дни я водиха аборт.Никой не ми каза по-късно да се цедя,а и аз самата бях в ужас.По-късно ме пускаха през ден да я видя за 5 мин.А беше в неонатология 56 дни.Но са и спестили БЦЖ в родилното,а личната поставяше ваксините със 2 мес. назад   .     Сигурна съм ,че тази ваксина щеше да я убие.И сега слабото и място са дробовете.                  Какъв късмет  сме имали ooooh!

# 43
Добра, това е нормалното-да се цедиш и да хранят бебето ти с кърма, а не с адапте.Аз се възмущавам на това, че не дават на майките да правят точно това, а хранят бебетата с някакви бокулци, не на това, че бебе 600 грама не суче. Естествено, че няма да суче като неможе само. Peace

# 44
Мен пьк ме ужасява как разделят малките бебета от майките им и не им дават с месеци да ги дьржат,виждат(само по 5 минути),а кожният допир точно при рано родените деца е от есенциална необходимост и важност за оцеляването и доброто им развитие.
Колкото и да е вьрзано на монитори и системи едно мьниче,то може да бьде извадено и сложено на гьрдите на майката да усети топлата й кожа и миризма,да почувства познатия за него сьрдечен ритьм.
Доказано е,че това кунгуруване с недоносени деца намалява многократно интензивните медицински грижи,подобрява дишането и изобщо развитието на детето.

Искайте да си виждате и гушкате децата!!!!Това е ваше право и е за доброто на детето ви!

Общи условия

Активация на акаунт