ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 301
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
А, тъй кажете, да не се надява човек Laughing.

# 286
  • Пловдив
Само някой да ми припомни...при отказ при ЛЛ се подписва ИС,нали така?А сестрата от ДГ дали ще иска същия документ/сниман,напр./ или при нея се попълва наново нещо???

И нали само това беше,което се подписва/ИС/?
Мерси! Peace

# 287
# 288
Само някой да ми припомни...при отказ при ЛЛ се подписва ИС,нали така?А сестрата от ДГ дали ще иска същия документ/сниман,напр./ или при нея се попълва наново нещо???

И нали само това беше,което се подписва/ИС/?
Мерси! Peace

Не,  сестрата ще иска документ за сложени всички ваксини, както е по (променената миналата година) Наредба за прием в ДГ. Много неприятно, но..  Confused  

В предишния и вид по наредбата се изискваше само "имунизационен статус", обаче след опита на майки да си потърсят правата, тъй като неправомерно отхвърлят децата им, много бързичко я промениха. Сега за да отпадне това изискване трябва човек да води дела и да доказва, че е в правото си според няколко международни закони. А като си знаем дереджето на съдебната система...  Whistling
Е, няма друга таква държава в ЕС!  ooooh! И там има натиск, но и някакъв шанс да минеш между капките, поради липсата на законодателно обвързване. Това тук минава всички граници!

# 289
Излиза, че нашите са си опекли питката законово, а тези в германия да речем, имат пропуски в това отношение.

# 290
Излиза, че нашите са си опекли питката законово, а тези в германия да речем, имат пропуски в това отношение.

Не че са  "опекли питката", а в Германия са кьопави и не са могли, а просто у нас има изключително нагло нарушаване на всички наши и международни закони и конвенции, докато в Германия не са си позволили подобно безобразие. Време е и ние да преобърнем колата на беззаконите ни бюрократи и да възстановим правовия ред.

# 291

докато в Германия не са си позволили подобно безобразие.

Точно. Мъжът ми например е много про ваксините и ако зависи от него веднага навсякъде стават задължителни, но даже и той си казва, че в Германия това просто няма да бъде допуснато.

Мама Звярка, наистина не стана ясно къде съм и за какво говоря... Позволявам си да пиша защото на мен ми беше интересно как стоят нещата по "белите" държави, даже съм пускала теми в чужбинския преди изобщо да предполагам, че ще заминавам където и да било  Peace

# 292
Здравейте на всички мами тук.   bouquet Пиша в тази тема, защото и аз се сблъсках с дилемата "задължителна ваксина" и най - вече МПР ваксината. Днес бяхме на лекар, отказахме я категорично и ЛЛ ни се накара, каза, че ще ни друснат глоба, а нас и на нея и каза, че не може да ни поема повече ако не поставим ваксината. И сега съм в търсене на ЛЛ, който е склонен да приеме мама с дете, на което не му е поставена МПР. Плашат ме с лишаване от право да си давам детето на ясла и градина, което за мен е да плашиш куче с кокал. И без това съм против тези институции. Та ще бъда благодарна на всяка мама, която ми препоръча (на лични, за да не се компрометира лекаря) ЛЛ. Наистина съм ужасно, твърдо и непоколебимо убедена в НЕслагането на МПР! Приемам съвети и ви благодаря предварително!  bouquet

# 293
Здравейте на всички мами тук.   bouquet Пиша в тази тема, защото и аз се сблъсках с дилемата "задължителна ваксина" и най - вече МПР ваксината. Днес бяхме на лекар, отказахме я категорично и ЛЛ ни се накара, каза, че ще ни друснат глоба, а нас и на нея и каза, че не може да ни поема повече ако не поставим ваксината. И сега съм в търсене на ЛЛ, който е склонен да приеме мама с дете, на което не му е поставена МПР. Плашат ме с лишаване от право да си давам детето на ясла и градина, което за мен е да плашиш куче с кокал. И без това съм против тези институции. Та ще бъда благодарна на всяка мама, която ми препоръча (на лични, за да не се компрометира лекаря) ЛЛ. Наистина съм ужасно, твърдо и непоколебимо убедена в НЕслагането на МПР! Приемам съвети и ви благодаря предварително!  bouquet
Morgensternchen, Не знам какво ти е мнението за ДГ и ясла, но за мен наличието на ваксини е само една от причините да не ги харесвам. Друга е храната, която дават там, трета и четвърта е отношението към децата, занимания с цел отвличане на внимание, псевдо възпитанието, което получават децата, НО доста родители нямат възможността да са винаги до децата си и са принудени да "дадат" децата на градина, за да има все пак някой до тях, докато ги няма...

Както и да е, искам да да ти кажа, че одобрявам възможното ти/ви не ходене на градина Wink
За съжаление съм много встрани от всякакви лекари/педиатри и не  мога да помогна с имена.
Все пак във форума има вещи лица, които могат да помогнат - разбира се само и единствено на ЛС!

# 294
Да се обадя отново като черна станция

Christian, ако имаш и за моя регион дай ги насам и аз ще ти пиша на лични...

Аз май най-после намерих градина  Praynig Не са ми споменавали до момента нищо за ваксини, като документи от лекаря се изисква бележка не по стара от 3 дни преди постъпването, че детето е здраво. В документа, който са ни дали да попълваме пише само, че е препоръчително да има всички препоръчани ваксини.

AEGIS сьщо знаят лекари в ЕС,които не ваксинират и с контакт ще ви дадат адреси.
Сьщо и тук

http://www.aerzte-ueber-impfen.org/
www.impfkritik.de

# 295
Кристиан, няма ли такъв сайт и за България?

# 296
Кристиан, няма ли такъв сайт и за България?
Как се развиха нещата при вас? Ще ходите ли на комисия? Рехабилитациите по ЗК ли останаха?

# 297
  • Пловдив
Ако има някоя мама да се е "справила" със сестрата в ДГ след отказана ваксина или...в тоя ред на мисли...Нека да ми пише Peace

# 298
Останаха по ЗК рехабилитациите, уж докато минем комисия. Невроложката каза да ваксинираме. Аз отказах. Тук в града която мама се уреди с лекар, си го крие, което е разбираемо.
Андонова, със сестрата в градината не се справих. Ваксината на 6 г. не поставих. Детето заминава в първи клас. В градина без ваксина не може да остане.

# 299
Останаха по ЗК рехабилитациите, уж докато минем комисия. Невроложката каза да ваксинираме. Аз отказах. Тук в града която мама се уреди с лекар, си го крие, което е разбираемо.
Андонова, със сестрата в градината не се справих. Ваксината на 6 г. не поставих. Детето заминава в първи клас. В градина без ваксина не може да остане.
А имаш ли писмено уведомление да напуснете градината поради еди каква си причина? Това е пак същото сплашване - ако мине номера. Няма правно основание да те гони от градина в предучилищна група, защото според закона тези групи са задължителни. Къде ще ги посещавате е ваш избор, не вярвам в закона да е посочено черно на бяло, че не може да е в ДГ. Да ти дадат документ с посочен закон, точки, разпоредби и т.н.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт