ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 147
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
ясно
благодаря ви, XVisible, lady Green

все пак ми е още чудно защо такъв продукт се препоръчва от дрогерия, където уж имат друга философия
както и да е
взех си само пинсета, надявам се обаче да не ми дотрябва

и тук официално много се препоръчва, понеже гъмжи от кърлежи. Все едно решава проблема с кърлежите и всичките болести, които пренасят.
Преди десетина дена имах неприятно напрегнат разговор в градината на сина ми, където учителките доста сериозно  ми препоръчваха да го ваксинирам с тази ваксина.  Confused
Тук вместо да пръскат, се ваксинират. Познавам такива случаи.
В тази връзка, искам да попитам има ли някой опит с някакъв трик/ да не е Аутан / , който да гони кърлежите и рискът от тях да е по- малък Rolling Eyes

# 451
За етеричното масло от босилек преди време четох. Гони комари и кърлежи, но не съм задълбавала по темата. Някои етерични масла не е препоръчително да се нанасят върху кожата, особено когато сме изложени на слънце. Трябва да се провери информацията. Само подхвърлям идея.

# 452
......На това отгоре ваксините по-принцип причиняват срив в имунитета, което е сигурно и много по-лесно е една хремичка да премине в менингит.
Във всеки случай аз съм сигурна, че едно неваксинирано дете има близки до 100% шансове никога да не се разболее от менингит.
А ваксината сигурно е една от най-безполезните.
Взех само този абзац от страхотния ти пост.  Simple SmileБлагодаря за него, при все, че не разбирам кристално ясно тънкостите, които си разяснила Blush
Въпросът ми е този срив в имунитета има ли някакво времево измерение и развитие? Винаги ли е гарантирано, че е налице при ваксинирано лице?
Искам да попитам и още едн въпрос, отправен към всички.
Има ли някой от тук списващите, който да не е ваксиниран. /Имам предвид не децата ни, а ние, родителите./

Благодаря, Вериbouquet

# 453
......На това отгоре ваксините по-принцип причиняват срив в имунитета, което е сигурно и много по-лесно е една хремичка да премине в менингит.
Във всеки случай аз съм сигурна, че едно неваксинирано дете има близки до 100% шансове никога да не се разболее от менингит.
Взех само този абзац от страхотния ти пост.  Simple SmileБлагодаря за него, при все, че не разбирам кристално ясно тънкостите, които си разяснила Blush
Въпросът ми е този срив в имунитета има ли някакво времево измерение и развитие? Винаги ли е гарантирано, че е налице при ваксинирано лице?
Има ли някой от тук списващите, който да не е ваксиниран. /Имам предвид не децата ни, а ние, родителите./

Благодаря, Вериbouquet

Повечето в БГ няммаме ре-та, а ваксините не дават доживотен имунитет, дори според сътворителите им.  Mr. Green Има баби по селата, но и не само - майка ми примерно не е ваксинирана с нищо и е родена в домашни условия. Защо е този въпрос?   Rolling Eyes

# 454
Аз лично не живея с тази мисъл. Нито бих абсолютизирала, че ваксинираните в бъдеще ги дебне страшна участ, а неваксинираните - не. Отделно 100% гаранция за нищо няма.

По другия въпрос - мъжът ми няма ваксини след 7 годишна възраст. Осовободен заради изкарана жълтеница. Все пак трябва да погледна картона. Мотае ми се, че е при нас.

# 455
За етеричното масло от босилек преди време четох. Гони комари и кърлежи, но не съм задълбавала по темата. Някои етерични масла не е препоръчително да се нанасят върху кожата, особено когато сме изложени на слънце. Трябва да се провери информацията. Само подхвърлям идея.

Маслото от цитронела е инсектицидноСъщо и маслата от лавандула, кедър,мента пиперита, евкалипт и лимонова трева.  Етеричните масла от цитрус са фототоксични и не тряба  да се слагат преди излагане на слънце. Това включва, портокал, грейпфрут, лимон, манадарина, горчив портокал, бергамот. Други масла които предизвикват сензититизаране на кожата към слънцето са ангелика, копър (чието масло е силно отровно и без това, кимион, лимонова вербена, лайм, юзу. Може да има и други фототоксични, трябва да се чете за всяко масло по отделно. Маслото от чаено дърво има леко слънцезащитно свойство и е препоръчително да се слага при ходене на плаж смесено с някакво носещо масло, примерно сусамово, бадемово и т.н.,

# 456
Не ми се смейте,моля Simple Smile.Това,което аз правя понякога с/у кърлежи е лаишко,но...Установих,че като намажа краката на дъщеря ми с оцет,не я хапят комари.И по тази си моя логига-и от кърлежи.Мазала съм я за пикник с оцет и няма проблем.А когато не е била намазана,като е нахапана от комари-мажа пъпките/в началото малко щипе/ и сърбежа спира.

# 457
  • Варна

Благодаря, Вериbouquet

Повечето в БГ няммаме ре-та, а ваксините не дават доживотен имунитет, дори според сътворителите им.  Mr. Green Има баби по селата, но и не само - майка ми примерно не е ваксинирана с нищо и е родена в домашни условия. Защо е този въпрос?   Rolling Eyes

Различно е при всеки. Сривът е различен по степен и система, която е засегната. Някои деца нямат никакви странични явления, на други им се отразяват веднага. На трети след време им се случват неприятности. От децата около мен почти няма такова без проблеми. Имаше едно такова, до 2 годишно не боледувало, без проблеми в развитието, абе въобще късметлия. преди известно време научавам, че щели да му вадят сливиците, просто изведнъж започнало да боледува много. Друго е с глутенова ентеропатия, трето е АБКМ, 4 с пиелонефрит на 2 месеца, е това за мен не е нормално. Че аз май напълно здраво дете не познавам, не че познавам много. Но като гледам свекър ми и свекърва ми, които едно време са ваксинирани само с 2 ваксини общо, не мога да не забележа, че не се разболяват и нямат хронични болести. Този тип наблюдения ги имаме всички, само интерпретацията е индивидуална.

# 458
Много благодаря за подробните отговори. Помагат ми да за "моите си" обобщения.
За оцета- и аз правя така при ухапване комари/бълхи. Наистина облекчава Simple Smile
За етеричните масла- ще проуча , те са решение, вярвам...

# 459
Чакам с интерес да разбера какво е лепнато и какви са правата на лекарите и сестрите в ДГ и училищата  Confused
Племенницата ми ще е в първи клас тази година и ще си запиша писмото на Мама Звярка за всеки случай.

# 460
Откога сьществуват кьрлежи на тази планета?

# 461
 Wink
araxna, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Изключително полезен  Peace Hug

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 19:52 от dobra

# 462
А на кого помагат вечните риторични въпроси или забележки с лек ироничен отенък!?! Christian, ако имаш да казваш нещо - направи го!

araxna, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Изключително полезен  Peace Hug
Преподавателите в университета така ни провокираха да мислим.Но този  метод не стигаше до всички студенти.Извинявай,не ми обрьщай внимание. Peace

# 463
# 464
 Wink

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 19:53 от dobra

Общи условия

Активация на акаунт