ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 132
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
dobra, моля да спазваш добрия тон. Тази тема винаги е била една от най-миролюбивите, освен случаите, когато някои с противоположна позиция за ваксините се държи предизвикателно. И да, по-добре прескачай постове, вместо да се държиш грубо. Спестявай си квалификации, които се отнасят и за твоите постове.
Нищо лично, иначе.  Peace

# 466
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

За етеричните масла- ще проуча , те са решение, вярвам...

би ли споделила после тук какво си намерила  Blush
не ми оставя време да се задълбоча  Whistling, а определено ще ми е от помощ  Hug

# 467
Здравейте, не съм писал от много време във форума но една информация ме потресе.
(Извинавам се ако се повтарям с някой)
Ваксината против рак на шийката на матката, която толкова активно се рекламира се оказа смъртоносна и това доста силно ме потресе. Повече информация тук:

http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=3127.0

Публикацията е от януари и предполагам е дискутирана тук, но все пак се почувствах длъжен да я споделя с вас.

# 468
http://youtu.be/SMKW695zIqU

И да допълня... тук - http://youtu.be/T3jdIQV46es се говори доста по темата.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 21:37 от XVisible

# 469
XVisible, защо не направиш като документ писмото на мама Звярка, добро го е измислила, може и да го поразширим, като им знам манталитета на сестрите в градините и училищата ще им създадем емоции  Mr. Green  Mr. Green  Heart Eyes

# 470
Добра идея Wink
Вече го има на сайта ми - pdf, doc Wink

# 471
аз ще се поинтересувам в детската градина има ли някакви такива простоии - йодна, флуорна и т.н. "профилактики". Що хапчета "за гуша" и "зъбки" съм изгълтала в у-ще ooooh!

# 472
http://www.zdrave.net/document/institute/patient_rights/_05_Patients_Claims.htm

Ред за подаване на жалби при нарушение на пациентските права!

# 473
Здравейте, има ли друга информация, която да прочета за полиомиелтната ваксина, освен  филмчето в YouTube Polio ваксина - истината?
Благодаря предварително   bouquet

# 474

За етеричните масла- ще проуча , те са решение, вярвам...

би ли споделила после тук какво си намерила  Blush
не ми оставя време да се задълбоча  Whistling, а определено ще ми е от помощ  Hug
Да, намерих инфо.  Grinning Още утре ще отида в био магазнина в секцията с етеричните масла.
Препоръчва се кокосово олио Grinning  На много места пише, че суровото натурално кокосово олио има отблъскващ ефект за насекоми, в т.ч. е репелент за кърлежи , познат отдавна, използван в различни места по света.
Ефектът се дължи на лауриновата к-на. Препоръчват се и етеричните масла : лавандулово, чесъново, пачули, цитронела/ лимонена трева/, розмарин, масло ним/от тропическото дърво Ним, известно в Индия от дълбока древност/, ментово масло....
За лавандуловото четох, че не винаги е ефикасно, освен това е опасно за кожни раздразнения, а също и преминавайки в тялото през кожата, носи риск за здравето. Маслото от ним има аромат на чесън. Широко използвано, силно ефикасно, но също има риск от дозите му, преминаването му в тялото и здравето....
Харесаха ми 2 рецепти за средства за защита от кърлежи :
Цитат
Ein Rezept für Zeckenschutz: 20 ml Jojoba + 5 Tr. Anis + 5 Tr. Rosmarin mischen und an Pulsstellen auftragen.

Zeckenschutz für Schwangere: 9 ml Ceder Florida, 1 ml Citronella, 1 капка. Patchouli
1. Разбъркват се 20 ml жожоба + 5 капки анасон + 5 капки  розмарин  и се маже на местата с пулс.
2. Защита от кърлежи за бременни 9 ml Ceder Florida, 1 ml масло от лимонена трева/ цитронела/ , 1 капка пачули.
от тук

Намерих и готови напълно натурални продукти, произведени на базата на  кокосово и жожоба олио.
Vitalaurin - с кокос и жожоба.
Neudorff ZeckenschutzSpray - с пачули и алое вера, обаче е подходящо за деца над 2 год.
Основна препоръка е дрехите да са светли, с дълги ръкави/крачоли, да се избягват силно запуснати с много растителност - обрасли, влажни и топли места . Да се преглеждаме след всеки излет.......неща, които си знаеш Hug

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 07:05 от take a smile

# 475
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
take a smile , благодаря много, копирам си го Hug

# 476
Няма никакъв риск от употреба на лавандулово масло, даже то е едно от най-недазнещите масла и единственото, което може да се капе в чист вид върху отворени раниот порязване и изгаряне. Виж за ефективността му срещу кърлежи или други насекоми нищо не мога да кажа. Ползва се за молци, май доста успешно. Ментовото масло не е препоръчително за малки деца, защото може да предизвика гърчове.

Случайно сега видях това:
1  част етерично масло от чаено дърво разредено с 2 части вода. Слага се в бутилка със спрей и се пръска по обувки,чорапи и маншети на панталони.

# 477
persimon , да, ментовото има дразнещо д-вие, освен това с ХЛ е несъвместимо. Лавандуловото не бих казвала, че е безобидно Peace Освен, че го пише на не 1 място като предупреждение, мой близък човек се беше натровил с чай от лавандула. /Бях писала във веганската тема /
Лавандула с/у молци на мен лично преди години не ми беше помогнала, но с успех ползвам за инахалции при настинка и за релакс. Simple Smile
Чаеното масло е ефикасно със своя мощно дезинфектиращ ефект, но също има риск от реакция към него, както се вижда, рецептата, която си предложила е за дрехи и обувки. Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 18:56 от take a smile

# 478
Съгласна съм. Simple Smile Ще дадеш ли линк за натравянето? Сигурна ли си, че е от лавандулата, а не от пестициди или нещо по нея? Баща ми се беше натровил с някакъв билков чай за стомах, но не е от съставките, а сигурно нещо от нивите наколо. Sick

С етеричните масла трябва да се внимава, особено с такава концентрация като 30% за рецептата за чаеното дърво. Естествено, че не директно и неразредени върху кожата с няколко изключения, както казах-лавандула за рани и изгаряния, но със сигурност и тя не е безобидна напълно.

# 479
take a smile, нас с кокосово масло ни "ухажват" осите... Sad А какво е "Tr", моля?

Общи условия

Активация на акаунт