ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 333
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Може би е подходящо този линк да се сложи на първа страница  Thinking

# 211
Здравейте! Имам бебе на 3 месеца. В родилното му биха ваксините, но оттогава не са му бити. Отлагахме ги първо, защото е роден 3 седмици по-рано, беше доносен, но не наддаде достатъ4но за първата ваксина. После имаше упорита жълтеница с високи стойности на билирубина. След това му се появи и дерматит и аз отказвах. През този период от три различни места чухме за вредата от ваксините - от наши близки, от майка, която срещнах в болницата с атопичен дерматит след ваксината пентаксим и от още един познат с изключително тежко заболяване на кожата на детето му с кървящи рани по лицето, отново след ваксиниране. Всичко това и информацията, която изчетох и изгледох до сега ме накара да взема решението да не ваксинирам повече детето си.

Вчера бяхме на консултация и писмено се отказах да го ваксинират. Педиатърката каза да очаквам обаждане от РИОКОЗ и глоба. Има ли запознати с тези последствия след отказа от ваксиниране? Какво да очаквам от обаждането и каква е глобата и кога се налага да я изплатя?

# 212
АД не е ли основание според педиатърката ви да преминете комисия за освобождаване?

# 213
При нас дерматита се оказа себореен. Ходихме и на дерматолог и тя потвърди, че става въпрос за себореен, който отшумява и че няма причина да се отлага ваксинация. Но след като разбрах какво се случва след следващите ваксини, най-малкото от които е да развие атопичен дерматит, просто категорично взех това решение.

# 214
Не знам точно какво си подписала, но повече недей да се подписваш под такива неща.

От РИОКОЗ могат да ти наложат 100 лв глоба. Има възможност за възражения доколкото съм запозната, но не знам доколко ги уважават. Може би някой минал по пътя да се включи.

# 215
АД не е ли основание според педиатърката ви да преминете комисия за освобождаване?
Иска ти се Wink
Болните мозъци на педиатрите ще видят навсякъде хвърчащи вируси, от които ЕДИНСТВЕНАТА защита е ваксината, която стимулира тялото да произведе антитела...
Тези антитела би трябвало да унищожат вредните "тела"  Joy

Нека преговорим - примерно тетанус. Заразяваме се от него, някаква бактерия е вече в тялото ни, бием си ваксина, която съдържа същата бактерия и сме защитени?

А алуминият, предизвикващ алцхаймер във ваксината?
А съдържанието надхвърлящо с много пъти определените от FDA горни нива?
А феноксиетанол, който пази ценните ваксини от замразяване? (нали "всичко е просто бизнес")
А фенол, а живак, сквалин, Абортирани човешки и животински трупове, формалдехид, фенол...

Писал съм малко тук - http://vaksinite.info/Iskam_da_se_nameri_nyakoy_zashitnik_na_vak … ativen_dialog.doc

# 216
Нека преговорим - примерно тетанус. Заразяваме се от него, някаква бактерия е вече в тялото ни, бием си ваксина, която съдържа същата бактерия и сме защитени?

Няма такова нещо... Не зная къде ги четеш тези неща...  Rolling Eyes

# 217
Хе, ами нека питаме лекарите, когато се убодем на ръждив пирон какво да правим Wink

# 218

ooooh!

Моля те, чети преди да пишеш нещо.

# 219
OK, не е точно така и честно - не ме интересува как очно е, но това е погрешна концепция на медицината продаваща главно ваксини - имаме враг и срещу него имаме анти враг!

Не е ли така! Да, различно е и има премного особености, но главната идея е това безумие.

# 220
OK, не е точно така и честно - не ме интересува как очно е...

Като не знаеш как е, а и не те интересува, по-добре преглътни каквото си наумил да пишеш и не заблуждавай интересуващите се....  Peace  

# 221
Само да кажа, че често цитирам araxna от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=628098.msg20641899#msg20641899

"Причинява се от пръчковидна спороносна бактерия, наречена още бацил от рода клостридий. Бактериите живеят в червата на селскостопанските животни и със сигурност и на човека в аеробни условия и при тези условия са безобидни, до момента, когато попаднат в анаеробни условия, метаболизма им се превключва и започват да произвеждат силен токсин, на който се дължи болестта тетанус. Анаеробни условия са само ако има рана с некрози в нея, при никакви други условия. Близко е до ума, че когато раната се обработи хирургически щателно, условия за анаеробна инфекция не могат да се създадат. Има рани, като огнестрелните, които не могат да се обработят 100% и тук е ролята на антибиотиците, които също играят роля в предотвратяването на тетануса. Ваксината е всъщност тетаничен анатоксин, който е тетаничен токсин, обработен с формалдехид, за да загуби токсиините си свойства и да запази само антигенните си такива. Лично аз допускам, че би могла да върши известна работа, но формалдехида в него не ми харесва, но не можем да знаем това, защото ако раната се обработи както трябва или е на място с интензивно кръвоснабдяване няма да се създадат анаеробни условия. Винаги съм се питала, защо точно тетануса плаши всички, що не се плашат от газгангрената, тя е не по-малко опасна и разпространена, ама за нея никой не ваксинира."

# 222
Арахна я цитирай, защото е права... Това, което си написал по-горе няма нищо общо с казаното от арахна... Като четеш, осмисляй прочетеното...

# 223
  • Варна
Здравейте! Имам бебе на 3 месеца. В родилното му биха ваксините, но оттогава не са му бити. Отлагахме ги първо, защото е роден 3 седмици по-рано, беше доносен, но не наддаде достатъ4но за първата ваксина. После имаше упорита жълтеница с високи стойности на билирубина. След това му се появи и дерматит и аз отказвах. През този период от три различни места чухме за вредата от ваксините - от наши близки, от майка, която срещнах в болницата с атопичен дерматит след ваксината пентаксим и от още един познат с изключително тежко заболяване на кожата на детето му с кървящи рани по лицето, отново след ваксиниране. Всичко това и информацията, която изчетох и изгледох до сега ме накара да взема решението да не ваксинирам повече детето си.

Вчера бяхме на консултация и писмено се отказах да го ваксинират. Педиатърката каза да очаквам обаждане от РИОКОЗ и глоба. Има ли запознати с тези последствия след отказа от ваксиниране? Какво да очаквам от обаждането и каква е глобата и кога се налага да я изплатя?

Варненското РЗИ не се юркат много да глобяват по мои впечатления, иначе мен да са ме глобили досега. Ако някой е с обратни впечатления, да сподели. След като ти напишат акт (АУАН) в неколкодневен срок, в ЗАНН пише колко, можеш да възразиш, Може да го уважат, може да не го уважат. Ако не го уважат в известен срок след това, пак го пише в ЗАНН, пишат наказателно постановление (НК), което можеш да обжалваш в съда. Проблема е че не можеш да осъдиш РЗИ за разноските за адвокат, като спечелиш и така е по закон. Но добрата новина е, че ако знаеш как да се защитиш, вероятността да загубиш е много малка. Аз лично не бих се притеснявала, но ако се случи все пак, свиркай насам да видим какво може да се направи.

# 224
stelt77, от съвсем, ама съвсем същата страна сме. Ставаше дума за простотията, с която съвременната медицина заблуждава вече толкова стотици години - враг, анти-враг, по специално - тяло, антитяло.

Трябва ми известно време да се възстановя от лайната, която една друга част от медицината изля върху мен - денталната медицина! Лекуват ме с производни на фармалин и откровен невротоксин наречен арсеник.

Както и да е - това е мой проблем и макар и бавно се възстановявам!

През това време аз ще продължавам да публикувам книги и филми. Скоро ще направя сайта си много повече от това което е сега. Просто ми трябва време, пак заради медицина, макар и дентална...

Общи условия

Активация на акаунт