ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 161
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Дени, казах, че го написах, за да провокирам мисли в тази посока... Отново - за медицината има място в живота ни, но не и така, както е в момента!!!

# 436
Върнах коментарите от вчера насам, но не видях да сте обсъждали: Вече е задължителна детската градина от 4 годишна възраст, което ще значи предполагам, че вече не могат да изискват задължителните ваксини и те няма да са условие за прием. Дали правилно съм разбрала. Мнения?

# 437
...че законово е уредено доста да се насвият правата на неваксинираните. Уж в тяхна полза, разбира се. Това е бизнес за милиарди. А страни като България са подходящо "опитно поле", пълно с "бели мишки".
Мама Звярка, какво означава "да се насвият правата на неваксинираните"?

Чета тук, че сестрите в училищата имат право да ваксинират, наистина ли е така? А сестрите в градините имат ли това право? Интересува ме това дали го пише черно на бяло? Доколкото знам, нямат такова право.

# 438
Върнах коментарите от вчера насам, но не видях да сте обсъждали: Вече е задължителна детската градина от 4 годишна възраст, което ще значи предполагам, че вече не могат да изискват задължителните ваксини и те няма да са условие за прием. Дали правилно съм разбрала. Мнения?

Задължителна е предучилищната... До сега беше 1 година и можеше децата да ходят на предучилищна в училищата, сега не съм се интересувала как е, но мисля, че не е от 4, а от 5-годишна възраст...

# 439

Привет!

какво ви е мнението за тази ваксина:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tick-borne_encephalitis_vaccine

благодаря

# 440
Разрових се във вчерашните новини, ето извадка:

Цитат
От 2016 г. на предучилищна подготовка задължително ще трябва да ходят децата, навършили 4 години, предвиждат още законовите промени. Дотогава предучилищната е задължителна за 5-годишните, ако учебната година съвпада с навършването на възрастта.

http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/osnovno-obrazovanie-sled-7 … ki-do-4-klas.html

# 441

Привет!

благодаря

Същото като за останалите - опасна и напълно безмислена.  Mr. Green

# 442

Привет!

благодаря
TBE или на български нека araxna каже как е.
Случайно попаднах на това или преведено в гугъл.
Накратко - мамата си трака!

Най-много не ми харесва съдържанието на живак, алуминий и формалдехид в нея!

# 443
ясно
благодаря ви, XVisible, lady Green

все пак ми е още чудно защо такъв продукт се препоръчва от дрогерия, където уж имат друга философия
както и да е
взех си само пинсета, надявам се обаче да не ми дотрябва

# 444

Привет!

благодаря
TBE или на български нека araxna каже как е.
Случайно попаднах на това или преведено в гугъл.
Накратко - мамата си трака!

Най-много не ми харесва съдържанието на живак, алуминий и формалдехид в нея!
XVisible , изследвах Хриси за тежки метали/живак, алуминий, цинк/.В нормата са, но проблема си остава.
Отделно попаднах на тази лекция:
"Аутизм: современные методы диагностики и коррекции" - лекция Юлии Эрц

# 445
  • Варна
Това е кърлежов енцефалит. За ваксината се споменава в руския филм "Ваксината на страха" доколкото си спомням със случай на парализа като страничен ефект. Освен това понеже е противовирусна, вероятно е жива ваксина или поне преди е била. Среща се в почти в цяла Русия и в европейските страни. В България също е описана, но явно не се среща по принцип. Като се има предвид каква болест е, страха от нея ми се струва основателен.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 12:58 от araxna

# 446
След като на портала на училището вчера видях лист с правата на уч. лекар, в понеделник заминаваме на занималня с това:

ДО ДИРЕКТОРА
НА СОУ “..............................”
ГРАД ШУМЕН

З А Я В Л Е Н И Е

На основание чл. 87, ал. 2  от Закона за здравето

От .........................................., в качеството на майка и законен представител на малолетната ........................., записана в ..........клас през учебната 2012/2013 г.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

На основание чл. 87, ал.2 от Закона за здравето и във връзка с дадените от българското законодателство правомощия на лекарите от намиращите се на територията на учебните заведения лекарски кабинети, Ви заявявам, че:

-   ЗАБРАНЯВАМ да бъдат извършвани на детето ми каквито и да било медицински прегледи и интервенции, извън обема на действия по реанимиране или оказване на първа или спешна помощ при травматичен инцидент или спешно/ неотложно състояние
-   ЗАБРАНЯВАМ да бъдат поставяни на детето ми каквито и да е ваксинации и/или имунизации, независимо от вида и основанието за провеждането на подобна кампания
-   ЗАБРАНЯВАМ  да бъдат извършвани на детето ми стоматологични прегледи и интервенции
-    ЗАБРАНЯВАМ да бъдат давани на детето ми каквито и да било лекарства и медикаменти, в това число флуорни таблетки, витамини и имуностимулиращи средства, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ на намиращия се в раницата на детето животоспасяващ препарат САЛБУТАМОЛ, който следва да се прилага единствено в инхалаторна форма при астматичен пристъп
-   ЗАБРАНЯВАМ приложението на салбутамол под формата на сироп и във всякакви други форми, освен спрей за инхалация, и ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че салбутамол сироп провокира у детето пристъп на тахикардия
-   ЗАБРАНЯВАМ вземането на кръв, урина и какъвто и да било биологичен материал за провеждането на изследвания

ДЕКЛАРИРАМ, че необходими прегледи и изследвания на детето ще извършвам незабавно след покана за своя сметка, като резултатите при необходимост ще бъдат незабавно представяни на училищния лекар.
ДЕКЛАРИРАМ, че детето ми има хронично заболяване – бронхиална астма в средно тежка форма, частично компенсирана, на постоянно медикаментозно лечение.

Моля копие от настоящото заявление да бъде предоставено на училищния лекар и/или медицинска сестра.
                           С уважение:

# 447
7/8, мисля, че е рано да имаме яснота за задължителната ясла за 4 годишни от 2016г. и ще ти кажа защо  ooooh!
Днес слушах интервю с настоящия министър на образованието по Нова. Той самия не беше наясно!!! Питаха го след като в закона пише "задължителна" ще има ли глоби и какви? Освен това как ще е задължителна като само за София 9000 /по спомен/ деца са останали тази година извън системата на ДГ и ДЯ, а са заявили желание. Такъв проблем съществува и в други градове. На всичко това Министърът отговори, че по-скоро законът се пишел, за да се принудят държавните институции да построят датски заведения до 2016г., а не да карат родителите за каквото и да било!!!!!!!!!! Това от Министър!!!!!!!! Тълкуванието а неговия изказ е, че Законът ще е пожелателен ....... мухахаааааааааааа  hahaha Та така.... рано е да се каже!
Освен това е поредният закон, който се прави за бедните малцинства..... Според същия господин така децата вместо да са гладни, щели да са чисти и нахранени, на топло - в детското заведение! Пък ако някой има желание и финансова възможност да си гледа детето сам в къщи или ако щеш с 5 гуварнантки и учители, ще го д**а в името на нахранените циганчета.

# 448
  • Добрич
Мама Звярка , какви са правата на училищния лекар  newsm78

# 449
Надзор в/у заразните болести - ваксиниране в определени случаи, в някои училища раздават витамини, флуор и подобни като част от определени кампании, изследвания - масовки и др. Не е много различно отпреди 20 г. В понеделник ще снимам "информационния лист", лепнат в уч-ще.

Общи условия

Активация на акаунт