ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 103
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Педито ме навива да слагам вакдина срещу хепатит А на малките, какви са ви отзивите, струва ли си тормоза. Аз не си спомням да съм ваксинирана, но ако има епидемия...
Аз не бих сложил никога такава ваксина на дъщеря си!(на почти на 3г. е)
5 мин от тук нататък, за да видиш какво прави тази ваксина!

Разбира се - не става винаги така, но би ли рискувала за тази "Епидемия"? (имаме много застояли ваксини и бизнесът със страха на хората намалява..)

# 526
alen mak , спокойно и "нашият" кърлеж не оцеля . Mr. Green Не се тревожа - беше мнооого малък и съм убедена , че е бил забит много за кратко . Наблюдавай мястото за зачервяване и обрив - около 20-ина дни . Peace

Моя близка позната , преди години ми се обади и заяви , че има Лаймска болест . Видяла голямо ,червено , кръгло петно на кожата си , със ситен обрив около него и й казали , че е имала забит кърлеж , който отдавна се е "пуснал" , но пък я е заразил - не са й слагали ваксина пост-фактум , но пи антибиотици известно време .

Ако те интересува какво съм давала - на лични . Peace

П.П. Разпространяват листовки за немски инструмент за премахване на кърлежи - мисля , че се казва Нимфа , ако не греша . Прилича много на едно приспособление за вдяване на конец . Никъде  не е упомената необходимостта от поставяне на каквато и да било ваксина .

П.П.П. Да отбележа , че преди 4 години , когато открихме кърлеж на големият ми син -беше забит зад коляното - страхът ме надви и му сложих тетанус , за което много , много съжалявам . Детето започна да се оплаква от нощни изтръпвания на крайниците , от слабост в тях и подобни симптоми , което на друг език си говори за чиста неврологична увреда .

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 08:24 от nice

# 527
  • Пловдив
Често лятото си намираме кърлежи - вкл. и върху децата.
Ходим доста по планини и палатки...
Махали са ни ги местните лекари. Никой не е искал да слага тетанус досега,...
За тях е рутинна работа...една лекарка на къмпинг беше ми казала, че вади по десетина дневно и това е най- често срещаната помощ, която оказва.  Mr. Green
Предупреждават да следим за реакция двайсетина дни и толкова.
Досега не се е налагало някакво специално лечение после /пу -пу, да попадаме само на здрави кърлежи  Wink/

# 528
Преди години имах пряка среща с кърлежи,6 наброй,наведнъж.Извади ги баба ми,вкъщи.Отидохме в болница,тогава все още я имаше болницата на Кремиковци.Дежурният лекар само погледна дали са цели,погледна ми главата дали има рана и нещо притеснително,и ме пусна да си ходя по живо по здраво,без ваксини и т.н.И до днес съм си жива и здрава.

Моето хлапе още не ходи,но пълзи.И в парка е така.И тези дни ме нападнаха,че като няма ваксини и като го пускам да се въргаля по земята,ще хване страшни болести и няма да мога да го излекувам.Това защото няма ваксини!

Нямам нищо против родителите,слагащи ваксини.Това е право на избор.Но ми се ще да има кампании,в които да се разясни,че това,че нямаш ваксини,не означава,че ще се разболяваш днеска и нощеска и си заплаха за общото благо.Писна ми да гледат на детето ми като на извънземно.Как да обясня,че ваксините,лазенето по земята,яденето на ръце и здравето нямат нищо общо?!

# 529
alen mak , спокойно и "нашият" кърлеж не оцеля . Mr. Green Не се тревожа - беше мнооого малък и съм убедена , че е бил забит много за кратко . Наблюдавай мястото за зачервяване и обрив - около 20-ина дни . Peace

Моя близка позната , преди години ми се обади и заяви , че има Лаймска болест . Видяла голямо ,червено , кръгло петно на кожата си , със ситен обрив около него и й казали , че е имала забит кърлеж , който отдавна се е "пуснал" , но пък я е заразил - не са й слагали ваксина пост-фактум , но пи антибиотици известно време .

Ако те интересува какво съм давала - на лични . Peace

П.П. Разпространяват листовки за немски инструмент за премахване на кърлежи - мисля , че се казва Нимфа , ако не греша . Прилича много на едно приспособление за вдяване на конец . Никъде  не е упомената необходимостта от поставяне на каквато и да било ваксина .

П.П.П. Да отбележа , че преди 4 години , когато открихме кърлеж на големият ми син -беше забит зад коляното - страхът ме надви и му сложих тетанус , за което много , много съжалявам . Детето започна да се оплаква от нощни изтръпвания на крайниците , от слабост в тях и подобни симптоми , което на друг език си говори за чиста неврологична увреда .
Представяш ли си тази "смьртоносна" бактерия клостр.тетани(която убива 100кг човеци),ако зарази един микроскопичен кьрлеж какво ще стане с него?Сигурно го убива на място,нагоре с краката Joy

# 530
# 531

ooooh!

Дойде време всеки да се спасява поединично. Който разбрал-разбрал. Който не...няма да има своя принос в генния пуул на човечеството.

# 532

В стил мутро-барок, както във всички останали области и процеси от т.нар. "преход" на БГ.  Confused
Нагледах се на лобистки промени в законодателството напоследък.  А откога разправям, че в тази държава живота става все по-зле и по-зле.. Whistling

# 533
Ма не бе, къде ще имат общо лазенето по земята и здравето на едно бебе  Joy
Ти честно ли смяташ, че няма нищо опасно в това, че детето ти лази там където пикаят и серат кучета, котки, плюят хора, разнасят всякакви мръсотии с обувките си, хвърлят си фасовете?
Имам позната, която също ми обясняваше колко е нормално да си пуснеш бебето да пълзи навън.
Горкото цяла седмица беше в болница с 40 градуса температура и гърч, след като пропълзя през кучешки изпражнения и си облиза ръцете....
И това няма връзка с ваксините...

# 534
Пингуи, ти явно намираш много общо между ваксините и хигиената. Може да споделиш кои са допирните точки според теб.  Peace

# 535
Да ви споделя нещо ново.
Откриха тестове за новородени за 3500 генетични аномалии.
Цел:Евгеника и второ качество общество.
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9315265/Unborn-babi … netic-faults.html

# 536
Днес звънях в НЦЗПБ по въпроса за кърлежите. Казаха само да наблюдавам и след месец - кръв от вената за всеки случай.

# 537
Миналата година на големия ми син му се беше забил кърлеж. Няколко дни след като го извадихме, се появи голямо червено петно около мястото. Поради съмнения за лаймска болест, пи антибиотик и след един месец правихме кръвни изследвания - бяха отрицателни. Личната каза, че няма как да се разбере дали е бил заразен и излекуван или изобщо не се е заразявал. За тетанус не е предлагала да слага ваксина.

# 538
Да ви споделя нещо ново.
Откриха тестове за новородени за 3500 генетични аномалии.
Цел:Евгеника и второ качество общество.
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9315265/Unborn-babi … netic-faults.html

Ако бяха ползвали тоя тест Бетовен щеше да е абортиран, а кой знае и още кой...може би и Айнщайн, заради аутизма му.

# 539
Здравейте,

Детето ми направи алергия след поставяне на ваксина пентаксим. След това потърсих повече информация за ваксините и вече съм убедена, че не искам да му биеме повече ваксини. Но се оказа, че сега не искат да я запишат за детска градина/предучилищна/. Интересува ме дали някой може да ми каже /на ЛС/ педиатър в София, който може да 'сложи' документално липсващите ваксини?

Благодаря предварително!

ПС: Ако съм в писала в грешна тема моля да ме извините.

Общи условия

Активация на акаунт