Нашите кухни - тема 43

• 94 568
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • В центъра на моретата
Аз също съм се спряла на Бош и Сименс за вградените уреди и свободно стоящ хладилник на Бош. Обаче имам следната питанка относно фурните. Гледам в каталозите за вградените фурни различни литражи - на Бош са по 62 л и има няколко модела на 67 л, АЕГ  има на 74 лв, а Сименс бяха май на 62 л. Тели литри в големината на фурната ли се отразяват или какво? Аз си мислех, че фурните са някакви стандартни размери, а се оказа, че са различни. Иска ми се да си взема по-голяма, а Бош и Симент не предлагат по 74 л.

# 556
Ние като гледахме за фурни, се чудихме дали ни трябва от най-големите или и средна става. Момчето в магазина попита дали ще печем цяла пуйка или други големи ястия в нея, казахме, че печенето на цяла пуйка у нас не е често събитие и в крайна сметка си взехме 60 литрова (води се среден размер) като компенсирахме това с много полезни допълнителни функции и задължително пиролиза (че нали и двамата не чистим фурната особено ентусиазирано  Laughing ). Така че вижте си потреблението - невинаги на човек му трябва непременно най-голямата възможна фурна.  Wink

Поправка, 65 литра е, сега видях. Но пак се води среден размер.

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 21:28 от Teresa of the Faint Smile

# 557
Голяма екстра за мен при фурните е телескопичното издърпване.
Понеже гледам бяла фурна и се бях спряла на Горенйе, но в един магазин ми показаха такава на Бош и сега се чудя как да я презентирам пред мъжа ми, че е доста над определения бюджет  Mr. Green Та такава имаше и не бяла де, към 800 лв. излиза.

# 558
Как да му презентираш на мъжа ти - както аз правя. В прав текст, подчертавайки дебело предимствата.  Mr. Green То и ние в началото с един бюджет тръгнахме, а завършихме с почти двойно по-голям, че покрай новите шкафове и уреди, хайде и да измажем, хайде и банята и тоалетната да освежим ...
Имахме късмет, че имахме в наличност необходимата сума, иначе нямаше как да се получи. Макар че да го кажем завоалирано, само единия беше доволен от развитието на нещата, защото парите бяха нарочени за друго. Но ... ще поотложим другото с няколко месеца и така.  Mr. Green 

# 559
  • Щастлива мама на 3 слънца
Голяма екстра за мен при фурните е телескопичното издърпване.
Понеже гледам бяла фурна и се бях спряла на Горенйе, но в един магазин ми показаха такава на Бош и сега се чудя как да я презентирам пред мъжа ми, че е доста над определения бюджет  Mr. Green Та такава имаше и не бяла де, към 800 лв. излиза.

може ли повече инфо какво е това мерси

# 560
Ето това:

http://www.gorenje.bg/32260

Ха, вградения термометър не знаех, че се казва "сонда за месо" на български.  newsm78

# 561
Ето тази на Бош харесах. Има я и в черно, и инокс.

# 562
  • София
Може ли моделите на уредите Сименс от които си доволна . И искам мнение за микровълнова за вграждане -заслужават ли си високите цени?Нещо много високи ми се струват а и като литри са малки 

Уредите ни са на 4 години - от тогава са излезнали поне 5-6 модела след нашите.
Иди в някой магазин и гледай и избирай според нуждите ти и  парите с които разполагаш.
Мой съвет е да си набележиш моделите и после да ги потърсиш по он-лайн магазините-има доста
по- ниски цени там.

Ето ти и един модел на микровълнова за вграждане на промоция от ТЕКА.
Монтирали сме такива и не са лоши за парите си.
Има  всичко необходимо като функции.

А ети и линк към магазина:http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=76_108&products_id=809

# 563
И аз мисля този модел да си взема на Тека .Цената е супер спрямо Бош и Сименс .А за фурна се двуомя между модел на Сименс http://siemens.expo2000.bg/image/data/HB43GS540_PROMO5.jpg  и(
и този но Бош http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=426
Вие какво ще препоръчате?

# 564
Здравейте,дами!
Страхотни кухни показвате,очите ми останаха в тях.

Аз влизам с един много много спешен въпрос,който трябва да разреша до 2-3 часа,тъй като ще се слага окабеляване и трябва да съм наясно точно с разположението на електроуредите  ooooh!

Давам примерен проект,който правих ориентировъчно с Ално.Размерите на самите плотове са 2.20/3.40 като това високото в края е хладилник.

Проблемът идва в разположението на вградения плот за готвене.Искаме да не е там където е печката,а да е на страната на прозореца,за да можем да сложим аспиратор директно изведен извън къщата.Също така и котлоните да са там,за да отварям прозореца и да не се застояват миризми.Да обаче единственото възможно място е някъде там където ги виждате.Проблемът е,че разстоянието от ъгъла до прозореца е 1м. и в този 1 м. трябва да сложа плота,който не мога да плясна ей така отгоре ,а трябва и шкаф отдолу,който да го "поеме".
И за мен единствените варианти са два:
1.Плота да е двойка,а не четворка.
2.Плота да е ъглов и аспиратора да е ъглов.

Има ли ъглови ГАЗОВИ котлони?Скъпи ли са?Искам да е максимално евтино.Да не се окаже,че само затова,че са ъглови за на някаква космическа цена?

Наистина незнам какво да правя,моля ви дайде ми някакво адекватно решение  Praynig
Ето и проекта.Там ,където е печката,няма да има плот отгоре,но програмата не ми позволява да вградя само печка.
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.27610981.big

# 565
Не лоши фурни на промоция в сайта на Лекс, но са само 56л... Жалко , че нямат тройка плот

# 566
  • Раковски
 Не съм дама ама ще се опитам да помогна.
 За да се получи както трябва шкафа разположението трябва да е глух шкаф и после шкафа за котлоните, тоест 60 + 60 = 120 а при вас е 100, значи за мен решението е котлоните да са в глухия шкаф, но при тази ситуация ще се изместят около 18см в ляво и може би няма да е много удобно за готвене, по скоро за надникване. Стъклокерамични плотове има тройки ама газ едва ли.

# 567
Не съм дама ама ще се опитам да помогна.
 За да се получи както трябва шкафа разположението трябва да е глух шкаф и после шкафа за котлоните, тоест 60 + 60 = 120 а при вас е 100, значи за мен решението е котлоните да са в глухия шкаф, но при тази ситуация ще се изместят около 18см в ляво и може би няма да е много удобно за готвене, по скоро за надникване. Стъклокерамични плотове има тройки ама газ едва ли.

А не може ли двойка газови вградени в шкаф,който е до глухия  newsm78 Тоест да не са ъглови,да не са в дъното,а от външния ъгъл,който се получава в посока към мивката в първия свободен 60 см шкаф  Thinking Всъщност в шкафа,до мивката  newsm78
И този глух шкаф не може ли да е по-малък от 60 см някакси да не е правоъгълен  ooooh!

# 568
  • Русе
Моята кухня е на 90 % разположение като твоята, ако искаш виж как стана.
О тук нататък.

# 569
  • Бургас
Здравейте, аз още не съм си взела уреди за кухнята и имаме малък проблем с разположението на пералнята (защото и тя ще е в кухнята, всъщност става въпрос за кухненски бокс с дневна). И въпреки, че вече всичко останало е купено, продължавам да си мечтая за повече пространство и кухни като тези тук http://mojatdom.com/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F/%D0%BA%D0%BB% … 1%8F%D1%82%D0%B0/   bouquet Peace

Общи условия

Активация на акаунт