Нашите кухни - тема 43

• 94 714
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
- какво ще кажете за тези полюлеи? http://prodavalnik.com/abazhuri-interesni-i5931003 

На мен ми харесват.Светят добре.Единственото, което може да те притесни е, че ако не светят крушката се вижда(през плетеницата)на тъмните най-вече.
На мен  много ми харесват, но няма да се издавам как се набутах от Бриколаж си го взех.Иначе иска силна крушка , за да свети добре, особено ако е по-тъмен цвета на абажура, моя е дори с кабел само, тези са оплетени, супер направо.

# 271
Ще слагаме вградени фурна и плот едни над други. Интересува ме контактите за включване, къде обичайно се слагат? точно зад уредите или трябва да са изнесени на стената при съседния шкаф. Мисля си, че ако са точно отзаде може да се нагряват. А и доколкото разбирам един път включени няма как да ги изключиш от ел. мрежата, особено ако са точно отзад. Как е при вас? Ел. техника  ни ги е сложил точно отзаде и мисля че това е грешка. А и като гледах фурните са дълбоки  около 55-57см. незнам има ли място за щепсел.

Не отзад. Нашите са на гърба на шкафа до фурната и плота. Гърба на шкафа е изрязан, колкото за щепсела и контакта. Не пречи да се ползва самия шкаф, кабелите не заемат толкова пространство.
Аз сега се оглеждам за нови фурна и плот и има такъв богат избор на пазара, че ... ми се завива свят.  Crazy Изкушавам се за комбинирана фурна и фурна с пара и се чудя дали индукционния плот си струва парите.  Thinking

# 272
- какво ще кажете за тези полюлеи? http://prodavalnik.com/abazhuri-interesni-i5931003

На мен ми харесват.Светят добре.Единственото, което може да те притесни е, че ако не светят крушката се вижда(през плетеницата)на тъмните най-вече.
На мен  много ми харесват, но няма да се издавам как се набутах от Бриколаж си го взех.Иначе иска силна крушка , за да свети добре, особено ако е по-тъмен цвета на абажура, моя е дори с кабел само, тези са оплетени, супер направо.

мн ви благодаря, ще си поръчам за спалнята... че за кухнята ще се напласти от миризми и пара.
на спалнята не ми трябва силно осветление, а ефектно  Flutter

а за контактите на фурната, и моите са в съседния шкаф... но още си нямам фурна Simple Smile само котлони сложихме вчера ... чакам заплатата за да дойде реда на фурната и щорите Simple Smile

# 273
  • София
Ще слагаме вградени фурна и плот едни над други. Интересува ме контактите за включване, къде обичайно се слагат? точно зад уредите или трябва да са изнесени на стената при съседния шкаф. Мисля си, че ако са точно отзаде може да се нагряват. А и доколкото разбирам един път включени няма как да ги изключиш от ел. мрежата, особено ако са точно отзад. Как е при вас? Ел. техника  ни ги е сложил точно отзаде и мисля че това е грешка. А и като гледах фурните са дълбоки  около 55-57см. незнам има ли място за щепсел.

Ние ги слагахме в шкафа отстрани, даже май има и някакво правило, че трябва да бъдат достъпни и ако нещо не дай си Боже стане, да има достъп до контактите. Само на плота е зад/под него, но в чекмедже под него (на нас фурната и плота са ни на различни места).

Няма значение къде ще сложите ТВЪРДИТЕ ВРЪЗКИ на фурната и  плота.
Почти всички плотове и фурни се връзват на твърда връзка, заради консунацията им.(Затова заводски нямат щепсели)
Голяма грешка е да им слагате щепсели и контакти. Е тогава може да стане нещо.
Пускаш фурната на горен и долен реотан и печеш примерно час и половина нещо.
Тоя контакт направо ще почне да свети.
А и недай си боже стане нещо, няма да се навреш в шкафа до който светка и тряска да изключиш
печката или фурната, а ще тичаш до таблото с бушоните и ще свалиш главния бушон.

Не си правете хора експерименти с тока и не слушайте разни измислени майстори с "правила".
Прочете си хубаво инструкциите на уредите. Вижте каква им е консумацията и се замислете за тия контакти дето слагате. Прочетете колко ампера е контакта и колко ампера е примерно плота.
По същия начин се монтират и всички бойлери. Не напразно има ключ за бойлер, а не се слага обикновен ключ за "ламба" .

За това пише да се вика електротехник или специализиран сервиз за монтаж на уредите.

# 274
нашите са на твърда връзка точно зад тях,честно да ви кажа малко ми е притеснително така,но от кухните казаха че само за миялната контакта трябва да е в съседния шкаф  Wink

# 275
  • Раковски
Имайте предвид, че политиката на някои фирми е такава, че ако отрежеш щепсала отпада гаранцията.

# 276
Кое наричате "твърда връзка"?  newsm78

# 277
  • Раковски
Единия вариант е жица с жица а другия е с лустер клема.

пп:втората снимка май е наобратно.

# 278
shadowman, това отговор на моя въпрос ли е?  Thinking

# 279
Ами като се купуват уредите те с вграден щепсел ли са? Ако е така много тъпо, май найстина гърми гаранцията тогава. Аз вчера гледах вградените фурни и плотове и средната цена е около 700лв, и към 3 години е гаранцията. Заради едни твърди връзки да ми замине гаранцията не е добре.
Аз на AEG i Bosh съм се спряла за сега, но по нисък клас, че парите не стигат. От къде е най-добе да ги купя в София? Аз освен големите вериги за техника други незнам.

# 280
  • Раковски
shadowman, това отговор на моя въпрос ли е?  Thinking

да

# 281

Благодаря.  Peace Нашите плот и фурна ги е слагал електротехник навремето и като гледам, и новите пак електротехник ще ги слага, аз експерименти няма да си правя. Иначе нашия случай май е жица с жица.
Проблемът е да избера фурна и плот.  Thinking Имам още 3 седмици да се реша.

# 282
Фурната и котлоните ни са AEG. Нямаха щепсели, когато ги купувахме. Мъжът ми ги върза директно към ел. кабелите, които бяхме предвидили за тях.

# 283
Аз на AEG i Bosh съм се спряла за сега, но по нисък клас, че парите не стигат. От къде е най-добе да ги купя в София? Аз освен големите вериги за техника други незнам.

dalil , направи запитване във веригите за отстъпка ако взимаш 4-5 уреда.
Нашите ще ги купим от Техно Микс. Харесахме ги по отзиви във форума, после направихме справка за предлагане и цени. Видяхме, че има отстъпка 5% за онлайн поръчка, но все пак се обадих да питам дали няма да ни направят по-голяма ако купим всичко от тях и бинго  Simple Smile.

# 284
Ston, а като място на връзване към ел. инсталацията....зад фурната или някъде по настрани? Обаждах се да питам за тия твърди връзки в един магазин...казаха, че имат за вграждане  и с щепсел и без, което автоматично значи, че още в началото трябва да имаш яснота какво ти трябва за да не земеш да режеш и да ти замине гаранцията.

Общи условия

Активация на акаунт